Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 15.

 

 

0:00 MEGTÖRT AZ ÁTOK, ELBUKOTT A MÁGIA. TILLÁROM HAJ. Azért a Tejútra lépés meg az orioni NAP-fejpozíció elég sok kakaót hozott a magyaroknak. A fociban nem egyszerűen hihetetlen módon 2 góllal nyertünk 1972 után egy meccset, hanem HOGY JÁTSZOTTUNK? Olyan szinvonal volt, a passzok, a helyzetkihasználás, a látás, a rálövések, amilyet nyugati csapatoktól szoktunk elvárni, látni. De ez a MAGYAR csapat volt. És ezt akkor sem lehet csak úgy megcsinálni ha nagyon akarunk a hazai közönségnek valami jót nyújtani. Itt többet érzek. Ami nekünk kedvezett. S ha volt is mágia, mert a fociban, teniszben, snookerben erősen észrevehető már (ahol nagy pénzek vannak az odds-okon ott ez már sajnos tapintható) akkor ez a mágia megtört, mert a piros lap előbb jött, mint az osztrák gól 2 másodperccel. Az első perces kapufa a másik. Mágiák csatája, és Ausztria vagy akik tolták nekik a lét, alul maradt. És ez csak a kezdet...

 

A MARGIT Szigeten felállítottak egy 144m2-es kivetítőt, melyet egy stadionnyi ember nézett. Ott készültek ezek az elképesztők fotók a szurkolókról és örömükről. A köruton utána Budán éneklő csoportok haladtak, melyre időnként a villamos is ütemes csengetéssel felelt. Nem csak a dudáló autósok. Ma valami átszakadt, felszakadt. 10 nappal jún. 4 Tvrtko Trianoni páncélkinyitása és 5 hónappal a Lovasíjász premiere után. http://www.blikk.hu/sport/foci-eb-2016/euforiaban-budapest-megbenitottak-a-fovarost-az-utcan-unneplo-szurkolok-fotok/wz8s4wh

 

0:00 A közel NAPI 1,9 millió pld-ban megjelenő SUN angol napilap ezt jelentette meg! Ami annyit jelent: A SUN arra bíztatja olvasóit, hogy a jun 23-i népszavazáson szavazzon a KILÉPÉSRE. 

sun.jpg

 

0:00 OPSZ - A keddi napon menesztették a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Dungát (52) miután a csapata nem jutott tovább az Egyesült Államokban zajló Copa America csoportköréből.

A brazíl válogatottnak küldenék egy dalt a kivánságműsorban: "az egyiknek sikerül, a másiknak nem, a sors olykor nem tudja mit akar...." ;)

 

0:00 IZLAND - Nos feltünt, hogy Dárdai Pál azt mondta hogy az Izland elleni meccs lesz a legkeményebb. Nem hittem a fülemnek, de ő biztosan tudja. Megnéztem Izland-Portugál meccset és azt hiszem értem a mester szavait. Ronaldoék 25x nem tévedés 25x lőttek kapura a meccsen és 1 gólt szereztek. Izland sokáig nem is látszott, és kb. 4x lőtt kapura. De abból 1 gól. Ennyi. Csak az eredményjelző számai a fontosak. 1-1. Igy első kör után Magyarország áll a csoport ÉLÉN 3 ponttal, után a fenti két csapat 1-1 ponttal. Osztrákoknak 0. Semmi sem futott le. A szombati Izland-Magyar kőkemény lesz. Gondoltad volna ? :) 

 

0:00 Orosz-Usa kiber háború - orosz kormányzati hackerek hatoltak be a Demokrata Országos Bizottság (a párt vezető szerve) számítógépes adatbázisába. A hírt a Demokrata Párt megerősítette. A lap állítása szerint a hackerek oly mértékben hatoltak be a számítógépes rendszerbe, hogy még az elektronikus leveleket és internetes társalgásokat is képesek voltak elolvasni. A The Washington Post megjegyezte: a hackertámadások azt jelzik, hogy az oroszok erőteljesen érdeklődnek az amerikai politikai rendszer és a politikai szereplők iránt, főként a lehetséges elnökök gyöngeségei és erős oldalai foglalkoztatják őket. A behatolás mértéke – és időtartama (1 éve bent voltak a rendszerben) – azt is jelzi, hogy az oroszok elszánt és képzett ellenfelei a számítógépes térben az Egyesült Államoknak. (mno)

 

0:05 JAJ, TÜKÖR: Ferenc pápa visszautasította az argentin elnök, Mauricio Macri jótékonysági adományát, mert az összegben szerepelt a 666-os szám is. A hónap elején a jobbközép elnök 16,666 pesót (~1,2 millió dollár) akart átutalni az argentin kormánytól a pápa által támogatott oktatási alapítványának. (Guardian, 444) 

 

11:24 Fb oldalamon kommentelt Éva a meccsről: "A Weekend Magazin "a jó és a gonosz" összecsapásaként mutatta be a magyar- osztrák mérkőzést. A bécsi magyar nagykövet nyilatkozatban ítélte el a Magyarországot negatív színben feltüntető cikket. A német közszolgálati tévé (ZDF) tudósítója, Oliver Schmidt néhány megjegyzése a magyarokra... az első gólig.. kívülállók (Aussenseiter), hátrányos helyzetűek (Underdogs), egy meccs az alsóbb osztályból (Ein Spiel aus der unteren Klasse) Pünkösd óta olyan Rákóczi/ Saint Germain energiában vagyunk, hogy ihaj. Tvrtko még nem is sejti mit nyitott ki.

 

 

11:27 Campanella élete 2. rész. A 3. résztől indul a Napállam mű. Holnap.. https://www.youtube.com/watch?v=LRNrSRt96qw

 

11:30 Egy kukkantás a halálba. "Véres és aljas küzdelem lesz a Fidesz részéről a 2018-as választás az MSZP elnökjelöltje szerint. Szanyi Tibor azt is elmondta az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy a szolidaritás és a baloldali hagyományok mellett a szeretet az az érték, amely a Magyar Szocialista Párthoz köthető." (inforadio) 

- KT: vegyünk elő egy zsebkendőt

 

11:34 Hillary Clinton nyerte az utolsó szövetségi fővárosban, Washingtonban rendezett előválasztást az elnökjelöltségért folyó demokrata küzdelemben. Az eredményekből az látszik, hogy Clinton fölényes diadalt aratott ellenfele, Bernie Sanders vermonti szenátor fölött. A választási eredményt még össze sem számolták, amikor a két demokrata párti politikus tárgyalásokba kezdett. Másfél órás egyeztetés után Clinton és Sanders is anélkül távozott, hogy válaszolt volna az újságírók kérdéseire. Elemzők szerint a szenátor azt szeretné elérni, hogy az általa hirdetett politikai programból sok elem kerüljön be a Clintonéba. (inforadio).

 

11:52 Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa lett minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett Európa-bajnokságon. Tegnap 40 évesen és 74 naposan futott ki a pályára, ezzel a német Lothar Matthäus rekordját adta át a múltnak, aki 39 évesen és 91 naposan szerepelt az Eb-n. (inforadio)

 

11:55 Tegnap reggel ezt írtam a hirekben: "This is the day. Előzetesen csak annyit tudok mondani hogy mindenképpen történelmi és jelentős az esemény, csak még azt nem tudom megmondani hogy mit jelképez." Estére kiderült... 

 

12:04 MI TÖRTÉNIK ORLANDÓBAN???? Elragadott egy aligátor egy két éves gyereket az orlandói Disney World vízpartján. A gyerek szülei azonnal a vízbe szaladtak, de már nem tudtak segíteni. Az egy-két méter hosszúnak hitt hüllő gyorsan magvával ragadta a kisgyereket. (1. Voice énekes lelövése, 2. Orlandoi melegbár mészárlás, 3. Alligátor támadás). - Míg az első 2-t az ISIS vagy a terror rovására lehet írni, az alligátorét mire? A hüllőkére?? (euronews)

 

12:09 FONT - A közelgő népszavazás előtt a közvélemény kutatások egyre inkább azt mutatják, hogy reális alternatíva a britek EU-ból való kilépése, erre pedig reagálnak a befektetők is, egyre nagyobb összegben vásárolnak védelmet a font esetleges leértékelődése ellen. Csak az idei évben 25 milliárd font (35 milliárd dollár) értékben vásároltak opciókat, melyek akkor profitálnak, ha a font a dollárral szemben 1,35-ig, vagy ez alá esik a június 23-i népszavazás után. Ez azt jelenti, hogy a 2009-ben beállított 1,3503-as mélypontot is sikerülne megdönteni. Ennél gyengébb font árfolyamokat 1985 szeptemberében lehetett csak látni. A font elleni védekezés költsége ilyen környezetben rohamosan emelkedik, az 1 hónapos lejáratú opcióknál a prémium a vételi opciókhoz képest rekordszintre, 9 százalékpontra emelkedett tegnap. Május végén még kevesebb, mint 1 százalékpont volt ez. (portfolio)

 

12:13 ARANY: Az arany ára az utóbbi két hétben közel 7,5 százalékot emelkedett, ami elsősorban a vártnál gyengébb amerikai munakerőpiaci adatoknak, valamint a Brexit miatti növekvő aggodalmaknak volt köszönhető. Ma FED kamatdöntő űlés. Ez jelentős hatással lehet az arany árfolyamára is.

 

12:23 SZÜRKEÁLLOMÁNY BP: A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó  vállalata új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárművek kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat. A Lufthansa Technik több mint 15 éve van jelen Magyarországon. Mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremt ezzel a lépéssel. A tevékenységek jórészt a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgépekhez kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását. Budapest három másik közép- és dél-európai repülőtérrel versengett, hogy helyszínéül szolgálhasson az új központnak, amely magas értékű munkahelyeket teremt a repülőmérnökök számára. (airportal) 

 

 

7 RÉSZ A NAPFORDULÓIG
----------------------------

1. Szeretnéd megérteni hogyan jött létre egy bolygószintű egyházi mindent gyűlölő és leuralni vágyó klérus? 
2. Szeretnéd érteni mi ellen küzdött Jézus? 
3. Szeretnéd megérteni mi ellen az Isten ostora Attila?
4. Szeretnéd átlátni hogyan hamisítottak egy nem létező vallást, máshonnan lopott elemekből?
5. Szeretnéd megérteni miért lettek a zsidók - akiknek egy része turáni elem - áldozata ennek a "szervezetnek"?
6. Szeretnéd megérteni az elmúlt 500 év magyar történelmének mozgatórugóit?
7. Szeretnéd megtudni kik tették el láb alól Ehnatont a 18. dinasztiában? 
8. Szeretnéd megérteni miért vannak ma is Ószövetségi alakok a "magyar" koronázási paláston?

Akkor Pálfi Károly 1933-ban kiadott könyvének (Pálfi Károly - A magyar nemzet őstörténete és a zsidóság, Bp. 1933.) lényegi összefoglalását olvasd el. A nyári napfordulóig 7 részben közzéteszem a teljes mű kivonatát. Csak a lényeget. 

Itt kezdődik az első rész: http://www.kozsditamas.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-3-1.html

 

15:53 Nos a kettőskeresztes északi szomszédunkra is hathat az átok feltöretés (elvégre Kárpátokbeli terület) mert a félidőben úgy alázzák 2-0-ra az oroszokat, hogy meglepetés nézni. Ráadásul a 2. góljuk egy kapufáról BEFELÉ pattanó csodás gól volt. Az orosz csapat amúgy nem lenne rossz, de igen masszívan beállnak a szlovákok. Az első gól pedig ugyanolyan higgadt és szép volt mint a tegnapi 2. magyar gól. Elegáns volt! csak a párhuzam miatt..

 

16:03 Gáspár kérdezi: Van információd arról, hogy IV. Béla tudatában mi volt az a "rés"?
- Tippjeim vannak csak. Megölték az anyját és nem volt aki anyai oldalról védje. Talán ez az alapja. Utána elszabadult benne az egyensúly. Harcolt a fia ellen. A lányát bezárta egy szigetre és engedte kínoztatni, s be is szőtték az agyát az agymosó szektások, akiken keresztül ráeresztette az országra a sátánt. A ROKON mongol haderő lett volna a megoldás, akik kifejezetten az istenteleneket takarították volna el (Európából is, ahogy Attila), ráadásul mindez Bélát erősítendő!! Győzött a sötét oldal. Magyarország 24 emberöltő óta szív (mondjuk: 768 év)

 

16:07 Gloria jelenti Bristol (UK)-ből: Téma a BREXIT. "Most volt egy igen erdekes kortes beszed a Brit-remain mellett. Clare Moody europai parlamenti kepviselo jott el hozzank, a CEO-nk es a cegunk masodik legfontosabb emberenek jelenleteben, hogy mondjon par szot a bennmaradas mellett, es hogy kerdeseket is tehessunk fel. A korulmenyekhez tudni kel, hogy a ceg, amelyiknek dolgozom, 70.000 embert foglalkoztat UK szerte es vannak erdekeltsegei az EUban is. Fokent epuletkarbantartas, de sokminden mas is a repertoarjaba tartozik. A ket legmagasabb poziciot ket karizmatikus holgy tolti be. Es Clare Moody, mint irtam, EP kepviselo, amugy a Labour part tagja. A kozonseg kozel 100-150 fo volt, egy kisebb nagyteremben (canteen). Itt Bristolban head office van. Erdekes volt, amit CM mondott. Tul azon, hogy ervagas lenne Brittannianak, ha kilepne - semmi forgatokonyv nincs ugyanis arra nezve, mi fog tortenni ekkor - , meg Cameron es a tavaly megvalasztott kormanya is menne a levesbe, meg a nyaron. (Ezt igy, kb.) Szoval bennem felmerult a kerdes, hogy mi is ez az egesz? Tenyleg az az 1%nyi kis szelet, ami az EUnak megy az eves adonkbol, er ekkora perpatvart? CEOnk nem csak mindenkinek, de egy kozelebbi beszelgetesben nekem ed egy kollegamnak is kulon megismetelte, hogy mennyire rossz ez a bizonytalansag a befekteteseik szempontjabol es mennyire fontos a cegnek is, hogy bentmaradjunk. A lengyel kozosseget pl kulon is kiemelte, hogy milyen fontos munkat vegeznek szerte az orszagban. Es hogy a migracio nagyon fontos azert is, hogy o, mint munkaltato a legjobb emberekt talalja meg. A cegunknek dolgozok 138 kulonbozo orszagbol szarmaznak."

 

16:08 Életemben nem volt még ilyen napi (24 órás) stat semelyik oldalamon sem 2002 óta amióta oldalakat pakolok a világhálóra. 

stat.jpg

 

16:17 HOPP!!!! MICSODA IDŐZÍTÉS!! Valami eldőlt az európai háttérben!!! --- Huszonnégy év után véglegesen visszavonja Svájc az 1992-ben benyújtott EGK- (a későbbi EU-) csatlakozási kérelmét. A svájci szövetségi parlament kvázi felsőházának számító, a kantonok képviselőiből álló Ständerat most felszólította a svájci szövetségi kormányzatot, hogy jelezzék Brüsszel felé: tekintsék az akkoriban benyújtott csatlakozási kérelmet visszavontnak. Svájc szövetségi kormánya (melyben hagyományosan minden nagy párt részt vesz) 1992 májusában egy hirtelen és sokakat meglepő döntéssel kezdeményezte az ország európai közösségi csatlakozását. A korabeli kormányzatot megosztotta a kezdeményezés: a kormánytagok többsége a belépés mellett állt, a kisebbség azonban erélyesen tiltakozott. (mandiner) 

 

16:24 :D

kir.jpg

16:47 Az oroszok a 80.-ban szépítettek és ostromoltak a végén, de nem sikerült egyenlíteni. Igy 2 kör után 1 pontja van az oroszoknak akiknek Wales jön! Viszont a 3 pontos szlovákoknak az Angolok! Ergó még bármi lehet.. (mondjuk a kommentátor a végén mondott egy erőset: "nem kell őket hazaküldeni, mennek ők maguktól is.") A számok alapján még amúgy bármi lehet, de az is tény, hogy most nem lehetnek túl happy-k a medvék.

 

17:42 Olyan sokan jöttetek erre a témára, hogy már ma közzéteszem a holnapi adagot, azaz még egy jókora részt a Pálfi Károly műből. Holnap jön a többi rész.. Itt már szó esik az egyiptomi klerikalizmusról, vagyis az egyiptomi magyarság történelmének egy vetületéről, vallási legyőzetéséről.
 http://www.kozsditamas.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-3-1.html

 

19:18 Dürer 500 éve lerajzolta a 24 Vént, az Atyát és a Fiút. ;) Jah és ezeknek a Véneknek zömmel mind NYITOTT liliomos koronájuk van. Hogy a fenébe... ugyanilyen van Rákóczi zászlaján is...

dsc_2269-c800.jpg

 

Nagyobb méretben a FB-on kitettem a mai posztok közé, ha később nézed ezt akkor a fényképek közt megtalálod: https://www.facebook.com/kozsditamas/

 

20:10 Éjfél után vagy holnap reggel a holnapi hírekben azzal kezdem, hogy elmorfondíroztam mi történik Európában és Angliával egy megvalósuló Brexit esetén. Modellezni próbáltam a helyzetet hol mi történik, történhet. 

 

 

 

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 668222
30 nap: 5891
24 óra: 227