Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 14.

2016. jún. 14. A nap a tejútra lépés előtt...


10:00 This is the day - Ma néhány évtized után újra pályán (nagy világversenyen) a magyar csapat. Este 18h-kor kezdődik a szomszédok ellen. Már nem a Mágenhejmék meg Julcsiék ellen hanem az osztrák sógorok ellen. :) Előzetesen csak annyit tudok mondani hogy mindenképpen történelmi és jelentős az esemény, csak még azt nem tudom megmondani hogy mit jelképez. Két nap múlva okosabbak leszünk. Még emlékszem a 80-as években a vb szereplésre, meg arra is hogy Hofi mennyire szétszedte a történéseket "az első két gól hamar jött" stb. Meglátjuk este. 

 

10:00 BONTÁS Döntött a kormány a Budai várban található egykori Országos Villamos Teherelosztó épületének lebontásáról. Ez az Országos Levéltár szomszédságában álló épület. 1979-ben adták át csupa beton és üveg. 
- KT: Személyes véleményem szerint is elég rusnya szerkezet. A környékre az utóbbi években luxus lakásokat tettek, meg építettek liftet, garázskijárót, szóval gondolom további fejlődés elé néz a vári zsidó negyed. Már a 13. sz. óta ott van ez a negyed. Az 1200-as évek végén sírokat is feltártak ott. Ez a Bécsi kapuhoz közel eső rész a várban. 

 

10:01 !! - Túszdráma zajlott le keddre virradó éjszaka a Párizstól mintegy ötven kilométerre fekvő Magnanville településen, egy ismeretlen támadó otthona bejáratánál halálra késelt egy francia rendőrparancsnokot, és túszul ejtette, majd meggyilkolta annak feleségét. A francia különleges egységek végül agyonlőtték az elkövetőt. Később az Iszlám Állam (IÁ) közzétett egy közleményt, miszerint az egyik harcosuk követte el a támadást. A biztonsági erők a lakóházban egy hároméves, sokkos állapotban lévő, de sértetlen kisfiút találtak. 

-- Tehát ISIS akciók a "nyugati világban" 1 voice énekes kislány lelövése dedikálás közben USA 4 napja. Melegbár 49 lelőtt, 50 megsebesített ember USA 3 napja. Rendőr családi mészárlás Fro. 1 napja.

 

10:03 OH A VILÁG VÁLTOZIK A brazil labdarúgó válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Perutól a csoportkör harmadik fordulójában és ezzel kiesett az Egyesült Államokban zajló Copa Americán.

10:03 BOMBA HIR Lezárják a Rákóczi hidat, a közeli budai rakpartot és a Dunán a hajózó útvonalat, miután földmunkák közben egy több száz kilós légibombát találtak a budai Infopark területén tegnap délelőtt.

 

10:54 DAX - A német tőzsdeindex ma is -2%-ban van. Minden részvény minuszban. Az európai indexek az ázsiaiakat követték. Egyértelműen a BREXIT-től való félelem mozgatja a piacokat. VISZONT holnap kamatdöntő űlést tart az amerikai FED ahol várhatóan nem történik semmi. Nyár jön ugyanis. Majd ősszel. 

 

10:55 CAMPANELLA INDUL A yt csatornám átlépte az 1800 feliratkozót. Köszi. Szeretettel akkor ma elindítom a NAPÁLLAM hangoskönyvet, mely kb 8 részben érkezik. Ebből az 1-2. rész Campanella életéről szól és a mű keletkezéséről. Ez nagyon érdekes volt sztm, a mű maga nem annyira :) Ha választani kell akkor Morus Tamás Utópiája - mellyel ezt hasonlítgatni szokták - élvezetesebb volt. De Campanella élete a brutál kínzások ellenére és mellett igen érdekes, pl hogy magát metafizikusnak tervezte és valóban meg akarta alapítani a Napállamot. Ezt a tervét a jezsuiták lenyúlták és Paraguay-ban megcsinálták... itt hallható az 1. hangfile 28 percben. https://youtu.be/KSmZURaUyks Holnap folyt. köv..

 

12:00 Teréz kérdezi: Hol vannak a Pilisben a bejáratok, ahol megérkeztek az orioniak? Ők most mivel foglalkoznak?
-- KT: :) Több ezer kapu van a Kárpátokban, közel 8 ezer. Hát készülődnek. 

 

14:20 NÓGRÁDI, HIRADÓ - A francia rendőr lelövése és a többi esetre: vallások közti leszámolásról van szó - Nógrádi György, ma reggel Hiradó. A hajnalban megölt rendőr FELESÉGE: A FRANCIA BELÜGYMINISZTÉRIUM dolgozója volt! Ez a francia eb alatt történt első terror cselekmény - Mondta a bizt.pol. szakértő. Ettől kezdve van súlya az ügynek. 
-- Mindehhez: sztrájkok mindenhol. Sokan nem jutnak ki még a meccsekre sem, a repülőpilóták, a metróvezetők stb. sztrájkja miatt. Hollande népszerűsége katasztrófális szinten. Ez a háttér. - Ezt már Nógrádi a reggeli Digi Sporton mondta. A francia társadalom is radikalizálódik egy terror támadásnál. Ezt látjuk Ausztriában is. A sztrájk növeli a terroristák esélyeit. 90 ezer ember védi az EB-t (rendőr, titkosszolg, hadsereg). Csakhogy NINCS csere ember. A 90 ezernek végig kell birnia az 1 hónapot... pl. Egy stadionban 50 ezer embert kell beengedni. Hiba volt az angolokat és orosz szurkolókat EGYSZERRE kiengedni.. - magyar rendőrök fegyvertelenül kinn vannak Fro-ban, kinn van a TEK, és a külügy. A franciák 70%-a merényletet vár, a németek 50%-a szintén. Nógrádi: "én összeteszem a két kezem ha ez véget ér merénylet nélkül"

A Cannes-i filmfesztivállal kezdődött. Akkor partra szállt egy Iszlám államos csónak - filmfelvétel volt, de a lakosság megrémült. A 2. lépés az EB, a 3. lesz a Tour de France. Jelenleg Európában több ezer képzett terrorista van jelen. Fro tele van dzsihadistákkal. Ha az EB-n túlleszünk ez a helyzet nem változik meg. (Nógrádi mai riportjaiból)  

 

14:40 OROSZ SZANKCIÓK ITT IS: Az orosz válogatottnak ott kell hagynia az Európa-bajnokságot, ha még egy erőszakos cselekedetet elkövetnek az orosz szurkolók. Az orosz labdarúgószövetség 150 ezer eurós büntetést is kapott. A büntetés a stadionon belüli erőszakos cselekményekre: nézőtéri zavargásokra, pirotechnikai eszközök használatára és rasszista megnyilvánulásokra hivatkoznak. (hvg)

 

14:44 A magyar kapus KIRÁLY Gábor. végzettségét tekintve KERTÉSZ. Nos egy nagy füves gyepen éli az életét :D és kaszálja az érkező csatárokat. 

 

16:40 MAGYAR KÁROSULTAK Lotfi Begi és több magyar szurkoló is Londonban ragadt a bordeaux-i reptéri dolgozók sztrájkja miatt. Az MTI szerint több magyar szurkoló is a Luton-reptéren ragadt a bordeaux-i repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt, és nem fogják tudni helyszínen megnézni a meccset. A többség már vissza is tért Budapestre. Erről Lotfi Begi, a magyar válogatott drukkereinek szóló album zenei producere számolt be a hírügynökségnek, aki szintén pórul járt a sztrájk miatt, így nem tud részt venni a dél-nyugati francia városban kedd estére tervezett magyar megabulin sem. 444

16:41 ELNÖKI ERŐSITÉS Obama ellátogat hamarosan Orlandóba - m1.

 

16:44 BBC: Estimates suggest a third of the US population have at least one gun. (Becslések szerint az USA népességének harmada renedlkezik legalább egy fegyverrel.

-- KT: sok éve mondta valaki hogy az amerikai lakosság felfegyverzése egy esetleges polgárháború miatt "készült" elő.. Ne tudom hogy igy van e, de azért elgondolkodtató egy több száz milliós társadalomban ez a mérvű "önvédelem". 

 

MAGYARORSZÁG - AUSZTRIA 2-0

(EURÓPA BAJNOKSÁG NYITÓ MECCS)

magyar-zaszlo2.jpg

 

20:17 Mindjárt kezdődik a Portugál-Izland. Velük még kell játszanunk, ők is a mi csoportunkban van. 

20:36 Gyorshir Angliából (Levi irja) Az angol kommentatorok az ITV-n a meccs alatt vègig Magyars- nak hivtàk a jàtèkosokat. A vègèn az elemzèshez behivtak egy règi Francia ès egy Horvàt jàtèkost plusz Lothar Matheust. Mindanyian ùgy gondoltàk, hogy Magyarorszàg megèrdemelten nyert ès az eddigi legnagyobb meglepetèst hozta.

20:58 A meccset Bécsben néző osztrák politikai elit lefagyva merengte végig a második félidő második felét, értesült a 444 a helyszínről. - Orbán V. is ott volt a lelátókon erről fotót tett ki a FBjára. 

 

 

 

 

 

Statisztika

Most: 6
Összes: 668228
30 nap: 5897
24 óra: 220