Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 4.

 

ÚJHOLD VAN 13:01 ÓTA!!! INDULJON EGY ÚJ CIKLUS

 

13:19 II. József életrajz az ifjúkorával hangoskönyvben elkezdődött ma. Szerintem jó anyag, élvezetes, átlátható, érthető. https://www.youtube.com/watch?v=AYLdznfZryk

S. K. Padover - II. József, a császár-forradalmár 1741-1791, 
Cserépfalvi kiadás, Fordította: Vas István
Felolvasta: Kozsdi Tamás, 2016. június-július

I. rész: A trónörökös
1. fejezet: Ifjúság (EZT TETTEM MA FEL)
2. fejezet: Nagykorúság
II. rész: Társuralkodó (1765-1780)
1. fejezet: Bonyodalmak
2. fejezet: A menekülés
3. fejezet: A támadás
4. fejezet: Sic transit...

 

13:22 Márta: Engem igazán meglepett a június 30-i"zenmesteri" közlésed. "A ma elkezdjük" merész törekvés. Talán valóban most szükséges "infovonalunkon" startolni  a tudatosság magasabb szintjeire. Várom nagyon a további "kifüggeszteni valókat".

 

13:23 - 300 ezres hadsereg! - Putyin aláírta a nemzeti gárda létrehozásáról szóló törvényt. Putyin április 5-én jelentette be a teljes nevén Nemzeti Gárda Egységei Szövetségi Szolgálat megalakulását, amelynek az igazgatójává és főparancsnokává az elnök a belügyi csapatokat eddig irányító Viktor Zolotov hadseregtábornokot nevezte ki. A részben sorozott, részben pedig szerződéses tagokból álló nemzeti gárda több belügyi szervezetet olvaszt magába, átvéve azok feladatköreit. A nemzeti gárdának mintegy 300 ezer tagja lesz.  (info) 

 

13:40 A MÓR MEHET !! - A Brexit mellett az egyik leghevesebben kampányoló Nigel Farage lemond a függetlenségi párt vezetéséről - jelentette be hétfőn. Farage azt mondta, megtette a magáét az unióból kilépésről szóló népszavazással, ezzel elérte a politikai céljait, a pártját pedig igen jó pozícióban hagyja ott. Közölte, hogy az üzleti életből azért váltott a politikára, hogy egy önigazgató nemzetté tegye Nagy-Britanniát, ezt pedig sikerült elérnie. A lemondása indokairól azt mondta, a népszavazás előtti kampány előtt úgy érezte, vissza akarja kapni az országát, de most az életét is vissza akarja kapni, ezért mond le a pártvezérségről, de új pártot nem akar alapítani. (HVG)

 

13:54 SZÖUL - Péntek éjjel landolt Budapesten a koreai Asiana Airlines első repülőgépe, egyben hivatalosan is az első közvetlen járat, ami Magyarországot és Dél-Koreát köti össze. Az Asiana, ami a második legnagyobb légi szolgáltató Koreában, CSAK a nyári csúcsszezonban közlekedik Budapestre heti egy alkalommal. (hvg) 

 

14:52 Alaposan kíbővült az elmúlt negyed évben a hangoskönyv katalógusom. Itt tekintheted át s hallgathatod meg akár az összes újdonságot is. 

 

15:09 MOZGÁS - Egyre több alapkezelő tett már konkrét lépéseket afelé, hogy csökkentsék függőségüket a britektől, az M&G, a Columbia Threadneedle, a Legg Mason, a Fidelity International és a T Rowe Price is brit dolgozóit más EU-tagországokba vinné át, miután tartanak attól, hogy a Brexittel ki lennének zárva az EU alapkezelői piacáról - írja a Financial Times. A legnagyobb félelem abból adódik, hogy félő, a britek elveszíthetik második legnagyobb pozíciójukat az alapkezelői piacon, mivel az USA után itt kezelik a legtöbb vagyont, 5,5 ezer milliárd fontot, emellett 35 ezer embert foglalkoztat a szektor, nem beszélve a további 25 ezer munkavállalóról, akik kapcsolt üzletágakban dolgoznak. A brit alapkezelők többségének vannak olyan ún. UCITS alapjaik, amelyeket a luxemburgi vagy dublini leányaik indítottak el, ezekkel elviekben nem lehet gond, ugyanakkor az EU szigorúbb szabályokat írhat elő a brit alapkezelők érdekeltségébe tartozó alapokra. Sokak szerint a britek a norvégok modelljét fogják követni az EU-val való kapcsolatukban, ez alapján a norvégek hozzájárulnak az EU költségvetéséhez és a munkaerő egy bizonyos fokú szabad áramlásához, cserébe pedig a pénzügyi szolgáltatások piaca zöld utat kap az EU-ban. (portfolio) 

 

19:58 Ritkán látni ekkora karaktereket egy szinpadon :D 
6 perc szindarab a James Bondtól a Sherlok Holmesig, na meg Károly hercegig.. 
A kérdés az, hogyan hangsúlyozzuk a híres Shakespeare-i mondatot: TO BE OR NOT TO BE THAT IS THE QUESTION. "akkor nemesb e a lélek ha tűri balsorsa minden nyűgét s nyilait, vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen s fegyvert ragadva véget vet neki.." ;) nagyon szépek a hangszínek (főleg füllhallgatóval). https://vimeo.com/163989303

 

 

20:00 Erik levele: A Reiki,  Pránanadi,  és egyéb enerigákat jó 20 éve használom, eredményesen, az öngyógyítás gerjesztésére. A beavatás azt jelenti, hogy az aurában tartósan létrejönnek, bizonyos általános, vagy  (szervre, betegség-tipusra) célzott szimbólumok - a Teremtő végtelen energia-spektrumából kiválogatott rezgések geometriai rajzolatai, mintázatai. Nincs jó vagy rossz energia, de elvileg lehet ártó vagy manipulatív szándékkal használni azokat. A Reiki teljesen, a Pránanadi energiák általában (néhány mágikus hatású szimbólum kivételével) intelligenciájuk révén nem használhatók ártásra, manipulációra. Az már a mesteren múlik, hogy esetleg igyekszik a sleppjéhez kötni, állandó függésben tartani a beavatott tanítványt, ha az  hagyja ezt.
A tanítvány úgy is dönthet, hogy nem használja többet a szimbólumokat, akkor azok hatása nem aktiválódik, ezért olyan, mintha ott se lennének, mint ahogyan bizonyos, túlhaladott, jelen szintünknél alacsonyabb rezgésű tulajdonságaink, lehetőségként örökké jelen vannak, még akkor is, ha többé nem élednek fel bennünk. A "bűnben fogantál és bűnben haltál meg..." viszont sátáni átok, amit ki lehet és ki kell gyökerestől gyomlálni.

 

20:04 OPEN !! - Magyarország kész minden téren tovább mélyíteni kölcsönösen előnyös partneri viszonyát az Egyesült Államokkal – írta Áder János magyar köztársasági elnök az amerikai függetlenség napja alkalmából Barack Obama elnöknek küldött táviratában. A köztársasági elnök arról biztosította Barack Obamát, hogy az amerikai nép mindig számíthat Magyarországra, ha meg kell védeni közös értékeiket. Áder János hangsúlyozta, a magyarokat és az amerikaiakat régi barátság köti össze, országaik közeli szövetségesek, és a transzatlanti együttműködés további megerősítésében érdekeltek. Hozzátette, Magyarország és az Egyesült Államok sokat nyerhet a kétoldalú kereskedelem bővítésével és az üzleti kapcsolatok erősítésével. a magyar emberek nagyra becsülik az amerikaiaknak a szabadság, a szabad gondolkodás és a szólásszabadság iránti elkötelezettségét, valamint az Egyesült Államok kulcsfontosságú szerepét a zsarnokság, az elnyomás és a diktatúra elleni küzdelemben. (magyaridők) 

 

20:07 BABOS A 8-AD DÖNTŐBEN - WIMBLEDON - Babos Tímea (aki korábban búcsúzott egyéniben a második fordulóban) kazah partnerével győzött egy japán duó ellen, ezzel párosban bejutott a legjobb 16 közé. Ott majd a magyar származású brit Johanna Konta és az amerikai Maria Sanchez alkotta páros ellen játszik. Roger Federer (3. kiemelt) sima három játszmában verte az amerikai  Johnsont. Továbbment a Novak Djokovicot kiverő amerikai Querrey is. A hölgyeknél mindkét Williams győzött.

 

20:13 UJABB JOBS DOKU FILM - Steve Jobs halálát olyan mértékű gyász fogadta, mint ami Martin Luther Kingnek, John Lennonnak, Diana hercegnőnek vagy Michael Jacksonnak jutott részül. Megérdemelten? Alex Gibney rendező nyomozásának szükségszerű hiányossága, hogy csak azokat tudja megszólaltatni, akiket vagy kirúgott Jobs, vagy maguk álltak fel a cégtől. A jelenlegi Apple-dolgozókat nyilván szorítja a munkaszerződésükben lévő hétpecsétes titoktartási klauzula. Képtelen volt kapcsolódni az emberekhez, hát jobb híján megalkotta azt a technológiát, amely konnektálja őket egymással. Egyszerre számkivetett és kiválasztott: biológiai szülei eldobták, örökbe fogadói viszont belésulykolták, hogy direkt őt akarták. Prométheuszi pionír: gyerekkorában az emberek féltek a komputerektől, amelyeket nagy konglomerátumok titkos gépmonstrumainak tekintettek. Ő ezeket lehozta az átlagember szintjére, személyi számítógépet csinált belőlük. Plagizátor: fiatalon Steve Wozniaknak, az Apple Computer társalapítójának az egyik ötletét sajátjaként eladta az Atarinak, de a befolyt összegből alig adott barátjának. Képmutató: állandóan a világjobbításról papolt, az Apple-t társadalmilag felelős vállalatként promotálta, miközben az is csak egy az offshore-adóelkerüléssel trükköző multik közül. Ázsiai beszállítóinak nyomorúságos feltételeket diktált, ezért háromszáz dollár egy iPhone profitrátája. stb. - Utolsó fotóján csont sovánnyá aszott roncs. Rüdiger Dahlke A betegség, mint szimbólum című könyv szerzője szerint a hasnyálmirigyrák oka, hogy az ember képtelen megérteni, elfogadni és feldolgozni élete történéseit. http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/huzos-steve-jobs-bunlajstroma/  (piacesprofit)

 

20:18 OH EZT SAJNÁLOM-- KITEKINTŐ HU - Drága Olvasók, a Kitekintő közel tíz év működés után a jelenlegi szerkesztőség által 2016. június 30-án frissül utoljára. A nem túl távoli jövőben ugyanezen domain alatt, de más formában, más szerkesztőség által külgazdasági tematikájú portál érkezik. Velük együtt reméljük, hogy nem maradnak sokáig külpolitikai tartalom nélkül! Köszönjük hosszú éveken át tartó hűségüket, őszintén hálásak vagyunk, hogy velünk voltak. Így búcsúzik közönségétől a csapat, amely az elválás jegyében már impresszumában is csak ezt a kis közleményt jelenteti meg.

 

20:23 GECX HUNGARY - Nem biztos, hogy a lehető legjobban sikerült a névválasztás, amivel a honi árampiacra is betoppanni készül egy gazdag arab család. Az energia-, pénz- és árupiacokon is globális szerepre törő cégcsoportban lévő GECX gyorsan ismertté válhat. A szaúdi Rajhi família a világ egyik leggazdagabb arab családja. A milliárdos család – írja a vg.hu – most úgy döntött, Magyarországon villamosenergia-brókerségbe kezdene. Sőt, a már bejegyzett vállalkozásuk, a GECX Group Hungary Kft. – mely áramszállítással és elosztásával is foglalkozna – anyacége profilja alapján valószínűleg árambrókerkedésbe fog. A kft. közvetlen tulajdonosa a genfi székheylű Global Energy & Commodities Exchange (GECX) Group Hoding SA, melynek Csehországban, Görögországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Dubajban vannak irodái, és világvezető szeretne lenni az áru- és pénzpiaci brórek között. A Rajhi család fő erőssége azonban a bő ötven éve – és a világon elsőként – alapított iszlám bank. Hálózata – a maga nemében – világviszonylatban is az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb. Az Al-Rajhi bank tőkéje 2014-ben még 16,25 milliárd szaúdi riál (390,32 milliárd euró) volt, az idei, első negyedévben azonban már ennek több mint a duplája, 47 milliárd riál.(hvg)

- KT: bevezetik a 7 tevét?

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 669041
30 nap: 6183
24 óra: 199