Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 24.

 

KEZDŐDIK....

(TÖRTÉNELMI NAP)

A BRIT TŐZSDE ÖSSZEOMLOTT

 


8,30: BREXIT - Az angolok kiléptek 43 év után (48,1% marad, 51,82% megy) az EU-ból. Történelem íródik. És egy megjósolhatatlan dominió első kockája is eldőlt. Érinteni fogja az egész kontinenst, Amerikát és a teljes világpiacot. Meg még egy csomó mást is. Izgalmas 1 másfél év következik. 

 

8:35 Tettem egy megjegyzést a Felvillanó emlékképek előadásomban Európáról.. (Attilánál tárgyalva)

 

8:59 Portfolio: Ázsiában ma reggel a brit bankrészvényeket valósággal kivégezték. A brit HSBC részvényei 11 százalékot zuhantak ma reggel a hongkongi kereskedésben. A szintén brit pénzintézet, a Standard Chartered pedig 13 százalékkal értékelődött le. Európában vérengzés várható ma a bankrészvényeknél, a Deutsche Bank és a Commerzbank is 10 százalék feletti eséssel készül nyitni. 

 

9:14 Most -5% a pesti BUX. 72%-os részvétel volt. Obama azt mondta, hogy ez a döntés aaz Egyesült Államok érdekeit is érinti. A forint 318 Ft/EUR-nál de reggel kiszaladt 321-ig is. A font 393ft/GBP ez 4% csökkenés tegnapról. Az aranyár kilőtt!! Az olaj is emelkedik. A nyugati tőzsdék 7-9% minusszal indultak! Hamarosan Cameron beszédet mond. 

 

9:24 CAMERON LEMONDOTT!! MOST ÉLŐBEN. Októberben új elnöke lesz UK-nek. Ma reggel már járt is a királynőnél. 

-- KT: Ez összefügg a novemberi USA választással... (később kifejtem, ld. alább)

-- "MEGPECSÉTELTE a maga hiteltelenségét". - mondta Sarkadi Sz. Kornél a gazd. rádióban. Ez a vége annak ha a tűzzel elkezdünk játszani. "Az ész érveket senki nem magyarázta meg a társadalomnak" - mondta el az elemző. 

 

9:33 A radikálisok közül a holland az osztrák és a francia pártok is inditják a kilépési szavazás programjukat.. 

 

10:24 Nagyobb teher nehezedik most az EU-ba befizetőkre!!! Hogy lesz most? A Skót, ír Eu-pártiak kilépnek a Brit közösségből? Mi lesz a magyarokkal? Az EU források csökkenhetnek. Hány EU tagállam fog kilépés felé mozdulni?

 

10:32 ÚJ HANGOSKÖNYVEM HALLGATHATÓ - JÓKAI AZ ÉRCZLEÁNY, 46 PERC - Akit nem érint a világ zaja, kellemes kikapcsolódás 46 percben. Jókai Mór írása a szabadságharc erdélyi történéseiből. Hogyan és "kiből" született meg az ércleány... ? https://www.youtube.com/watch?v=FD2dLGMTHHw

 

10:33 LEMINŐSÍTÉS MÁRIS - Moritz Kraemer, az S&P vezető elemzője a Financial Times című lapnak azt mondta, hogy a szavazás eredményének ismeretében "tarthatatlan" Nagy-Britannia jelenlegi, legmagasabb szintű "AAA" hitelminősítése. A rivális Fitch és Moody's hitelminősítők még a népszavazási kampány kezdete előtt megvonták a maguk "AAA" besorolását Nagy-Britanniától. A Bank of England (BoE) rövid közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy más országok központi bankjaival együttműködve "minden szükséges lépést megtesz" a gazdasági és a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében. (mfor) 

 

BLAK FRIDAY (SOROS GY.) 10:35 A DAX a reggeli, 10 százalékos zuhanást követően most már "csak" 7 százalékos mínuszban tartózkodik. A görög tőzsdét még jobban ütik, az Athex Composite 15 százalékot zuhant. Kitört a pánik a tőkepiacokon, zuhannak a részvényárfolyamok és a kockázatosnak tartott devizák, míg ezzel párhuzamosan veszik a befektetők az olyan menekülő eszközöket, mint az arany vagy az amerikai államkötvény. A Societe Generale 29%-kal, a Deutsche Bank 17%-kal, a BNP Paribas 17%-kal, a Commerzbank pedig 16%-kal estek. Ezeknek a bankok nagyot veszíthetnek Londonban. A régiós bankok sem állnak sokkal jobban: a Raiffeisen 14%-os, az Erste 16%-os, az OTP 5,5%-os mínuszt mutat.

 

10:40 VÉDEKEZÉS - A Bank of England készen áll egy 250 milliárd fontig (kb. 350 milliárd dollár) terjedő likviditási csomagnak a bankrendszer rendelkezésére bocsátására, illetve igen jelentős devizaalapú forrásokat is tud adni a bankoknak - többek között ezt jelentette be péntek reggel Mark Carney. A jegybankelnök szavai szerint egy tartósan bizonytalanabb periódus következik, mire kialakul Nagy-Britannia viszonya az EU-val illetve a világ többi részével.

 

10:41 REGGELI PÁNIK - A font péntek reggelre rendkívüli mértékű, 10%-os zuhanást szenvedett el a szárnyaló dollárral szemben, mivel a csütörtök éjjeli 1,50 közeléből 1,3250-ig szakadt, ami 31 éves fontmélypontot jelent, majd 1,38-ig visszaugrott. Az egyébként zuhanó euróval szemben is esett a font 0,76-ról 0,83-ig, majd 0,78-ig visszasüllyedt az árfolyam. A vezető brit bankok árfolyama a reggeli nyitáskor 20-35%-os mínuszban volt, azóta enyhült a pánik.

 

10:43 KÖD ELŐTTEM -- Láttunk már tőzsdei összeomlást, nem is kevésszer. Ott volt az ázsiai vírus 97-ben, az orosz válság 98-ban, a tech-lufi kipukkadása 2000-ben, utána a szeptember 11-i merényletek 2001-ben. És persze minden összeomlások legnagyobbika, a 2008 őszi válság. Ezekről azonban mind lehetett tudni, hogy átmeneti folyamatok, véget érnek, túljutunk rajtuk. Most sokkal nehezebb megítélni a várható hatásokat, így a befektetők teljes joggal dobják el mindenüket. A legnagyobb dráma a déli EU országok piacain bontakozik ki: a görögöknél 15 százalék, az olaszoknál és a spanyoloknál 11 az esés. (privatbankar) 

 

10:45 ROMÁN Válságtanácskozást hívott össze a román elnök - Klaus Iohannis román államfő konzultációra hívta pénteken hivatalába a jegybank kormányzóját, Dacian Ciolos miniszterelnököt és a pártvezetőket.

 

10:45 Rendkívüli plenáris ülést tart kedden az Európai Parlament (EP) az uniós tagságról kiírt brit népszavazás eredménye miatt - jelentette be Martin Schulz

 

10:46 OSZTRÁK Amennyiben az egyik legnagyobb uniós tagállam kilép az Európai Unióból (EU), "kő kövön nem maradhat", a britek döntése földrengésszerű - adott hangot megdöbbenésének és meglepettségének Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter. Kurz arra is kitért, hogy amennyiben minden úgy folytatódik, mint eddig, nem zárható ki, hogy a brit népszavazás eredménye dominóhatást indíthat el. (mti) 

 

10:52 HOPPP A nem EU-tagország Norvégia kormányfője, Erna Solberg péntek reggel azt mondta: Brüsszelnek rá kellene ébrednie, hogy Nagy-Britannia és az Európai Unió számos polgára nem elégedett azzal, ahova Európa tart. "Azt hiszem, oda fognak figyelni a brit és más európai szavazókra (...), akik azt érzik, hogy az EU nem ad elég jó válaszokat napjaink kihívásaira" - fogalmazott. (MTI)

 

10:59 Részletes térképek, eloszlások és számok a BREXIT szavazásról. Gloria küldte Angliából. http://www.bbc.com/news/uk-politics-36616028

 

11:04 BESZÉDES CÍM - Bullshitelnek a bankvezérek a Brexit láttán. Nyilatkoztak a világ nagybankjainak vezetői a Brexitről: a Goldman, a Barclays, az HSBC és a Deutsche Bank is nyugtatni próbálja a befektetőit, ügyfeleit, mintha semmi hatása nem lenne rájuk a brit kilépésnek. GOLDMAN: "A Goldman Sachs hosszú történelme során mindig alkalmazkodni tudott a változásokhoz és együtt fogunk működni a releváns hatóságokkal, ahogy a kilépés feltételei tisztázódnak. Az elsődleges fókuszunk, mint mindig, az ügyfeleink igényeinek a kielégítése marad." --- BARCLAYS: "A május 1-jén bejelentett stratégiánkhoz nem szükséges az, hogy az Egyesült Királyság az EU-ban maradjon." --- HSBC: "Összetett és időigényes lesz az, hogy az európai és globális partnereinkkel új kereskedelmi feltételeket alakítsunk ki. Fáradhatatlanul azon fogunk dolgozni a következő hetekben és hónapokban, hogy az ügyfeleinket felkészítsük az új környezetre." --- DEUTSCHE BANK: "Attól tartok, hogy ez nem egy túl jó nap Európának. Jelenleg nem látjuk még a következményeket, de nincs kétség afelől, hogy a népszavazás eredményéből következő bizonytalanság kihívásokat fog okozni." --- JP: "JP Morgan elnök-vezérigazgatójának személyzetéhez írt levelét közölték, amelyben a bankvezér azzal próbálja nyugtatni az embereit, hogy évekbe telik még, mire a britek ténylegesen elhagyják az Európai Uniót. Arra is kitér, hogy büszke arra a 16 000 emberre, akit a bank az Egyesült Királyságban foglalkoztat és a mai szavazás eredményétől függetlenül továbbra is maradnak Londonban. (portfolio) 

 


11:10 CHF: a svájci frank olyan mértékben erősödött az euróval szemben, amire az árfolyamküszöb eltörlése óta nem volt példa. A svájci jegybank bejelentette, írja a Bloomberg, hogy beavatkozik a svájci frank gyengítésére, amely szintén menekülő pénzügyi eszköznek számít a pénzpiacokon, ha valamilyen turbulencia jelentkezik.

 

KT: VAD ELMÉLETEM - Emlékezzünk egy picit. Tavaly januárban a svájci jegybank váratlan műveletére egy pénzügyi cunami történt a kontinensen. Most ugyanaz és ugyanakkora mértékű hatást látunk. Én akkor azt mondtam, hogy az új európai FED jött létre Svájcban és ehhez most kapcsolódik a City is Londonban. Európa sakkot kapott és Amerikában dörzsölik páran a kezüket. októberben új angol elnök, novemberben új amerikai elnök. Nyilván erős szinkronban.. S ha még jön 1-2 EB robbantás vagy EU terrortámadás akkor minden egy irányba mutat...

 

11:21  

--- DONALD Trump azt nyilatkozta, nagyszerű dolog, hogy a britek “visszaszerezték az országukat”. 
--- Fico azt nyilatkozta, hogy tiszteletben kell tartani és nem kell kommentálni a brit népszavazás eredményét, amely nem tragédia, hanem olyan valóság, amelyre a többi uniós országnak gyorsan reagálnia kell. kijelentette, hogy óriási hiba lenne, ha az Európai Unió “maradó” 27 tagállamának a népszavazásra adott reakciója olyan lenne, mint az EU eddigi politikája. Szerinte az EU lakosságának óriási része elutasítja az unió migrációs politikáját, és nagy az elégedetlenség az EU gazdaságpolitikájával is. “Ezért csak rajtunk, az unió többi tagországán áll, találunk-e elég erőt annak kimondásához, hogy az EU politikájának alapvető változásokon kell átmennie” – tette hozzá Fico.
--- Cameront ősszel egy másik tory politikusra cserélhetik, aki egyben a párt elnöke is lesz. Nagy valószínűséggel ez Boris Johnson volt londoni polgármester, a kilépés mellett kampányolók egyik vezetője lesz. Így lett egyébként miniszterelnök Gordon Brown is Tony Blair után.
--- Politikai földrengésnek nevezte Nagy Britannia kilépését az EU-ból Sandro Gozi, az EU-ügyekkel foglalkozó államtitkár. Attól tart, más tagállamok is a Brexit útját követhetik. Sandro Gozi kijelentette, hogy a brit népszavazás eredménye ismeretlen területre vezette az Európai Uniót.
--- IRORSZÁG !!! Martin McGuiness, Észak-Írország miniszterelnök helyettese népszavazást írna ki Észak-Írország és Írország esetleges egyesüléséről. Már korábban is szó esett arról, hogy a Brexit esetén észak-Írországnak ki kellene válnia az Egyesült Királyságból.
--- „Szomorú vagyok az Egyesült Királyság miatt. Az életnek mennie kell tovább Európában, az Európai Uniónak azonban sürgősen vissza kell szereznie polgárai bizalmát” – mondta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter.

 

11:33 a neten mindenkinek van véleménye. Endre a 24-hu-n: Egy komment: "Kozepes hetunk volt. Az eu kezd osszeomlani, a forint kezd bedolni, viszont focistaink 16 kozott vannak es Obranbol nagypapa lett." 

-- KT: az EU-nak nehéz idők jönnek, mert nem egy probléma megoldó társaság. A forintot védi az MNB is, mégha sokba is kerül, a csapat tényleg ott van és tényleg nagypapa lett. 

 

11:40 MICSODA IDŐZITÉS!!! Spanyolország bejelentette igényét Gibraltárra


11:50 MORVAI Krisztina: "Európai parlamenti képviselőként egyre tisztábban látom, hogy létezik egy egyre mélyülő szakadék, amelynek egyik oldalán a politikai »elit«, a vele összeforrott gazdasági elit, valamint a média áll, a másik oldalán pedig az emberek többsége, rossz kifejezéssel az »átlagemberek« , azaz a kisvállalkozók, kisgazdák, munkavállalók. Az első csoportba tartozók hajlamosak semmibe venni a másik csoportba tartozók nézeteit, véleményét és érdekeit. Jellemző, hogy lenézik, megvetik őket, és úgy gondolják, hogy pénzükkel és hatalmukkal fogságban és függőségben tarthatják a »nekik alávetetteket«. Az emberek ezt egy ideig tűrik, de van egy pont, amikor elszakad a cérna és fellázadnak. Meggyőződésem, hogy ez történt most Nagy-Britanniában. Bízunk benne, hogy a megdöbbent »elit«, azaz a szívtelen eurokraták, a globális nagytőke, a világot irányító bankok kénytelenek lesznek felébredni. Bízunk abban is, hogy a mai nap kedvező irányú változást indít el, amely előbb-utóbb Magyarországot is eléri." (mandiner) 

 

11:50 Telekonferenciát tartanak a G7-ek pénzügyminiszter-helyettesei pénteken kora délután 

 

11:52 a svájci és a szerb jegybank MÁR intervenciót hajtott végre. A szerb központi bank eurót adott el a dinár árfolyamának erősítésére. A jegybanki lépést az váltotta ki, hogy a dinár történelmi mélypontra esett az euróval szemben.

-- KT: tutira veszem hogy az MNB is megtette, megteszi uezt...

 

11:53 Piotr Nowak lengyel pénzügyminiszter-helyettes péntek reggel, már a Brexit ismeretében bejelentette, hogy Varsó nem avatkozik be a piaci folyamatokba annak ellenre, hogy majdnem 5 százalékkal gyengült a zloty a dollárral szemben. A román jegybank megtesz mindent a maga részéről, hogy csitítsa a Brexit okozta hullámokat - mondta a központi bank szóvivője. Úgy fogalmazott, hogy "háború van". "Románia azonban nincs frontvonalban, a lej csak mintegy fele olyan mértéken gyengült, mint a zloty, vagy a forint".

 

12:01 GOLD itt a 24 órás aranyárfolyamon látod. A jobb szélén látod azt a hirtelen piros emelkedést. Bal szélen a zöld a mai folytatás, ami kis lefelé tartó korrekciót mutat.  

 

gold.jpg

 

12:10 HARRY POTTER - Cameron öröksége az lesz, hogy uniót is szétszakított – twittelte a népszavazás után a brit miniszterelnökről J. K. Rowling írónő. A Harry Potter skót szerzője, aki korábban nyíltan a brit EU-tagság mellett állt ki, saját hazájának egységét is félti. 


12:14   "2017-ben amikor erősen instabil lesz az Európai helyzet" - írtam itt a Dreamworld-ön jún. 11-én...

 

12:20 BRÜSSZEL SZTRÁJK - Általános sztrájkot tartanak pénteken Belgiumban a kormány megszorító politikája miatti tiltakozásul, a több szektorra is kiterjedő munkabeszüntetés már reggel súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben és a gazdaság működésében Brüsszelben és az ország más részein is. A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) hálózatán egyetlen jármű sem közlekedik, és a vallon távolsági buszhálózat, a TEC szolgáltatása is erősen akadozik. Az SNCB állami vasúttársaság tájékoztatása szerint pénteken a vonatközlekedésben is fennakadások várhatóak. 

 

12:20 (most még) SZÜRKE a "GANDALF" Óriási kereslet lett a szürke mackónadrágokra, Király Gábor saját márkás boltjában az összes ilyen terméket megvették.  rövid idő alatt 1000 darabot adhattak el a 8000 forintos termékből. A magyar válogatott kiváló kapusa az idén, éppen a születésnapján, április 1-jén dobta piacra saját márkás termékeit, élen a védjegyévé vált szürke mackóval.  Tegnapra elfogyott a készlet írja a Bors. 

 

12:20 "Alakul az új világrend" - ezzel a címmel jelent meg írás a privatbankaron már most 12:23-kor. 

 

12:38 SZERETNÉM HOZZÁTENNI AZ ESEMÉNYEKHEZ, hogy mindez az ORION csillagkép ELENGEDŐ kezénél történt PONTOSAN. Ez azt jeleni az asztrozofiában hogy le kell győzni magamban a lehúzó erőket. A bika csillagkép felé céloz a nagy vadász és túlhaladja. A tejút erejét felhasználja ehhez és így lép tovább, ha kész a beavatásra. Anglia és a magyar focicsapat úgy tűnik belekapaszkodott ebbe az erőbe és ahogy olvasom akár Morvai, akár Orbán vagy a norvég min. elnök szavait mind egy lehúzó brüsszeli elvet kritizál, elvet. Amelyet itt lehet legyőzni, ha egyáltalán valamikor, amikor az ORION elengedő kezén áll a nap.!!! Bravó Anglia! Még maradt bennetek valami az 1640 előtti világból. Ahogy mi is a sír széléről szedjük össze magunkat . Visszakaparjuk az életbe a tecchalott nemzetünket (vö amit Barasits Zs. látó fogalmazott 1994 körül yt-on). 1526-1490-1301-1241...  

 

orion450.jpg

ui: Ehhez így tedd hozzá a tegnapi DW bejegyzésemet: "a napforduló előtti napokban vagy épp evvel összefüggésben egy betöltés egy új program lépett életbe. " - És ime, globálisan is megjelent!!!!

 

12:53 TÖZSDE REALTIME: 
--- A milánói tőzsde vezető indexe, az FTSE MIB-40 11,28 százalékos mínuszban nyitott. 
--- A két legnagyobb olasz bank, az UniCredit és az Intesa SanPaolo részvényeivel való kereskedést fel kellett függeszteni, mert több mint 20 százalékkal zuhant árfolyamuk. Az UniCredit árfolyama 24,67 százalékkal 2,052 euróra, soha nem látott mélységbe zuhant, míg az Intesa Sanpaolo napi mélypontján, 1,681 eurón, 25,56 százalékos mínuszba került.
--- Az athéni tőzsde fő mutatója, az Athex 14,97 százalékos veszteségben inditott. Az Eurobank Ergasias 20 százalékos, a Piraeus Bank 29,60 százalékos mínuszban áll.
--- A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index, amely 9,05 százalékos mínuszban nyitott, másfél órával később már csak 4,47 százalékos veszteségben, 6055 ponton állt. (Kt. gondolom vették vissza mint a cukrot a cégek, vagy a globális "hiénák" akiknek minden cent számít.) 
--- A frankfurti DAX-index a nyitásban elszenvedett 9,97 százalékos veszteség után 5,97 százalékos mínuszban, 9645 ponton állt fél 11-kor.
--- A párizsi CAC-40 index, amely 10,59 százalékos mínuszban indította a kereskedést, ugyancsak ledolgozta a veszteség egy részét, és fél 11-kor 7,62 százalékos mínuszban, 4125,75 ponton állt.
--- A portugál és a spanyol tőzsdén is emelkedtek az árfolyamok: 10,69 százalékról 6,89 százalékra, illetve 17 százalékról 9,35 százalékra dolgozták le az irányadó indexek veszteségeik mértékét másfél óra alatt.  (profitline) 

 

12:54 SZOLGÁLATI Megengeditek hogy mától a Dreamworld "újságot" csak DW-nak röviditsem? korábban a térhiradó és térhullámok is TH volt. De ez már egy nem egy hullám hanem egy új "álom" világ... ;) Szóval DW. 

-- Ehhez 13:09 Gloria UK: "DW means data warehouse, vagyis adattarhaz. tok jo rovidites  :)"

 

13:04 Borítékolni lehet Orbán teóriájának győzelmét az őszi magyar "migráns" (Brüsszel ellenes) népszavazáson. Szinkronban haladunk a britekkel. Vö. Cameron nemrég nálunk járt. (Az sztm mellékes hogy épp lemondott)  

 

14:24 A brexit után logikailag, szükségszerűen megerősödik az angol monarchia, vagyis VILMOS ÉS KATALIN uralma. A királynőnek sok éve már amúgy sem lehet hátra. Károlyból nem hiszem hogy uralkodó lenne Kamilla miatt... Az EU-n kívül a monarchia logikája jön elő, és a magyarokra ha nézek ma is igen sokan lennének boldogok egy szentkorona jogrend és egy királyság vetületében. Mindezt logikailag nézve akár még erre is elmozdulhatunk.. 1916-2016 (utolsó koronázás száz éve) Persze itt máris hozzáteszem, hogy új korona programmal lehetne ez, csakis! és nem egy habsburg logikában. De erről hamarosan bővebben! Ugyanis nemrégen LEFORGATTUK A KORONA FILMET, melyben teljeskörűen kifejtettem az erről szóló információimat és elméletemet. 

 

14:31 RIÓ - A jelenlegi állás szerint 153 magyar sportoló indulhat a riói olimpián.

 

14:36 A francia elnök mai beszédéből: "súlyos próba elé állítja Európát", "többé nem lehet olyan mint eddig volt", "a lényegre kell koncentrálnia", "mély sajnálat", "fájdalmas döntés" "óriási a szélsőségek és populizmusok jelentette veszély, mert mindig kevesebb időbe telik lebontani (valamit), mint felépíteni." -- A köztársasági elnök délután 4 órára rendkívüli kormányülést is összehívott, s az elnöki hivatal azt is bejelentette, hogy az államfő kedden valamennyi politikai párt vezetőjét a hivatalába hívta, beleértve Marine Le Pent, az euroszkeptikus Nemzeti Front elnökét is. (napi) 

 

14:39 Egy órán belül nyitnak az amerikai tőzsdék. Finom lesz...

 

14:47 ANGOL BELPOL OMLÁS - A bennmaradás mellett kampányoló brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn ellen benyújtották a bizalmatlansági indítványt, miután kampányuk nem járt sikerrel. A BBC szerint várhatóan hétfőn a párton belül meg fogják vitatni a vezető sorsát. A politikai elitre nézve is súlyos következményekkel jár a Brexit. (mandiner) 

 

14:50 DSIDA (Miki levele) Az erő ami most átitat minket számunkra megnyugtató minőségét Dsida verse jólérezteti:
...így készülünk szelíd háborúra,
mindig magunkért soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk,
s míg kisebbítnek lassan megnövünk."

 

15:18 Mr. Bean összefoglalta a mai napot. :D

 bean.jpg 

ugyanez videón is 1 percben itt

 

15:24 Akciócsoportot állított fel a Brexit miatt az amerikai Morgan Stanley pénzügyi és befektetési cég, amely a vállalaton belüli források szerint már be is kezdett kétezer londoni állás átköltöztetésébe. Az euróelszámolási, felső vezetői és befektetési bankári pozíciókat a hírek szerint Dublinba vagy Frankfurtba helyeznék át.

 

15:29 Az amerikai alapkezelők ügyfelei kivonultak a héten a kockázatosabb alapokból. 6,1 milliárd dollárt (kb. 1747 milliárd forintot) vettek ki az amerikai részvényalapokból a befektetők hétfőtől péntekig. Az Európában befektető amerikai részvényalapok 857 millió dolláros tőkekivonást szenvedtek el a héten, már harmadik hete folyamatosan tart a menekülés az alapokból. (portfolio) 

 

15:33 IGY IS LE LEHET EGY LUFIT ENGEDNI... - a brexites népszavazás miatti pánik már 2 billió dolláros mínuszt eredményezett a piacokon. Ez több mint 573.000 x milliárd forint. (portfolio)

 

15:47 Nigel Farage UKIP párt vezetője: "A nap egy független Egyesült Királyságra kelt föl. Az Európai Unió gyengül, haldoklik. Remélem, mi ütöttük ki az első téglát a falból, remélem, ez az első lépés az önálló nemzetállamok Európája felé, amik együtt kereskednek, szomszédok, barátok, de zászlók, himnusz vagy hasztalan, öreg, nem megválasztott elnökök nélkül. Visszakaptuk az országunkat – tette hozzá" (euronews)

 

16:08 Nyilvánvaló volt hogy a Wallstreet is kap egy taslit. 3% minusz. Az arany meg reggel 8% plusz. Igazándiból nem  a mai nap az érdekes, hanem a holnap, a holnapután, meg az azután. Élménydús álomvilágba léptünk.. Már kezdem kapizsgálni miért nyitott ki ez a DW. 

 

17:57 A francia euroszkeptikusok máris népszavazás kiírását követelik az uniós tagságról 

 

18:02 A hírekben pánikolnak - így írják a híreket - hogy a Britek csak veszíthetnek meg a közép-európai népek mennyit szívhatnak. Nos nekem úgy tűnik hogy éppen két satu közé szorítják az EU-t, amely totál ateista, pénzt ugyan adó, de egyben ezerrel megfojtó. Az egyik satut épp most kezdik szerelni az angolok felől, a másik satu meg épp innen a V4-ek felől indult el. A dolgok világosak mint a NAP. Véleményem szerint az angolok egészen jól kijönnek majd ebből a szituból és mivel követői is lesznek, igy talán rendeződhet kicsit a világ. Messziről kell nézni a történelmet és a kontinenst, nem napi tözsdeindexek szerint. 

 

18:10 Fél órája az OMSZ komoly vihar figyelmeztetést adott ki. Az ország zömére csipőből 2-es fokozatot adott ki!! Ld. itt http://www.met.hu/

 

18:16 Andi levele: Köszönöm a lelkes tájékoztatást a Brexit-tel kapcsolatban. Én nem látom át, ezért nagyon hasznos, hogy megmutatod a Te szemüvegeden keresztül. Nem értem, csak érzek valamit. Mintha az eddigi (látszólagos) irány megváltozott volna. Ami furcsa, hogy mindenki "válságstábról" meg "rendkívüli tanácskozásról" ír, cikkezik, de a cégeknél ezt pl egyáltalán nem értem, mondjuk a székhely módosítással kapcsolatban. Tényleg nem készült forgatókönyv erre? Úgy tűnik, mintha nem tudták volna elképzelni, hogy ez megtörténhet. Szóval köszönet még egyszer a munkádért! Please go on! :)

 

18:20 Mariann levele: A pár nappal ezelőtti pénzpiaci nyugalom,  pár százalékos angol erősödés egyrészt vihar előtti csend, másrészt színjáték része,  hogy a kilépés miatti,  szintén színjáték még drámaibb esés legyen. Nekem hurrá érzésem lett ettől a hírtől. 

 

18:29 ÉS AKKOR A KALAPBÓL HIRTELEN: "Egy rugalmasabb Európai Unióról" szóló tervezetet kíván bemutatni a német és a francia külügyminiszter az Európai Unió alapító tagjainak szombaton - derült ki pénteken diplomáciai forrásokból. Frank-Walter Steinmeier német külügymin. úgy nyilatkozott, Európának most iránymutatásra van szüksége, Németország és Franciaország ezért pedig különösen felelősséggel tartozik. A két ország a tervezetben saját magát olyan "sorsközösségként" határozta meg, amely a kül- és belbiztonság terén, a menekültpolitika, a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás területén is európai megoldásokat szorgalmaz. (portfolio)

 

18:42 Szegedet most kapja el délről egy szupercella. Kezdődik a víz..

 

18:47 Nurettin Canikli török miniszterelnök-helyettes Twitter-üzenetében úgy fogalmazott: "az Európai Unió szétesésének folyamata megkezdődött. Nagy-Britannia hagyta el elsőként a hajót".

 

18:51 CR - Cristiano Ronaldo nagy összeggel támogatta Böjte Csaba árváit. A futballklasszis felfedezője, Bölöni László iránti tiszteletből döntött a nemes gesztus mellett. Bölöni korábban a Sporting Lisszabon edzője volt, egykor a román válogatott játékosa és szövetségi kapitánya is; 2001-ben kezdett foglalkozni Ronaldóval, akinek karrierje onnantól kezdve villámsebesen ívelt felfelé. Ronaldo évek óta vesz részt különböző karitatív projektekben, elsősorban a Save the Children nevű szervezet nemzetközi nagyköveteként. 2015-ben ő lett az év legtöbbet adakozó sportolója. (valasz hu) 

 

18:54 AT LAST - Bernie Sanders azt mondta, hogy Hillary Clintonra fog szavazni az őszi amerikai elnökválasztáson, hogy ne Donald J. Trump legyen az új elnök.

 

18:58 ELŐFORDUL - Görögországban fizetési gondokkal küzdenek a brit turisták, miután senki nem volt hajlandó fontot váltani nekik, és bár délelőtt óta az automatákból már tudnak pénzt felvenni, a hotelek a bizonytalan árfolyam miatt még mindig nem váltják a fontot. Egy KOS szigeti túrista a szállodában azt az üzenetet kapta, hogy jelenleg nem áll módjukban skót vagy angol fontot váltani, mert nincs a központi bank által hitelesített átváltási árfolyamuk. A Daily Monitor szerint hasonló a helyzet Ugandában, ahol a bizonytalan árfolyam miatt szintén nem váltják a valutát.

 

19:01 Észtország egyik vezető politikusa (Margus Tsahkna szoc. ügyek minisztere) szerint Nagy-Britannia megkezdte Európa széttördelését, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig "pezsgőt iszik örömében". --- "Európa megroppantja saját magát, nincs szükség ehhez tankokra" - mondta a konzervatív nemzeti Pro Patria-Res-Publica (IRL) nevű párt elnöke.

 

19:02 Ez egy erős nap volt. Köszönöm, hogy velem voltatok illetve, hogy adhattam némi fokuszt az eseményekhez a saját látásom szerint. Majd elválik mi meg hogy. Hasznosítsd amit jónak látsz, gondold tovább és alakítsd a holnapot szíved szerint. :) 

 

clown13b.jpg

 

23:11 

statjun24c.jpg

 

 

 

 

 

Statisztika

Most: 5
Összes: 668210
30 nap: 5885
24 óra: 242