Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 26.

 

18:50 Erik levele: Mariannhoz csatlakozva (Nyirkai jóslat, szinkronicitás): Erős  érzésem, hogy a Galaktikus Központ és a Föld kristálymagja között húzódó "húron" pendülnek a szinkron jelek, amelyekre hangolódva, sok millióan  gondolunk egy időben egyre; vége a több ezer éves varázslatnak, amnéziának. 
RE-MEMBER újra része vagyunk az EGY-nek, mert előjönnek az emlékek, megérett az áldás idejének minősége ..

.

18:51 Zoli írja: Hyun Jin Kim - The Huns c. könyvéről: Az egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet egy könyvre. A könyv nem volt olcsó, de
digitálisban megvettem, és mondhatom nem bántam meg. Foglalkozik
velünk is magyarokkal és a hun kapcsolattal is, és elég keményen
állást foglal a kontinuitás mellett. Csak néhány adat - Pl. amit
oghuz nyelvről fordít:
Avrupa HUNs (európai hunok) - 
Muncuq/Mundzuk - Attila apja, a szó jelentése gyöngy, ékkő
Oktar/Uptar - Attila nagyapja, Öktar - a szó ügyes/erőteljeset jelent
Oebarsius - Attila másik szülő nagybácsija, Aibars - Holdleopárd a jelentése
Karaton/Quaraton - Ruga előtti uralkodó, hadfőnök - Fekete köpeny a jelentése
Basih - Hun királyi vérvonal, a korai 5. sz.ban - Barsig (Barsih) -
kormányzót jelent
Kursik - Szintén királyi vérvonal, Qursiq - övhordozó, fegyverhordozó,
vagy beavatott hadtest vezér (vö. kapitány).
Attila hercegnője, felesége, Ellac anyja neve Herekan, és a másik
felesége pedig Eskam. Ha találok még valami érdekeset, akkor ide fordítom neked. De szerintem a könyv zseniális.

 

18:57 Olvasom fel hangosan II. József életét egy háború előtti könyvből. Sokszor eszembe jut közben St. Germain. Van valakinek valami okkult gondolata, hogy a kettejük között maradt e fenn leirás a kapcsolatukra? Esetleg más infó? Amúgy II. József Mária Terézia fia volt, utálta a jezsuitákat, akik anyját és a Habsburgokat beszőtték (Mikor 1780 után vezető lett lépéseket is tett az ilyen egyház és szokások hatalma ELLEN!) Amúgy 10 aktiv éve volt, utána 1790-ben meghalt. Ngyon élvezetes a mű és sok gondolatot ébreszt. Haladok vele aztán majd közzéteszem. Csak a St. Germain kapcsolatra kérdeztem rá. 

 

19:07 SKÓT ÖTLET: A nap folyamán több interjút is adott Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon. Az elsőről korábban mi is beszámoltunk, ebben arról beszélt a miniszter, hogy London nem akadályozhatja meg a függetlenségi népszavazást Skócia kilépéséről az Egyesült Királyságból. Ennél is izgalmasabb viszont a második interjú, amikor Sturgeon felvetette annak lehetőségét, hogy Skóciának módjában állna megakadályozni Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.
Sturgeon szerint nehezen elképzelhető, hogy a skót parlamentnek ne kelljen törvényalkotási aktussal hozzájárulását adnia a Brexithez. (444)

 

19:07 Szerintem nincs felnőtt lakosságunkban olyan aki ne tudná hogy most 21h-tól Belga-Magyar 8-addöntő lesz!!! A legutóbbi meccsünket 2.3 millióan nézték az M4-en, a többiek gondolom a szabadtéren, most várhatóan 2.5 millióan v. többen pláne hogy komoly zivatar várható bármelyik percben. Történelmi nap, történelmi meccs, történelmi eredmény... 

 

19:12 GÁZ - EU - Alekszandr Medvegyev azt mondta, hogy a Gazprom tavaly éves összevetésben 8 százalékkal, 159,4 milliárd köbméterre növelte gázszállítását Európának, és ezzel a kontinens gázszükségletének csaknem harmadát fedezte. A Gazprom bevételeinek mintegy fele az európai szállításokból származik. A csökkenő gázár, illetve a visszaeső európai gáztermelés miatt nő a Gazprom-gáz iránti kereslet. a Gazprom alelnöke májusban arról beszélt, hogy tervek szerint a cég az idén 452,5 milliárd köbméter földgázt termel a tavalyi 418,5 milliárd köbméter után. (napi) 

 

19:18 SOROS SZAVAI Az Európai Unió szétesése gyakorlatilag elkerülhetetlenné vált azzal, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unióból való kilépés mellett döntött az erről szóló népszavazáson - írta szombaton Soros György. Soros szerint Nagy-Britannia idővel lehet, hogy viszonylag jobban jár az EU elhagyásával, mint más országok, de a gazdasága és a népe meglehetősen megszenvedi a kilépést rövid- és középtávon. Szerinte a Brexit-vita és a migrációs válság egymást táplálták. A kilépést támogatók ugyanis a Calais-ben feltorlódott több ezer, bármi áron Angliában igyekvő migráns "rémisztő" képével félelmet kelthettek a többi uniós országból induló, "ellenőrizetlen bevándorlással" kapcsolatban. az Egyesült Királyság kiválásának folyamata további bizonytalanságokkal és politikai kockázattal lesz teli, mert - fogalmazott Soros - Nagy-Britannia nem holmi képzeletbeli vagy valós előnye forog kockán, hanem az európai projekt fennmaradása. Mi több, maga az Egyesült Királyság sem biztos, hogy hosszú távon fennmarad a mai formájában. kiemelve: az EU rendezetlen széthullásával Európa rosszabbul járna, mintha az EU soha nem is létezett volna. (hvg) 

 

KT: Már értem, miért akart Péter úrfi eljutni és infót vinni a Buckingham Palotába a Vének Tanácsától... ;)

 

19:25 HOLLANDIA - A holland euroszkeptikusok a brexit eredményeit meglovagolva, azonnal hasonló népszavazást követelnek.  egyelőre csak annyi mondható el, hogy a brit népszavazás eredménye valószínűleg még hónapokig hullámokat fog kelteni a holland politikai vizeken is. Az, hogy végül a Brexit hogyan fog hatni a 17 milliós kereskedő nemzet lakosságára (ez az ország Nagy-Britanniától eltérően az eurózóna tagja) nagyban függ attól, milyen megállapodásokra jutnak a britek Brüsszellel a kilépési tárgyalások során. Az AFP-nek Wilders úgy nyilatkozott, hogy újra kell alkotni a demokráciát, és ragaszkodott a holland népnek ahhoz a jogához, hogy szavazhasson az ország EU-tagságáról. "Igazi demokrácia nem létezhet nemzetállam nélkül. Az emberek nem érzik, hogy kötődnének egy európai bizottsághoz vagy tanácshoz, amelyet nem választottak meg" - szögezte le. A holland parlamentben egy népszavazás kiírását jelenleg nem támogatják elegen. Azt azonban tudni kell, hogy a hollandok több mint 61 százaléka elvetette 2005-ben az európai alkotmánytervezetet. Idén áprilisban pedig az EU-nak újabb arculcsapást jelentett, amikor jelentős fölénnyel győztek az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés ellenzői az egyezmény ratifikálásáról kiírt hollandiai népszavazáson. "Ha Nagy-Britanniának egy Svájcéhoz hasonló, jó alkut sikerül kötnie, vagyis hozzáfér a piacokhoz, és á la carte válogathat az opciók közül, akkor a választóknak nem lesz az a benyomásuk, hogy az Európai Unión kívülre kerülni olyan helyzetbe sodorhatja az országot, mint amilyenben Észak-Korea található - fejtette ki a szakértő. (hvg) 

 

19:30 BRIT LABOUR SZAKADÁS - Sorra jelentették be lemondásukat vasárnap a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt árnyékkormányának tagjai, igyekezve kikényszeríteni a párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje, Jeremy Corbyn távozását. Corbyn ellen két munkáspárti képviselő bizalmatlansági indítványt is benyújtott, amelyről várhatóan hétfőn tárgyal a Labour parlamenti frakciója. Jeremy Corbyn vasárnap menesztette árnyékkormányának egyik legtekintélyesebb tagját, Hilary Benn külügyminiszter-jelöltet, azzal a váddal, hogy Benn "puccsot" akar előkészíteni ellene. Benn ezt vasárnap visszautasította, ám délutánig a munkáspárti árnyékkormány további hét tagja jelentette be távozását. (hvg)

 

19:30 MSZP - Tegnap új vezetése, elnöke lett az MSZP-nek idehaza. A Tóbiás féle irány véget ért. Mondjuk bármennyire is szimpi tag, ő nem tűnt nekem semennyire sem egy vezér alkatnak. Tehát átszerveződött a Jobbik is, most követi az MSZP is. Pirig pörög a műsor.. 

 

19:36 MERKEL - Angela Merkel német kancellár szombaton azt kérte Londontól, hogy a Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból (Brexit) eredményező népszavazást követően szolgáljon felvilágosítással a küszöbön álló elválási folyamatban várható további lépéseiről. Nagy-Britanniának most meg kell mondania, hogyan képzeli el a továbbiakban az Európai Unióhoz fűződő viszonyát. (hvg)

 

19:39 Prince híres Yellow Cloud elektromos gitárját 137,5 ezer dollárért (40 millió forintért) vásárolta meg Jim Irsay, az Indianapolis Colts amerikaifutball-csapat tulajdonosa szombaton egy Beverly Hills-i árverésen.  Prince ópiáttúladagolás következtében halt meg április 21-én minnesotai otthonában. Jim Irsay jelentős hangszergyűjteménnyel rendelkezik. Prince gitárja Jerry Garcia, John Lennon, Ringo Starr és Bob Dylan hangszerei mellé kerül a kollekcióban. (mfor) 

 

19:41 Kínai költségvetési szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a britek kilépése az Európai Unióból sötét árnyékot vethet a világgazdaságra. Huang Ji-ping, a kínai központi bank monetáris tanácsának tagja úgy fogalmazott: a Brexit a globalizáció visszafordításának előjele lehet. Ellenben Li Dao Kui professzor, a kínai jegybank egykori tanácsadója kevésbé volt borúlátó. Szerinte Kínát csak meglegyinti a Brexit szele. Tavaly októberben David Cameron 40 milliárd brit fontról !!! szóló üzleti megállapodást kötött Kínával. (index)

 

19:47 AUSZTRIA - A szükséges reformok hiánya esetén Ausztria egy éven belül népszavazáson  dönthetne  az unióból való kilépésről - jelentette ki Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke, aki legutóbb a párt államfőjelöltjeként indult.  "Amennyiben az EU nem saját alapértékeit tartaná szem előtt, és túlzottan központosított szövetséggé válik,  továbbá Törökország is belépne  az EU-ba, akkor úgy gondolom, az osztrák állampolgárokat is meg kell kérdezni arról, hogy szeretnének-e továbbra is az EU-ban maradni" "Az unió alapítói valójában gazdasági szövetségben gondolkodtak, és mindez jól is működött, egészen addig, amíg nem vált politikai egyesüléssé" - jelentette ki Hofer. Norbert Hofer a  közelmúltban rendezett osztrák államfőválasztáson mintegy 31 ezer szavazattal maradt alul a Zöldek által jelölt kihívója, Alexander Van der Bellen mögött. Hofer pártja június elején megtámadta a választási eredményt. A beadványt jelenleg az osztrák alkotmánybíróság vizsgálja. (tozsdeforum)

 

19:59 USA A BREXITRŐL: Az amerikai külügyminiszter értetlenül áll az eredmények előtt. Washingtont megdöbbentette a brit népszavazás eredménye, nem utolsósorban azért, mert az globális gazdasági bizonytalanságot idézett elő, és mert fennáll a veszélye annak, hogy újabb tagországok lépnek ki az unióból. Ezért az amerikai tisztségviselők most megpróbálják enyhíteni a Nyugat egységét romboló politikai válságot. Kerry együtt ebédel vasárnap olasz kollégájával, Paolo Gentilonival, és munkavacsorán tárgyal az izraeli kormányfővel. Brüsszelben Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével találkozik, Londonban pedig Philip Hammond brit külügyminiszterrel, és David Cameron miniszterelnök távozó kormányának több más tagjával. (mti) 

 

20:19 RÖGZÍTSÜK: A VÖRÖS ÖRDÖGÖK ELLEN játszunk.. Ez a belga csapat elnevezése... A belga csapat beceneve: Rode Duivels (Vörös ördögök)

 

22:47 Úgy jöhetünk haza hogy LETT EGY CSAPATUNK!!! És ez akkor is így van ha a végén elszakadt a cérna. SZÉP VOLT FIÚK!! Nagyon sokat adtatok a magyar hazának és a nemzet lelkének. Csak így tovább! Kezdésnek csodálatos volt. :)

 

23:17 V. Tvrtko: "Ma este első szavam a köszöneté! KÖSZÖNÖM a Magyar Nemzeti Labdarúgó-válogatottnak, hogy örömöt okozott egy országnak, egy nemzetnek. Köszönöm, hogy sok tízezer magyar kisgyerek már nem Messi vagy Ronaldo akar lenni, hanem Dzsudzsák és Király! Köszönöm, hogy ki kellett festenem a fiaimat piros-fehér-zöldre, köszönöm a nagykörúti vonulásokat, a közösen énekelt Himnuszt, az együttszurkolás élményét, s az érzést, hogy újra büszke magyarok lehettünk!"


VB SELEJTEZŐK
------------------

2016. SZEPTEMBER 6.: Feröer–Magyarország
2016. OKTÓBER 7.: Magyarország–Svájc
2016. OKTÓBER 10.: Lettország–Magyarország
2016. NOVEMBER 13.: Magyarország–Andorra
2017. MÁRCIUS 25.: Portugália–Magyarország
2017. JÚNIUS 9.: Andorra–Magyarország
2017. AUGUSZTUS 31.: Magyarország–Lettország
2017. SZEPTEMBER 3.: Magyarország–Portugália
2017. OKTÓBER 7.: Svájc–Magyarország
2017. OKTÓBER 10.: Magyarország–Feröer 

Ebből bármi lehet :)

 

23:26 A moszkvai kajak EB-n ime az éremtáblázat...

 

kajak.jpg

Pl. aranyos lett:

K-4 500m Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Csipes Tamara
K-4 500m Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor, Somorácz Tamás
K-2 500m Kozák Danuta Szabó Gabriella
K-1 500m Kozák Danuta

„Nagyon jól teljesítettünk. Nem is azért, mert az előzetesen kitűzött tíznél több érmet gyűjtöttünk, hanem mert több medált az olimpiai számokban szereztünk" - nyilatkozta az MTI-nek Storcz Botond.

 

23:41 Egy levélből: (Pálfi anyagra) A Palfi 2 kozepen jarok meg csak, de ez brutal. Undorito es gyomorforgato az osszegzes lenyege igy egyben, es legalabb tiszta. Kossz.  Csaladi szinten is segit tajekozodni, es egymas inditvanyait legalabb megerteni, leven a ferjem zsido edesanya gyermeke, a gyerekem dedszulei auschwitzot megjart emberek. Szoval ugy gondolom, ez a munka segit megerteni egy-ket brutalis, lelki-bealitottsag/neveltetes/vilaglatas kulonbozosegebol fakado massziv konfliktus eredojet. Irok, ha vegeztem es rajottem amire kell.

KT: A teljes anyag lényegi kivonata itt: http://www.kozsditamas.hu/cikkek/ritka-magyar-tortenelmi-forrasok/palfi-karoly---a-magyar-nemzet-ostortenete-es-a-zsidosag--bp.-1933.-3-1.html

 

23:43 Vizes este jön.. Holnap folytatjuk :) VAN EGY CSAPATUNK, AMELYIK JÁTSZA A FOCIT!!!!! :D :D

 

vizes.jpg

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 667138
30 nap: 5291
24 óra: 185