Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 13.

 

 

10:00 IDŐMINISZTÉRIUM - Felhívnám a figyelmet egy oktató filmsorozatra. :) 2 évad van belőle. Én még nem láttam csak ízelitőt belőle, de a leírás magában kulcsfontosságú: "Az Időminisztérium a kormány önálló és titkos szervezete. Csak királyok, elnökök és néhány kivételes személy tud a létezéséről. A minisztérium járőreinek feladata felfedezni és megakadályozni minden, az időszálon oda-vissza ható, öncélú haszonszerzéssel járó történelmi változtatást. Ennek érdekében a járőrök ún. kapukon keresztül visszautaznak a múltba és meggátolják a törekvések megvalósulását."

- Nos a Pálos rend anyagait olvasva feltűnhet az alapos figyelőnek, hogy A PILISI ÖSVÉNYEK TISZTOGATÁSA volt a legfőbb feladatuk a barátoknak. S a pilis tele van kapukkal. Aki jár oda tudja. A kettőt én összetenném... Továbbá: Mikor hozták létre? Amikor széttört a szakrális valóságunk!!!! (1245 után!) IV. Béla letért a magyarság égi sorsútjáról, mert agymosta egy szűk szekta, Theuton Jánossal az élen. (Meg tudták tenni, megtalálták a király tudatában a rést és annyi volt...) A király mint farok melyet egy ismeretlen kutya csóvál eljött a szakrális központból, és csinált egy újat a mai I. kerületben. Mint hűséges, beengedte 1251-ben az osztrák zsidó testvérpárt aki IV. BÉLA saját budavári szobájában !! kezdett "új" magyar pénzt verni (írja Zolnay a régész - addig Esztergomban készült a pénz) és elindult a nemzet vagyonának leengedése mely 1920-ig tartott. Ott meghaltunk. Nos, az időminisztérium egy SPANYOL filmsorozat. A spanyoloké az inkvizíció hazája.. Most nem folytatnám.. :) 

 

10:15 EGY BALHÉ MARGÓJÁRA - EB - voltak más balhék is a hétvégén nemcsak az angol-orosz szurkolók között. Összecsaptak a lengyel ultrák az északírekkel, a németek pedig az ukránokkal. Az angol-orosz "összecsapást" 5 okra vezette vissza a 444: 

1. Az angolok részeg hőzöngése. Átugrani Angliából Marseille-be egy napsütötte hétvégére részegen hőbörögni egészen más mint Brazíliába vagy Dél-Afrikába (előző két vb) menni. Kb. 300 angol 20-25 évesről van szó most. "a sörtől nagyon felbátorodó, komolyabb focitornára először érkező férfiak, akiknek érezhetően nem volt ellenükre a balhé. Sokan már az első naptól kezdve rosszalkodtak, ami főleg a franciák gyalázásában merült ki. A szurkolói daloknak persze van egy sajátos világa, amibe sok minden belefér, de például azt kiabálni, hogy “hol van az ISIS” egy olyan országban, ahol az ISIS nemrég megölt 130 embert, kifejezetten visszataszító." 

2. A helyi bandák bosszút forraltak. Azt előre tudni lehetett, hogy Marseille veszélyes helyszín az angol szurkolóknak. Itt ugyanis él még az 1998-as vébé emléke, amikor szintén balhé volt az angolokkal a Tunézia elleni meccs után. A helyi bandák köreiben sokan forraltak bosszút. a beszámolók szerint helyiek voltak, akik dobálni kezdték a kikötőben egy kocsma előtt a francia-román meccset néző, akkor épp nyugodt angolokat. Be akarták csalogatni őket a szűk mellékutcákba, de nem mentek utánuk - sok angol szurkolót hasonló módszerrel késeltek meg az elmúlt évtizedekben. 

3. Az oroszok előre megmondták, hogy nincs kegyelem. A fogalmatlanul, hőzöngve kalimpáló, részeg angolokkal szemben a harcművészetekben képzett oroszok teljesen józanul, szervezetten, viperával egyéb eszközökkel felfegyverekezve támadtak. És amikor lerohanták az angolokat, brutálisak és kíméletlenek voltak, egy 51 éves férfit például félholtra rugdostak a földön, életveszélyes állapotban került kórházba. Vadásztak az angolokra, ahogy ezt előre meg is ígérték. Moszkvai ultrák már az év elején fogadkoztak, hogy le fognak csapni az angolokra, és megmutatják nekik, kik az igazán kemények. Egy Vlagyimir nevű férfi az AFP-nek azt mondta, sokan azért jöttek, hogy megmutassák, az angolok kislányok. Ő maga kifejezetten ezért repült Marseille-be, 48 óra elteltével megy is haza. (Más beszámolók szerint az ismertebb orosz huligánok Svájcba repültek, onnan bérelt autóval érkeztek.) Az erőszak a stadionban folytatódott, amikor a meccs végén az oroszok kilőttek egy raktétát, majd átrohantak a szomszéd szektorba, és ütötték-rúgták az angolokat, függetlenül attól, hogy nők, gyerekek és még egy kerekes székes szurkoló is volt ott. Az angoloknak menekülniük kellett.

4. A fr. rendőrök élezték a feszültséget.  Jellemzően azt a megoldást választották, hogy vagy nem csinálnak semmit, vagy egyből tolják a könnygázt. Pedig egy hőzöngő csoporttal szemben sokkal eredményesebb, ha kommunikálnak velük, és ha kell, célzottan néhány hangadót kiemelnek. Az angol szurkolók pedig egyáltalán nem ilyen fellépéshez voltak szokva az otthoni rendőröktől. És míg az utcán túlreagálták, és élezték a helyzeteket, a stadionban, amikor pont, hogy szükség lett volna rendőri biztosításra, egyáltalán nem voltak jelen.

5. A szervezés súlyos hibái. Az angol-orosz meccs kezdtekor vészjósló posztok tűntek fel a Twitteren. Többen írták, hogy a szurkolókat nem különítik el, ebből pedig baj lehet az előzmények után. A lefújás után aztán elszabadult a pokol, az oroszok átrohantak az angol szektorba, amit könnyen meg is tehettek, mert csak a személyzet néhány tagja állt az útjukban. (“Nem vagyunk felékszítve arra, mit csináljunk huligánok ellen”, mondta egyikük.) Valószínűleg csak a szerencsén múlt, hogy a jelenet nem torkollott tragédiába

A 444 cikke alapján. http://444.hu/2016/06/13/5-ok-amiert-marseille-ben-elszabadult-a-pokol-az-eb-n?fbfanpage444+20160613+0620

 

10:25 BR EXIT - Hosszú idő után először pártolják többen a britek EU-kilépését, mint ahányan az unióban maradnának - derül ki a Financial Times összesítéséből. (A font is tovább esett..) A mostani állás szerint 46% szavazna a kilépésre, míg 44% választaná az EU-t. A számokat durván eltorzítják az ORB adatai - ők a nemmel szavazók 55-45-ös előnyét várják. Minden más cég alig 1-2 százalékpontos különbséget mér, az pedig teljesen változó, hogy az igenek vagy a nemek javára-e. Az ORB korábban is a legfurcsább állásokat mérte: egy hete még 12 százalékpont előnyt mértek az igennek, május 22-én pedig 58-38-as igen-előnyt.  (hvg) 

KT: Szerintem nincs ember aki tudná hogy mi lesz vagy mi is van. Ugyanis a font érzékenyen reagál, ez pedig mutatja a pénzügyesek reakcióit, akik amolyan szenzitivek, hiszen milliárdok függnek a megérzéseiktől. Csomagokra vigyáznak, ("ju no pekidzs" :) ) amelyeket be kell fektetniük. Ki kell találni hogy mennyit hoz, mennyi időre és mik hathatnak arra a termékre (valuta is lehet termék, nem csak részvény, nyersanyag) Nos érezhető a félelem, de jobb félni mint megijedni is igaz. De senki sem tudja mi lesz a jövőhéten. 

 

10:50 Eközben: Négyhavi mélypontra süllyedtek az ázsiai tőzsdeindexek, a jen dollárhoz viszonyított árfolyama pedig másfél éves csúcsra erősödött hétfőn annak nyomán, hogy a befektetők a biztonságosabb eszközök felé fordultak a kulcsfontosságú jegybanki döntések és a közelgő brit népszavazás előtt. A héten négy fontos jegybank is ülésezik. A sort az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyitja meg, amelynek kamatdöntését szerdán ismertetik. Csütörtökön a japán, a svájci, majd a brit központi bank ülésezik.
Az elemzők túlnyomó többsége arra számít, hogy elővigyázatosságból egyik jegybank sem változat monetáris politikáján a Nagy-Britannia európai uniós tagságáról június 23-ra kiírt népszavazás előtt. A New York-i tőzsde után hétfőn az ázsiai tőzsdéket is mélybe küldte a brit uniós tagságot elutasítók táborának erős fölényét jelző felmérés. (tozsdeform) 

 

11:50 Máris kaptam egy telefont hogy mondjam meg ki volt az a zsidó testvérpár aki lenyúlta a magyar pénzrendszert? Zolnay régész könyvéből íme az ismert részlet, szíves továbbgondolásra:

"1249-ben az addig egyetlen pénzverőház még Esztergomban működik. A pénzverés Budára való részleges átvándorlásának idejét az 1250-es év eleje és 1255 nyara közé tehetjük. 1250-ben a bécsi, zsidó Henel vagy Hénok (Hanelesz vagy Énok) ispánt találjuk a pénzverő kamara élén. Henel, aki mint IV. Béla király egyik legnagyobb hitelezője került Magyarországra s a magyar pénzverő kamara élére, kamarabérletét, kamaraispánságát fiaival együtt valószínűleg 1263-ig vagy 1265-ig viselte. 1250-ben a bevándorló Henel ispán korábban a legszorosabb kapcsolatban állt Babenbergi Frigyes osztrák herceggel, hiszen két fia az osztrák hercegség pénzügyeit tartotta kezében. Az pedig bizonyított tény, hogy IV. Béla 1251. évi zsidóprivilégiuma – egyben a magyar zsidók kamaraszolgaságának kezdete – nem volt más, mint Harcias Frigyes 1244-ben kibocsátott ausztriai zsidó kiváltságlevelének adaptálása. Negyedszázaddal az Aranybulla és az ún. Beregi eskü után (amely a zsidókat és a szaracénokat a magyar kamaraigazgatásból kirekesztette) – IV. Bélának intézményes garanciákat kellett nyújtania  ahhoz, hogy az osztrák zsidó bevándorlók budai letelepedését biztosítsa, s ezáltal hitelezőjét, Henel ispánt az osztrák hercegség elhagyása után Magyarországon meggyökereztesse. Az 1521. évi zsidóprivilégium a magyarországi zsidóság kiváltságos helyzetének az egész középkoron át újra és újra megerősített jogalapja. Zolnay 1982. 267-269."

 

12:17 Most nagyon izgalmas helyen áll a Nap. Az orion csillagkép "fején" azaz Feje van a harcosnak :) És a tejútat éri el éppen a Napokban. A köv. 1-2 hétben a NAP a Tejút "előtt" halad... Jeeeee :D - Ez a nyitás tette lehetővé (adta a kakaót hozzá) hogy van Térhiradó Álomvilág :) "nyitva van az Aranykapu csak bújjatok rajta, rajta rajta.. :)

 

12:27 Orlandó - Georg Spöttle elmondta hogy tervezett terrortámadás volt a floridai "legmelegebb" bárban elkövetett mészárlás. Az iszlám állam magára vállalta a merényletet - mondta az Echo tv. Orlandóban 3 napja egy 22 éves VOICE énekeslányt lőttek le koncert utáni dedikálás közben, a lövöldöző meghalt. Másnap volt a melegbárban az elbarikádozás és 50 embert lőtt le a testén feltehetően robbanómellényt is viselő afgán 27 éves férfi akit a rendőrök öltek meg. További 50 sérült fekszik kórházban. Az orosz elnök, a pápa, s még Áder János is részvétét fejezték ki Obamának és a hozzátartozóknak. --- Az USA-ban több 10 millió !! ember tart JOGszerűen fegyvert - mondta Nógrádi Gy. Ellenőrzésük lehetetlen. A fegyverlobbi szinte legyőzhetetlen a kormány részéről. -- Csak idén már több mint 5ezer ! embert lőttek le Amerikában. 

 

12:33 EXTRÉM - Holtan találták meg vasárnap a Mont Blancon azt az olasz extrémsportolót, aki szombaton tűnt el szárnyasruha-repülés közben. A 33 éves férfi körülbelül kétezer méter magasan, egy gleccserben feküdt. A sportoló szerdán jelentette a francia csendőrségnek, hogy 3800 méteres magasságban akar ugrást végrehajtani, és várhatóan estére ér földet. (hvg)

 

12:36 ANKORI VIZRENDSZER - Óriási középkori településmaradványokat fedeztek fel kutatók lézerradarral Kambodzsában, az Angkorvat templomegyüttes közelében. Át kell írni a khmer történelmet? Az eddig ismertnél lényegesen fejlettebb városi struktúrák, komplex vízellátórendszerek, sőt elkerülőutak felfedezése akár a khmer történelem részleges átírását is szükségessé teheti - olvasható a Journal of Archaeological Science című régészeti szakfolyóirat mai számában. "Az erdők alatt egész városokat fedeztünk fel, olyanokat, amelyek létezéséről eddig senki sem tudott" A kutatási eredmények szerint a már ismert csatornarendszerek közül számos sokkal nagyobb az eddig feltételezettnél. A vízműrendszer Angkor virágkorának, a 9-13. század találmányának számít, Evans szerint azonban itt egy olyan nagyon agyafúrt vízgazdálkodási rendszerről van szó, amely akár több száz évvel régebbi is lehet. 

KT: Ne feledjük hogy Pakisztán India határán a Mohendzsodaro városban 5000 éve már fürdős város és falban vezetett fűtésrendszerrel találkozunk!!! De persze római a vízvezeték :D :D

 

12:41 BALHÉ A VATIKÁNBAN: A Vatikán felbolydult méhkas. Papok vitatkoznak egymással, konzervatívok liberálisokkal, heves vérűek békésekkel – a pápáról. Magas rangú teológusok olyan nézeteket engednek meg maguknak, amilyenek nem hogy János Pál, de Benedek idejében is elképzelhetetlenek voltak. Ferenc megkérdezte egyik tekintélyes bíborosát, hogy vajon a dogmatikai ismeretei vagy a vezetői képességei hiánya miatt bírálja-e. Eminenza, válaszolta a bíboros, szerintem egyikhez sem ért. És nem szakadt le a Szent Péter kupolája.

Ferenc pápának igaza van: ahhoz, hogy minden így maradjon, mindennek meg kell változnia.

1. Ha fennmarad az elváltak áldozásának tilalma, a katolikus egyház előbb-utóbb a hívei felét elveszíti.

2. Ha fennmarad a papi nőtlenség, nem maradnak papok – vagy növekvő részben csak olyanok, akik beleszorultak a papságba.

3. A papi hivatást továbbra is elzárni a nőktől – fenntarthatatlan, védhetetlen, méltánytalan. És a sornak még messze nincs vége. A pápa körül eltűnt a dicsfény. Az argentin plébános, mondják a Vatikánban – és a gonoszkodó kifejezéssel éppen ezt fejezik ki: eltűnt a karizma. Szent Ferenc örökségéből megvan a kedvesség, a természetesség, a szerénység, az őszinteség, a hit – de mintha hiányozna az egyházépítő erő. Felbolydult a világ, és a katolikus egyháznak erre reagálnia kell. Annak legmegbízhatóbb módja pedig a zsinat. De Ferenc valószínűleg nem hiszi, hogy még elég ideje van egy zsinat megrendezésére. Hiszen annak csak az előkészületei is éveket vesznek igénybe. Testületek kellenek és tanulmányok, előkészítő tanácskozások százai, folyóirati polémiák – jó ha öt év elég a meghirdetéstől a megnyitó szentmiséig. Úgy hírlik, hogy Ferencnek nincs ennyi ideje. És vajon a katolikus egyháznak van-e? (mandiner) 

KT: A jezsuita pápa már eleve azért jött, mert az elődje idejében, aki MÉG ÉLETÉBEN lemondott - alatt összedőlt volna a kártyavár annyi aberrált szexuálisan beteg dolog derült ki a "rendszerről". De ez talán csak a jéghegy csúcsa.   

 

15:00 ​Campanella Napállam hangoskönyv vágása jól halad. 102 percnyi anyag készen van és további 40-50 perc van még a teljes anyaghoz. Azaz 2.5-3 órás a teljes mű mely 1602-ben íródott és a szerzőjét brutális módon megkínozta a művelődésbarát inkvizíció. Mivel nem tudták megtörni, még úgy sem hogy hátracsavart kézzel lógatták és damillal húst vágtak le altestéről, fél év alatt ugyan felgyógyult majd megírta a NAPÁLLAMOT, de aztán bevádolták hamisan és 18 évre egy vár alagsorába dugták a saját mocskába, a csöpögő víz, napfénytelenség és éhség közé. 26 évet kapott, de 18 év után kiengedte egy jófej király. Élete végén még államvezetési tanácsokat is adott. Kegyetlen élet, de nem egyedülálló az inkvizíció korából. -- Szóval A Napállam és 1 órás életrajz bevezetője mely az általam bírt Horthy kori kiadásban található, hamarosan a yt csatornámon hallgatható lesz.

 
15.00 Anna: Én ma reggel egyszerűen sírva fakadtam. Olyan nehéznek, reménytelennek, kilátástalannak éreztem sok mindent, hogy muszáj volt a könnyeknek engedni. Nem a családban van a bibi, itt minden rendben, szerintem a világ történései hatnak, és azokat érzem jobban. Aztán fogtam három gyertyát, beálltam a háromszögbe és ahogy már csináltam, auratisztítást végeztem. Vagy negyed óráig álltam középen és mindenhonnan segítséget kértem magamnak és másoknak is. Egyéb nem jutott eszembe, csak azt tudtam, valamit tennem kell. Aztán nekiindultam az ügyeimet intézni és most kicsit jobb, könnyebben érzem magam. Mit lehet még csinálni, hogy ép ésszel vészeljük át ezt az időszakot ? 

KT: Két úr van a sötét és a világos, mint a sakkban. De mi játszunk a bábokkal. Mi döntjük el magunkban melyiknek adunk táplálékot. A fenti levél egy gyakorlati eset volt, mely bármelyikünkkel megtörtén(het)ik.

 

17:33 Nah TVrtrko is beszállt a jóslásba. 1 órája posztolta: "Hogy ne utólagos okoskodásnak tűnjön, előre leírom: holnap délután Magyarország válogatottja 1:0-ra legyőzi Ausztria nemzeti csapatát! Csókolom! Tvrtko" - Én 2-1-et mondtam. 

 

17:34 Makói tuba. ma du.

makoi-tuba.jpg

 

 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 669038
30 nap: 6180
24 óra: 201