Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 28.

0000 VEGYES  A copa amerikában Chile csak 11-esekkel verte meg Argentinát. Messi soha többet nem játszik Argentin szinekben. Bud Spencer 86 éves korában meghalt. Mindenkinek van egy vagy két film jelenet emléke tőle. Mindenkinek! Én a Kincs ami Nincs-en nőttem fel :D
- Izland akikkel alig birtunk x-elni két hete, kiverték az angolokat mint a sicc. az angolok bemágiázták a 2. percben a11-esüket, majd aztán filmszakadás. Negyed óra alatt két támadás gólt kaptak válaszul és 2-1 maradt szinte végig. Volt "képe" az izlandinak a 6-osról ollózni is ami csodával nem lett gól. De még volt más is. Simán nyomhattak volna egy 4-est Rooney-éknak. Ma már semmi sem az ami eddig. Mindent újra kell tanulnunk. De ez valahol nekem tetszik :) 
-- A magyar csapat Ferihegyen leszálló gépét VIZSUGÁR ÁLDÁS fogadta. Ez nagyon megható kép. Az újszülött (gép) eket szokták akik először érnek Földet egy adott repteren. 

 

0:05 Az elbukott Copa América döntő, majd egy fél tucat játékos lemondása után a szövetség elnöke is távozik. Néhány órával a Chile elleni vereség után Luis Segura, futballelnök is lemondott.

 

0:05 Csilla levele: A Saint Germain kerdes kapcsan II. Jozsef Falkenstein grof neven tett utazasai lehetnek erdekesek. Franciaorszagban tobbszor jart, huga Maria Antoinette, az udvarban SG gyakori vendeg volt. A talalkozas, ihletettseg lehetosege adott.

 

0:10 Cameron: Nem az az eredmény jött ki, amit akartam. Úgy hiszem, a másik opció sokkal jobb lett volna országunknak. Nehéz időszak kezdődik. Egy sor korrekcióra lesz szükség a gazdaságban, de még az alkotmányunkban is.
A Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválása előtt ki kell dolgozni, hogy Nagy-Britannia milyen viszonyrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval, de ez a feladat már a következő brit miniszterelnökre és kormányára hárul. (euronews) 

 

-- KT: ne dőljünk be minden tv-ben elmondott szónak. A pirossal szedett mondat olyan, hogy: "jó, jó tudom a tüzzel játszottam, "baszki" megégtem nem ezt akartam". Amugy sakk az egész. A választási "eredmény" pedig az egyik statiszta ;) Watch out. Nagyban megy már a játék. De nem tudod ki a nagyobb hal.. és hát mindig van egy nagyobb hal. Azért van értelme ennek a DW-nek hogy egy ilyen szitut is modellezni tudjunk majd persze sok mintavétel után. De ami tény (számomra legalábbis) hogy az Orion elengedő kezén volt a Brexit. valamint az égi Vének tanácsa 6. tagja a magyar korona, és mellette ül Pendragon a brit nemzetszellem. (Ezért Arthur apja Uther Pendragon az isten(i vérvonal) fia; sokan ezért mixelik Attilával, mert sok program hasonlóság van, de nem a földön van azonosság. (Ráadásul köztük talán 50-100 év eltérés is van.) Hanem odafent. Bár amit fent úgy lent. 

     Ha a friss Brexit eseményekre érzek rá, egyszerüen csak örülök. Még akkor is ha makrogazdaságilag, meg hiteltörlesztésifelármutató szerint meg európaidemokratikuseszmék megvalósulása szerint, vagy a szabadtőkeáramlási elvárásmutató szerint, hottentotta ezer ok szerint ez most "nagyonrossz". Ami van mégis van. Meglátjuk ... Nem itt ért véget ez a story, pláne hogy most az angolok lebegtethetnek akármeddig akárhogy. Most nem ők táncolnak, igaz a szakadékhoz közelebb léptek, de.. Mondjuk ha én élnék egy szigeten, és lenne egy atommeghajtású haditengerészetem, saját valutám és 120 IQ feletti menedzserszellemű államvezetésem, egy reggel felébredve én is lehet azt mutatnám a vizen túl szívózó, zsaroló, szemétkedő elvtársaknak, amit Rowan Atkinson a piros kocsiban... 

 

brex.jpg

 

0:10 POLITIKA Levélben fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdoğan török elnök a tavaly novemberben lelőtt orosz vadászpilóta családjának. Az államfő Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címzett üzenetében azt írta, hogy mélységesen osztozik fájdalmukban, és a bocsánatukat kéri. A levelet nem tették teljes egészében közzé.

 

0:10 A MÁGUS Kerry körbeutazta a térséget és máris rend lett. A törökök bocsánatot kértek az oroszoktól (ld. előbb), azonnal megbékéltek az Izraeliekkel, holnap már alá is írják az új kétoldalú szerződést. Sőt máris nyitnak nagykövetséget egymásnál. Bocsánatot kért Izrael is, minden szent és békés. Kerry a mágus :) http://hu.euronews.com/2016/06/27/rendezi-kapcsolatait-torokorszag-es-izrael/

 

10:25 A TELJES CAMPANELLA ELKÉSZÜLT!! A NAPÁLLAM 1602-ES kiadása hosszú életrajzi bevezetővel a sötét, kiútkereső középkorból. Hallgatható elejétől a végéig mostantól. A mű nehéz, száraz és az életrajz brutális, kegyetlen. Szofisztikált, a lényeget megkülönböztetni tudó embereknek való ez a mű. Nem olvasmányos, tanulságos... (150 perc hosszú hangsáv)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLUZmY-7kJOAo8DonQF3YwNxMzzKoQMu5X

 

10:29 REGGELI VIZIÓ - Az jutott eszembe, hogy Európára valami súlyos csapás jön pillanatokon belül. Erről akart leválni előbb a brit világ. Van amit le kell pörgetnie mindenkinek és ha van a margódon elvarratlan dolog akkor azt "le kell játszani". Ez igy van minden léleknél is, de egy országnál is. S amíg szembenéz vele az adott lélek addig leginkább egyedül kell hagyni hogy átélje és tanuljon korábbi tetteiből, illetve okuljon ősei karmájából. Ez igaz minden népre. Európa, már a Nagykárolyi logikára felhúzott Európa nem egy maradandó építmény. Mert szú rágja a lelkiségét. Lehet hogy Sorosnak igaza van. Tartok tőle a DW még sok erős napot fog itt zárni idén.

 

10:44 Laci levele: Szia. Szeretnek garutalani a DW hez, nagyon kellett. Amiert irok az az, hogy lehetne e egy osszefoglalba a venek tanacsaro,l ahogy fent ugy lent. Sokat latom hogy emlited a venek tanacsat azert gondoltam hogy te hogyan latod es szerinted hogyan mukodik? Koszi es tovabbi faradhatatlan jo munkat kivanok!

-- KT: erről bővebben a megtalált kapcsolat 1-ső kötetében írtam. Meghallgatható hangoskönyvben is az adott fejezet a yt-on. itt:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUZmY-7kJOArKk9dJCdGKjZbra9hCHlcs (A 2. fejezet erről szól máris, de maga a MŰ IS AZÉRT INDULT EL, MERT A VÉNEK MEG AKARTAK MUTATKOZNI!) Amúgy a Tanácsról bővebben szerintem későbbi kötetekben ír(hat)ok, amit én magam is várok, hiszen ilyen tudás nincs ezen a bolygón. Arius-nál volt szerintem (3. sz.) mert ő még leírta hogy Jézus diplomata volt. Euzebiusz pedig azt hogy Jézus a NAGYTANÁCS ANGYALA!! ;) Szóval Nikea előtt még a Tanácsról van közvetlen tudás... 

 

10:55 MÁSODIK LÉPÉS KEZDŐDIK - A napi ma reggel nem akármivel állt elő.. "A kisebb, fejletlenebb európai uniós országok válaszút elé érkeznek a britek kilépése után, ugyanis a nagyok szorosabbra akarják vonni az integrációt, ám csak azokkal a tagállamokkal, amelyek hajlandóak a gazdasági előnyökért cserébe tovább korlátozni szuverenitásukat." Nagyon úgy tűnik az EU-nak volt az asztalfiókban egy terve arra az esetre, ha Nagy-Britanniában a kilépéspártiak győznének - kezdi elemzését Leonid Bershidsky, a Bloomberg Berlinben élő publicistája. A kisebb, gyengébb országok, köztük nyilván Magyarország is, döntési kényszerbe kerülnek: együtt mennek-e a nagyokkal vagy sem. 

KT: Nem izgulnék nagyon. Másoknak is van a fiokban egy doksi :) I bet. 

 

11:06 II. JÓZSEF - MESMER - ST. GERMAIN (Éva talált egy vonalat) 
II. József korában neves személyiség: Franz Anton Mesmer, szakirodalomban néha helytelenül: Friedrich Anton Mesmer (Iznang, 1734. május 23. – Meersburg,1815. március 5.) német orvos, csillagász, pszichiáter, pszichológus…. 1768. januárjában feleségül vette Anna Maria von Posch-t, egy tehetős özvegyet, és Bécsben orvosként helyezkedett el.
  Mesmer (1734-1815) Bécs: „Egy, az egész világegyetemet átható, a tenger dagályához és apályához hasonlóan hullámzó folyadék összekapcsolja egymással az égitesteket, amelyek ily módon befolyást gyakorolnak az élőlények összes részeire, nevezetesen az idegrendszerre, és képesek fokozni vagy csökkenteni azt anyagnak és a szerves testeknek tulajdonságait…” 
"Párizsban összeült egy bizottság tanainak megvizsgálására. Mesmer tudniillik hivatalos elismerésre vágyott! A bizottság tagjai: a kémikus Lavoisier, a polihisztor Franklin, valamint Guillotin dr. és még néhány közismert orvos. A bizottság kísérleteket végzett, betegeket hallgatott meg, s végül lesújtó véleményt nyilvánított…"
   És a kapcsolat: St. Germain and Mesmer were connected in the mystical work of the last century we know from other sources, 3 and that they again met and worked... http://www.sacred-texts.com/sro/csg/csg09.htm (magyarul: St Germain és Mesmer együtt dolgozott) 

 

11:14 HILLARY. "ÚJ VERZIÓ" - Az ohiói Cincinnati városában tartott hétfői kampányrendezvényen új Hillary Clinton mutatkozott be híveinek. A demokraták várható elnökjelöltje ugyanis mintha magáévá tette volna a pártbeli vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor által hangoztatott problémákat. Cincinnatiban Clinton is a Wall Street nagybankjainak megrendszabályozásáról beszélt, a gazdagok megadóztatását és a középosztály támogatását ígérte, kilátásba helyezte a tandíjmentes felsőoktatást, és - eddigi álláspontjával ellentétben - az amerikai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás leállítását. A kampánygyűlés igazi újdonsága azonban Elizabeth Warren jelenléte volt. Ő nyitotta meg a kampánygyűlést, és dicsérő beszéde után Clintont az Egyesült Államok következő elnökeként mutatta be. Sandershez hasonlóan gyakran bírálja ő is a Wall Streetet és a bankvilágot, a fogyasztói érdekvédelem egyik szószólója, a demokrata párt úgynevezett balszárnyához sorolják, nemegyszer populistának is minősítve őt. (++ Trump többször is nyilvánosan megsértette a jogászból lett politikusnőt, ostobának és Pocahontasnak nevezte őt, utalva ezzel Warren indián gyökereire. ++ A hétfői nagygyűlésen Warren is és Clinton is erőteljesen támadta Trumpot. Warren "kisstílű, bizonytalankodó, pénzgyűjtögető hernyónak" nevezte a milliárdos ingatlanost) (profitline) 

-- KT: Ebből az következik hogy (a demokraták győzelme esetén) KÉT NŐ fogja vezetni nov-től Amerikát. !!!  (Máris megvan Clinton alelnökjelöltje? - címmel jelent meg a profitline cikke innen a feltételezés) 

 

11:21 A német 10 éves lejáratú állampapírok hozama rekord alacsony szintre csökkent (mínusz 0,17%) !!! - magyarul TE FIZETSZ ha ebbe fekteted. De legalább le van kötve :D

 

11:21 FÉM - Az arany 25%-kal, az ezüst 30%-kal erősödött ebben az évben. Általában az ilyen erősödések már megtorpanásra késztetik a befektetőket, de most éppen nem látni különösebb okot arra, hogy valamilyen korrekció bekövetkezzék. Az erősödés mögött álló folyamatok ugyanis tovább folytatódnak: az USA-kamatemelésre rövidtávon már nem számít a piac, és a vagyonkezelők valószínűleg tovább növelik portfólióikban a nemesfémek arányát. jun 1-jént 1220 USD volt egy uncia. Ma 1331 USD/oz.  (profitline) 

 

11:35 EGY MÁSIK VETÜLET KÉRDÉSEI - !! Az Európai Unió (EU) közös biztonság- és védelempolitikája meghatározó szereplőjének, egy jelentős katonai hatalomnak az elveszítését is jelenti Nagy-Britannia kilépése az unióból - állapította meg a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont (SVKK). Uj kérdés most mi lesz a hírszerzési és belbiztonsági, védelmi ipari együttműködésekkel, továbbá hogyan alakulnak át a rendelkezésre álló védelmi képességek. A hírszerzési és terrorellenes együttműködés a globálisan is jelentős és az amerikaival is összekapcsolódó brit hírszerzés által biztosított információ miatt nagy jelentőségű. Az SVKK szerint kérdéses, hogy miután a "számos területen csúcstechnológiát képviselő" brit védelmi ipari vállalatok és multinacionális konzorciumok, valamint szolgáltatók beilleszkedtek az európai védelmi ipari bázisba, a kiválás után okoz-e gazdasági veszteséget, működési problémát az átmenet. A 154.800 fős brit haderő még napjainkban is az EU "egyik legerősebbje", és Nagy-Britannia az európai államok összes védelmi kiadásainak mintegy 23 százalékát adja (míg Franciaország a 17,8, Németország pedig a 15 százalékát), a brit szerepvállalás kiesése jelentős veszteséget jelent majd. A Brexittel globális szinten "kemény hatalmi" (katonai) képességeket is veszít az EU, például repülőgép-hordozókat, felderítő és precíziós csapásmérő eszközöket, stratégiai távolságban telepíthető erőket, valamint a nukleáris elrettentés elemeit. Emellett a "puha hatalmi képességekben" (diplomácia, hírszerzés, nemzetközi fejlesztéspolitika) is veszteséget jelent a brit kiválás. Ha a Brexit a "magállamok" mélyebb integrációjához vezet (német-francia vezetéssel monetáris és fiskális unióhoz), akkor a közös európai haderő létrehozása felé mozdulnak el. (tozsdeforum) 

 

11:43 MÉGSEM TÜNTETNEK - Jessica Rodgers a London marad című esemény Facebook-oldalán a hatalmas támogatást megköszönve sajnálattal és szomorúan közli, hogy a 20 barátjával szervezett rendezvény túl nagyra nőtt, 50 ezren jelezték részvételüket, ám a Trafalgar téren csak 10 ezren férnek el. Ilyen rövid idő alatt pedig lehetetlen biztosítani a biztonságos rendezés logisztikai és egyéb feltételeit. (hvg)

-- KT: Sztm nem lehet visszacsinálni. A nagypolitika már rámozdult a köv. forgatókönyvekre. A nép pedig ha erőlteti csak az ország szétszakadását erősíti. 

 

 

12:14 ÉGI GONDOLATOK (2016. JUN. 7.) "Akkor tudsz valamit kívül megvalósítani, ha belül már teljesítetted azt. Megválthatod egyedül is a nemzetet, de ahhoz előbb tenmagadat kell. A népet felébreszteni nem lehet, de ha te felébredtél, akkor a melletted élők is felébredhetnek. A hódító térítés beteg tett és vízió, olyan erővel van átszőve, amely az "eretnekek" idejében volt hatásos. Ma már nem. Felvilágosult eszmékkel lehet és kell bombázni a tudatokat, mely elvezethet a megoldásokig." 

 

12:43 Király Gábort Szombathely város díszpolgári címére terjeszti elő. A Haladás kapusa a címet majd jövőre kaphatja meg.

 

13:32 Utánanéztem és a Megtalált kapcsolat III. kötet 4. részében és a III. kötet utolsó részében esik további szó a Vének Tanácsáról és működésükről.. De könnyen lehet hogy az idei 6. kötetben is lesz még róla szó.. 

 

21:14 Robi levele: Lenne két kérdésem. Az egyik az utolsó meccsünkkel kapcsolatos, nem érezted hogy Kleini-t (Kleinheislert) "kivették" az utolsó pillanatban? Mert szerintem ő egy fontos láncszem lehetett volna a meccs ellentétes alakulásában, bár tudom hogy jobbak voltak de azért jobb biztosra menni alapon kiiktatták. A másik kérdésem, hogy a mai nap érezhetően nagyon ERŐS, a fejem körbe nyomás alatt, a szemem alig tudom nyitva tartani pedig nem vagyok fáradt, itt érzel valamit a térben ami ezzel összefügghet?

KT: Az elsőre. Ha játszik szerintem is más összetételü erőtér van jelen. De azt mondom igy utólag, hogy az volt megírva, de a végén máshogy dölt el. És most jól van. Nagyon örülök hogy már NINCS OTT a csapatunk fizikailag... Ne kérdezd miért. Majd ősszel bizonyítunk ... tovább.. A második kérdésre: hát elég erős pingpong megy most Brüsszelben, simán kihathat ez egy kontinensre is. Amúgy 4-5 napja elég nehéz testben maradni, ébren lenni, felébredni, testet fogni. sokan mondják most. 

 

21:18 Mer kell!: a britek ne kergessenek illúziókat az EU-n kívüli élettel kapcsolatban. Szerinte a szigetország nem számíthat kedvezményes elbírálásra a tárgyalások során nem "mazsolázgathat" unión kívüli országként az EU-tagállamokat megillető jogok között. Merkel ezzel egyértelművé tette: az Egyesült Királyság nem maradhat úgy az egységes európai piac szereplője, hogy az uniós kötelezettségeket nem veszik magukra.

 

21:41 Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli  otthonában, családja körében "ment el" tegnap este és utolsó szava az volt: "Köszönöm."

 

21:47 BREAKING multiple explosions at Istanbul Ataturk Airport (IST), however, flight operations appear to be unaffected at this time with arrivals and departures continuing. 
The ministry reported multiple injuries - Vagyis: 2 robbanás és lövöldözés is volt Isztambuli reptéren. Több sérült!!! 

 

21:55 IGEEEEN!!! Sokan háborognak azért, mert a Microsoft válogatott eszközökkel próbálja rátrükkökközni minél több ember gépére a Windows 10 rendszert. A legtöbben a bosszankodáson túl nem sokat tesznek, a Seattle Times szerint azonban egy kaliforniai nő nem hagyta annyiban a dolgot, és beperelte a Microsoftot. Teri Goldstein azért vitte perre a dolgot, mert mint mondja, a gépe sokkal lassabb és megbízhatatlanabb lett, miután felkerült rá az új operációs rendszer. Goldstein állítása szerint a rendszer nem kért engedélyt a szoftverfrissítésre. azért perelte be a Microsoftot, mert elmondása szerint a Windows update után napokig nem is tudta használni, és mivel egy utazási irodát vezet, így azok ügyeit sem tudta intézni. Emiatt viszont anyagi kár érte, és mivel az ügyfélszolgálat sem tudott neki segíteni, úgy döntött, perre viszi az ügyet. A bíróság neki adott igazat, a redmondi cégnek így 10 ezer dollár (2,8 millió forint) kártérítést kell fizetnie. Bár a Microsoft először fellebbezett, végül úgy döntöttek, kifizetik az összeget. A döntés azért is jelentős, mert ezek alapján a jövőben más felhasználók is sikerrel perelhetik majd a céget.

KT: ez az agresszív nyomulás azért van mert a feltöltéskor aláírod TE hogy bárki bármit csinálhat a gépeden. Ergó te engedélyezel minden külső hozzáférését - ezt egy szaki ismerősöm mesélte aki végignyálazta az apróbetüs részt. .. Aki tudja pontosabban is kérem írja meg. Ingyen adják de nagy ára van.

 

23:59 Anti levele: Robi leveléhez lenne nekem is kérdésem. Miért így lett alakítva az erőtér Magyarország esetében, hogy teljesen nonszensz módon a legfontosabb láncszem, Kleinheisler Laci a legutolsó pillanatban kiesett a körből, miközben a csoportunkban lévő izlandiak, és 3. helyezett Portugália megkapták a plusz erőteret ahhoz, hogy tovább "álmodhassanak"? Nagyon érdekelne ezzel kapcsolatosan a meglátásod, hogy miért így és miért úgy, a magyarok és másik 2 esetben. Nagyon elkeseredtem, mikor meghallottam a meccs elején, hogy Kleinheisler kiesett, tudtam, hogy nélküle nem fog menni, Fiola és Kleinheisler két nagyon fontos láncszem a gépezetben, a csapat velük együtt olyan, mint a sorba kapcsolt ízzók, ha egyiket kiveszed a többi sem fog világítani. Nem tudom másként értelmezni az egészet, minthogy bizonyos erők kontrollja alatt van a magyar, és semmiképp nem nyerhetett a VÖRÖS ÖRDÖGÖK becenevű társaság ellen.

KT: ismételni tudom magam. Jól van minden ahogy van. És én is sajnáltam hogy a melegitéskor ez a hir felmerült. Rossz omen volt. De mégis jol van minden igy. Én ennyit tehetek hozzá. A green day himnuszában van: "its something unpredictable, but in the end its right, I hope you had the time of your life" - 

 

Statisztika

Most: 11
Összes: 657438
30 nap: 4785
24 óra: 168