Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés szoba

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kozsdi Tamás - Egy uj yt hangsáv!

Ime a legfrissebb hanganyagom elérhető mostantól! Régi, 100 éves kiváló történészi munkákból hozok majd többet. Itt az első (vagy egy újabb). Egy olyan kiváló nagy tudású magyarról akiről érdemes megemlékezni.
Abafáji Gyulay Pál (+1592) egy hatalmas tudású ember Erdély és a magyarság történelmében
Gárdonyi Albert dolgozata megjelent a Századok történelmi folyóirat 1906. évfolyamában.
Felolvasva: 2020. nov. 23.
Egy alacsony sorból származó, nagyon magasra jutó, komoly tudású ember, aki Báthory István lengyel király udvarában is bizalmi ember volt, sőt a király Gyulay-t küldve vissza szeretett Erdélyébe, hogy a politikai viszonyokat igazgassa. Életének kevés történelmi adatait és levelezésekből megismerhető kiváló jellemét ismerteti a nagyhírű történész Gárdonyi Albert. Gyulayt elárulták, sőt feláldozták és fiatalon aljas módon megölték.
Teljes idő: 35 perc. https://www.youtube.com/watch?v=kZ3iXDBqvPw&feature=youtu.be

Bogár Zsuzsanna - Ki tudnánk bogozni, honnan való az eredeti gondolat?

Kérhetek egy kis segítséget Tőletek? Ki tudja, ki mondta?

A napokban többször találkoztam Assisi Szent Ferenc idézeteként evvel:
„Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.”

Úgy emlékeztem, hogy Vonnegut Ötös számú vágóhíd regényében olvastam, így:
"Isten, adj nekem derűt és a nyugalmat, hogy tudomásul vegyem mindazt, amin úgysem változtathatok, bátorságot, hogy változtassak azon, aminek megváltoztatására képes vagyok, és bölcsességet, hogy mindig megmondhassam, mi a különbség a kettő között."

https://www.citatum.hu/idezet/4524 oldalon meg ezt találtam:

Istenem, adj nekem türelmet,
Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni.

Más fordításban: "Adassék nékem annyi lelki erő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok, és bátorság ahhoz, hogy mindazt megváltoztassam, amire képes vagyok, és bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük."

Angol nyelven: "God, give me grace to accept with serenity the things that cannot be changed, Courage to change the things which should be changed, and the Wisdom to distinguish the one from the other."
Szerző:
Reinhold Niebuhr
1892. június 21. — 1971. június 1.
amerikai teológus, filozófus, politológus

Novák Valery - Re: Ki tudnánk bogozni, honnan való az eredeti gondolat?

„Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.”
Ezt találtam:
https://777blog.hu/2017/11/21/assisi-szent-ferenc-imadsaga/

Bogár Zsuzsanna - Re: Re: Ki tudnánk bogozni, honnan való az eredeti gondolat?

Köszönöm Valery, megnéztem a linket amit küldtél, és ott, a folytatásban megtaláltam azt az imát, amit én Szent Ferencének ismertem. Arra is külön rákerestem, a Ferencesek oldalára jutottam, és azt írták róla, hogy nem az ő imája, csak századokon át neki tulajdonították... :)
Úgy tűnik egyelőre rejtve marad a forrás. :)

Farkashegyi Andrea - hullámok

Szia Tamás, Sziasztok!
Nagyon jó ez a felület, de megint lemaradtam jó pár nappal, héttel.
Hálás vagyok Tamás a fáradhatatlan munkádért és a megosztott ajándékodért.
Próbálom utolérni magam.
Mindenről szívesen olvasok, hallok.
Szellemvilág, aktuálpolitika, érzések, gondolatok, hogyan tudom fejleszteni magam, hogy készen álljak az új korszak kihívásaira, történelmi alakok, hogy helyére kerüljenek sok évszázad alatt elferdített dolgok, szóval olyan vagyok mint egy szivacs, szeretném felszívni a sok tudást.
Köszönöm szépen, mindenkinek sok örömöt, kitartást, belső békét és harmóniát kívánok.

BiroTamas - Feltöltödtem..

Olvasva a mai leveled kicsit jobb kedvre derültem, feltöltött nagy várakozással várom :)

Kozsdi Tamás - fEJLŐDÉS

Szeretném jelezni hogy 4 év után fejlesztettem a Megtalált kapcsolat 1. kötetét a yt-on. MÁR ELÉRHETŐ A részletes tartalom is, azaz a 18 fejezetet klikkeléssel lehet elérni. https://www.youtube.com/watch?v=XGX_JxElztc&feature=youtu.be

Krasznai Beatrix-Test-Lélek-Szellem - zugló

Én nagyon szerettem anno a videoblog-ot. Sok hasznos dolgot tudtam meg belőle és nagyon fájlaltam amikor megszünt. Örülnék ha valami hasonló lenne, csak kissé rendszerbe foglaltabb. Mondjuk Test-Lélek-Szellem témakörben. Akár kérdésekre válaszolva vagy csak időszakosan felmerülő témákban, de lehetne egy kidolgozott vonal mentésn is.
1 blog 1 témát fedne le, azaz 1 kérdést, részletsen kifejtve. Ha hosszú akkor több részre bontva.
Példával: Test: 1-táplálkozás 2-energia megtartás 3-a test csakrák feltöltése 4-gyógymódokról
Lélek: 1-Önismereti technikák 2-egyiptomi beavatások 3-táltosok-sámánok 4-emberi kapcsolatok
Szellem: 1-kozmikus kapcsolatok 2-Magyar népszellem 3-szellemi hierarchiák 4-politikai elit
Jó lenne, egy olyan" előadás sorozat" mely Mindenkihez szól, és segít eligazodni ebben a nehéz időszakban. Segít és utat tud mutatni, mindhárom szinten, ha elakad valaki. Ugyanakkor informatív is hiszen e 3 három témakörbe "szine"minden benne van. Már csak Tamás, Te kellesz hozzá! Köszönöm!


Horváth Miklós - Csak úgy, általánosságban...

Minden üzenetedet szívesen fogadom, olvasom-nézem-értelmezem, Tamás, bármilyen megvalósulási formában... Ha videó, akkor úgy, ha nem, akkor meg úgy...

Kis Klara - kisklari57@gmail.com

Kedves Tamás
Én is szeretnék a szellem il ágról is hallani a múltról, jövőről a történésekről. Ami belefér bármiről.
Köszönöm

Lucca - YT

Legyen bármi, ami jön, ahogy jön! Csak legyen. Várom

Hajdú Marika - Kecskemét, Máriahegy 112.

Kedves Tamás!
Évek óta hallgatom, olvasom írásaid. Nekem nagyon sokat ad a tanításod amit a szellemi dolgokról írsz.
Örülök ha lesznek videók. A Te gondolataid előjelzéseid segítenek, erőt adnak a mindennapokhoz.
Köszönöm szépen.

Mihóné Zsóka - videók

Szia Tamás!
Szívesen nézném az új videókat, bármilyen hosszú is, sőt! A témákat, amelyek engem is foglalkoztatnak, már felsorolták a többiek előttem. Mostanság elég nehezen tudok felülemelkedni a mindennapok történésein, a sok szutyoktól, ami engem ér nehéz "fényleni". Sokszor úgy érzem, hogy nem is a saját életemet élem, de ha igen, akkor valamit, valahol nagyon elszúrtam... most aztán benyújtják a számlát folyamatosan...
Hálás vagyok minden mondatért, gondolatért, ami erősíti a hitem és hozzásegít, hogy újból önmagamra találjak. Köszönöm.

Kozsdi Tamás - Válaszok a leveleitekre NAGYON KÖSZÖNÖM ŐKET!!

Összefoglaltam amiket írtatok
-- JK: Tisztázni a múltat ami megalapozza a jövőt. Igaz, Tény, Emelőt tenni csak ki. (nagyon jó volt a komment)
-- BR Mária: A karmáról kérdezett. Erről bőven írtam a Te csapdáid c. írásban és sok helyen máshol is. Elérhető a Belső könyvtárban kötetben.
-- R. Dóra: Olvassak fel verseket. Hm. Megpróbálhatjuk. De az egy igen nehéz műfaj. Szinészi adottság kell meg egyéb.. Küldhetsz mintát a kötetből, nem ismerem.
-- Mónika: A földi világot vessem össze az égivel. Ez most időnként hírlevélben vagy a FB csoportban ment. Akkor tudok ilyet írni, mondani amikor valami "összeáll" bennem is.
--- M. Kinga: A világpolitikában mi miért alakult ki úgy ahogy. Ezt a Világkörképben boncolom nap nap után. Nem hiszem hogy a yt-ra viszem ezt. Ráadásul az eddiginél is nagyobb támadási felületet nyitnék magamra. Pusztán csak a téma okán. -- A könyvek varázslatos világáról.. Hm :) Ezt mindenképp 1 topicnak iktatom.
-- S. Edit: Hogyan szól a múlt a könyveken át. Nos ez egy elég intim poszt lenne, mert mindegyik olyan személyes. Olyan gyermeki, olyan tiszta tud lenni. Ezeket az ember magában éli meg.. de nem rossz ötlet, csak személyes.
-- V. Erika: Aktuális politika: Világkörképen csakis. Elemzést is csak ott. Amerikai vezetőkről is a VK-ban folyamatosan van szó. Mi lesz januártól? Új éve. A COVID jó téma, de ha kifejteném, elvinnének :D, 5D-be átmenet: Igen van aki már megy át. Test is, szellem is. A dec. 20-i napforduló után nem tudom mi lesz.
-- F. Endre: Max 10 perc ok. egyetértek. Inkább max 6-7 a jobb. Ma átlagosa 6-8 percet néz meg egy ember ha nem kapcsol el egyből. - Egyetértünk egy merőben más világban megyünk át. Talán sokkal ésszerübb lesz.
-- J. Gyuri: Live-t nem tervezek. Arra én még nem vagyok készen.
-- T. Roland: Köszi. Már kaptam segitséget, programot is. Majd egyszer belejövök abba is.
-- HJKata: A világkörkép részletes, nos ez maradjon meg a zárt előfizetői körnek csak. Fentebb irtam hogy miért. A zárt csoportot 500-an látják. A yt csatornámon most 5300 néző van és mindenféle !!
-- Andi: Mi van most? kérded. Ez egy ilyen aktuális energia pillanatkép. Jó ötlet. Ezt lehet bármikor. Sok vetülete van.
-- Sz. Péter: Igen tegyük a dolgunk. Foglalkozzunk azzal ami a kezünk ügyében van, amire VAN hatásunk. A többi csak a tv-ben megy..
-- Mné S. Judit: A yt csoport jó hogy most zárva van. - Spiri zsákutcák: erről többet írtam régen. Ld. a Belső könyvtárban kötetben.
-- B. Zsuzsa: Egy mondat amit olvasok. Erről szólni. Jó tipp. Sokszor jut eszembe ez vagy az. Ez már amolyan Márai Napló stilus lenne. Igaz az zseniális.
-- K. Aniko: Elengedésről. Irtam róla sokat, a Belső könyvtár kötetben találod.
-- K. Ágota: Köszi a sok tippet. Végignézem a technikájukat. A fények nagyon fontosak abban még fejleszteni fogok. - Amit láttam hirtelen mind Enigmás Zoli mind ez a Fokuszcsoportos nagyon le van harcolva. A fókuszos fiu homlokránca .. H. Zoli pedig belefáradt sztm. A többiekre is majd vetek pillantást. Nem akarok gyár lenni :) mint ők. - VÁGÁS NÉLKÜL, STATIKUS KÉP. Ez menni fog :D A TÉMA KÖSSÖN LE. ok.
-- M. Gizella: Mit csinálok én? Ez ilyen karanténnapló stlye, kis való világgal :) Meglátjuk alkalmas vagyok e rá, azt hiszem nem.

Toldi Zsuzsanna - YT videók

V. Erika kéréseivel mélyen egyetértek. Nagyon érdekel, hogy fizikai és szellemvilág szinten mi zajlik, illetve ha bármi van, amit tenni lehet, ami segíthet.

Nk - Téma

Kedves Tamás!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, szívesen hallgatnék tőled a rejtett és kevésbé rejtett múltbeli-jelenbeli-jövőbeli összefüggésekről :)

JK - Youtube

Szervusz Tamás!
Sziasztok!

A Youtube egy izgalmas műfaj, szerintem is jó ötlet, hogy valamennyire visszatérsz a közösségi médiaplatformra. (A FB alkalmatlan a mélyebb tartalmak közlésére, inkább csak elszívja a figyelmet, az instavideok pedig sajnos nagyon rövidek lehetnek csak).
A témaválasztás a Youtube-on olyan, mint egy névjegy. Ha letetted, akkor az leszel sokáig, és ha témát váltasz, akkor nem tömegek hagynak el vagy találnak meg.
Ezek alapján én most olyasmit tartok jó ötletnek tőled, ami
1. igaz
2. tény
3. emel
A világ most minden tekintetben ezeknek az ellenkezőjéről szól, amikor médiafogyasztásról van szó. Azzal, hogy adásszintre emelkedsz, és megmutatod magad, gyakorlatilag leteszed a névjegyed egy olyan világban, ami egyik szemszögből épp összeomlik, a másik szemszög ezt az omlást nem is érzékeli, a harmadik szemszög az, hogy valami épül végre stb.
Ezek alapján én konkrét személyeket és múltbéli eseményeket tisztázó videókat látnék szívesen, tanító tanító-nevelő szándékkal. Rossz emberek neveit harsogja a média, nincs kire felnézni. Akiről meg azt mondják, hogy rá kell, arról nem tudni, hogy miért. Rossz eseményekre emlékezünk, vagy nem azzal az érzelmi töltéssel, ahogy illene, ha tudnánk az igazat.
A kis pamflet felolvasása pl. az egyesült Európáról ebbe pont beleillik, szóval csak így tovább.
Tisztázni a múltat megalapozza a jövőt. (Or something like that...)
Előre is köszönöm!

B.R.Mária - yt

Kedves Tamás!
Szívesen hallanék a karmáról,milyen tettek karmikusak,hogyan oldhatók/egyéni,,családi, nemzet karma/
Nemzetünknek mi a karmája?

Reichardt Dora - Dora.reichardt@gmail.com

Kedves Tamas! Szerintem olvass fel verseket! Pl. az Orok Magyarorszag c. kotetbol. Ha nincs meg beszkennelve szívesen atkuldom!

Mónika - yt

Én nagyon örülnek a youtube csatornanak. A terhirado idoszakat nagyon szerettem amikor a földi vilag eseményeit összvetetted a szellem vilageval. Én ezt szetetném ujra . Ha lehet youtube-on. Statisztika

Most: 4
Összes: 460491
30 nap: 8741
24 óra: 251