Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 11.

2016. június 11. szombat, sok eső jön.

 

11:00 Sajátságos látásomért elnézést. 
------------------------------------

"Vona Gábor: Lemond posztjáról a Jobbik elnöke, ha pártja 2018-ban nem nyeri meg a választást, mert az kudarc lesz." (atv)

- KT: most megmondom, nem nyeri meg. Viszont Gábor is tovább volt a térben mint remélte. Az orioni letöltés, mely a jobbikot és anno még a gárdát is létrehozta Dúró Dórával és Morvaival azért "ragadt be" az időbe mert a teljes magyar nemzetcsalád megrekedt hála az ügyes időmanipulátoroknak. Nos, Gábor köszi hogy eddig húztad. Jön a felmentő sereg. Őszintén mondom, az idő fogságában ragadt a jobbik-kontingens, szóval most hogy talán megint kinyilik az időrés, lesz mozgás bőven. És nem csak emberi oldalról... (mert most ezek az átszervezések emberi szándékból erednek, az emberek szintjéről, pedig a jobbik égi program volt. Orioni, katonai. Konkrétan, írtam erről 2010. márciusában, azóta is ugyanazt gondolom. :)

 -- 2017-ben amikor erősen instabil lesz az Európai helyzet akkor(ra) le tud jönni egy újabb izmos csapat az orionból ide Mo-ra azaz a térségbe. Igy volt 2007 márc.-tól (a gárda a térben ez után jelent meg pár hónappal pár emberrel azt hiszem a Várban) aztán a sereg elvegyült a népben. Most is itt vannak, robotok, félemberek, igazi szkíta hősök. Mondhatjuk hogy Csaba királyfi visszavárt népe, de annak még max a 15%-a van itt. Per pill. (FYKI) Akik már itt vannak azoknak látható jelük nincs, de a szívükben ott van a kód(vevő), ami egy ébredéskor (és egy ébresztéskor) bekapcsolhat. De még nem. Gábor dolga az volt, egyben tartani - amennyire lehet és bírja - ezt a kontingenst. Számuk 70-90 ezer fő. Legalábbis én ennyit számoltam a pilisi kapuknál 2007-2008-as átlépésekkor. De mint mondom, 2018-ig jön még egyszer ennyi. Kb. Gábor erőn felül teljesített szerintem. És még nincs vége, mert még ki kell tartania, de jön a felmentő sereg. 

Az jó ha adott magának egy lelépési kiskaput. Ezt jó döntésnek látom. Sőt az maga egy jó programjel, hogy már látható lett egy lelépési kiskapu. Ne feledd minden poszt cserélhető. Még a király is. ;) 

 

11:24 Megvolt a foci eb nyitó meccs. A házigazdák hozták a 3 pontot, egy utsó percbeli csodás bombagóllal 18m-ről. 2-1 a románok ellen. Kassai Viktor remekül vezette, még a 11-est is pontosan adta meg a románoknak. Ma folytatódik a monstre labdakergetés 
15:00 A csop: Albán-Svájc
18:00 B csop: Wales-Szlovákia
21:00 B csop: Angol-Orosz !! - DIIRR: EZ ERŐS LESZ. Látva a bunyót már tegnap az utcán a szurkolók közt...

 

11:35 KEMÉNY - Négynapos sztrájkot kezdtek az Air France pilótái. Az Air France a sztrájk miatt törölte szombati járatainak harmadát – számolt be a BBC. A légitársaság azonban azt ígérte, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságnak otthont adó városokba a lehetőség szerint elindítja a gépeket. Összesen hétmillió embert várnak a meccseket rendező tíz városba. A pilótáknak is az új munkajogi reformmal van bajuk. (nepszava)

 

13:27 Kassai kincsek Budapesten - Budapest. Kassai kincsek címen mutat be válogatást az őskortól a középkoron át a 19. századig a kassai Kelet-szlovákiai Múzeum gyűjteményéből a Pesti Vigadó, a Magyar Művészeti Akadémia székháza. - A 4 perces bemutató videó kedvet csinálhat az 1 hónapig se itt levő (júl. 3 a vége ha jól értettem) kiállítás megnézéséhez. (Nóra küldte a hírt Kassáról, köszi) 
http://www.hirek.sk/video/20160609212139/Kassai-kincsek-Budapesten.html

 

18:16 TRONDHEIMI (NOR) ÁSATÁSOK 2016. JÚNIUS
– A cikket magyarra fordította Beáta. (Köszönjük!) A linket tegnap tettem közzé.

A norvégiai Trondheimben ásatásokat  végeznek, ami során emberi csontvázat találtak egy elhagyott vár kútjának alján. A csontváz  bizonyítékul szolgál arra, hogy  drámai történelmi események, amelyek a norvég viking sagákban vannak leírva valóban megtörténtek. A kút helyéről és tartalmáról ír Sverre sagája, ami az egyik norvég király krónikája és az egyike a nagyon ritka kéziratoknak, ami a norvég viking és középkori eseményekről ír. A tudósok megkérdőjelezték a krónika megbízhatóságát, mint történelmi dokumentumot. De most legalább egy része a sagának úgy tűnik, hogy beigazolódik egészen a legapróbb részletekig.

- Ez valóban megdöbbentő. Amennyire én tudom nincs ismert példa olyan egyén felfedezésére, aki történelmileg kapcsolódik egy háborús cselekedethez egészen 1197. évre visszamenőleg. Valamint az a tény, hogy ez valójában alátámasztja egy esemény történését, ami a Sverre sagában le van írva, egyszerűen elképesztő, nyilatkozta a helyszínen Anna Petersén, az ásatást vezető régész.

800 éve lett otthagyva a vár kútjában az ember: 1197-ben Sverre Sigurdsson király és az ő Birkebeiner-zsoldosait megtámadták és legyőzték várának erődítményében, Sverresborg-ban a riválisai, a Baglerek. A saga szerint a Baglerek felégették az épületeket, lerombolták a vár friss vízének ellátását úgy, hogy beledobták Sverre király egyik halott emberét a kútba és feltöltötték kövekkel. Most, a kútban elvégzett próba ásatások után, a régészek be tudják bizonyítani ennek a drámai történetnek a valódiságát. A régészeknek sikerült a csontváz egy részét helyrehozni, amit 2014-ben találtak. A csont töredékből rádiokarbon kormeghatározás igazolja, hogy az egyén a 12. században élt és halt meg, ugyanakkor, mint a leírt esemény a sagából.

Csontváz és a kút felépítése: A Norvég Kultúrális Örökség Kutatásának Intézetétől a régészek visszatértek ebben az évben, hogy egy teljes ásatást végezzenek a kútban, azzal a céllal, hogy eltávolítsák a köveket és feltárják az egész csontvázat. A kőtörmelékek kiásása egészen a legelső kőig, ami eltalálta a Birkebeiner testét, további betekintést adott a régészeknek, hogy mi is történt 1197-ben. Egyúttal, feltárta a fa pilléreket és a terjedelmes vár kút szigetelését/belsejét.

- Ez egy egyedülálló bepillantást ad egy fontos történelmi eseményre. Szinte érezni lehet. Majdnem olyan mintha ott lennél - lelkendezik Petersén. A Sverresborg-ban ásatást végző régészeket egy törvényszéki szakértő támogatja a Trondheim rendőrségi kerületéből, ami növeli az érzetét, hogy egy brutális bűncselekmény következményének vagyunk tanúi. Az ásatást a Norvég Kulturális Örökség Igazgatósága támogatja.

Forrás: http://www.heritagedaily.com/2016/06/skeleton-provides-evidence-that-confirms-historical-events-mentioned-in-the-norwegian-viking-sagas/111670

 

19:00 ​Egy nagyon érdekes levelet kaptam. Mutatom ahogy jött: (írója egy magyar férfi, csak ennyit kért közölni) 

Néhány hónapja egy gimnáziumi osztálytársammal találkoztam, aki 20 éve gyakorló papként dolgozott a Katolikus Egyházban. Mondta, hogy pályát módosított. - Miért is? – kérdeztem. - Kirúgták, egyszerűen minden indoklás nélkül.

Elgondolkoztam. Ő akkor most pogány lett? Mi is az valójában? Minden, ami nem keresztényi – legalábbis itt nyugaton? Pogány tehát a hindu, a buddista, stb. is?... Eszembe jutott, hogy (ha a reinkarnációs tudásomat most kihagyom) akkor én nem szabad akaratomból választottam ezt a vallást (másként gondolatrendszert, vagy tanítást). Kettő hónaposan megkereszteltek, és punktum. Ennyi. Nincs apelláta. Kilenc évesen első áldozó lettem. No, ezt már nem akartam. Megpróbáltam ugyan kifarolni az ügyből, így hittanórákra elfelejtettem elmenni, de hát a nagyanyám falubeli tekintélye…

…De a lényeg! Úgy döntöttem kilépek. Felhívtam a kirúgott pap barátomat. Mondta, hogy bár őt kirúgták, de mai tudása szerint az egyházból nem lehet kilépni. Azért próbálkozzak. Ő még nem hallott ilyet. Próbálkoztam.

Felhívtam azt a papot, aki megkeresztelt. Mondta, hogy az egyházból nem léphetek ki, de a hitemet bármikor megtagadhatom. Keressem azt a plébániát, ahol megkereszteltek. Eltöprengtem megint. Nem fordítva kellene ennek lennie – mármint a hit és az egyházról elmondottak kérdésében?

Eljutottam a keresztelkedésem plébániájáig. Az ügyintézőnek tettem fel a kérdést telefonban, aki rögtön a plébánoshoz terelt. …És mit mondott a plébános?! ...Fiam, az anyaszentegyházból nem lehet kilépni. Ez nem lesz egyszerű gondoltam.

Utánanéztem. Úgy találtam, hogy bármiféle egyház, mint szervezet nem vezethet rólam semmiféle nyilvántartást a beleegyezésem nélkül (vagy amíg kiskorú vagyok, szüleim beleegyezése nélkül) – lásd itt:

2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról,

1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról. …Meg egyébként is… Mi az, hogy egy bármilyen gondolatrendszerből (legyen az sportklub, vallás, tudományos közösség, stb.) amibe szabad vagy nem szabad akaratomból léptem be, abból nem lehet, nem tudok kilépni! Ez őrület!

Felpaprikázódtam. Írtam egy kilépési nyilatkozatot, amelyben adataim nyilvántartásának megszüntetését kértem, mert nem járulok hozzá. Kettő példányban elkészítettem, aláírtam és tanúztattam, majd elmentem az illetékes plébániára. Már vártak, pedig nem jelentkeztem be. A plébánossal nyélbe ütöttük az ügyet. Kérdezte minek ez a sok papír. Mondtam, hogy minden dokumentálva legyen. Aláírta így: tudomásul vettem X.Y. Remek.

Kérem akkor a nyilvántartásom törlését – mondtam. Azt nem lehet – érkezett a válasz. - Miért is? Erre nem volt válasza. Helyette beírta a keresztkönyvbe a kilépés idejét és dátumát. (Azaz mai ismereteim szerint a törvénytelenség most is fennáll.) Sajnos okostelefon hiányában ezt nem tudtam dokumentálni fényképpel, de majd legközelebb megteszem. Búcsúzóul mondta, hogy rossz döntést hoztam, és, hogy az egyház bármikor visszafogad. Megköszöntem jókívánságait, és újra eggyé váltam a mindent magába foglalóval.

 

19:25 Péter: Érdekes, hogy az a név hàny helyről jön szembe velünk.
- év elején volt A Lovasijász premier Kassai Lajosról és iskolájáról
- Eb kezdőmeccset Kassai Viktor vezette
- most hozod a híreket a Kassai kincsekről...
Véletlen???? Ráadásul - ahogy egy barátom megjegyezte - nem mindenkinek van/kerül - Hollója. Lajosnak kettő is van. Ez is szimbólum... Ki is volt a hollós hősünk?

 

19:27 Éva: Elmentem egy Tvrtko előadásra itt helyben. Felkavaró volt! Hétköznapi hősök, te is meg tudod csinálni - volt a mottó. Hasonló volt a kisugárzása, mint Vukicsnak fénykorában... (Megj. Kassai Viktort is említette a mérkőzés apropóján.)

 

19:28 Glória: Kaosz itt is (Bristol, UK), pedig meg hireket sem nezek vagy hallgatok. Emberi szinten vannak total elcsuszasok. Azt veszem eszre, hogy ha kedves vagy es korultekinto, tapintatos, es torodnel a masikkal is, akivel "uzletelsz" eppen, az ugy jon le a masiknak, hogy bunko lehet veled mert o az elet csaszara es nagyobb autoval jar. Pedig nem is. Furcsa ez... Udvozlom az ujra-blogot. Jo otlet volt, mert kell a vilagito-torony a kozelgo(?) katyvaszban.

 

19:34 Marseille KÁOSZ: HVG: Szombat délután a legfrissebb összecsapások egy bár előtt törtek ki, és a rendőrök könnygázzal fékezték meg a tömeget. Egyre aggasztóbbak ezek a képsorok a ma esti orosz-angol előtt. A L'Equipe szerint két angol szurkoló állapota válságos, a helyszínre érkező mentősöknek kellett újraéleszteni egyikőjüket. (véres) Fotók videók a hvg-n: http://hvg.hu/sport/20160611_video_marseille_rendbontas_balhe_angol_szurkolok

 

19:49 Hajdúság 1 órája (időképről): 

balaton.jpg

 

Statisztika

Most: 5
Összes: 667419
30 nap: 5459
24 óra: 355