Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dreamworld - Augusztus 4.

2016.08.04

 

10:50 BÉKE VELED MAGYARORSZÁG! 

Ma reggel újra eszembe jutott, az, amit már pár napja is kimondtam egy ismerősnek.

 

Azzal amit most Törökország tesz, megpecsételte Magyarország sorsát. Ugyanis a régióban Amerika nem tehet mást, mint hogy nagyobb erővel beavatkozik. Lehet ezt akarta eddig is, de egy NATO tag, akinél giga haderő és néhány atomtöltet is van két hét óta látványosan kivál a sorból. Persze a mozgatórugó az lehet az, hogy valaki dühös Amerikára (NEM Erdogan és nem is török az "illető") hanem az dühös, aki tudja, hogy novemberben NEM az ő jelöltjét hirdetik majd ki Washingtonban győztesen. Tehát most ellentábort szervez. Bárhol, bárkiből aki csak "fájhat" "ezeknek" ott a tengerentúlon. Erdogan ennek az "áldozata". Olyan fazon, mint Trump. A szükséges. 

 

Szóval emelték a tétet "ők" ezzel a török "puccsal". S persze Putyin keresi benne a helyét, elutazik a Szlovénokhoz stb. megpróbálja magának kihozni a legjobbat, de már ő is tudja, hogy veszített. Gazdaságilag és katonailag. Még Ukrajnából lehet neki valami meg egy kicsit a Krim. És esetleg a vak szerencse. Nem, itt a farok csóválja esetében a farok nem látszik. De az biztos, hogy nem török. 

 

Máshogy nézve, innen nézve, végülis a kéthetes török "mozgalom" amiben már a sportbírók is lázadók és amerikabarát "terroristák" a novemberi White House választások fonákja (lehet). A migránsok milliói statisztái (eddig is azok voltak) ennek a filmnek, sőt játszmának. A britek már átálltak, illetve okosan geopolitikai helyzetükből besoroltak az angolszász véreik mellé. 

 

Felmerül bennem még egy. Máskor is volt már olyan, hogy eldőlt: "jobb" vagy "bal" oldal nyer Amerikában. Na és? Ezért nem kell puccsal elfoglalni egy NATO atomhatalmat... Itt más terv is van, amelyet nyilván a Fehér házba meNő () lejátszik az ottani "láthatatlan" utasításra. S ez a terv lehet akár 2-3 éves is, s ennek az előkészülete, elő elkerülő akciója, a török leválasztás. Már a látszat sem fontos ennyire téthelyzet, ennyire nyilvánvaló lehet az ami van vagy már látszik, a színfalak mögött. 

 

Miért Magyarország is? Mert nálunk is van Békemenet, meg "új" alkotmány, meg minden ami a törököknél csak egy nincs: Hadsereg. Csak néha egy-egy hangrobbanó svéd repülő. Besorozott 50 kilós közmunkások. Üvegtigris. (Ez amúgy a "pannon pumára" lett volna gondolom válasz). Lali kocsija ma is ott áll az út szélén és rajta az AMERIKAI zászló. Lali jenki kocsit akart a filmben és a végén az államtitkár nőjét is elszedi az EURÓPA hajón. Az egész trilógia egy nagy "játék". Na de, hazánk..

 

Tegnap azt mondja az esti műsorban két szerkesztő újságiró, a Népszavás meg a sokat látott Csintalan: Orbán már nem tudja kézben tartani ami történik a hazai erőközpontok között. Kb. ezt mondta. Vagyis gellert kap a slag. Nincs aki megtartsa az erőt.

Amúgy ez lett a veszte - a másik oldalon és nem a politikain - a Magyarok Szövetségének is. Az erőt, amit megtermelünk meg kell valakinek tartani. Különben kicsúszik és pár embert eltalál, a víz pedig elfolyik. Elapad az erő a rendszerből. 

 

Most, hogy a török helyzettel kritikussá lett a nagy játszma (Ennek csak egy területe szegény Aleppó fél lemészárlásának, pár száz ezer emberrel bent...) hazánkban is azt hiszem nem egy Goodfriend tér majd vissza hanem mindenki, mint valami megszállás. Mert NATO ez is. Kicsi, savanyú, de mégiscsak az. És hát Putyin is itt sertepertél. Szlovéniában. A szomszédban. Szobrot avatni.. Romániába már nem mehet, s lassan a lengyelekhez sem. Törökország amúgy még akár ki is maradhat, ott van egy tenger, meg egy földszakadás (Isztambul) az már Ázsia. Iránnal bekerítve satuba kerülhet, csak várjunk velük 1-2 évet. (Az orioni hunok is csak Hadrianopolisig mentek (Dél Bulgária) 372-ben lezárni a kontinenst) 

 

A török modell öngyilkos, már az EU legerősebb állama a német sem tud vele mit kezdeni. Pedig jól jött volna neki minden béke, barátság, alku. stb. A magyar modell pedig, hadsereg nélkül gyenge. Egy "háborúban" pedig leginkább az kell. - Talán már késő volt tusnádon bejelenteni most 2 hete "újraindítjuk a magyar fegyvergyártást". 

 

Tudod miért nem lesz háború hazánk földjén? Mert nincs még egy csúzlink sem. 

 

Béke Veled Magyarország!

 

 

 

20:02 Kikerült a MAGYAROK FB oldalra a korona film trailere. Az oldal nem túl aktiv, de 111 ezer ! követője van. Köszönet az oldal moderátorának hogy közölte. 

 

20:03 Ennek örülök! - A WIMBLEDONI tenisz tornát eddig nem közvetíthette az EUROsport. Ez mostantól változik. ÉS így a világ 4 legnagyobb tenisz bajnoksága mindegyike látható lesz élőben és ráadásul 25 országban a sportcsatornán. “A wimbledoni teniszbajnokság közvetítési jogainak kiterjesztése azt jelenti, hogy 25 országban mind a négy Grand Slam tornát mi közvetítjük" (hosszabbitás)

 

20:05 GEOMÁGNESES VIHARRÓL KIS TOVÁBBKÉPZÉS - ESZTERTŐL: Vegyük át (még egyszer), hogy mi is történt tegnap. Geomágneses viharok kialakulhatnak ritkább esetben Napkitöréstől vagy izzószál leválástól, amely koronakidobódással jár és megindul ez a Napanyag az űrbe - jelen esetben - épp a bolygónk felé. Nagyobb eséllyel pedig koronalyukból áramló Napszél okozza. Az említett Naptevékenységek után többé-kevésbé megjósolható, hogy mikor és milyen erejű mágnesesség éri a Földet. Amikor ideér, az obszervatóriumok, mérőállomások a Föld több pontján magnetométerrel bemérik (az addig szépen hullámzó grafikon kileng). A pólusokhoz érkező mágnesesség, az erősségétől függően, nagyjából a hosszúsági körökön aztán délebbre áramolhat. A vihar a Földre érkezésekor okozza a látványos sarki fény jelenséget. A K5-ös geomágneses vihar még csak a sarkok környékét érinti (Alaszka, Kanada, Skandináv országok stb.), de egy erősebb K8-as értéknél már Magyarországról is eséllyel láthatunk aurórát.
Éjjel még csak K5-ös értéket mértek, de ma napközben Alaszkában például elérte a K8-at is!

 

20:09 MINDEN HATÁRON ÁT - Minket is elérhet a török tisztogatási hullám, két magyarországi alapítványi iskola is köthető Fethullah Gülenhez. Sakir Fakılı, Törökország budapesti nagykövete arra kérte a magyar hatóságokat, hogy intézkedjenek a két iskola ügyében. Világszerte köthetőek iskolák a Gülen-mozgalomhoz, összesen 170 országban üzemeltet 3000 alapítványi iskolát. A török kormány korábban azt kérte több ország vezetésétől, hogy vonják vissza ezeknek az intézményeknek a működési engedélyét. A kérésnek többen eleget tettek, köztük Azerbajdzsán, Szomália és Jordánia. Kirgizisztán, Indonézia és Kenya azonban elutasították. (privatbankar) 

 

20:12 A TÖRÖK-BRÜSSZEL (EU) Viszonyra két idézet: - Európát nem lehet semmilyen körülménnyel megzsarolni. Alaposan meg kell fontolni egy olyan ország ügyét, ahol visszaállíthatják a halálbüntetést, ami ütközik az európai alkotmánnyal. Emiatt a csatlakozásról szóló egyéb tárgyalások is szükségtelenek – mondta a német alkancellár, Sigmar Gabriel. 
- - Differenciálnunk kell Erdogan elnök belpolitikája és Törökország európai viszonya között. Most a kettő távolabb áll egymástól, mint valaha, ugyanakkor a menekültügyi megállapodás az alapja az embercsempészek elleni küzdelemnek, és a 3 millió szíriai menekült törökországi ellátásának, akik már évek óta vesztegelnek ott. – mondta Elmar Brok, az európai külügyi bizottság tagja.
A tét rendkívül nagy. Adjon-e Európa az eddiginél sokkal tágabb mozgásteret Erdogan elnöknek, hogy megmaradhasson a Törökországgal kötött menekültügyi megállapodás, vagy bírálja élesen a tízezreket érintő tisztogatást, kockáztatva Brüsszel és Ankara viszonyának megromlását. (euronews)

 

20:28 AZ ÁLDOTT JÓ SZÍV - Az utolsó indulási engedélyek kiosztása után eldőlt, hogy mintegy 270 orosz sportoló vehet részt a pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián. A nyitóünnepség előtt egy nappal hét sportágban – ökölvívásban, cselgáncsban, sportlövészetben, teniszben, kézilabdában és röplabdában – összesen csaknem 80 versenyző kapott zöld utat a NOB különbizottságától. Az orosz olimpiai bizottságot vezető Alekszandr Zsukov számításai szerint így 270-re nőtt a riói indulók száma. (24)


20:29 CHARLES OPEN - Megnyitotta kapuit a látogatók előtt Károly brit trónörökös londoni rezidenciája, a Clarence House, amelynek egyes helyiségeit – köztük a herceg legkedvesebb családi fotóival és ritka műalkotásokkal díszített nappaliját – augusztusban először tekinthetik meg az érdeklődők. A Clarence House 1825 és 1827 között épült, először az anyakirályné halála után volt látogatható. Idén augusztus 31-ig tartanak naponta vezetett látogatásokat a rezidencián. (hirado)