Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 3.


14:30 

-- Holnap közzéteszem a II. József életrajz első fejezetét mely 38 perc hosszú. A második fejezet már 90 perc lesz de az még vágás alatt van. Szóval holnap az ujholddal ez is elindul. 

-- A jövőhéten 2 részt mindenképp hallhatunk a Megtalált kapcsolat 3. kötetéből, melyben az egyik rész egy égi üzenet volt a Föld sorsával kapcsolatban. 

-- Ma este játszik Izland a házigazda Franciákkal. Mivel a végső meccsek elég uncsik vagy furák (11-es párbajok lutri) így Izlandnak szurkolok ma este, bár a Németeket szerintem nem verik meg (ha ma nyernek) és akkor Német-Wales döntő lehet :) 

-- Július 4, azaz holnap van az amerikaiak legnagyobb ünnepe. Itt jegyezném meg, hogy júl. 4-5-6 körül van a NAP Szíriusz együttállás is. és az amerikai zászló alapvetően egy "árpádsávos zászló". :)

 

14:30 DJOKOVICS SZABIRA MENT
-- Djokovic KIESETT Wimbledonban!!!!! Egy amerikai fickó 2 szettet lenyomott ellene 7-6, 6-1, akkor esőszünet, majd tegnap Djoko 3-6 -tal szépített majd a rövöditésben 7-6-tal elköszönt a 28. helyen kiemelttől a VILÁGELSŐ. Mondjuk azt látni kell, hogy tegnapig a szerb 30 Grand Slam-mérkőzésen győzött egyhuzamban, ennek a szériának is vége szakadt. Meg annak is, hogy nem nyer zsinórban öt Grand Slam-tornát. - Djoko, menj pihenj egy kicsit a családoddal. Itt a nyár.
-- Nah igy is nyilatkozott: "“Az élet pozitív dolgaiban hiszek, sikerült megnyernem négy egymást követő Grand Slam-tornát. Próbálok erre gondolni, nem pedig arra, hogy most vereséget szenvedtem”. “Van egy családom és egy életem a teniszen kívül. A következő időszakban több időt fordíthatok majd más dolgokra. Szükségem van erre. Egy nagyon sikeres év ez számomra, de hosszú és fárasztó is egyaránt. Most nem vágyok másra, mint egy kis pihenésre.” “Tudtam, hogy szoros lesz, hiszen nagyon nehéz elvenni az adogatását. Kimondottan jól ment neki a játék, képtelen voltam olvasni a szerváit. Ha adódott előtte egy lehetőség, akkor egyből arra játszott, hogy megnyerje a labdamenetet, és legtöbbször jöttek is az ütései.”  “Természetesen csalódott vagyok, nagyon fájó dolog kikapni egy Grand Slam-en, ehhez semmi kétség sem fér. Egyszerűen most nem éreztem olyan szinten a labdát, ami elég lett volna a győzelemhez. De ilyen a sport” 

 

14:35 Dr. Czeke András videoblog tegnap - András bátyánk saját "térhiradója" tegnapi videóblog tőle. 14 perc. https://www.youtube.com/watch?v=uJ3GGUNS_1g

 

14:40 ELEMZÉS : A britek két kihívással, az infláció és a recesszió kockázatával nézhetnek szembe a múlt csütörtöki népszavazás után - vélte a francia központi bank elnöke. A font csaknem 11 százalékkal gyengült a dollárhoz képest a Brexit óta. Francois Villeroy de Galhau szerint recesszióba fordulhat a brit gazdaság. (tozsdeforum)
-- KT: szerintem még nincs vége az évnek, de az ő gondolatát is meghallgattuk. 

 

HUXIT ELEMZÉS A HVG-n: "ha Magyarország kilépne, a magyar gazdaság kártyavárként omlana össze, s maga alá temetné a kormányt is. Még Nagy Britannia, a világ ötödik legerősebb gazdasága is megroppan néhány évre a Brexit után. Látjuk, miféle gazdasági, pénzügyi és társadalmi következményekkel jár ez a döntés: a font történelmi mélypontra esett, a deficit tovább nő, az értéktőzsdék zuhannak, a tőke menekül, Anglia kettészakad, s Európában még nagyobb a fejetlenség, mint korábban. Másfél millió brit bánja már, hogy a Brexitre szavazott. De nézzük, mi történne, ha Magyarország kilépne az Unióból?
-- Katasztrófa. Elveszítene mindent, amit eddig az uniós tagságon nyert. 2004-es csatlakozásunk óta nettó haszonélvezők vagyunk (...) alacsony színtű gazdasági növekedésünk egyetlen motorja mai napig az Unió. a külföldi befektetők nyomban elköltöznének, hatalmasra nőne a munkanélküliség, még inkább veszélybe kerülnének a nyugdíjak, hiszen nem lenne, aki járulékot fizet. A védővámokkal terhelt magyar termékek piacképessége csökkenne, egyszál magunkra maradnánk a nálunk sokkal erősebb országok piaci versenyében. A Huxit egyenlő volna az öngyilkossággal.

-- A teljes cikket olvassa végig aki szeretné. http://hvg.hu/itthon/20160703_Huxit__az_ongyilkos_lepes 
Én máshogy is tudom ezt a kérdést nézni. Szerintem Cameron nem hazárdjátékozott (azt a görögök csinálták), hanem eleve ki volt sakkozva ez is. Nem ok nélkül ment körbe Európában s járt itt is az év elején. Elolvastam mit irtam a térhiradó zárt levelekben akkor, január első napjaiban amikor Pesten járt. Meglepődtem. Mindjárt ide idézem újra. Továbbá nem hiszem hogy csak a mai állapotok alapján kell valamit megjósolni, hiszen bármikor létrejöhetnek MÁS fordulatok is, amelyek olyan energiákat szabadítanak fel, vagy épp fojtanak el amelyek egy ilyen kis országot mint mi egészen más helyzetbe is hozhat. A cikk írója EP képviselő, ott nyilván igy kell látni, meg is értem. Tényleg fura és zavaros időkbe léptünk a BREXIT-tel, de én bízom a jó kormányosban, legyen az látható vagy épp láthatatlan... 

 


CAMERON (TH 2016. jan. 7.) 
------------
itt volt a brit első ember. Szimpi világpolitikai stilus. Ami érdekes volt. 52x Viktoroztak és Dávidoztak. Azaz végig a cimbi keresztnév használat a nemzetközi sajtótájékoztatón is. Viktor csak egyszer rontott D.C. min. elnök úr, majd a köv. mondatban Déviddel erről Déviddel arról. korrigált.

Aztán stratégiai bakfityfiritty volt hogy Viktor mindenáron és mindenben V4-ként lépett föl. Nyilván mert igy erősebb az alkupozíciója, - a nem tudjuk meg mihez is - de persze ugy lett leadva hogy azért mert a 790 ezer lengyellel való megállapodás "jó lesz az nekünk is " (mert mi csak 55 ezer) és LEGYINTETT A KEZÉVEL VIKTOR, hogy nyugi magyarok marad kaja a tányér szélén, ha V4-ezünk. 

Csúcs meccs volt :D és két helikopter körözött a Ház felett. Kameron jött látott győzött. 

Hont András HVG - Fb bejegyzés: "David, ha így kijöttök, akkor vidd magaddal, köszi." Eddig a szabadszáj. 

HVG: Cameron tavaly novemberben nagyon kemény, ultimátumszerű javas-latcsomagot küldött levélben Donald Tusknak, az Európai Tanács lengyel elnökének, amelyben négy alapvető reformot sürgetett:

- az unión belüli jelentős bürokráciacsökkentést
- a nemzeti szuverenitás erősítését, a politikai integráció lazítását
- az eurózónán kívüli tagállamok jogainak erősítését és törvénybe foglalását
- a bevándorlók segélyezésének szigorítását

UI. : Ez a fenti 4 pont a "szép szó" amit a britek leadnak. Ha ez nem jön be akkor 2017-ig bedöntik az egész eu-t. gazdasági köreivel, politikai "elitjével" és visszaállnak a határok, az EURÓ kipurcan etc. Kameron európai sétája ultimátum szerü. 

 

KT (2016. júl. 3.) Hogy a fenti vízióm igaz e vagy sem, nem tudom. De az lepett meg hogy januárban ilyen következtetésre jutottam. 

 

15:00 SZELEK SZÁRNYÁN BICIKLIZNEK - Vasárnap forgalomkorlátozások lesznek érvényben Budapesten a Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt, délután lezárják a Lánchidat is. a forgalmi változások az I., valamint a IV., az V. és a XIII. kerületet érintik. 

 

15:02 LEHET TERÉZ - Theresa May belügyminiszter a leköszönő David Cameron brit miniszterelnök legnépszerűbb utódjelöltje a vasárnap ismertté vált új felmérések szerint. A pártvezetői és a miniszterelnöki tisztségért Theresa May, valamint Michael Gove igazságügyi miniszter, Stephen Crabb munkaügyi miniszter, Liam Fox volt védelmi miniszter és Andrea Leadsom energiaügyi államtitkár verseng. A két legolvasottabb vasárnapi brit tömeglap, a Mail on Sunday és a Sun on Sunday által megrendelt két különböző felmérés egyaránt Theresa May utcahossznyi előnyét jelzi a Konzervatív Párt szavazásra jogosult tagjai körében. (figyelő) 

KT: Nő vezeti majd UK-t és USA-t is ősztől? 

 

15:08 WOW - A Cseh Vasutak nemcsak a Prága-Berlin-Hamburg, illetve a Prága-Bécs vasútvonalat akarja színvonalasabbá tenni, hanem a Prága-Budapest vonalat is, ehhez arra van szükség, hogy a magyar és a cseh vasúttársaság szerződésbe foglalja az egységes járműparkra és a szolgáltatások színvonalára vonatkozó követelményeket. Ennek érdekében a magyar fél teljes körűen felújítja a spanyoloktól a kilencvenes évek közepén vásárolt CAF kocsikat, ők pedig pályázatot írtak ki 50 modern, 200 kilométer óránkénti sebességre is képes kocsik beszerzésére, ezzel a Budapest-Prága nemzetközi vonalon jelentősen javulhat a szolgáltatás színvonala - hangsúlyozta a cseh vasúttársaság vezetője. Pavel Krtek szerint a közép-európai vasúttársaságoknak össze kell hangolniuk a tevékenységüket, hogy képesek legyenek ellensúlyozni a francia és a német nemzeti vasútvállalatok hegemóniáját. Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és Csehország - némely dologban pedig már Olaszország is - közösen igyekszik hatást gyakorolni vasúti ügyekben Brüsszelre - tette hozzá. (figyelő) 

 

15:18 HÁJ TEK és PRAKTIKUSSÁG - Érintőképernyőket szerelnek fel az idei évtől a legnagyobb hazai fesztiválok - a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT - italpultjaihoz - értesült a Portfolio. Az ezen a hétvégén a soproni VOLT Fesztiválon debütáló rendszer lényege, hogy a vásárló a kijelzőn nyomon tudja követni rendelését, majd véglegesíteni is tudja azt. A folyamat a következő: a vevő a pultostól megrendeli a kiválasztott italokat, aki a saját eszközén felviszi a rendelést a rendszerbe. A pultnál felszerelt érintőképernyős kijelzőn megjelenik a rendelés, tételesen felsorolva. A vevő így ellenőrizheti a kért termékeket, eldöntheti, hogy ad-e borravalót (ezeknek mértéke előre meg van határozva, tehát 5-10-15-20% lehet), majd egy érintéssel jóváhagyja a rendelést. A fizetés fesztiválkártyával vagy PayPass funkcióval ellátott bankkártyával a képernyő mellé kihelyezett terminálnál történik. A VOLT fesztiválon több pultos is arról számolt be a Portfolio-nak, hogy a rendszer nem lassítja le a folyamatot, és abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy a vendég jobban nyomon tudja követni a rendelést. Így egy esetleges tévedésnél könnyebb korrigálni - például akkor, ha a nagy hangzavarban nem érti jól a pultos a vendéget. akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma az idei fesztiválokon (portfolio)

 

 

15:23 Zsuzsanna levele - érdekes kutatás - 

Az EB kapcsán előtérbe került walesi rokonainkkal (!) kapcsolatban szeretném elmondani az alábbiakat: Nemrégen hozzájutottam Martinus Zeiler „A magyar királyság leírása” című  művéhez (Babits Kiadó, 1997) – mely a szerző 1664-ben Lipcsében kiadott „Neue Beschreibung des Königreichs Ungarn” című könyve alapján készült.  
 A 243. oldalon, Sabaria – Szombathely leírásánál ezt írja a szerző: „Salomon Kuselius pedig azt mondja, hogy Sabariát a magyarok „Kimarorubath”-nak nevezik."
 
Szombathelyi lévén nagyon elcsodálkoztam ezen, mert arról tudtam, hogy kimmerek éltek errefelé, de hogy ez még a város nevében is megjelenjen, nem volt ismert előttem. Nyomoztam egy kicsit, ami messzire vezetett: egészen Walesig, ugyanis: Wales walesiül Cymru, melynek kiejtése kamrí, vagy inkább kamöri.Nemzeti mottójuk: CYMRU AM BYTH =Wales örökké
Köztudottan a brit keltáktól eredeztetik őket, a hivatalos álláspont szerint „Cymru” a régi walesi nyelvben talán vidéki embereket jelentett. Azonban szerintem ez egyértelműen a kimmer népnévvel azonosítható, amit Timaru Kast Sándor is igazol:
 
Idézetek Timaru Kast Sándor: Kelta magyarok, magyar kelták című könyvéből:
„Útban voltam gyerekeimmel Wales, a kimmerek országa (CYMRU) felé. Az autó éppen csak hogy átkelt a severni hídon, az angol-walesi "határon". Már Walesben jártunk, mikor Casnewydd (Newport) város kapuja előtt megpillantottunk egy rejtélyes táblát ez volt az első autópálya-kijárat Walesben - rajta a következő felirattal: MAGOR - MAGWYR.”

„Az újkőkori civilizáció bölcsője a Közel-Kelet, melynek népessége gyarmatosította Eurázsiát. Ezeknél a népeknél nagyon gyakori a SZABIR népnév, hiszen nyelvtanilag azonosítható a SZUMIR, SZUBAR, SAMAR, GOMAR, KIMMER, SZABIR, KABAR népek elnevezéseivel. A középső Kaukázusban még ma is él egy KABARD-nak nevezett szabir (kazár) töredék, melynek a cserkeszekkel rokon nyelve, a "kabard-adige", Jósa János szerint a hunok és kunok nyelve volt (Jósa (17) - Gábor Bálint nyomán).

Így hát könnyen elképzelhető, hogy az elő-ázsiaiak SZABIR-oknak nevezték önmagukat, akárcsak a hurrik, akik földjét SUBARKI formán is említik a szumir ékírásos táblák. Ezért nem meglepő, hogy a későbbi időkben is hasonlóan nevezték ezen ősi nép utódait (KIMMEREK, KABAROK, SZABIR-Magyarok stb.).”

 

15:27 +2% Az orosz energiaipari minisztérium közölte: a június végével záródott hat hónapban az olajtermelés 269,876 millió tonna volt. Ez 5,579 millió tonnával, 2,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Oroszország a kitermelési dinamika fenntartása mellett a legtöbb kőolajat hozhatja felszínre a Szovjetunió felbomlása óta az idén. (tozsdeforum) 

-- Vajh miért, ha teli tankerek állnak a kikötők előtt nyugaton? Nyilván az egy másik piac.. Érdekes stratégia és nyilván nem butaságból... 
Apropo brexit után szabadon: "A Gazprom orosz gázipari cég a politikai helyzet változása esetén készen áll arra, hogy felújítsa a Déli Áramlat előkészületi munkálatait -jelentette be a vállalat egyik vezetője szerdán." 

 

17:46 LÉPÉSEK - ÁLMOK - Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a brexitről szóló népszavazást követően az Európai Bizottság igazi, közös európai kormánnyá való átalakítását szorgalmazza. A kormányt Schulz terve szerint egy kétkamarás parlament ellenőrizné, amely a jelenlegi Európai Parlamentből és a tagállamok képviselőiből állna. Az általa vezetett intézmény tervei szerint egyfajta alsóházként ellenőrizné az unió kormányát, amely kapna a nyakába egy a tagállamok képviselőiből álló felsőházat is. Ez a potenciálisan létrejövő uniós kormány nem fog beleavatkozni nemzetállami ügyekbe, hanem Schulz szerint csak olyan ügyeket vinne, amelyeket az uniót alkotó országok csak közösen tudnak megoldani. (mandiner) 

 

17:54 SVÁJC - A már két éve folyó svájci-EU tárgyalások az utóbbi hetekben pörögtek fel, a menetrend szerint hamarosan le kellene zárni azt. Svájc ugyanis azt tervezi, hogy adminisztratív eszközökkel korlátozza az EU-állampolgárok svájci letelepedését – erre egy 2014 végi népszavazás kötelezi az országot, 2017 februári határidővel. Ez viszont rohamosan közeledik, rengeteg mindent kell újratárgyalni, ezért a sietség. az álláspontok egyelőre nagyon messzire vannak egymástól és a BREXIT csak ront a helyzeten. Több svájci politikus már felvette, hogy esetleg újra szavazni kéne a 2014-es ügyben. Úgy látják ugyanis, a Brexit után az EU tárgyalói a korábbinál sokkal keményebbek lehetnek: esélyes, hogy a Svájcot valamilyen formában ki fogják szorítani a közös piacról. Svájc exportjának 56 százaléka az EU-ba megy, ezért ez igen érzékenyen érintheti az országot. (444)

 

19:07 OLVASÓK KERESTETNEK -  Lenne bárkinek kedve nekilátni bármely neki tetsző GOOGLE archivált régi magyar könyvet hanganyagban felolvasni? Akár sok ember is belekezdhet. Előre szólok hogy nehéz mutatvány. Kell egy jó felvevő, akár egy telefon is a jobb fajtákból. Egy csendes szoba. Utána a nyers hangfile-t meg kell vágni, ki kell belőle vágni a beszűrődő zajokat, a székropogást, a nyeléseket, a lapozást, a tévesztett és újraolvasott mondatokat stb. A kész anyagot pedig mindenki épülésére kellene bocsátani. Egy olvassa, de 300 hallgatja és tanul. Háború előtt kiadott könyvet választhatunk, és bármekkora hosszút.

- (Érdemes először rövidebb cikkekkel, esszékkel próbálkozni) (én 5. éve olvasok fel és az első 3 évi anyagot kvázi a kukába dobtam, a netre már csak az utolsó 1 év anyagai kerülnek fel... tehát sokat kell gyakorolni kivéve ha valakinek minden csillagállás úgy összejön.

- Lehet történelmi, tudományos, szépirodalmi, művelődéstörténeti.

- A felolvasás lényege NEM a szórakoztatás, hanem a népnevelés, a művelődés elősegítése akár ókeresztény iratokkal, akár görög bölcselkedőkkel, akár magyar szerzők műveivel, akár történelmi regénnyel stb. Kinek mi esik jól.

- Fontos hogy 1944 előtt kiadott könyvet válassz a szerzői jogok miatt.

- És amit kérek hogy a magyar nemzetlélek művelődését támogassa valahogy a téma.

- Sokat kell gyakorolni, sok munka van vele de hónapok alatt bele lehet jönni. A Magyar elektronikus könyvtárban is szép számmal találni régi magyar könyveket. Olyanok álljanak neki akik kitartóak és hiszik, hogy a közösségnek adott ismeret a társadalom egészében épít, gyökeret ver és további impulzusokat szül. A kész anyagot fel lehet tölteni a yt-ra.

- A jobb anyagoknak itt a Térhiradón szívesen adok reklámot.

- Fontos, hogy nem nekem dolgozol és nincs érte fizetség sem. Én esetleg véleményezem vagy pár tippel segitséget nyújtok, de nekem megvannak a feladataim, ezt másoknak ajánlom fel. Mert tudom mekkora élmény készíteni, ismereteket gyűjteni és ADNI. 

- A nekem elküldött max 30 perces első munkákat szivesen véleményezem a magam egyszerű őszinteségével, építő kritikaként. 

Tehát amire mindenképp figyelj:
1. Olyan könyvet válassz amely Téged megszólít, vonz, érdekel! Mert akkor lesz élvezetes a felolvasás is.
2. 1944 előtt kiadott magyar nyelvű könyvekből, cikkekből válassz (lehet a google-n, (van kb 2000 könyv), a MEK-ben is sok van, lehet máshol a netről, vagy eredetiben könyvből is ha épp a polcodon van, vagy az antikvárban vetted. A netes könyvet is papírról olvasd tehát nyomtatni kell. A képernyőről olvasás szerintem nem hatékony.
3. Első próbálkozásaid rövid művek, írások legyenek pl max 40 oldal. A 200 oldal feletti munkák erősen igénybe veszik már az embert. 
4. Ne lepődj meg ha felolvasáskor max 20-40 percet birsz haladni EGY NAP! 
5. Ha hibázol a felolvasásnál olvasd újra, mert amikor vágod a hangsávot ki tudod előle vágni a rosszat. Nem kell mindig újra kezdeni...
6. A választott mű MŰVELTESSEN mégpedig a magyar emlékezettel álljon kapcsolatban. A társadalmunk művelődését szolgálja témájától és szerzőjétől függetlenül. Építsen, neveljen szépre igazra és tanítson helyes dolgokra. 
7. Vágóprogramra ingyenes pl. az audacity, yt-ra alkalmazásnál pedig videót kell belőle írni arra pl. windows live movie maker is megjárja. A hangsáv vágáshoz egy fülhallgató nem árt. 

8. Mielőtt kiadod a kezedből legyen önkritikád. Hallgasd meg magad s ha már te sem élvezed a felolvasást hallgatni, akkor olvasd fel újra vagy dobd a kukába. 

PRÓBÁLD KI MAGAD! Csak tanulhatsz belőle. S ha ügyes vagy, mások is tanulnak általa. -  A hangoskönyveknek nagy jövője van. Mert van aki rohan és azért nem tud olvasni van aki már nem is bír olvasni, és van aki nem lát ezért nem tud olvasni. Kiváló okos gondolatokra elaludni, vagy tv helyett, pláne háziasszonyoknak borsópucolás és vasalás közben. De utazás során is hasznosan telik pl. egy Peking-Amsterdam 9 órás.

 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 669038
30 nap: 6181
24 óra: 201