Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 20.

 

0000 Valami elrendeződhetett a hétvégén mert 2-3%-os szárnyalásban van a tőzsde 3 nappal a "brexit" előtt. Azt inkább gondolom mindig hogy a népszavazásnak az lesz a végeredménye amit kihirdetnek, vagyis ez a "játék" nem a brit választópolgárok szavazatától függ. Hanem egy háttérben zajló játéktól, alkutól, kontinensek közti "háborúról". Tehát semmi sem az aminek látjuk, épp ezért izgalmas lesz mit hirdetnek ki csüt-n. A tőzsdei szárnyalás ma jelentheti azt is hogy átadtak bizonyos területeket, országokat, csomagokat, területek feletti jogokat és valaki épp megveszi. De lehet nem az akire elsőre gondolnánk. Európai tőzsde emelkedés van? Jó de nem biztos hogy az európaiak veszik a papirokat. Ráadásul péntekre elég olcsó lett minden. Hétfőn be lehet vásárolni. Minden csak játék, egy nem látható logika szerint. Mi sosem fogjuk hallani a hírekben ezt a logikát. Csak a végeredményeket és azt is burkoltan. Mert a nép dolga csak egy: nézni az izaurát. Mást nem! Mert a nép tömeg és erős ha tudata is van. Tehát ezért DREAMWORLD. ;)

 

9:30 ORBÁN A BRIT TESÓKNAK A Daily Mail című konzervatív napilap hétfői kiadása által közölt egész oldalas hirdetés Orbán Viktor miniszterelnöknek a brit választókhoz szóló üzenetét tartalmazza. A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként. - áll a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló látható. Foto és cikk: http://www.portfolio.hu/short/orban_alairasaval_jelent_meg_ma_a_daily_mail.233586.html

 

9:45 MA ELDÖLHET MÁR A 8-AD DÖNTŐ!!! Mivel Albánia 3 ponttal zárt az A csoportban, biztosan a - már most 4 pontos - magyar válogatott mögé szorul az összevetésben, amennyiben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese harmadik lesz az F csoportban. Így a magyar csapat továbbjutása már hétfőn eldőlhet, amennyiben a B csoport harmadik helyezettje is 3 ponttal zár. Abban a kvartettben jelenleg Angliának 4, Walesnek és Szlovákiának egyaránt 3, Oroszországnak pedig 1 pontja van. Ebben a csoportban hétfőn angol-szlovák és walesi-orosz mérkőzést rendeznek. (atv)

 

9:55 BREXIT ESETLEGES MAGYAR HATÁSAIHOZ: (Portfolio elemzéséből)
1. A KSH adatai szerint 2015-ben Magyarország 1,5 milliárd eurónyi importot és 3,5 milliárd eurónyi exportot bonyolított az Egyesült Királysággal, ez ugyan jelentős növekedést jelentett az előző évhez képest, de így is csak a magyar export 3,9%-át tette ki. vagyis első ránézésre nincs félnivalónk.

2. a magyar export legfontosabb felvevőpiaca az eurózóna, márpedig ha a britek kilépnek, akkor a Morgan Stanley szerint 2017 végéig 0,8 százalékkal lehet alacsonyabb a valutaövezet GDP-je az alappályánál. Ez pedig már a magyar gazdaságot is érzékenyen érintené, hiszen így kisebb lenne a kereslet a magyar termékek iránt. 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a kormány számításai szerint 0,3-0,4 százalékpontos negatív hatása lehetne a magyar növekedésre a Brexitnek.

3. Szintén közvetlen makrogazdasági hatás lehet a folyó fizetési mérleg többletének csökkenése, hiszen a külföldön élő magyarok most jelentős összeget utalnak haza devizában. 

4. A legtöbb magyart talán az érintené a legérzékenyebben, ha az EU-ból való kilépés után ismét bezárulna a brit munkaerőpiac, hiszen ma már lassan nincs olyan ember Magyarországon, akinek legalább egy családtagja, barátja vagy ismerőse ne dolgozna Nagy-Britanniában. vISZONT a kilépés gyakorlati folyamata legalább két évig tartana, addig pedig maradna minden az eddigi rendben. Másrészt a briteknek sem érdekük, hogy a több millió kelet-európai munkavállalót hazaküldjék, hiszen a jelenlegi 6 százalék körüli munkanélküliségi ráta mellett nem lenne, aki elvégezze helyettük a munkát.

5. A népszavazás után természetesen a piacok még nem tudnák beárazni a gazdasági hatásokat, hiszen azok még megbecsülhetetlenek, éppen ezért a piac egyelőre csak a bizonytalanságot tudja beárazni. a pánikszerű reakciók és a piac túllövésre hajlamos magatartása miatt turbulens időszak alakul ki a piacokon, ami a magyar eszközökre is hatással lehetne. az Erste Bank szakemberei is azt emelték ki friss elemzésükben, hogy Közép-Európára a Brexit elsősorban a piaci bizonytalanságon keresztül hathat. 

6. jelenleg az Egyesült Királyság a közösség egyik legnagyobb nettó befizetője. 2007 és 2014 között összesen 39 milliárd euróval járultak hozzá a közös kasszához, miközben ugyanennek a kasszának a harmadik legnagyobb haszonélvezője éppen Magyarország volt 26,5 milliárd euróval. A brit pénzügyminisztérium szerint a strukturális és beruházási költségvetést 9%-ban az Egyesült Királyság finanszírozza. ezt az uniós büdzsét várhatóan egyik nagy tagállam sem akarná feltölteni a britek helyett, különösen úgy, hogy az esetleges Brexit még jobban ráerősíthetne az EU-ellenes hangulatra a kontinensen.

7. Magyarország egy sor unortodox gazdasági intézkedéssel tudott kilábalni a válságból, és mostanra visszakerült a gazdasági térképre - emelték ki a Commerzbank szakértői egy pénteki elemzésükben. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy ez egyértelműen az EU-források jótékony hatásának köszönhető, így a jövőben az ország egyértelműen a vesztese lenne annak a helyzetnek, ha a Brexit az uniós újraelosztás csökkenésével járna. Emellett a német bank elemzői arra számítanak, hogy ha a britek kilépnek, akkor az MNB tovább lazíthat, a magyar kormány pedig elképzelhető, hogy szorosabbra fűzi majd a viszonyt Oroszországgal. 

 

10:01 BARBI BARBI - Niki Laudának azt a kérdés szegezték a riporterek, hogy azért ment-e falnak Hamilton az időmérőn, mert a magyar szupermodellen járt az esze. Palvin Barbara lassan állandó vendég lesz a bokszutcában, ugyanis Monaco után Bakuba is elkísérte a vb-címvédő Lewis Hamiltont. Akivel állítólag csak barátok. A fiatalok együtt érkeztek a városba. – Nem mennék ilyen messzire. Igen, itt van egy csinos, fiatal nő, de egyáltalán nem vonnám le ezt a végkövetkeztetést. Lewis elkövette a hibát, csinos hölgy nélkül is ugyanígy történt volna – védte meg a brit pilótát Lauda.
Barbi és Lajos Monacoi fotoi itt: http://www.afrotainmenttv.com/make-up-free-model-barbara-palvin-and-shirtless-lewis-hamilton-continue-to-get-close-as-they-hit-the-beach-in-monaco/

 

10:29 HÁLÓZATÉPÍTÉS - Most vettem meg a magyar professzor könyvét, aki amúgy csíki székely, de már Bernie Sanders (USA elnökjelölt) csapata is az ő tankönyve alapján dolgozik. Nos megjelent az új nagy könyve a szerzőnek és ma a hvg is cikkezik vele igaz politikai korrupció kapcsán. Ettől eltekintve inkább a világlátását ajánlom a figyelmetekbe. Pl ebben a cikkben ezt is mondja: "A sikert olyanokban kell mérni, mint  például a Prezi, amelynek van 50–70 millió felhasználója, ami többszörösen meghaladja Magyarország lakosságát. Mindannyian egy globális szisztémának vagyunk a részesei,  és a siker mértéke az, hogy ezen a piacon hogyan érvényesülünk. Gondolkodjunk óceánban, és ne pocsolyában!" Ez a nézete pedig elég rokon :) "Azt szűrtem le, hogy olyan témákat kell találni, amelyek nemcsak benne vannak a levegőben, hanem megelőzik a korukat, így versenytársuk sincs. Ezért is keresek  3-4 évente új kutatási témát." -- EZ A MEGLÁTÁS NEM SEMMI: "Olyan világban élünk, ahol minden mozgásunk dokumentált, például a mobil- és a bankkártyahasználat vagy az utcai kamerák képei alapján. Képtelenség láthatatlanná válni. De a minden lépésünket előre jelezni képes Big Brother nemcsak Magyarországon nem létezik, de még az USA-ban sem. Azért sem, mert akik az adatok birtokában vannak, nem értenek a hálózatokhoz. A magyar helyzetet nem ismerem, de Amerikában azt látom, hogy hiába az a töméntelen adatmennyiség a kormányszerveknél, akik az adatokon ülnek, tökkelütöttek"

A cikk teljesben: http://hvg.hu/itthon/201625__barabasi_albertlaszlo__halozatkutatas__pezsges__behalozva

 

10:46 444: ha ma nyer Anglia, Magyarország már biztosan továbbjut a legjobb 16 közé!!!

 

10:52 SKÓT - Ha a britek többsége a kilépésre szavaz, az újabb lökést adhat a skót önállósodási törekvéseknek. Ez pedig akár egy újabb népszavazáshoz vezethet, de az már Skóciáról szólna. Skócia elszakadásáról Nagy-Britanniától. A skót miniszterelnök újabb népszavazás kiírását ígérte, ha a britek az uniós kilépés mellett döntenek. Több felmérés szerint abban a helyzetben Skócia önállóságáról merőben más eredmény születne, mint csaknem két évvel korábban. (euronews) 

 

10:55 Mercedes-gyár épül Moszkva közelében, Seremetyevó mellett. Az évi 25 ezer jármű előállítására tervezett gyár 2018-ban már autókat készít.

 

10:56 KOLOMBUSZRÓL írja Zoli: Az egyik dreamworld leveledben említetted, hogy van-e valakinek válasza Kolombusz kapcsán felvettett dologra, mármint hogy köze lenne Ulászlóhoz. Az egész Kolombusz történet meglehetősen zavaros, és nagyon úgy tűnik, hogy nem is olasz, csak befolyásos kereskedő és az akkori politikai körökben ismert - hogy is fogalmazzak - stróman. A valódi neve pedig nem Christobar Colombo, hanem Pedro Alvarez 'Madrugar' de Sotomayor és galíciai. A Madrugar jelző koránkelőt jelent, és egy üzlet kapcsán ragadt rá. További érdekesség, hogy egy mexikói történész szerint, aki összehasolított egy csomó fennmaradt iratot, és kalligráfiát egy csapattal, valamint helyszínneveket - azt állítja hogy Diego Colombus adta a hajókat, és ez a Madrugar lett a fogadott fia, majd így cserélt nevet is - ami döbbenet. A Belem-i területen ahol először partot ért, pedig tele van galíciai és spanyol nevekkel, nem pedig olasszal, mivel Madrugar nagyon keveset tudott olaszul. Valóban összeköttetés van az Anjou-k és közte, de még nem teljesen látom át, hogy hogyan. Az viszont biztos hogy II. Lajos idősebbik nővére, Anna Jagellonica, vagy más néven Bomemiai Anna II. Ulászló (pontosabban latinos félreolvasás miatt Vladislau) lánya.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vladislaus_II_of_Hungary
https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_of_Bohemia_and_Hungary

 

12:26 WIZZ 3 - Távozik a Wizz Airtől Abrán György kereskedelmi vezérhelyettes is. A főpilóta, az alelnök és most a ker. vez. helyettes is. !!!! 

 

15:35 Anti levele: Folyamatosan harcoltatják a magyarokat a démonok ellen.
A magyar-izlandi meccsen botrányosan dirigáló orosz ( ugye 1849, 1956 démonjai ) után természetesen megkaptuk azt a Martin Atkinsont, aki a holland-magyar 8:1-es kiütéses meccsen dirigált. Vajon véletlen? Nem hiába tartottam én a 907-es számú magyar-izlandi mérkőzéstől. De valahogy itt is érzem az ártó/rontó erőket. Egyébként van más olyan csoport a magyar csoporton kívül, akik nem tudnak a meccs helyszínéül szolgáló stadionban edzeni? Érdekes módon Marseille után Lyonban sem tudunk majd a mérkőzés pályáján edzeni - hogy kicsit szoknánk a pálya talaját -, szóval itt is utolért bennünket "valami".
-- Anti levele ez volt az izland-magyar előtt a 907-ről: "Az izlandiak elleni szombati meccsünk a 907. hivatalos meccsünk a válogatott történetében ( 1901-től számítva ). 907-ben volt a honfoglaló magyar törzsek egyik legnagyobb csatája Pozsonynál a minket lerohanni készülő bajorok és más nyugatiak ellen. Bár fényes győzelmet arattunk ( ezután 123 évig nem lépett idegen hódító magyar területre ), de Árpád fejedelmet is ebben az évben vesztettük el. Szóval még nem tudtam eldönteni, hogy ez a szám jó-e nekünk vagy nem." 

 

18:29 ALIZ - Orbán Ráhel egy budapesti kórházban adott életet kislányának, aki a Tiborcz Aliz nevet kapta. Az anyuka és a baba jól vannak, Aliz 3300 grammal és rengeteg hajjal született. 

 

18:29 Élő webcastot tart jelenleg is Namkhai Norbu mester.

 

18:30 Donald Trump kirúgta a kampányfőnökét, Corey Lewandowski-t.

 

18:34 BEFEKTETÉS A kormány 1,9 milliárd forintot biztosít a jövőben a fővárosi kispályák és alacsony osztályú egyesületek sporttelepeinek felújítására, újjáépítésére. erről Orbán Viktor miniszterelnök, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, valamint Vági Márton, a szervezet főtitkára folytatott megbeszélést szombaton Marseille-ben, a Magyarország-Izland (1-1) Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. 

 

18:36 "Részsikereket már elértünk, de most szeretnénk felborítani a papírformát. Portugália ellen nem nekünk kell futni az eredmény után. Jöjjenek csak, várjuk őket" - jelentette ki Böde Dániel.

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 667140
30 nap: 5292
24 óra: 181