Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 12.

2016. június 12. vasárnap

10:30 Angol-orosz: Nos a meccs nem volt rossz tegnap este. A 72. percben egy izmos jól koerografált és megérdemelt gólt lőtt az angol válogatott. Megérdemelt, mert addig vagy 8x lőtt kapura, az oroszok épp ha egyszer. Viszont azt éreztem az angol gólnál, hogy "nah nyertünk, sikerült hozni a 3 pontot, mostmár béke van, a kis legyőzött ellenfél mehet zuhanyozni". És ez megbosszulta magát. a 92. percben jött "IVÁN" és olyat kanyarított a jobb felsőbe fejjel hogy senki nem érte utol. Az angolok ugyan elhoztak egy pontot, de 2-t "elvesztettek". (Igy a pontos esemény: "92. perc: Szmolnyikov bal oldali beadásánál nem figyelt az angol védelem, Berezuckij ugrott a legmagasabbra, s ívesen visszafejelte a labdát a jobb alsó sarokba (1-1).") Eddig ami a tv-ben volt. A hirekben pedig aztán:

- 444: - a közvetítés végét követő pillanatokban az orosz drukkerek egy része rátámadt az angol táborra helyszíni beszámolók szerint. Állítólag ezek a jelenetek nem tartottak sokáig, kiürültek az érintett szektorok. 
- HVG: A stadionban lőtték jelzőrakétával az oroszok az angolokat. Egyetlen kérdés van ezek után: Tisztelt francia Eb-rendezők! Hogy juthatott be a pisztoly a stadionba?
- Inforadio: A mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti, délutáni verekedéssel, amelyben 31-en sérültek meg, köztük egy ember életveszélyesen. A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. Sérültekről nem érkezett jelentés. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.


10:32 Dezső: engem évek óta foglalkoztat a kikeresztelkedés gondolata a ,,rómaiaktól”. Tudomásom szerint egy brit férfi már megtette néhány éve jogerősen, bíróság által. Ha ez igaz, a precedens már él. Valahogy utána kellene nézni. Ha másnak is tetszene, hogy megtegye, tegyük ezt meg többen is együtt.

 

Mónika: Általában mindenkit gyerkkorában kerszteltek, meg, és nem emlékszik,hogy mit is mormogott magában a pap. Én is akkor lepődtem meg, amikor a fiamat keresztelték, (hiszek Istenben, sőt tudom, hogy van, ezért természetes volt számomra, hogy megkereszteltetem a gyermekem) miközben szenteltvízzel keresztet rajzolt a homlokára, azt mondta, hogy: bűnben születtél, és bűnben fogsz meghalni. Szerintem ez kő kemény fekete mágia. Nem tudom, hogyan lehet levenni valakiről, de amíg rajta van, addig hiába képzeli azt, hogy kilépett az egyházból, köti az átok, és nem tud kilépni a Föld karma rendszeréből. Én a misék koreográfiáját is érkedesnek tartom; leülni, felálni, letérdelni, megint ülni. Miért? Csak, mert így kell. Pontosan ezt nevezik szocializációnak. Az egyház megmondja, mit kell csinálni, a hívek pedig gondolkodás nélkül megteszik.

 

Edit: Szuper jó, hogy újra indítottad a híreket! Komolyan elvonási tüneteim voltak... Mindíg úgy léptem be, hogy talán most... 

 

10:34 HARCOM - Különleges ajándékkal kedveskedett olvasóinak szombaton az Il Giornale, Silvio Berlusconi médiabirodalmának egyik nyomtatott lapja: mellékletként ingyen adták az újság mellé a Mein Kampf olasz kiadását. A lap védekezése szerint a mellékletként ajándékozott könyv kritikai kiadás, amit azzal a céllal terjesztenek, hogy ne ismétlődhessenek meg a múlt hibái. A Mein Kampfot amúgy egészen mostanáig nem lehetett terjeszteni, mert a német államéi voltak a szerzői jogok. (444)

 

10:34 Oroszország napja van: 1990 június 12-én kiáltotta ki az orosz parlament Oroszország függetlenségét a Szovjetuniótól. Pontosan egy évvel később 1991 június 12-én megtartották az első közvetlen elnökválasztást, amelynek győztese Borisz Jelcin volt. 

 

10:36 Sok helyen félhavi csapadék is leesett - írja a ma. 

 

10:42 Egy drón megbénított egy egész repteret az este!! Earlier today, Dubai International Airport airspace was closed for an hour due to an unauthorized drone near the airport. More than 20 flights diverted due to the closure. (flightradar) 

 

10:58 Több mint ötven nemzetközi szerződést is módosítania kellene az Európai Uniónak, amennyiben Nagy-Britannia a közösségből történő kilépés mellett döntene - mondta Gálik Z., a Corvinus docense. mindez évekig, sőt akár évtizedekig tartó tárgyalásokhoz vezetne, aminek eredményeként Nagy-Britannia végül egy, a maihoz hasonló kapcsolatban maradna az Európai Unióval, amelynek döntéshozatali mechanizmusából ugyanakkor már kimaradna. (vg) 

 

21:06 Pénteken kánikula 34 fok lesz. Mi más.. "Nyár" van.

21:07 Ma este hallottam a rádióban ezt a dalt. Elég jó. Szöveg és hang. És magyar! Marge: Ez itt a vége. https://www.youtube.com/watch?v=IN1gdJZC8dk

 

21:12 Napfigyelő Eszter irja: A friss Napképen nagy kiterjedésű koronalyuk látható, ami talán péntektől okozhat, (még ismeretlen mértékű) geomágneses vihart a Földön.

 

21:23 FERIHEGY MA !!! Gyanús csomagot találtak az indulási terminálon. Vasárnap délután hirtelen rendőrök szállták meg a Ferihegyi reptér egyik épületét. "Egyik percről a másikra megjelent harminc egyenruhás és mindenkit kitereltek! Később egy bombakereső kutya is feltűnt! Mindenki nagyon megijedt." (ripost)

 

21:35 IGENN!!! TRÓJAI PÁRHUZAM GYŐRBENN!! Hogy ezek mennyire illenek az elméletembe. :)) (Torma Zsófia "csak" Erdélyben talált trójai nyomokat.. De ugye a pilisben is éltek a szikanok.. ;) stb

Épen maradt edények, ékszerek, pénzek mellett olyan halomsírt találtak a régészek Győrben, ahová az elhunytat úgy temették el, mint Hektór trójai királyfit. A győri Újlak utcai társasházépítés miatt folytattak az elmúlt hónapokban ásatást. hatalmas, 37–38 méter széles halomsírra bukkantak.

„Egy kis, kétszer két méteres gödörben készítették el a máglyát, ahol a halottat elégették. Maradványait összegyűjtötték valamilyen textilbe, azzal együtt üvegurnába tették, amit ólomlemezzel pecsételtek le. Ezután egy kis sírboltot építettek téglából, az urnát abba helyezték, majd feltöltötték földdel a kör alakú halmot, amelynek szélére cölöpöket vertek és vályogtéglafalat emeltek" – fejtette ki dr. Kiss Péter. A szertartás megegyezik azzal, ahogyan Homérosz az Iliász című remekművében Hektór temetését leírja, azzal a különbséggel, hogy a trójai királyfi földi maradványait aranyládába tették. A régész biztos abban, hogy az arrabonai halomsírban végső nyugalomba helyezett illető nemcsak magas rangú, gazdag, hanem művelt előkelő is lehetett.

A területen emellett további mintegy 150 sírt találtak. Az elhunytak egy részét hamvasztották, más részüket koporsóban vagy halotti lepelben temették el. „Pályafutásom során nagyon sok temetőt tártam már fel, de egyik sem volt olyan, ahol ennyire átélhető lett volna az ókori ember gyásza, fájdalma. Csaknem kétezer év távlatából is minden apró részletben érezhető az a gondosság, ahogyan szeretteikre holtukban is figyeltek. Az elhunytakat szépen felöltöztették – még hajháló maradványa is előkerült –, kezükbe pénzt helyeztek, hogy tudjanak fizetni Kharónnak, aki hitük szerint az alvilág folyóján szállította át őket ladikján. Melléjük olajmécsest, tálakban, korsókban, kisebb tartókban italt, ételt, fűszereket, sót tettek. Találtunk olyan gyermek testvérpárt, akiket egymást ölelve temettek el, és olyan csecsemőcsontvázat, aki mellett ott feküdt a valószínűleg a szülésbe belehalt édesanyja. Érdekes az is, hogy míg a korban a nők, de főleg a gyermekek sírja általában a temető szélén volt, itt központi helyen. Nagyon összetartó közösség képe bontakozik ki mindezek alapján" – magyarázta dr. Kiss Péter. --- Hektór az Iliászban trójai királyfi, Priamosz és Hekabé legidősebb gyermeke, Parisz testvére

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/regeszeti_szenzacio_gyorben_trojai_temetes_az_ujlak_utcaban_-_fotok/2477986/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

21:54 Érdekes a mai dátum 2016 - 0612 . Mintha egy tükör lenne közte. Bár a helyek nem stim, de igy izgi.. Olyan mintha szembe nézne magával az idő, vagyis kizárhatja a réseket magából. Ergó le lehet törölni valamit. Talán a felesleget? :) 

 

21:57 Halász Judit  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Gödöllői kastélyban vehette át. A 2000-ben alapított díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.  a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta oda az elismerést.  (ma) 

KT. az ilyen dijakhoz pol-korrektnek is kell lenned :D

 

22:07 Valaki egy muzulmán női ruhába bújtatott bábut helyezett el ma reggel a pozsonyi Szent Márton-székesegyház főbejárata előtt. A törökülésben gubbasztó bábunak csak a szeme látszott ki a fejére tekert kendő alól, a fekete kesztyűvel fedett kezében pedig egy Kalasnyikov géppisztoly utánzata virított, megrémítve a misére igyekvő híveket. A rendőrség vallásszabadság korlátozásának gyanúja miatt indított nyomozást. (bumm sk)
 

 

 

Statisztika

Most: 11
Összes: 667397
30 nap: 5451
24 óra: 345