Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dreamworld - Augusztus 17.

2016.08.17

 

 

A KORONA FILM MA REGGELRE ÁTLÉPTE A 4100 MEGNYITÁST 2.5 nap alatt!!! 


8:30 A korona film kapcsán rengeteg levelet kapok, ezek szinte mind pozitiv hangvételűek, támogatóak. Erősen kritikus hangok is megjelennek pl. egy zárt fórumon, amelynek gondolatait a levelezőrendszerben tegnap kibontottuk. Egyelőre csak a személyemet akarják elhelyezni valahol, minősíteni, a tételek (ellen)érveihez még nem jutottunk közelebb. 

Az elmúlt két napban Kassai Lajos lovasíjász meghívására látogatást tehettem a kaposmérői völgyben, Lajos birtokán. A vendége lehettem és hosszú órákon át tárgyaltunk, beszélgettünk. Jó véleménnyel volt a korona filmemről, és ígérte, hogy írásban is ír pár gondolatot erről. A látogatás érdekesebb epizódjairól fényképes élménybeszámolómat csak a hirlevélre feliratkozóknak küldtem el. 

 

8:30 A korona filmre tegnap érkezett 20 levélből itt vannak a vélemények: http://www.kozsditamas.hu/cikkek/korona-film--2016-.html

 

8:35 Spiriteve blogon amelyet Éva ír, foglalkozott a korona filmemmel és a saját nézőpontjából kiegészítette gondolatokkal, elsősorban a NŐI oldalról. Köszönöm az ajánlást az olvasóinak és örülök hogy egymásra építkező gondolatok születnek, mégha a végétől messze is vagyunk. http://spiriteve.blogspot.hu/2016/08/a-magyar-szent-korona-es.html

 

8:40 RIÓ KILÉPÉS - Több ezer önkéntes nem jelent meg a riói olimpia versenyhelyszínein. az 50 ezer jelentkező 30 százaléka nem látja el feladatát. A legtöbb önkéntesnek az ötkarikás játékok első három napján lett elege a munkájából, főként a dühös nézők szidalmai miatt. Az olimpia elején a segítők hiánya miatt adódtak közlekedési és ellátási problémák, továbbá a látogatóknak hosszasan kellett sorban állniuk a bejáratoknál. Az önkéntesek nem kapnak pénzt a munkájukért, de ingyen étkeznek és használják a tömegközlekedést. (inforadio)


8:42 MAI RIO MAGYAR SZEMMEL
14:00-16:00 KAJAK-KENU (Rodrigo de Freitas Lagúna) kb. 10 magyarral - elő és középfutamok
16.05-17.01: férfi kalapácsvetés, selejtező, B csoport (Pars Krisztián)
21.30: Női vizlabda ELŐDÖNTŐ!!!! -  Magyarország-Egyesült Államok 
-- KT: az USA női csapata messze kimagaslóan a legjobb a mezőnyben. Tegnap a fiú csapatunk 5-méteresekkel esett csak ki a 4 közé jutástól. Ma még a lányok talán, de.. 

 


8:47 BURKINI RENDELET FRO-ban: "A strandokat, mint minden közterületet, meg kell védeni a vallási követelésektől. A burkini egy politikai tervnek, egy olyan ellentársadalomnak a megjelenítése, amelyben egyebek között leigázzák a nőket. A burkini mögött az a gondolat húzódik meg, hogy a nő természetes állapotában szemérmetlen, erkölcstelen, ezért teljesen el kell fednie a testét. Ez nincs összhangban a Francia Köztársaság értékeivel. A provokációkkal szemben a köztársaságnak meg kell védenie magát" - szögezte le a miniszterelnök. - Eddig hét tengerparti település polgármestere tiltotta be strandjain a burkini viselését Franciaországban. (inforadio)

 

8:51 SZIGET. Közel FÉL MILLIÓ ember járt a fesztiválhelyszínen. Gerendai Károly az MTI-nek adott összegzést. Ebben a visszhangos Rihanna koncertről pl. ezt is mondta: "A főszervező szerint a Rihanna-koncert tanulsága az lehet hogy a Szigeten nincs szükség minden áron ilyen problémás világsztárokra, akiknek a közönsége sem igazán passzol a Szigethez." a Sziget elérte kapacitása határait, az elkövetkező években már nem lehet jelentősen növelni a látogatószámot. Ehelyett inkább a részletekre fognak koncentrálni, arra, hogy a fesztiválra érkezők minél jobban érezzék magukat. jól vizsgázott a személyi azonosításra épülő, a korábbinál szigorúbb biztonsági rendszer, jelentősen visszaszorultak a korábbi években előforduló hamis jegyek is. nőtt a biztonságérzet a Szigeten, a lopások és egyéb bűncselekmények egyaránt visszaszorultak. (inforadio)

 

8:53 HUN NET STAT: 2 óra 15 percet interneteznek naponta átlagosan a magyarok. 2016 júniusában 5,4 millió 15 évesnél idősebb internetező volt, ebből körülbelül ötmillióan PC-n, 3,5 millióan mobilról böngészik a világhálót. a keresés, illetve a közösségi élet a legmeghatározóbb internetes tevékenység. Facebook, YouTube, blogok - a legjellemzőbbek, de a híroldalakat is erőteljesen, napi szinten látogatják az emberek. (inforadio)

 

8:55 WASHINGTON - ORBÁN - 56: Hiába van 56-os emlékév, idén inkább nem tart konferenciát a témában a washingtoni Wilson Központ, a szerdai Népszabadság szerint részben azért, hogy Orbán Viktor ne jusson szóhoz. Ez a magyar diplomácia kudarcát jelenti, mivel hivatalosan a magyar nagykövetség javasolta a rendezvény megtartását még a nyár elején a szövetségi kormányzat tulajdonában álló, részben költségvetésből finanszírozott intézménynek. a magyar felet váratlanul élte, hogy az amerikaiak így kikosarazták őket. A magyar állam már a konferencia programjára és a résztvevők szermélyére is ajánlást tett a Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központnak. Szijjártó Péter hiába kért többször is találkozót John Kerry külügyminisztertől, az amerikai fél kifogásokat sem keresve egyszerűen nemet mondott. (hvg)

 

9:02 LEZUHANT EGY NŐ A VADÁLLÓ KÖVEKNÉL - Tegnap este. Súlyosan megsérült. a 33 éves nő mentésére 29-en vonultak ki. A barlangi mentők speciális hegyimentő-hordágyon hozták fel a túrázót, akit átadtak a mentőknek. (hvg)

 


9:23 KATKA ÉS A FÉLMILLIÁRD - A népszabadság kiszámolta hogy a dijakkal és az életjáradék programmal együtt a háromszoros aranyérmes Hosszú Katinka 360-576 millió forintnak megfelelő összeget kap meg élete során. Katinka tehát FÉL MILLIÁRDOT KERESETT MEG a múlt héten. Jelenleg 136 milliót keresett ténylegesen az érmek, helyezések után, de mivel még aktív igy átlépheti az 5 aranyat így az életjáradéka duplázódni fog. Emiatt jöhet ki a félmilliárd egy életre kivetítve.  Szász Emese 120-192 millió forintot kap majd életjáradékként. Imre Géza várhatóan 60-93 millió forinttal számolhat. Az életjáradék a 35. év után indul. 

 

9:27 DRÁMA - Justin Bieber már korábban is fenyegetőzött azzal, hogy privátra állatja az Instagram-fiókját, ha a kommentelők tovább cseszegetik, amiért Selena Gomezt lecserélte a a 17 éves Sofia Richie-re, Lionel Richie lányára. Persze senki sem vette komolyan, de kedden reggel a világnak mégis arra kellett ébrednie, hogy Bieber Instája elérhetetlen.
Még Gomez kisasszony is, aki már ügye nincs vele is beszólt Justinnak:  “If you can’t handle the hate, then stop posting pictures of your girlfriend lol- It should be special between you two only,” she wrote in Bieber’s comments. “Don’t be mad at your fans. They love you and supported you before any one ever did.” (nyersfordításban: ha nem bírod kezelni a gyűlöletet, akkor ne posztoljál képeket a barátnődről (hangos nevetés) - ez kifejezetten rólatok kéne szóljon. Ne bolondulj meg, a rajongóid szeretnek és támogatnak) 

-- Erre Bieber visszaszólt Selenának: "“It’s funny to see people that used me for attention and still try to point the finger this way,” Bieber responded. “Sad. All love.” (nyersfordítában: vicces látni, hogy az aki engem használt fel hogy figyelmet kapjon ujjal próbál mutogatni rám. Szomorú" - KT: ezt a kritikáját amúgy a LOVE YOURSELF dalában is "keményen" megmondja, már amennyire keménynek lehet venni azt a sorát: "My mama dont like you" (az anyukám nem szeret téged) :) Its a hard life... - mondom én. 

 

KT: Ezekről a zenészszerelmekről eszembe jut Jackson és az Elvis lány "románca" mely mértanilag egy évig - vagy hogy - tartott. Ezek mögött szerzői jogi játék is lehet, meg ki mihez fér hozzá. Most Bieber nyilván még a 17 éves lánnyal ezt nem játsza kivéve ha elvenné, de ez szerintem nem történik meg. Csak eszembe jutott, hogy a spontán szerelmek mögött van ilyen logika is. Amúgy meg tényleg az is, hogy a két produkció egymást erősíti ha a két főszereplő szerelemben van - legalábbis a sajtó előtt. Nálunk is ilyen a Kállay Saunders meg a Tolvai Reni film. Szóval Justinnak nem illene ezt Selena szemére vetni. Azért mert ő a nagyobb sztár és tehetségesebb, még nem kellene letaposni azt a virágot, amit hét évig szagolt... :D

Különben is. A szívünkben (már a férfiakéban) mindig csak egy virág létezik. Ez kap új és új színt és formát, alakot. Nincsen két nő. Egy nő van sokféle természettel és formával. Lényegében ezért volt egynejűség a magyaroknál ősidők óta. A létfilozófia ismerete miatt. Ha egy nőt letaposol akkor magadban azt az egy szem virágot tapostad el. S bár jöhet új "forma, szín" a virág ugyanott marad ahol azt hagytad. Öntözni kell, nappal melegíteni, óvni a kártevőktől és így tovább. Mondjuk 20 évesen - mint Bieber - még én sem tudtam ezeket.. 

 

9:44 GÜLEN ÉS A KÉTEZER ÉV!!!! - Kétszeres tényleges életfogytiglani, valamint további 1900 évi börtönbüntetést, illetve hatalmas összegű bírói pénzbírságot kért egy törökországi ügyészség kedden az Egyesült Államokban élő török hitszónokra, Fethullah Gülenre. A 2527 oldalas vádirat szerint Gülennek "fegyveres terrorszervezet alapítása és irányítása", "terrorizmus finanszírozása", "az alkotmányos rend megváltoztatásának kísérlete", valamint "a kormány megdöntésének kísérlete" miatt kell bíróság elé állnia. A jelentés szerint az általa kialakított hálózat hosszú évek alatt szivárgott be az állami és a magánszférába, és ebben a folyamatban Gülen saját alapítványaira, iskoláira, vállalkozásaira, biztosítótársaságaira, illetve médiaérdekeltségeire támaszkodott. A szövegben az is szerepel, hogy bizonyos üzletemberek ajándék címén anyagi támogatást nyújtottak a mozgalomnak, az Egyesült Arab Emírségeken, Dél-Afrikán, Tunézián, Marokkón, Jordánián és Németországon keresztül juttatták a pénzt az Egyesült Államokba. (hvg)

- KT: E hírben a 2000 év csak Krisztusig nyúlik vissza, ill. a következő világhónap beavatott jöveteléig (2150 év kb.) de sokkal izgalmasabb a MIHEZ KÉPEST gondolkodás. Tehát kimondja hogy a JELEN pont a szent és sérthetetlen, ez a "török" ez az "igaz" a múltban, a jelenben és a jövőben. Nem folytatom a gondolataim... 

 

10:02 TÖRÖK FESZÜLTSÉG - Ankara felmondhatja az Európai Unióval kötött menekültügyi megállapodást, amennyiben ősszel nem kapnak vízummentességet Brüsszeltől a török állampolgárok. (euronews) 

OSZTRÁKOKNÁL - Az osztrák polgárok 87, a németek 66 százaléka ért egyet a törökök EU csatlakozási tárgyalásainak azonnali megszakításával. Heves indulatok és masszívan jobbra tolódó kormányzat jellemzi Ausztriát másfél hónappal a megismételt elnökválasztás előtt. Az egy hónappal ezelőtt lezajlott török (ön)puccs és az azt követő tisztogatási hullám a igazságszolgáltatásban, oktatásban és médiában heves kirohanásokat eredményezett a bécsi kormány részéről, amelynek eredményeképpen mélypontra zuhantak a kétoldalú politikai kapcsolatok. Sebastian Kurz külügyminiszter szerint az Európai Uniónak le kell állítania Törökország csatlakozási folyamatát, s azt Ausztria kész megvétózni is. A minap a radikális rasszizmus fővárosának nevezte Ausztriát Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter. Az osztrák polgárok döbbenettel figyelték, hogy egy nappal a török puccs után Erdogan felheccelt hívei Bécsben feldúltak egy kurdok által használt bárt, miközben az »Allah akbar«-t skandálták. Ez olyan szinten váltott ki törökellenes érzelmeket a sógoroknál, hogy Kurz külügyminiszter az aktivisták kiutasítását is kilátásba helyezte. Július 21-én pedig bekérették a Bécsbe rendelt török nagykövetet, hogy magyarázza el a kapcsolatot Ankara és Erdogan híveinek bécsi lázongásai között. (privatbankar)