Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 17.

2016. jún. 17.

10:30 Mai tanács: Lédús nektarinra ne igyatok tejet. :)

 

10:30 Egy nagyon érdekes hosszú fejezettel bővűlt a Pálfi anyag. 7-ből 4 rész immár olvasható. A köv. napokban jön az utolsó 3 rész is, hogy teljes legyen a kép. A végén mindezek bemutatása után a szerző bemutatja JÉZUST és világképét, üzenetét. Amely igencsak érdekes kontrasztot mutat majd az addig látottakkal. Mindenképp olvasásra ajánlom, sőt aki teheti majd 3 nap múlva fogja az egészet, nyomtassa ki magának és olvassa el újra. Ez már kivonat, tömörített esszenciája a műnek. A mai részben Salamon temploma, Mózes kiléte stb.. https://kozsditamas.eoldal.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-3-1.html

 

10:30 Már csak egyet kell aludni és fellép a magyar csapat Izland válogatottja ellen. Ki sem merem mondani, de ha nyernénk akkor könnyen csoportelsők de mindenképp csoport második lennénk. S a "nehéz" Portugálok ellen lehetne csiszolni tovább a csapatjátékot a 8-ad döntős egyenes kiesésre. -- Ime egy adat hogy az átkot ideje itt is megtörni: "története során a magyar válogatott háromszor kapott ki Izlandtól, és valamennyi kudarcát júniusban szenvedte el."

 

10:38 HIDVITA - A Népszabadság arról ír, hogy már ideiglenes forgalomba helyezési engedélye sincs a Megyeri hídnak. A döntés mögött az állam és Szigetmonostor önkormányzata közti évtizedes vita áll. A lap szerint, ha nem jutnak dűlőre, a szabályozás értelmében le kellene zárni az engedély nélkül működő hidat. (info)

 

10:42 KOLOMBUSZ (Ilona levele) Simon Wiesenthal könyvében,ami Kolumbusz titkos küldetéséről szól azt írja,hogy Kolumbusz nem szegény takács fia volt,hanem arisztokrata családból származó,kikeresztelkedett zsidó,aki egész életében titkolta,hogy kalóz nagybátyja kalózhajóján harcolt éppen Ferdinánd és Izabella ellen. Kolumbusz expedícióját a valóságban Luis de Santangel, szintén kikeresztelkedett zsidó támogatta.Kolumbusz a beszámolóját is neki írta.Kolumbusz igazi származását nem ismerték,titkát a sírba vitte. ---  De, a The Polish Review-ben Krystina Lukasiewitz azt írja, hogy III Ulászló (aki tk. I Ulászló) lengyel király nem halt meg az 1444-es várnai csatában, 2o éves korában,hanem Madeira szigetére menekült,ahol Henrike Alemao néven ismerték.Ezt először a 18 század elején jegyezték le. Ez indította el aztán azt a bizarr feltételezést a 2o-ik században,hogy Kolumbusz III Jagello Ulászló fia volt.
Manuel de Silva Rosa amatőr történész és analitikus informatikus azt állítja,hogy Kolumbusz egy portugál nemesasszony és Ulászló fia volt aki túlélte a várnai ütközetet és Madeirára menekült. Rosa szerint Kolumbusz nem vehette volna feleségül az arisztokrata Filipa Moniz Perestrelot,ha őmaga nem lett volna arisztokrata származású.
Lehetett-Rosa szerint-portugál titkosügynök is Spanyolországban.Azt is állítja, hogy vannak hasonlóságok Kolumbusz címere és a lengyel királyi címer között.
Mátyás királyéhoz hasonló történet,őt is mindenki magáénak akarja tudni.Egész lista van Kolumbusz pretendenseivel is.

 

10:44 EGY HÁZ - Kiköltözteti otthonából a MÁV Szimfonikusokat az állam, és elajándékozza a Károlyi-palotát – írja a Magyar Nemzet. A Múzeum utcai épület – a parlamenti többség döntése értelmében – egy egyházi vagyonkezelőhöz kerül. 

 

10:47 Milyen szép mértani alakja van.. Eszter írja: Megérkeztek a világító felhők. A gyönyörű jelenséget az év azonos időszakában, májustól augusztusig, az 50-70° szélességi fok között (ritkán Magyarországról is), Naplemente után, - amikor a Nap már 6-16° fokkal a horizont alatt tartózkodik - lehet megfigyelni. Pontos magyarázata nem ismert. A világűr határáról, 80-90 km-es magasságból verődik vissza a Nap fénye, csak azt nem tudják, hogy "miről".

hajo.png

 

17:34 Anti levele: Elviekben a júniusi átkot már megtörtük régebben, mert igaz, hogy a lejátszott összes 10 meccsünkből 3x kaptunk ki, mindannyiszor júniusban játszott meccseken ( 1992. június 03-án, 1993. június 16-án, 1995. június 11-én ), de 2005. június 4-én már mi győztünk 3:2-re, ráadásul kint Izlandon ( ez egy 2006-os VB selejtező volt). Szóval bízom benne, hogy az általad említett "átok" már nem él, és ha nehezen is, de győzni fogunk a kiváló izlandi csapat ellen. Mert nem kérdés: nagyon nehéz meccs előtt állunk. Az izlandiak elleni szombati meccsünk a 907. hivatalos meccsünk a válogatott történetében ( 1901-től számítva ). 907-ben volt a honfoglaló magyar törzsek egyik legnagyobb csatája Pozsonynál a minket lerohanni készülő bajorok és más nyugatiak ellen. Bár fényes győzelmet arattunk ( ezután 123 évig nem lépett idegen hódító magyar területre ), de Árpád fejedelmet is ebben az évben vesztettük el. Szóval még nem tudtam eldönteni, hogy ez a szám jó-e nekünk vagy nem.

KT: Nah az első része jó hír. :) Szuper. Akkor lássuk mit tudnak a fiúk!! A második rész passz. Már csak 24,5 óra van a meccsig.

 

17:42 Így néz ki a világ egyik legrégebbi kódexe. Három év restaurálás után ismét látható az olaszországi Codex Purpureus Rossanensis, amely a világ egyik legrégebbi kézirataként ismert. A bíbor színű oldalairól latinul purpureusnak nevezett kéziratot a VI. századra datálják. A feltételezések szerint keleti, bizánci eredetű. A 19. század végén Rossano székesegyházában találták. Csak Máté és Márk evangéliumát tartalmazza, de valószínű, hogy a kódex hiányos, és az evangélium többi könyvét tartalmazó második része elveszett. Lapjait gyönyörű miniatúrák díszítik, ezért a világ egyik legrégebbi illusztrált "könyveként" tartják számon. A kódexet a római kézirat- és könyvrestauráló intézet (Icrcpal) laboratóriumában állították helyre. Szép fotók itt: http://mult-kor.hu/igy-nez-ki-a-vilag-egyik-legregebbi-kodexe-20160617

KT: Vakulj világ, ime még egy előkotort bizonyíték a kanonizált evangéliumok mellett. A nem kanonikus részek vagy ami nem pol-korrekt az "elveszett". Hip hip hurrá. Egy a több millió elégetett, lopott vagy kisajátított kódexből. Vakulj világ! Róma (értsd nikeai tipusu katolicizmus) über alles. - a restaurátoroknak őszintén gratulálok emberfeletti munkájukhoz. 

 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 669049
30 nap: 6187
24 óra: 192