Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 1.

 


0000 II. JÓZSEF - csak előzetesen tájékoztatnám az érdeklődőket, hogy II. József életrajza, melyet a háború előtt adtak ki annyira leköt és élvezetes hogy már 5 azaz ÖT órányi hanganyagot felvettem, igaz még kicsit vágni kell, de annyira bele tudok menni, hogy nem sok hiba volt. A mű 4x ennyi, tehát még igencsak messze a vége, de mindig panaszkodnak nekem - barátok - hogy miért nem hosszabbak a hanganyagok. Hát akkor most 50-60 perces blokkokban (fejezetekben vagy fél fejezetekben) fogom feltölteni. Még júliusban mindenképp.. 

 

0000 A tegnapi nap erős volt, pedig nem is volt más csak egy írás. Köszi.
Látogatók száma tegnap: 3482 - Ezért hatékony a net.
Képzeld ha egyesével kellene elmesélnem mindenkinek, amit gondolok, vagy ha kézzel írva kellene levélben elküldenem Mindenkinek :D 


0:10 Andrea: Olvasva napi írásod, Glória üzenetére válaszolva, mikor Rozgonyi Cecíliát hallgattam, fiam, felismerte, hogy épp ez lesz 7. osztályban az egyik kötelező olvasmányuk "Nagyenyedi két fűzfa" címen, Jókaitól. (Ő már kiolvasta és örömömre, lelkendezve, hogy milyen jó és izgalmas!)  Köszönjük a híreket, mást nem is hallgatok/olvasok!

 

0:10 Mariann leveléből: Nálam a jegecske, anyukámnál a krizantém virágzik.  Szomszédok vagyunk, Pécs mellett. Az év első és utolsó virága egyszerre nyílik.

 

0:10 Nógrádi György: 1) szerinte német vezetésű lesz Európa a britek európai közösségből való kiválása után. 2) senkinek nem volt b terve, senki nem készült fel a kilépésre, ezért most az unió kapkod. 3) David Cameron brit miniszterelnök “bután mellényúlt, kitörte a saját nyakát”, mert hat évig agitált az unió ellen, és azt gondolta, hogy hat hét alatt ezt meg tudja fordítani. (hirado) 

 

0:10 RÁJA JÁR A RÚD - Több rája is élt a Pécsi Állatkertben, de mostanra egy sem maradt. Az utolsó két rája is elpusztult, egyelőre nem tudják, miért. Vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék az okokat. A zebracápa a májusi újranyitás után pusztult el. A napokban vették kézhez a holland Utrechti Tudományegyetem laborjának elküldött cápa szövetminta vizsgálati eredményét, amely szerint az egyednél aorta (verőér) elmeszesedést állapítottak meg. Ez kizárja, hogy az akváriummal, vagy a vízzel lehet valami baj. (hvg) 

 

0:11 Holnap azaz ma már érkezik a megtalált kapcsolat 38. része is hangban. 

10:35 Ime a 38. rész. Nem vidám, de friss hanganyag..
 https://www.youtube.com/watch?v=leaKPyNw6co

 

10:41 Péter kérdezi: Szeretném megkérdezni, hogy Reiki és Pránanadi beavatásokat, hogyan lehet feloldani?

KT: Nos rendszerszinten nem tudom. Egyéni szinten nézném. Mindig van egy avató, annak van egy lélekhője meg egy szellemi háttere. Feloldani azt a programot lehet, ha jön egy erősebb programozó. A kérdésből arra gyanakszom, hogy ezek az "avatások" nem előrevivő mesterektől születtek. A kötések, de még a halálos átok is feloldható ha valakinek erősebb a mestere, vagy a lélek képes valami többre mint az "avató". Kb. ilyen amúgy az egyházi "áldás" is. Rengeteg ember meg van kötve ha nem az összes. Ma a legnagyobb biznisz a lélek rabszolgaság. Attila az isten ostora ezeket a szálakat szakította fel Európában és mindenhol ahova elküldték a Vének. (Balkán, Fro, Ibéria, Itália, Róma) - ui: ha valakinek van épkézláb válasza irja meg. 

 

10:49 EGY ÉRA VÉGET ÉR ITT IS: Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. úgy fogalmazott: július 31-én, amikor lejár a szerződése, távozik a válogatott éléről, de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá. A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól. (info)

 

10:49 SZOROSABB - Lengyelország pénteken egy évre átvette a visegrádi négyek csoportjának (V4) soros elnöki tisztségét, és a külügyminisztérium megerősítette, hogy az Európa előtt álló jelenlegi kihívásokra a lengyel elnökség a regionális együttműködés szorosabbra fűzésével akar válaszolni.
ősszel megtartják a visegrádi országok államfőinek találkozóját. (info)

 

10:57 HÁTTÉR: (TÖRÖK IZRAELI KIEGYEZÉS) Szaúd Arábia, az Egyesült Államok és értesüléseink szerint az azeriek is közvetítőként dolgoznak a török elszigeteltség feloldásán. A török-izraeli kiegyezés után Törökország tranzitországként is szolgálhat az izraeli gáz számára Európa felé. Ankara hirtelen együttműködési készsége kétfajta félelemből táplálkozik. Egyrészt, hogy a szankciós rendszerből kiszabadult Irán nehogy ki tudjon építeni komoly regionális hatalmi bázist – amire minden esélye megvan egyébiránt. Másrészt pedig az új szövetségeseknek kellene segítenie Ankarát az Iszlám Állam elleni küzdelemben, amely egyre véresebb küzdelemmé fajult az utóbbi időben. Az egyezmény keretében fennmarad a palesztin övezet blokádja, de Törökország segélyszállítmányokat indíthat Gázába, és részt vesz az ottani helyreállítási munkálatokban. Izrael komoly földgázvagyon fölött rendelkezik, amellyel Ankara csökkenthetné ráutaltságát a Kreml kinyújtott karjaként funkcionáló Gazpromtól.  Várhatóan a szeptemberben esedékes G20-csúcstalálkozó apropóján kerít sort Erdogan és Putyin a kétoldalú találkozóra Kínában. Putyin azt mondta, felkéri kormányát, hogy újra vegyék fel a kétoldalú kereskedelmet Törökországgal. A Kreml ugyancsak ígéretet tett a török idegenforgalmi szektor elleni szankciók feloldására. (privatbankar) 

 

11:08 BUD SPENCER HALÁLÁNAK HÁTTERE A FIÁTÓL: A fiú apja halálának okát is tisztázta. „Elesett otthon, és pihennie kellett – magyarázta. –  Egy hónapig nem mozoghatott, és ekkor legyengült testileg és lelkileg is. Eltűnt belőle a motiváció, hogy felkeljen és kimenjen. Nem volt súlyos betegsége." Giuseppe arról is beszélt, hogy nem igaz a híresztelés, miszerint apja kórházban halt meg, mivel Bud Spencer az otthonában hunyt el, ahol a halála előtt barátja, Terence Hill is meglátogatta. (kisalföld)

 

11:13 Meddig fizetünk nyugdíjat ukrán és orosz állampolgároknak? Itt az államtitkár válasza: tavaly decemberben a Nyugdíjbiztosítási Alap terhére a magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény alapján összesen 1117 millió, (vagyis: 1,117 milliárd) forintot fizetett ki a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. z a szám egy ma is hatályos, de még 1963-ban hozott törvény erejű rendelet alapján jön ki  (mely szerint "az ukrán vagy orosz állampolgár számára is meg kell állapítani a nyugellátást, ha az Ukrajnában, vagy az Oroszországi Föderációban megállapított nyugdíjáról lemond, mert Magyarországra költözik át"), de a szám változó, és az államtitkár szerint "általában növekedést mutat".) A magyarok arra törekednek, hogy vizsgálják felül ezt a kétoldalú szerződést, és az arányos teherviselés elvét követő, ún. szociális biztonsági egyezménnyel váltsa fel a jelenleg is alkalmazott szisztémát. A tárgyalások Rétvári állítása szerint folyamatban vannak, és az ukránokkal előbbre tartanak, mint Oroszországgal. (hvg)

 

11:18 LÁZÁR JÁNOS: "nem tudna jó szívvel az Unióban maradásra szavazni, vagy nem menne el szavazni, vagy a kilépésre szavazna, ha a brithez hasonló népszavazás lenne Magyarországon. Szerinte az átlagemberek nem látják, hogy a bérük emelkedett volna a belépés óta. A mai unió bizonytalanságot, gyengeséget, kiszámíthatatlanságot jelent Lázár szerint." (tegnap magánvéleményként mondta a kormányinfón) 

 

11:19 CSIPJÉL MEG - Ingyenes a kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől a lakosságnak, ennek költségeit az állam állja.

 

11:23 DRÁMAI ESÉS A KINAI KOMMUNISTA PÁRTNÁL - A párt 95. születésnapjára kiadott hivatalos jelentése szerint a csaknem 90 millió tagot számláló Kínai Kommunista Párt (KKP) tavaly 965 ezer taggal gyarapodott. Igaz, ez azt jelenti, hogy 1989 óta most volt a legkisebb mértékű a növekedés. Az összlakosság 6,5 százaléka tagja a pártnak. A tagság egyharmada 40 év alatti, 16 százaléka 30 évesnél fiatalabb, 44 százalékuknak van felsőfokú végzettsége. A kínai kommunistáknak ma több mint fele munkás vagy földműves gazdálkodó, 10 százalék felett van az úgynevezett menedzserek aránya, és 2,3 százalékban képviseltetik magukat a diákok. (hvg)

 

11:36 NOCH EIN - Ami Angliában történt az a Brüsszelben elkövetett hibák következménye - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő. Arra kérdésre, hogy személyesen a kilépés mellett szavazna-e, ha lenne ilyen referendum azt válaszolta, hogy amennyiben a migrációs kérdés kapcsán tennék fel a kérdés, akkor igen. Az MSZP szerint Lázár János elismerte, hogy a kormány ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ujhelyi István, a párt európai parlamenti képviselője döbbenetesnek nevezte, hogy pont az a miniszter fogalmaz meg unió-ellenes mondatokat, aki az EU-ból érkező támogatások elosztását felügyeli. Az Együtt szerint Lázár János a Fidesz valódi tervét árulta el. (atv)

 

11:40 EURÓPA-LIGA A Debrecen 5-0-ra győzött a San Marinó-i La Fiorita vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. Az MTK Budapest pedig 1-1-es döntetlent játszott a kazah Aktobe otthonában. (info)

 

15:28 A tegnap HOLD NÉLKÜL c. írásomat mostanig már 4000x nyitották meg ami elég erős 1 nap alatt. Majd máskor is átváltok ilyen zenmesteresre, ha ez tetszik :) --

 

15:30 Nah kiderült mi van Justin Bieber lábával. Ime a 20 mp-es videó ahogy sikerült bezuhannia a szinpadon az aknába koncert közben. https://www.youtube.com/watch?v=S65JXO0KEcY
Ebben nem ez a lényeges sztm, mivel más is elesik a szinpadon, sok ilyet tudunk. DE az esemény előtt az ifjú szenvedő macso, a nadrágját húzogatta. Szinpadon 10-12 ezer tini lány előtt ezt tenni olyan energia örvényt gerjeszt amire ugy látszik nincs elég mentális ereje. Hogy is lenne. Ezen az úton kedves Justin 18 hónapot adok és egy szanatóriumban végzed (jobb esetben) mint demi lovato, vagy ami rosszabb a patás költözik a testedbe mint az überszexi májli szájrusznak. A közszereplők zöme drogban végzi vagy a lányok ilyen őrületben (vö. a "szüz" pop ikon Britni Spirszt) ha nincs mentális védelme. Ma már azt gondolom akár szinész akár énekes akár sportoló vagy akár cégvezető ! az ember ha nincs mellette személyes menedzsment s benne valaki akinek a tudati ereje védi az illetőt, s ha kell korrigálja is, akkor hamar vége a "táncnak". A fenti sorok az erők sötét vetületének földi gyakorlatába pillantott bele. De hát hold nélküli napon mi másról beszéljünk? 

 

15:33 Péter válasza: (előzményt ld. feljebb 10:41-nél) Köszönöm megtisztelő válaszát. Több mint 20 éve volt az első Pránanadi beavatásom. Nem szeretnék bárkit is megítélni, mivel nem az én tisztem. Én magam döntöttem úgy, hogy ezeken a avatásokon részt veszek. Megnéztem a kötésekkel kapcsolatos video-blogot és a levelét is többször átnéztem. A lényeget megértettem! Nagyon sokat segített!

-- KT: örülök ha segíthettem. 

 

15:51 9 perc élőben keményen fogalmaz Nógrádi. Brexit és török merénylet a reptéren. Több hasznos kiszólás, félmondat. Nézd meg. http://tv2.hu/musoraink/mokka/214009_nogradi-uj-europa-jon-letre-a-britek-nelkul-orosz-kinai-es-amerikai-erdekekkel.html

 

16:09 TORNÁDÓÓ MO-N!!! Kövesgyűr, Nemesvámos és Márkó térségében. Fotók itt: http://www.idokep.hu/hirek/tornado-veszprem-megyeben

 

 

Statisztika

Most: 6
Összes: 668228
30 nap: 5897
24 óra: 221