Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kozsdi Tamás életrajz

2015.07.20

 

kt-foto.jpg

 

Kozsdi Tamás (*1976) Budán nőtt fel. Az angol nyelven megszerzett gazdasági diploma (International Business School BABS, 2000.) kézhezvétele utáni évben egy pálforduláson esett át: 2001. augusztus 14-éről 15-ére virradó éjszaka egy máig megmagyarázhatatlan eseménysorozat következményeképpen azt élte át, hogy időszakosan eltűnt a fejéből minden, amit önmagáról addig tudott és egyfajta önkívületi állapotban hosszú órákon át sírt. Ez amolyan indítópont volt, amely meghatározta az utána következő éveit, évtizedeit.

Az ezt követő napoktól, – minden előzmény nélkül – a magyar történelem felé fordult a figyelme, amelyet eleinte nem a hivatalos forrásokból, hanem a transzcendens megismerésből fakadó, illetve sámán- és regevilággal átszőtt forrásokból térképezett fel. A palóc regevilág kutatására hét évet fordított és ő írta Magyarországon az első elemzést az Arvisurákhoz. (A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép, 1. kiadás 2005., 2. bővített kiadás 2007., 3. egyesített kiadás 2012.) Ezekben az években, több mint 5 évig dolgozott külkereskedelmi adminisztrációs területen egy sportszergyártó világcégnél. 

A regevilág tanulmányozás mellett számtalan személyes transzcendens élménye volt, amelyek során a személyisége jelentősen átalakult.

2005-2009 között Magyar Világkép Kutató címmel Torma Rékával havi magazint alapított. A lap 42 kiadványt ért meg. 2008-tól napjainkig az interneten egy blogot, majd egy levelező rendszerű hírfolyamot létesített Tér Híradó, Tér Hullámok illetve Táviratok néven.

A regevilág és a sok transzcendens kutatás után a teljesen fogható, szigorúan írott forrásokra épülő magyar történelmi kutatást is elvégezte, melynek során a tatárjárás előtti kárpát-medencei magyar történelemről egy tömör, forrásokkal gazdagon alátámasztott dolgozatot írt (Megjelent 2013 decemberében, címe: A Magyar Korona könyve – Európa feltámad). (2.5 órás előadást erről Fonyód 2013. ld. youtube) Ebben a művében a több mint egy évezredre rúgó történelmi vizsgálat mellett a Magyar Szent Koronának tartott ötvöstárgy körüli anomáliákat is alapos vizsgálat alá vette. Megállapításai tabudöntögetőek és merészek.

Szerepelt a Duna televízióban az Őstitkaink c. adás műsorvezetőjeként (2009.), számos városi rádió és országos illetve városi televíziók műsorában, valamint előadásokat tartott az ország számos pontján, néhányszor a határon túl is (Kolozsvár, Komárno, Oslo). 

2014 nyarától A megtalált kapcsolat címmel hatkötetes spirituális regényt írt, amely a személyesen átélt egy évtizednyi tapasztalatain alapszik. 

Írásainak, gondolkodásának stílusára jellemző a megismerési vágy, a profetikus gondolkodás és a transzcendens világlátás; továbbá a magyar néplélek és az egyéni lélek fejlődésének, sorsútjának sokrétű vizsgálata. Legismertebb írásai: Én fénylek, Vajon mennyi az élet és a Gondolatok a könyvről lettek. Legújabban pedig a Hold nélkül című. 

2015-től folyamatosan több mint száz órányi hangoskönyvet készített el és tett közzé a Youtube-on, magyar, angol és amerikai történelemmel kapcsolatos forrásokat (Padányi, Cholnoky), régi magyar regényeket (Jókai, Mikszáth, Molnár), dogmatörténeti írásokat, társadalomelméleti klasszikusokat (Mórus Tamás, Campanella) valamint egyház és vallástörténeti munkákat (Luther, Róma)

2016 nyarán az EGYSÉG MÉDIA filmet forgatott vele a koronakutatásainak legutolsó állapotáról. (Bemutató: 2016 augusztus 15-én volt). Néhány hónap alatt 25 ezren nyitották meg a filmet. Az ősz folyamán hat alkalommal hívták vendégül a Hatoscsatorna Őseink Hagyatéka c. műsorába, ahol a Korona kutatás mellett beszélt az Arvisurákról (3 adásban) és a spirituális regényéről is. 

2016. októberétől újra kapható a Magyar Korona könyve harmadik kiadása az Angyali Menedék kiadónál. 2016. decemberében jelent meg a Magyar Ősemlékezet és Arvisura világkép c. munkájának 4., bővített, átdolgozott, közel félezer oldalas kötete, szintén ennél a Kiadónál. Az EGYSÉG MÉDIA gondozásában hangoskönyvként forgalomba került a Megtalált Kapcsolat spirituális regény 1-2-3. kötetei. (Valamennyi megtalálható itt a webáruházban)

2016. december 25-én volt az ŐSBUDA nyomában c. film premiere, melynek szerkesztő-rendező és műsorvezetője Kozsdi Tamás volt. A kutatás az Ősbuda kutatás egy új fejezetét nyitotta meg. 

2017. februárjában kezdetét vette az az élethosszig tartó magyar történelmi forrás-sorozat szerkesztése, mely egy 10 év alatt kidolgozott módszertant követ. A Filogon 1-es kötet 2017. február elején készült el. 

 

(utolsó frissítés: 2017. febr. 28.)

-----

 

Kozsdi Tamás a Nemzeti Audiovizuális Archivumban  

Kozsdi Tamás az Országos Széchenyi Könyvtár Katalógusában (Keresőbe be kell írni: Kozsdi Tamás)

 

--

KOZSDI TAMÁS KÖNYVEI

2012. február - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép, 3. egyesített kiadás, Angyali Menedék kiadó, ISBN: 978-963-08-3281-6

2013. december 6. - A magyar korona könyve - Európa feltámad (magyar történelem), Angyali Menedék Kiadó, ISBN: 978-963-89836-2-6 

2015. szeptember 11. - A megtalált kapcsolat 1-2. összevont 2. kiadás.

2015. szeptember 21. - A magyar korona könyve - Európa feltámad!, 2. javított kiadás.

2015. november 16. - A megtalált kapcsolat 3-4. összevont 2. kiadás

2016. január 6. - A megtalált kapcsolat 5. 

2016. szeptember: A megtalált kapcsolat 6.

2016. október 14.: A magyar korona könyve, 3. kiadás, Angyali Menedék Kiadó

2016. december: A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép, 4., bővített, átdolgozott kiadás. Angyali Menedék kiadó. 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Kozsdi Tamás - Fotó archívum 2001-2015