Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 19.

0000 Huszonöt éve, 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona Viktor Silov altábornagy. Ennek emlékére 2001. május 8-án az Országgyűlés június 19-ét nemzeti emléknappá, június hónap utolsó szombatját pedig a magyar szabadság napjává nyilvánította. 

0000 MA hajnalban MÁR az omsz kiadta a NARANCS riasztást az ország nagyobb részére!!! Ez azt jelenti hogy ma erős égi vihar lesz és gondolom kitakarít pár dolgot.


7:00 Jó reggelt Míndenkinek! Kérdés. Aki átrágta magát a Pálfi anyagon és van kedve véleményezni tegye meg. 

Anikó is erről írt: "Köszönöm, hogy meg osztottad velünk a Pálfi művet. Kiverte a biztosítékot. Sok mindenent helyre rakott amit olvastam vagy hallottam letisztult. Amúgy pont aktuális a lányom esküvőre készül a párja vallásos nevelést kapott és Katolikus szertartást erőltet. A lányom is hívő de más megoldást szeretne. Odaadom nekik a művet hátha segít a megértésben nekik is. Sok minde most kerül napvilágra, a megoldásokat ki kell érlelni."
 
Mónika: Teljesen lenyűgözött a Pálfi mű összefoglalása, fantsztikusan jó! Az Anasztázia könyvekben is hasonló gonodatokkal találkozhatunk.. Anasztázia szerint az egyiptomi papok, akik átvették az uralmat; Lilithtől származnak, és különleges képességekkel rendelkeznek.. Hitük szerint egy isten van, aki elhagyta a teremtést. A céljuk az, hogy az emberiséget a szakadék szélére sodorva kikényszerítsék Istennel a párbeszédet. Van egy különleges módszerük arra vonatkozóan, hogy hogyan kerüljék ki a reinkarniációt, és Mózes a mai napig változatlan utdattal él, csak másik testben. A negatív tevékenységükkel már felhagytak, de a Gólemet - ahogy Anasztázia fogalmaz - amit létrehoztak, már nem tudják leállítani.


7:20 NAPFORDULÓ. Márta pontosítást küldött tegnapi kiírásomhoz. Köszönjük.
Nyári napforduló 2016. június 20 22:35:20,
Holdtölte 2016. június 20. 11:04:51

 

7:30 Fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben az európai szövetség (UEFA), mert a magyar válogatott szurkolói petárdákat használtak a lelátón.
-- KT: Ahogy a műsorvez mondta a meccs alatt: "belefér a büdzsébe" Ezzel együtt a petárda veszélyes egy volt osztálytársamat a szeménél találták el egy szilveszter éjszaka. Szerencsére megmaradt a látása.

 

7:32 Presszió? Vagy tények? A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint a brit gazdaság már jövőre recesszióba kerülhet, és hosszú távon is súlyos veszteségeket szenvedhet, ha az EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazáson a többség a kilépésre szavaz. Az Economist Intelligence Unit (EIU), a világ egyik legnagyobb gazdasági-pénzügyi elemzőháza legújabb tanulmányában közölte: modellszámításai szerint kilépés esetén a brit hazai össztermék 2020-ban 6 százalékkal lenne alacsonyabb annál a szintnél, amelyet a brit gazdaság a cég alapeseti előrejelzése szerint az EU tagjaként abban az évben elérhetne. A reálértéken számolt 6 százalékos GDP-veszteség 106 milliárd font (több mint 40 ezer milliárd forint) nominális gazdasági veszteséget jelentene.
- KT: Amúgy nyilvánvaló hogy egy kilépéssel mélyrepülés jön, de az ejtőernyős is zuhan egy darabot mielőtt ejtőernyőt bont... 


7:35 ESÉLYEK - Több portál is cikkez arról, hogy most hogyan tovább a csapatnak? Mert a 2. hely jobb lenne a végén akkor könnyebb ország jöhet a 8-ad döntőben. Ha elsők vagyunk mint most és ez megmaradhat az erősen "átkozott" portugálok ellen is, akkor durvább országok jöhetnek. Kommentekből idézek:
-- Szerintem örüljünk neki, hogy továbbjutunk, a következő körben meg egy tisztes helytállás (bárki ellen), oszt jónapot. Ez már eleve több annál, mint amire számítottunk.
-- Nem hiszem, hogy érdemes lenne taktikázni, hogy most akkor nyerjünk, vagy veszítsünk. Menni kell a győzelemre minden meccsen. Könnyű ellenfelek már nem lesznek, ha meg a trófeáért megyünk, előbb-utóbb úgyis szembekerülünk a legjobb csapatokkal. Az meg már senkit nem érdekel, hogy a nyolcad- vagy a negyeddöntőben esünk-e ki.


7:40 Már árazza a világ a brit kilépést. Folyamatosan és jelentősen romlottak a héten Nagy-Britannia államadós-kockázati mérőszámai a brit EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazás közeledtével. a brit államkötvények CDS-kontraktusai januárban 18 bázisponton kezdték az idei kereskedést, most 41-en áll, ebből 8-cal a múlt héten emelkedett!!-- A CDS (credit default swap) az államadósság törlesztési leállás kockázatára köthető piaci biztosítási csereügylet, vagyis a csőd elleni biztosítás. A 41 bázispontos érték azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió dollárnak megfelelő névértékű brit államkötvény piaci csődbiztosítása most 41 ezer dollárba kerül az irányadó ötéves lejáratra. 

 

7:42 Richard Armitage amerikai republikánus politikus, Ronald Reagan, majd George W. Bush kormányainak egyik magas rangú tagja bejelentette, hogy a demokrata Hillary Clinton elnökké választását fogja támogatni, ha a republikánusok elnökjelöltje Donald Trump marad. Személyében a legmagasabb rangú, nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó republikánus politikus állt ki nyíltan a demokraták valószínű elnökjelöltje mellett. Igy fogalmazott: Amennyiben Donald Trump az elnökjelölt, úgy én Hillary Clintonra szavazok. Trump nem tűnik republikánusnak, és nem úgy tűnik, mintha meg akarna tanulni dolgokat." -- már mintegy tucatnyi republikánus külpolitikai szakember jelentette be, hogy nem áll szándékában Trumpot támogatni, vagy vele dolgozni. 


7:45 BACK - Biztonságban visszatért a Földre a Nemzetközi Űrállomásról az orosz, amerikai és brit űrhajósokból álló személyzetet szállító Szojuz űrhajó szombaton. A háromfős legénység tagjai: Tim Kopra, a NASA asztronautája, Jurij Malencsenko, az orosz űrügynökség kozmonautája és Tim Peake, az Európai Űrügynökség brit űrhajósa fél évet töltött az űrben. Kazahsztánban értek földet. A Nemzetközi Űrállomásra várhatóan július 7-én érkezik a következő háromfős váltás. EURONEWS

 

7:48 !! Nehézfegyverzet telepítését tervezi az Egyesült Államok Kelet-Európába- adta hírül a The New York Times. Az újság információi szerint a Pentagon tankokat, tüzérségi harci járműveket és összesen akár ötezer katona felfegyverzésére elegendő más nehézfegyverzet akar Kelet-Európába telepíteni. A fegyverzetet olyan NATO-tagok területére helyeznék, amelyek egykor a szovjet befolyási övezetbe tartoztak- köztük akár Magyarországéra is. A lépéssel Amerika célja, hogy megnyugtassa kelet-európai szövetségeseit, akiket aggaszt az ukrajnai orosz beavatkozás, és hogy elrettentse a további agressziótól Oroszországot. az elképzelést még az amerikai védelmi miniszternek, a Fehér Háznak és a többi NATO-tagállamnak is jóvá kell hagynia. (euronews) 

 

7:53 "TÚLZOTTAN HASONLÍT EGY KISEBB KINAI CÉG TERMÉKÉRE" - Betiltotta az Apple iPhone 6 és 6 Plus modellek forgalmazását Pekingben a helyi szabályozóhatóság, ám az amerikai cég fellebbez a döntés ellen. A szabadalmi bíróság szerint az iPhone túlzottan hasonlít egy kisebb kínai cég termékére, ezért a vásárlók összekeverhetnék őket. Áprilisban az Apple felfüggesztette iBooks nevű elektronikus könyvszolgáltatását és iTunes Movies nevű online videotékáját is Kínában, sajtójelentések szerint szintén egy hatósági határozat miatt. MFOR

 


7:58 OROSZ KESKENYTÖRZSŰ Hosszú évek tervezése után végre felfedte keskenytörzsű utasszállítóját az orosz United Aicraft Corp. A 2006-ban alapított United Aircraft Corp. irkuti gyárában tartott ünnepségen maga az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev is részt vett. Az évek óta tartó tervezés ellenére a 211 utas szállítására alkalmas MC-21-300-asnak és a 165 székes MC21-200-asnak nem lesz könnyű dolga a Boeing 737MAX és az Airbus A320neo uralta piacon. A két domináns gyártó mellett ugyanis sorra jelenik meg ebben a kategóriában az újabbnál újabb kínálat. A kínai Comac a C919-cel, a brazil Embraer az E-Jet E2-vel, a japán Mitsubishi a Regional Jet-tel, próbálkozik, míg a kanadai Bombardier júliusban fogja leleplezni C Series-re keresztelt gépét. MFOR

 

 

8:12 Összesen 22 embert mentettek ki pénteken a Velencei-tóból a vízi rendőrök.

 

8:30 ULTIMÁTUM - Az Európai Uniónak határozott álláspontra kell helyezkednie Nagy-Britanniával szemben, ha az a jövő heti népszavazás nyomán a Brexit mellett dönt, vagyis ki akar lépni az integrációs szervezetből - mondta a Le Monde szombati számában megjelent interjújában Emmanuel Macron francia gazdasági miniszter. ha az esetleges kilépés után a britek továbbra is hozzá akarnak majd férni az európai piachoz, hozzá kell járulniuk az uniós költségvetéshez, mint ahogy azt Norvégia és Svájc is teszi. Ha ezt elutasítják, akkor a kilépésnek teljes értékűnek kell lennie. (inforadio)

 

8:37 DEMJÉN - Kedves Rajongók! FIGYELEM! A mai és a holnapi koncert ELMARAD! Demjén Ferencet baleset érte. A jobb felkarja eltörött, a vállától a csuklójáig begipszelték. Elnézéseteket kérjük! Igyekszünk pótolni az elmaradó bulikat! (Rózsi FB) 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 669038
30 nap: 6182
24 óra: 204