Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 21.

NYÁRI NAPTEKEREDÉS VAN, 

 

0000 Ma fontos nap van. De még nem mondhatom el miért.. :)

 

9:05 FONT - tovább erősödik a font, 2 nappal a Brexit előtt. Ez azt mondatja velem hogy végül nem lépnek ki, de mig mi A és B forgatókönyvről beszélünk, addig tuti hogy van C és D. Mert ahogy a görög min. elnök v. pü. min (vmelyik) játékelméletet tanult és kisakkozta hogy kell milyen algoritmus mentén vinni a nemzetpolitikát, valami hasonló van itt is. Ha ez nem lenne akkor sima hazárdjáték, blöff, póker amivel szemben állnánk, de csaknem. A briteknek nem jó ahogy van, de az sem ahogy szeretnék hogy lenne. A világot kell megváltoztatni, bár azok sok kicsi apró lépésekkel kezdődnek el, s leginkább otthon. Ugyhogy hajrá Britek! Rajtatok a világ szeme. 

 

9:10 ALBÁN HÁJ LÁJF - Diplomata útlevelet és egymillió eurót kapnak az albán válogatott labdarúgói, mivel a harmadik helyen zártak csoportjukban a franciaországi Európa-bajnokságon. A románokat vasárnap 1-0-ra verő nemzeti együttes első Eb-jén vesz részt, és első gólját szerezte a kontinenstornán. "Ők a mi nagyköveteink diplomata útlevél nélkül, de országunk vezetői megadják nekik ezt" - jelentette be hétfőn Armand Duka, a futballszövetség elnöke. Az albán kormány emellett egymillió eurós (312 millió forint) jutalmat utal át a válogatott játékosoknak. A nemzeti együttes harmadikként zárt az A csoportban, és később derül ki, hogy ez elég lesz-e a nyolcaddöntőbe jutáshoz. (inforadio)

 

9:13 SOROS - Soros György szerint meredek ívben gyengülne a font, és fekete péntek következhetne a piacokon, ha a britek kilépnek. Hatások között említette: A font 15-20% zuhanása, az ingatlanárak megugrása, a munkanélküliség növekedése, ebből recesszió Angliában. Soros György szerint a piacon tevékenykedő spekulatív erők készséggel kihasználnának bármiféle számítási hibát a brit kormány vagy a brit választók részéről, és ha Nagy-Britannia a Brexitre szavaz, azon "néhányan nagyon meggazdagodnának, de a választók zöme sokkal szegényebbé válna". Ha a népszavazáson a kilépésre szavazók kerülnének többségbe, azt fekete péntek követhetné, súlyos következményekkel a hétköznapi emberek számára. Az Economist Intelligence Unit szerint is a font azonnal 14-15 százalékkal zuhanna a dollárhoz képest.

 

9:15 LYON - EGYÜTT VONULNAK HOLNAP A MAGYAROK A STADIONBA - gyülekezési pont a L'hippodrome de Lyon - Carré de Soie, amely a Metro "A" vonalának végállomásán található Vaulx-en-Velin - La Soie megállótól gyalog a Rue de la Poudrette-Avenue de Bohlen útvonalon keresztül közelíthető meg - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a gyülekezés változatlanul szerda déltől kezdődik. A vonulás a korábbiaknak megfelelően délután kettőkor indul a találkozási pontról, ahonnan 5,5 kilométer a stadion. (napi)

 

9:17 NEM EZ LESZ A NAP HIRE, PEDIG... - Kihalt egy ritka ausztrál patkányfaj, a korallszirti mozaikfarkú patkány (Melomys rubicola) kutatók szerint, akik a klímaváltozást okolják. A faj kizárólag a 300 x 100 méteres Bramble Cay szigeten fordult elő, amely a Nagy-Korallzátony legészakibb részénél található. Már 2009 óta nem látták itt a korallszirti mozaikfarkú patkányt. Ez az első dokumentált eset, hogy az ember okozta klímaváltozás miatt hal ki egy gerinces faj. 

 

9:18 NEW AGE - Átment az Egyesült Arab Emírségek törvényhozásában az a tervezet, amely megtiltja, hogy vadállatokat tartsanak arrafelé a polgárok. A veszélyes háziállatokat is betiltották. Oroszlánok, tigrisek, nagy és kis majmok, gepárdok, pitbullok, masztiffok, japán tosa kutyák. Az a közös bennük, hogy mindezidáig státuszszimbólumnak számítottak az Emíségekben, mostantól viszont tiltottak. Vagyis azok lesznek, ha az államszövetség elnöke, Halífa bin Zájed Ál Nahján sejk is rábólint erre. A trendet az Instán kezdte valaki, akinek hamar negyedmillió követője lett. Erre mások is vérszemet kaptak: ők is gyorsan beszerezték a saját oroszlánjukat, hiénájukat, tigrisuket és gepárdjukat, motorcsónakba ültették, vagy éppen a fejüket dugták a szájába. A nagymacskák birtoklása státuszszimbólummá vált. Annál is inkább, mert mondjuk egy ritka fehér oroszlánért 50 ezer dollárt is elkérnek a piacon. Ha ezt megveheted, nyilvánvalóvá teszed, hogy bármit megvehetsz – mondja egy állatkerti igazgató a CNN-nek. (globoport) 


9:20 ELIT VEZETŐI MENTALITÁS - 4 amerikai csirkefeldolgozóban a Tyson Foods, a Pilgrim’s Pride, a Perdue Farms és a Sanderson Farms üzemeiben (Ezek a cégek tartják kézben egyébként az Egyesült Államok baromfipiacának hatvan százalékát) a munkásoknak pelenkát kell viselniük, mert munkaidőben nem engedik ki őket a mosdóba. A munkásokat arra is rászorítják, hogy nagyon kevés folyadékot fogyasszanak, szinte ne igyanak semmit, nehogy ki kelljen menniük a mosdóba. “A munkafelügyelők gúnyolódnak a munkások szükségletein vagy egyszerűen nem vesznek tudomást róluk, és állandóan kirúgással fenyegetőznek” – fogalmazott az egyik munkás. A Delaware, Maryland és Virginia államokban üzemeket működtető Delmarva gyár munkásai arról számoltak be, hogy ha ki akarnak kéredzkedni, ehhez a humán erőforrásokkal foglalkozó részlegnek (a személyzeti osztálynak) kell külön kérelmet benyújtaniuk, és ennek elbírálása húsz-hatvan percbe telik. A jelentés egy másik részében arról esik szó, hogy ha valakit ki is engednek a mosdóba, öt percnél tovább nem lehet távol a futószalagtól. Az említett cégek a Bloomberg Newsnak küldött közös levelükben tagadták a munkások által elmondottakat. (MTI) 

 

9:24 Ó ROSSZ - Lemondott posztjáról az orosz válogatott szövetségi kapitánya Leonyid Szluckij, miután nagy meglepetésre, mindössze egyetlen ponttal, csoport utolsóként estek ki a franciaországi Európa-bajnokságról. "Egy ilyen kudarc után az edzőnek vállalnia kell a felelősséget és én ezt meg is teszem, mivel volt időm megtalálni és felkészíteni a játékosokat, mégsem működött a rendszer. Kudarcot vallottunk, ez az én hibám. Egy ilyen torna után valaki másnak kell átvennie a teendőket. Én megpróbáltam megtenni mindent, ami tőlem tellett, de ez nem volt elég. Elnézést kérek a szurkolóktól a pályán mutatott teljesítményünkért, nem ezt érdemelték.” Az orosz mester a válogatott 3-0-s, Wales elleni vereségét követő sajtótájékoztatóján jelentette be lemondását. (blikk)

 

9:40 ELREJTETT ARC (SÉRÜLT BELSŐ GYERMEK) - Rendőrségi jelentések szerint a 2009-ban elhunyt popikon, Michael Jackson egészen rémisztő, erőszakos és pornográf képeket gyűjtögetett Neverland Ranch néven ismert kaliforniai birtokán.  Egy nyomozó "manipulatív, szexfüggő ragadozóként" írta le a popsztárt, akinél visszataszító, rémisztő képanyagokat is találtak, amelyek állatokat, sőt helyenként gyerekeket ábrázoltak megkínzott állapotban. Jacksont 2003-ban vádolták még gyermekek molesztálása miatt, de 2005-ben felmentették. 20 esetben, összesen 200 millió dollár kifizetésével állapodott meg peren kívüli egyezségek során. 

- Nos, a nővére szerint tűszúrás nyom van Michael nyakán ergó a londoni szuperkoncert előtt nem véletlenül halt meg. A They dont really care about us c. klipjében kisípolták a JEWS szót (yt-on) hogy csak másokról énekeljen és a dal címe is elárulja hogy valakiknek a veséjébe látott és nem tetszett mindez. Emiatt lehet ez a fonák karaktergyilkosság még a halála után is (most épp bieber-t próbálják moonwalkra tanítani de szegénykének még az Elvis király is rosszul megy, maradhatna csak justin. Az is elég lenne sztm). - Szóval a fenti hírben lehet akár túlzás is. Viszont, látni kell hogy MJ sérült volt. Az apja elég agressziv állat lehetett és a gyerekkora sem volt sima. Az pedig hogy kifehérítem a bőröm és inkább kés alá fekszem 52x, meg oxigénkabinban alszom és egy álom vidámparkot építek kisvasúttal az a sérült gyerekkor emléke. Tehát a nemiségemen is meg fog látszani. Ha nincs érett nemiségem, mert nem volt hol belső gyermekemnek felnőni akkor még visszamegyek kicsit abba a korba, ahol elakadtam és megélem, kiélem, kielégítem azt a tartományomat. Valahol e két metszetben foglalnám össze MJ-ról szóló híreket. - Ja és még egy. 200 milliót fizetek egy gyereknek meg a családjának hogy hallgasson? ráadásul részletekben? Nem oda kellett azt fizetni.. 

 

9:45 A Hirlistán szavazni lehet erre a kérdésre: Ön szerint a népszavazáson Nagy-Britannia polgárai kiléptetik országukat az Európai Unióból? Most 65% szerint NEM, és 34% szerint IGEN. 

 

9:49 A reptér poggyászkocsi koordinátort keres. Ha valaki...

 

 

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 668211
30 nap: 5886
24 óra: 238