Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dreamworld - Augusztus 9.

2016.08.09

 

jó estét jó szurkolást! :)

21:40 (22.45-kor játszik aranyéremért egy 41 éves magyar vívó, akinek ez az 5. olimpiája. Hihetetlen hogy ilyen tehetségek vannak a médián kívül is akik nem kapnak akkora fényt mint pl. Katinka, Cseh Laci vagy néhány kajakos és mégis micsoda munka, rutin, eredmény.. Hajrá . A koreai fiú elég fürge. Meglátjuk

 

21:41 A NAP HIRE. A KATOLIKUS pápa előállt "református" Luther méltatásával!! "Luther szándékai nem voltak tévesek – mondta nemrégiben Ferenc pápa arra az újságírói kérdésre, megszüntetik-e a reformátor egykori pápai kiátkozását. A pápa szerint Luther korában nem volt éppen követésre méltó modell az egyház: „Korrupció, világiasság, pénz- és hatalomvágy volt az egyházban, és ő ez ellen lépett fel”." Luther szándékai nem voltak tévesek. Ő egy reformer volt. Lehet, hogy néhány eljárása nem volt helyes. De abban az időben az egyház nem volt éppen követésre méltó modell. Korrupció, világiasság, pénz- és hatalomvágy volt az egyházban, és ő ez ellen lépett fel. Intelligens volt és megtett néhány lépést, meg is indokolva azokat. (mandiner)

KT: Nos üdvözlöm hogy a pápa elismeri a sötétséget. De vajon hogyan vélekednek most a reformátusok és az a sok százezer meggyilkolt - köztük sok magyar - lélek akiket a hit nevében öltek meg? A lelkek NEM felejtenek. Vagy ezért ez a kiegyezés (kisérlet?) Oly szép lenne, ha csak emberileg néznénk ezt a közeledést. De, vannak karmikus visszahatások amelyért bizony egy ember szava nem sokat ér. Kivéve ha nagyon csókos segítői vannak odafent. Persze szép és előre és hajrá, de Szeberényi esperes könyvét - felolvastam a yt-on - látva 400 éve háború dúl a lutheránusok és a jezsuiták között. És ez utóbbiak kő keményen tették amit. Most ez a felvetés, közeledés megbékélés elég érdekes. 

 

22:00 "KEDVES BARÁTOM" MA VOLT AZ ERDO-PUTYIN TALI. A felvételeken nem tűntek túl barátságosaknak. Az, hogy mit jelentettek be szerintem nem lényeges. (A megromlott kétoldalú viszony helyreállításáról és a kereskedelmi és gazdasági együttműködés, így a Török Áramlat gázvezetékprojekt újjáélesztéséről állapodtak meg) A török elnök, többször is "drága barátomnak" nevezte Putyint. 

KT: Nos, Nógrádi elmondta tegnap az echon, hogy öngólt rúgott magának a török elnök mert még útlevelet sem tud kiállítani a polgárainak nem hogy követeli az eu-tól hogy jun 30-cal adják meg neki a beutazás lehetőségét. - Aztán emiatt új stratégiába váltott és kiegyezett az ellenség Izraellel és Oroszokkal. Nagyszerű. Most elment a nagytestvérhez és ha "drága barátom" van akkor büdös nagy necces a helyzete. Putyin nem igérhet meg akármit és pláne nem is biztos hogy akar. Az hogy esetleg tényleg ő szólt, hogy te épp puccs készül ellened és ezért maradt a helyén Erdo, nos ezt akkor is megtette volna ha csak szimplán nm akart volna a fekete-tenger déli részébe egy full amcsi országot (Töröko. helyén). Mert ez jött volna Erdo után. Viszont igy a tétek még tovább emelkedtek. Továbbra is fenntartom, hogy Amerika - akiknek komoly európai tervei vannak - nem tud mást csinálni mostmár csak beavatkozni. (Erdo "puccsa" egy CASUS BELLI) Ha túllesz a Szír ügyön - amin szerintem az oroszokkal EGYÜTT dolgozik - és túllesz a novemberi választásokon (ez alig 85 nap) utána téli üzemre kapcsol és a lefejezett sziáés kémekért mert a többi kiebrudaltakért (60 ezer elbocsátott egy része stb.) lesz "némi" válasz. Ezért "kedves barátom"-ozik Erdo. Az meg hogy a Jobbik miért beszél evvel egy követ? Ezt találd ki, nem irhatom ide. 

 

22:03 BOLHÁBÓL ELEFÁNT - A líbiai Bengáziban 2012-ben elkövetett terrortámadás amerikai áldozatai közül kettőnek a szülei pert indítanak Hillary Clinton demokrata elnökjelölt ellen.
-- Szerintem a Fehér Ház sorsa eldölt vagy eldőlni látszik. És ezt nem a közvélemény kutatások alapján mondom, hanem az orionból nézve honnan fúj a szél. A többi csak hír(gyártás) és a kisember rángatása. 

 

22.22 RIÓ egyik nagy magyar meglepetése az a 19 éves fiú aki már az elő és középfutamban is leúszta az amerikai M. Phelps-et!!! Ilyen a filmekben van. Éjjel 3 után eldől kié az olimpiai arany. De abban a futamban ott lesz Cseh Laci is a 3. idővel. Holnap reggel lesz hír az biztos. Már csak azért is mert Katinka még úszik a kedvenc számában egy döntőt. Délután ki is hagyta a pillangót 200-on. Nem állt fel a kőre. Jó meglátás. 

 

22:27 VÍZ ERDÉLYBŐL - 2017 nyarától ihatják az alföldiek a magyarországinál egészségesebb romániai vizet – erről a keddi Világgazdaság ír. Az Alföldvíz Zrt. és az aradi víziközmű-társaság vegyes vállalata egy romániai vízműtelepet épít, amelyből olyan víz érkezik majd, amit nem kell a hálózatba juttatás előtt vegyileg tisztítani. A társaság azért kényszerül az importra, mert saját kútjai vizébe sok helyen egészségre káros anyagok – arzén, mangán, nitrátok, bór - kerülnek, amelyeket vegyi eszközökkel kell eltávolítani. Az Arad környéki vizekben viszont még nem találhatóak meg ezek az egészségkárosító anyagok (index) 

 

22:44 NÓGRÁDI TEGNAP Itt van az a 12 perc Echos interjú Nógráditól amit tegnap adott. Érdemes hallani. Körkép németekről, törökökről, eu-ról. https://www.youtube.com/watch?v=Bcu_7iIcApY

 

23:04 NOS, Imre Géza ezüstérmes!! Gratulálunk! Azt majd sokat fogja elemezni hogy lehet 14-9-es vezetésről 14-15-re kikapni az olimpiai döntőben. Ez akkor esik meg, ha neked NINCS megírva ebben az inkarnációdban a teljes siker. Valamit igy egyenlíthetett ki a számláján. Neki gratulálok és a magyaroknak is, mert az ezüst az szép!