Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 27.

 

0:11 Ahhoz képest hogy csak egy vasárnap volt, igen sok minden történt tegnap, nemcsak foci téren, hanem a brit belpolitikában, néhány EU-s tagországban, volt egy kajak EB ahol mi lettünk az éremtábla első helyezettje, megszólalt Soros egy erős mondattal, jöttek értékes gondolatok leveleitekből és más. Érdemes a tegnapi hireket átfutni.. A maiak meg alább... 

http://www.kozsditamas.hu/cikkek/dreamworld---alomvilag-1.0/dreamworld---junius-26..html

 

0:18 "A magyar fiúk 4 x 90 perc alatt elérték azt, ami a magyar politikai elitnek 26 év alatt sem sikerült. Egységesítették a nemzetet, és én ezért egy életre hálás leszek. Magyarországon ma jó érzés magyarnak lenni. Számomra Ti vagytok az Európa bajnokok." Life Tilt Blog Fb.

 

0:20 A tényeket is őrizzük meg 5 sorban: A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Belgium 4:0-ra legyőzte Magyarország válogatottját. A magyar csapat egy győzelem (Ausztria ellen 2-0), két döntetlen (Izland 1-1 és Portugália 3-3), egy ezzel elért csoportelsőség, majd egy nyolcaddöntős vereség (Belgium) után tér haza az Eb-ről. Válogatottunk 30 év után tudott részt venni nemzetközi futballbajnokságban. (mandiner) 

 

0:23 A MOBIL HIMNUSZ: :D
"Az éjjel soha nem érhet véget
Semmit sem számít, hogy kaptunk ma négyet! :D

 

Török Gábor: Nagyon jó látni, hogy megtanultuk értékelni a helytállást, a küzdést, a tudást és a munkát. Szép volt, magyarok! A pályán és azon kívül is.

444: 4-0 lett a vége, de erre a csapatra büszkék lehetünk!

 

0:27 Justin Bieberrel történt vmi mert jégbe mártja éppen a megdagadt bal lábát, nem vagyok egy anatomus, de olyan mintha a bokája kiment volna vagy valami. Ami viszont tény, hogy 1 óra alatt kapott konkrétan 117 ezer like-ot meg szivecskét. Próbálnám a kommentekből megérteni mi is a story de sajna a 3 ezer kommentben alapvetően ezek vannak túlsúlyban. Azért ez nem semmi: 
-- Samantha írja 12 perce: "Justin? I believe on you, I'm so sorry for you, get well soon babe. You are my sunshine, king, husband, life, soul and heart, I love you my angel you are so hot and cute I need you I cry every night, and I dream of you every night you're smile is so amazing I will meet you one day that's my biggest dream in my life You're the reason why I live You are my dream  Baby, I love you really Write me please if you read this Thank you to live and also a big thank you to your mama" (A szövegben amúgy 17db szivecske van a mondatok között)  Nos Rocky Balboa (=Rambo) helyett Justin Balboka 

 

biber.jpg

 

0:46 INDEPENDECE DAY 2 - Pár napja már vetítik a A függetlenség napja - Feltámadás c. 2. részt. Ugye ebben van az hogy az ország méretű idegen űrhajó ellen is az F-14-esek meg persze a rabbi fia elegendő volt az Amerikai álom fenntartásához. Aki esetleg látta már ezt a filmet elmondaná az első benyomását? Köszönöm. - Amúgy a Csillagkapuban is az volt a zseniális, hogy az egész galaxisban megértették az angolt és az AK-47-essel még a robot pókokat is szét lehetett lőni. :D  

-- Az est.hu ezt írja róla: " Roland Emmerich rendezőnek már rég nem volt sikerfilmje, így mindent egy lapra tett fel ezzel a kétórás pusztításpornóval, és mivel a költségvetés az egeket verdeste, azt biztosra vehetjük, hogy látványosságban nem szenvedhetünk hiányt." 

-- Találtam még pár kommentet: "A Függetlenség Napja - Feltámadás, ami ha másban nem de legalább még látványban lenyűgözi a Transfomers filmeken és a Marvel univerzumon edződött átlagnézőt? A rövid és prózai válasz: nem, itt bizony nincs forradalom, előrelépés, a látvány a maga módján a helyén van, hozza a már elvárt méreteket és részletgazdagságot, de így is tizenkettő egy tucat szinten konvergál. A stáblista szerint öt ember hozta össze a forgatókönyvet, és valahol azért az ritkaság, hogy ennyi ember fordítsa a lehető legkevesebb energiát valamibe, mert a két rész között olyan minimálisak az eltérések, mind dramaturgiában, mind szereplőtípusban, hogy erősen élnék a "Control+C, Control+V, aztán a többit kicsit átírjuk és módosítjuk" féle munkamódszer gyanúperével. "
--- Mennyi sikervárományos film teljesít a várton alul és hogy ezeket sorra Kína menti meg a teljes bukástól.
--- Amerikában a film mindössze 16,8 millió dolláros pénteket produkált, ami a becslések szerint 41-44 milliós nyitóhétvégét jelent majd. 

 

1:00 Ádám levele: Ugy erzem ma rezgesnovekedes allt be egy rezges szinkronizacio kovetkezteben. Tobben lettunk akik felismertek magukat! Ommmm

 

9:47 a font valutavételi oldal konkrétan 20 forintot vesztett csütörtök óta. 402-ről 381-re. Amúgy még az év elején a top 430 körülről jöttünk lefelé. Azaz mostanra a 12-15% font idei veszteség sávban vagyunk (már). 

 

9:55 MAI GONDOLATOK 1. A tegnapi meccs pályaképe. Nem egy vizióban játszott a két csapat. Mi egyben voltunk, azok voltunk akik, talán kicsit fáradtabbak, de a csapat megvolt. Hoztuk is a helyzeteket, próbálkoztunk stb. Volt játék. A másik fél, a belga olyan volt mint amikor a pályaudvaron állsz a sinek mellett és áthalad egy intercity és csak azt várod mikor megy el, mert az egészet kontrollálni nem lehet. A vérükben van valami amitől ilyen "másvilágiak", ez rutin ital lehet a top kategóriában. Amúgy örülök hogy hazajövünk. Ne feledjük Nógrádi szavait: "ha megússzuk az EB-t robbantás nélkül, összeteszem a két kezem". Mi nyilván nem ittunk ilyen "sejtregenerálót", "csak" a szívűnk volt ott. Európa legerősebb csapata a Belga és a világranglista 2. helyezettje. Király Gábor elpityeredett a meccs utáni riportban, ahogy Hajdú B. is a könnyeivel küzködve mondta a meccs utáni búcsú konf-ot. Egyszerre jött ki mindenkin a tv-n innen is túl, "a megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt" felsóhajtása. Gyerünk tovább, előre! Ahogy Ádám is észlelte, új szintre emeltük a nemzetet. Mi nézők, szurkolók, a csapat játékára fókuszálva, az élő közvetítés adta real time 5+ millliós lélekössszekapcsolódással... Szerintem a csíny letudva. Lehet a következőre "ráfordulni". Lovasíjász, Trianon film, EB szereplés, .... 

Amúgy biztos voltam tegnap hogy mi nyerünk!! Teljesen biztos voltam hogy legyőzzük az erősebb belgákat. De mégis nyugalom volt bennem, hogy egy másik valóság futott tovább. Az idő olyan mint a váltó. Ha a csapat rálép az egyikre, akkor azon az idősíkon kell végigmenni. S mivel a bemelegítésnél egy játékosunk kiesett, cserélni kellett máris. Az össz "ugró" erőnk kevesebb lett, a szervezet szövete lazább volt. Nem tudtuk megugrani a lehetséges időt. A történelmet írhatunk reggeli gondolatom, amit a FB-on is kitettem, tegnapra NEM, de az EB egészére IGEN megtörtént. A közösségben erő van!! Pláne ha egyfelé figyel, egyfelé akar. 

 

10:13 BERLIN (Reuters) - The foreign ministers of Germany and France have drawn up a nine-page document entitled "A strong Europe in a world of uncertainties" in which they propose common European security and migration policies and strengthened economic convergence.
- The EU should establish agreed strategic EU priorities for foreign and security policy and promote an integrated EU policy in these areas.
- Those EU member states willing to establish permanent structured cooperation in the field of defense should be able to do so in a flexible manner.
- If needed, EU member states should consider establishing standing maritime forces or acquiring EU-owned capabilities in other key areas.
- We are determined that the EU should establish the world's first multinational border and coast guard.
- The EU must find a common answer to the rising number of migrants seeking to enter the EU for economic reasons.
- To unlock growth and to increase the productivity of the European economy, a renewed effort for more investment, both private and public, is necessary.

NYERSFORDÍTÁSBAN: Nos, Jó reggelt Európa! A francia és a német külügymin a hétvégén sokat dolgozhattak mert letettek egy 9 oldalas doksit ami az ERŐS EURÓPA a BIZONYTALAN VILÁGBAN címet kapta. Ebben több pontot is meghatároztak pl. egységes EU védelmi politika és ezekben az államokban közös stratégiák kialakítása. -- tengeri haderő felállítása és vagy saját EU hadsereg felállítása! --- a világ első többnemzetiségű határvédelme --- a növekvő migránskérdésre közös választ kell találni - belső piaci beruházások ösztönzése... 

-- ITT A 9 OLDALAS TELJES DOKSI...  http://www.tvp.info/25939587/europejskie-superpanstwo-zobacz-oryginalny-dokument

 

10:27 MAI GONDOLATOK 2. Ha ránézel erre a 9 oldalas doksira, függetlenül attól miről szól, mi lesz belőle, nekünk magyaroknak hasznos lehet látni hogy ha van egy helyzet akkor le kell irni mit akarunk. Mik a fő témakörök és azon belül konkrétan milyen lépéseket akarunk elérni. Ez egy emberi élet menedzselésére is igy néz ki, egy családéra, egy vállalkozáséra, egy településére, egy megyére, egy országra, egy unióra, egy kontinensre és egy bolygóra is, sőt egy naprendszerre is. Tanulnunk kell a tervezést, a célkitűzést és a jövő gondolkodást. Azaz a helyes teremtést. A reális viziók beültetését az irreális álmodozások helyett. Gyakorlati példa ez, ezért mutatom. Határozd meg mi a gond, (van bőven) gondolkodj el mi lehet a megoldás. Ird le és tedd ki a falra, hogy tovább tudd gondolni. Ha már leirtad és kinyomtattad, másnap meglásd saját életre kel és az írás elkezdi fejleszteni magát benned. És már egy második verziót, egy jobbat fogsz leírni. De előtte meg kell tedd az első lépéseket is. 

   Ha szabad személyes térre hozni ezt a gondolat ívet: Sokan csodálkoznak, hogy mennyit dolgozom és mennyi munkát végzek el. Nem, még ez nem túl jó. Csak gyakorlok, próbálom megtalálni a helyesebbet, a hatékonyabbat. Még mindig csak bukdácsolok és gyakorlok, de tény hogy közben azért marad valami használható is az asztalon. Állandóan tenni kell!! Állandóan!! Mert csak így lesz jobb. Bármi amivel foglalkozni akarunk. tenni tenni tenni. Ezért a mottóm csak egy: AMIT MA MEGTEHETSZ NE HALASZD EL SEMMIKORRA. hozd ki a pillanatból mindazt ami benne van. S a végén majd megmérik mások vagy akár te is, hogy az mennyi is volt. De te légy benne, a feladatot végezd. Mert minden lépés számít. Az összes!! Az életed összes lépése egy fejlődést mutat be. Cselekedj, sok ezer vagy százezer apró lépéssel. 

    A valóságba be kell lépni. Ott és oda csak "rekordokkal" lehet. Egy rekord pl az hogy most elmegyek bevásárolni. Másik rekord: mosogatni kell. Harmadik rekord: olvasok 1 órát. negyedik rekord: megvarrom a lukas zoknit, ötödik rekord: átviszem a Julcsinak a krémest, mert kérte tegnap. Tervezd a napot, és csak hasznos és értelmes dolgot végezz. Egy nap minél többet. Hass alkoss gyarapíts s a Haza fényre derül. - már más is megmondta.. 

 

10:35 HAVARIA IN SINGAPORE - Kigyulladt a Singapore Airlines egyik Boeing 777-300ER repülőgépe, mely a Szingapúrból Milánóba történő felszállást követően kényszerleszállást hajtott végre. A repülőgép mintegy két órával !!! a felszállást követően, üzemanyag szivárgás miatt fordult vissza Szingapúrba, a fedélzeten is erős üzemanyagszag volt érezhető.  A Boeing 777-300ER repülőgép helyi idő szerint 6:50-kor szállt le Szingapúrban, a földet érést követően a jobb oldali hajtómű kigyulladt, majd a tűz gyorsan továbbterjedt a jobb oldali szárnyra.  Videók a fedélzetről és a helyszínről.. Ez nagyon komoly helyzet, isteni csoda, hogy nem történt katasztrófa. http://www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=33659

 

10:37 FOCI SUMMA by Mandiner:  "Milyen kiscsapat az, amelyik egy ilyen belga válogatottnak az utolsó pillanatokban is három csatárral szalad neki? Milyen szurkolótábor az, amelyik 0-3-s állásnál vastapssal biztatja a nemzeti csapatot? Melyik fővárosban ünnepelnek a hétfő hajnalban egy négygólos kiütéssel történt kiesés után? Ez Magyarország, ez a magyar szurkolótábor, ez a magyar álom." (mandiner) 

 

10:58 EGY SZAKEMBER MEGSZÓLAL -  Erik Nielsen UniCredit londoni vezető közgazdásza vasárnapi elemzéséből (portfolio)
-- A vezető közgazdász sosem tapasztalt még akkora felháborodást a brit társadalomban egy adott üggyel kapcsolatban, mint most és tapasztalata szerint most olyanok is készek akár több napig is tüntetni a brit parlament előtt, akik már legalább 30 éve semmilyen témában nem mentek ki tüntetésekre.
-- nem valószínű a megismételt szavazás.
-- úgy látja: óriási politikai és társadalmi káosz jön a következő években, olyan zavaros időszak, amire a második világháború óta nem volt példa és Nagy-Britannia egysége erősen kérdéses, hogy megmaradhat-e
-- Úgy látja: elnagyolt az a vélemény, hogy a brit kilépéssel elindult az EU dezintegrációja, mert szerinte inkább ezzel ellentétes folyamat várható: az eredmények és negatív piaci következmények láttán inkább mindenki elkezd összezárni 
-- David Cameron azzal tudta leszerelni a vezető EU-politikusokat az EU-csúcsokon, amikor tiltakoztak, hogy ne vigye népszavazásra a brit EU-tagságot, hogy úgyis koalícióra lép majd a liberális demokratákkal, akik úgyis megvétózzák a népszavazást; de ugye egyedül is kormányt tudott alakítani tavaly és így kénytelen volt kiírni a népszavazást, mert tartani akarta a szavát
-- Erik Nielsen egyik londoni szomszédjának kkv-ja máris tönkrement, mert pénteken az összes megrendelést visszamondták a pénzügyi cégek, amely informatikai, jogi és pénzügyi tanácsadást, illetve szolgáltatásokat nyújtott
-- A tartós belpolitikai bizonytalanság meglátása szerint oda vezet, hogy 6 hónapon belül új parlamenti választások lesznek, politikai-társadalmi káosszal fűszerezve
-- Meglátása szerint London pénzügyi központ szerepének megtartása, megmentése érdekében a kilépési tárgyalások során végül olyasmibe megy bele Anglia/Nagy-Britannia, mint amilyen státuszban a norvégok vannak, miszerint kvázi EU-tagok (befizetés a közös kasszába, sok uniós szabályt betartanak), de semmi beleszólásuk nincs a döntésekbe
-- úgy látja: 2-4 éven belül jó eséllyel semmilyen kereskedelmi megállapodása nem lesz a briteknek a többi országgal (EU, EU-n kívüli országok), azaz visszaminősítik a kapcsolatokat normál WTO-tagországi szabályrendszerre (vámok, stb.), ami igen jelentős költségeket okoz
-- Végül arra hívja fel a figyelmet: az FTSE-100 azért szerepelt egész jól pénteken, mert a benne szereplő cégek árbevételének 75%-a külföldről jön, így nekik teljesen jó a gyengülő font, így tehát az FTSE-100 részvényindex alakulása nem mond sokat arról, hogy egyébként mekkora a pánik a brit részvénypiacon.

 

11:10 Dárdai Pál összegezte az EB-t, s a tegnapi meccset (444, videoblog alapján)

-- ez a belga egy nagyon jó csapat volt, ez még nem a mi nívónk
-- nulláról százra nem lehet egyből felugrani, ez a realitás
-- a belga igazi felső kategóriás csapat
-- ha kicsit hosszabbak, szélesebbek vagyunk védekezésben, valamivel többre jutunk vasárnap
-- 15-20 perc után lehetett érezni, hogy ezúttal nincs meg az a szokásos dinamika, sejteni lehetett, hogy gond lesz
-- az első félidő nagyon elcsúszott, talán takitikailag is. nem jöttünk bele olyan jól a meccsbe, mint eddig.
-- egy becsületgól jól esett volna
-- dolgoztak a srácok, nincs szégyenkeznivaló
-- ez egy jó torna volt, rengeteget tanultunk, nem kell beszarni
-- a belgák megmutatták, hogy itt a top nívó, ide kell eljutni, de ez egy hosszabb folyamat
-- nem kell mindjárt megnyerni az Európa-bajnokságot
-- ez egy csoda volt, meg kell becsülni, haza kell vinni
most volt először valami vesztenivalónk
-- teljesen normális, hogy miután négy meccsből háromszor jól játszottunk, egyszer ne jöjjön ki annyira a lépés
"Mosolyogjatok már, el vagytok kókadva baszki, hát ez egy szép Európa-bajnokság volt, ez nagy élmény volt, ezt mindenkinek így kell felfogni. Ebben most ennyi volt benne." 

 

11:18 Ma kezdődik Londonban a WIMBLEDON teniszverseny. Ott lesz Novak, Andy és a párizsi versenyt kihagyó Roger nyúl is. A menet júl. 10-ig tart a brit fővárosban. A címvédő itt Novak, a nőknél Serena. A pálya füves és a győztes 2 millió fontot kap! (800 m huf) De aki a 128 között kiesik az is kap már 1 millát (huf). 

 

11:23 Olcsó az OTP - Kovács Antal, az OTP igazgatósági tagja 2016. június 24-én 6450 forintos átlagáron 10 000 OTP törzsrészvényt vásárolt, a tranzakció összértéke 64,5 millió forint. az értékesítés után 36 324 OTP-részvény van, ezek piaci értéke 230 millió forint. Június közepén egyébként az OTP vezetői még nagy tételben adták az OTP-részvényeket, Kovács Antal 260, dr. Pongrácz Antal 356, Bencsik László pedig 287 millió forintért adott el részvényeket, Az OTP árfolyama múlt hét pénteken 7,5 százalékot esett, végül 6325 forinton zárt. (portfolio) 

 

11:27 INKOME - A nyolcaddöntőben búcsúzott magyar labdarúgó-válogatott 11,5 millió eurós pénzdíjat kap a franciaországi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért. A részvételért 8 millió jár, a csoportmérkőzéseken elér győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró - ez a magyarok esetében összesen további 2 millió. A nyolcaddöntő résztvevői 1,5 milliós jutalmat kapnak. (portfolio) (summa: 3,56 MRD huf) 

 

11:28 SZÓRJÁK A BANK és a légitársaság PAPIROKAT - Továbbra is a bankokat büntetik, a Royal Bank of Scotland 13, a Barclays 10, a Lloyds 8 százalékot esett, a Deutsche Bank 6 százalékos eséssel új történelmi mélypontra esett. Emellett a légiipar: az easyJet közel 16 százalékot zuhant a profit warning után, az IAG majdnem 10 százalékot esett, míg a Wizz Air és a Ryanair 6 százalék feletti leértékelődést szenvedett el. (portfolio) 

 

11:30 ÉRKEZIK A NEMZETI CSAPAT - 18 órától várják azokat, akik együtt ünnepelnének a csapattal, amit a repülőtérről egyenesen oda visznek busszal.

 

11:50 Andi látta az INDEPENDENCE DAY 2-t. Ezt írta: "Első benyomás: Egyszer mindenképpen érdemes megnézni. Az öreg rabbi és a fia most is feladatot kap a világ megmentésében. Az első részhez képest nem adott semmi újat (legalábbis nekem), tele van visszautalásokkal. Illetve azzal a szöveggel, hogy ki mindenki volt hero (hős) abban a bizonyos első háborúban. Szerintem van benne 1-2 logikai bukfenc és töketlenkedés is, ami teljesen fölösleges és emiatt talán súlytalanabbá is teszi a dolgokat, mint kellene. Annyira sok akciót nyomatnak benne, hogy nincs időd egy-egy élményben elmélyülni. A látvány elvisz mindent, de kétségtelen, hogy az tényleg jó lett. Még ha van is benne (szerintem van) egy-két értékesebb gondolat, sajna a film műfaja, nem hagy sok időt ezek ízlelgetésére, és valahogy a "megmentjük a Földet és az egész világot" feeling is kopottá válik már a végére, annyiszor utalnak rá. Szóval egyszer nézhető, ha az ember szeretne a sorok között (akarom mondani filmkockák) olvasni, akkor talán kétszer is nézhető :) 

 

11:59 Gyöngyi írja: II. József teljes neve latinul: Josephus Benedictus Augustus Joannes Antonius Michael Adamus

 

12:01 Mariann írja: nálam tegnap egész nap a gate,  gate, gate...  Mantra ment, a sámános átirattal, kiegészítéssel,  Üdv, annak,  aki átkelt,  megérkezett a túlsó partra,  Üdv,  annak, aki átkelt,  és visszatért az innenső partra! 

-- KT: ehhez párhuzam hogy épp az ekliptikán az Orionból az IKREK csillagképbe tart a nap, amit NAPKAPU-nak nevezünk. Át lehet lépni.. Június 13-án írtam itt a DW-ön: "Ez a nyitás tette lehetővé (adta a kakaót hozzá) hogy van Térhiradó Álomvilág :) "nyitva van az Aranykapu csak bújjatok rajta, rajta rajta.. :)
 

 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 668208
30 nap: 5884
24 óra: 242