Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 18.

10:29 PÁLFI TELJES Végülis nem 7 nap alatt hanem ma kitettem az egész anyagot a Pálfiból. Hétvégén sokan szeretnek olvasni. Itt található az első rész, itt a második rész. Remek kivonat. 

http://www.kozsditamas.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-3-1.html

http://www.kozsditamas.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-2-2.html

 

MA!!: Ma este 18h Izland-Magyar. Ha nyerünk esküszöm kimegyek Izlandra még ebben az életemben fürdeni a gejzirekben!!

JÖVÖHÉT: - A jövőhét izgalmas lesz. Telehold hétfőn. nyári napforduló azaz éves FÉNYMAXIMUM kedden, szerdán Portugál-Magyar, csüt-n kilépnek a britek, :D (valszeg nem) a hétvégét még nem látni.. 

 

 

10:50 Nézd csak! Historia delle attioni de' re dell' Ungaria. 1685-ös kiadás. 
Benne gondolom a magyar korona ábrájával... (itt van az eredeti könyv..)  
https://books.google.hu/books?id=nHRUAAAAcAAJ&pg=PP5&lpg=PP5&dq=Historia+delle+attioni+de+re+dell+unga

http://www.kozpontiantikvarium.hu/aukcio/119/tetelek/175

Aki tud olaszul kérem hogy vállaljon el egy-egy oldalt és fordítását küldje el magyarul hogy más is élvezhesse. Pl. Aba Sámuelről van szó Orseolónál 5-10 sor max. Aztán szent Istvánról van kb 20 sor azt is akár. Vagy a magyarok eredetéről az első részében tuti van 5-10 mondat. Vagy Attila kori állapotokról is lehet 20-30 mondat. Ilyeneket kellene csak nem az egész művet lefordítani, hanem célirányosan egy-egy kis blokkot amiben ráadásul tényinfó is van. Aki küld fordítást - és érthető - azt közzétenném. Szerintem ezer olvasó máris lenne. Elsősorban a tatárjárás 1242 ELŐTTI világra vonatkozó adatokra fokuszálnék.

 

20:17 IZLAND-MAGYAR. Ami a mérleg egyik serpenyőjébe kerül 1) a bíró megad egy nemlétező 11-est, 2) a bíró nem ad meg egy jogosat 3) össze-vissza fúj 4) Túl sokat ajnározták a kapusunkat a sajtóban ez visszaütött -- A másik serpenyő: 1) MOST IS ÉNEKEL A KÖRÚT!!!! 2) VAN EGY CSAPATUNK!!! Aki feláll, ment, küzdött és "nyert" 3) Az öngól elárulja az erők állását, és mégis fél millió eurót nyert a csapatunk, meg az esélyt "bármire". Ez a játék nem az isteneken múlt, hanem a CSAPATUNKON!!! Nagyon boldog vagyok. Nézzük most 9-től mire mennek a portugálok a sógorokkal, akiknek bizonyítani kell. Még egy Dárdai most úgy fogalmazott, hogy meglehet a portugál meccs. Mostmár figyelem a szavait, mert az izlandot nagyon nehéznek jósolta és lám. Ő más logikában nézi a mezőnyt. 

 

 

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 667140
30 nap: 5292
24 óra: 178