Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 29.

 


0:01 ÉGI GONDOLAT (JÚN. 12.) Az időkapuk miatt rombolták le a Pilist. Annak működése végett, mert aki az Idő felett uralkodik, az mindenek felett uralkodik. Ehelyett bezárták egy időcellába a teljes magyarságot, emlékeitől meg azért fosztották meg, nehogy az Időhöz hozzáférjen. Ha nincs fejlődés, nincs élet. Ingyenélőké lehet a világ. 

 

10:50 FELMOSTÁK A PADLÓT CAMERONNAL - 
1) Egymás után nyilatkoznak úgy az uniós vezetők, hogy nincs többé helye a briteknek a szövetségben. 
2) Merkel: nem lehet elkerülni a britek kilépését. A kancellár hangsúlyozta, hogy nem lát lehetőséget a visszafordulásra. "El kell fogadnunk a valóságot, a vágyálmok ideje lejárt. Úgy kell a helyzetre tekinteni, ahogy van" (KT. Ezt írtam a DW-ön én is :D)
3) David Cameron brit kormányfővel először ültek tárgyalóasztalhoz az uniós tagságot elutasító brit referendum óta, és "mindenki érezte, hogy ez vízválasztó pillanat". A brit kormányfővel folytatott tárgyalások feszült hangulatban folytak, amelynek folyamán Cameron nyilvánvalóvá tette, hogy más eredményt várt a népszavazástól
4) Francois Hollande: "ha nincs szabad mozgás, nincs belső piac sem". Kilépésével Nagy-Britannia nem férhet hozzá automatikusan az európai egységes belső piachoz, ahhoz Norvégiához hasonlóan el kell fogadnia a szabad mozgásra vonatkozó szabályozást. "A döntés megszületett, ugyanakkor az Egyesült Királyság nem válogathatja ki azt, ami számára kedvező az Európai Unióval követendő új együttműködésből. Nem hagyható, hogy a tőke és az áru szabad mozgása, a szolgáltatások szabadsága, végül pedig az emberek szabad mozgása elmaradjon. Ez nem működik így. Vagy érvényes mind a négy szabadságjog vagy egy sem. A szabály az szabály" 
5) Juncker: az Egyesült Királyságnak nincsenek "hónapjai elmélkedni", mihamarabb cselekednie kell.
6) Privatbankar komment: !!!! Heves viták a vasárnapi ebédnél, családok végzetes kettéválása az árok két oldalán egy egész országok megosztó politikai kérdésben – ugye ismerős? Nálunk sok évig tartott, és teljesen még ma sem ért végét. Az angoloknál most ugyanezt előállították pár nap alatt, és ez ráadásul nem is csak a belügyük

Cikk alatti komment: Nos, a britek többségének a szavazata egyenesen az EU vezérkara ellen szól, de jellemző módon, ők nem akarnak lemondani.
Másik komment: Eszméletlen, hogy a jó européerek egy kanál vízbe bele tudnák ölni az angolokat... Nyilván csakis a tolerancia jegyében... :D 2014-ben mindegyik Skócia függetlensége ellen kampányolt, most meg hirtelen hogy megváltozott a véleményük... XD

 

10:56 ISZTAMBUL TEGNAP: este 10 körül merénylet történt az isztambuli reptéren, a beszámolók két robbanásról szólnak. a merénylőket feltartoztatták a rendőrök, lövöldözés alakult ki. ezután két, egyes hírek szerint három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. eddig 36 halálos áldozat és 147 sebesült van. a török miniszterelnök az Iszlám Államot sejti az akció mögött. fekete ruhás öngyilkos merénylők robbantották fel magát, miután a rendőrök meg akarták állítani őket a biztonsági ellenőrzésnél, ekkor alakult ki a lövöldözés. a merénylők kézigránátokat is dobtak a rendőrökre. A repülőteret szerda hajnalban nyitották meg, de a helyzet még messze van attól, hogy helyreálljon a légi közlekedés rendje, egy délutáni ferihegyi járat is kimarad. (hvg)

 

11:00 Még 4 hónap és egy próba"per": A képviselőház republikánusok által létrehozott bizottsága a washingtoni kormány kudarcát és Hillary Clilton akkori külügyminiszter, a demokraták várható elnökjelöltje személyes felelősségét is megállapította a 2012-ben Bengáziban történt terrortámadás ügyében. A 800 oldalas dokuban a vizsgálóbizottság új részleteket is feltárt arról, hogyan vallott kudarcot a Hillary Clinton vezette külügyminisztérium az amerikai diplomaták védelmében. A jelentés hangsúlyozza a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) felelősségét, mivel a hírszerzés a többszöri előzetes figyelmeztetés és kérés ellenére sem tette meg a szükséges intézkedéseket, a terrorakció után pedig hamis jelentéseket írt. Hillary Clinton kampányának szóvivője, Brian Fallon - "lejáratódott összeesküvés-elméleteknek" minősítve - visszautasította a jelentésben foglalt állításokat. Maga Hillary Clinton szerint a jelentésre elment két év és hétmillió dollár, de semmi olyat nem tartalmaz, ami ellentmondana a korábbi vizsgálatoknak. Mint fogalmazott: meghagyja másoknak, hogy minősítsék a jelentést, és szerinte "világos, hogy ideje lenne már továbblépni". (privatbankar) 

 

11:03 BRIT BANKLOBBI - A legnagyobb brit bankok és a nagy londoni jelenléttel rendelkező külföldi bankok vezetői tegnap ültek össze, hogy a szektor egységes válaszát megfogalmazzák a népszavazás eredményre, aminek az egyik következménye az lett, hogy több milliárd fonttal romlott a piaci értékük. A bankvezérek az EU-s szabályok azonnali eltörlése helyett inkább azt vitatták meg, hogy milyen eszközökkel tudnának a politikusoknál lobbizni azért, hogy megtartsák az EU-s útlevelüket. A bankoknak leginkább az EU-s bónuszszabályozással volt problémája. Most a bankok elsődleges célja, hogy az EU egységes piachoz való hozzáférésüket megőrizzék. A brit pénzintézetek jó eséllyel nem fogják tudni megtartani az EU-s útlevelüket a brit kilépés miatt, elsősorban azért, mert ehhez Nagy-Britanniának is el kellene fogadnia a szabad munkaerő áramlást az EU-ból, ami pedig a Brexit-szavazók egyik fő problémája volt. Több pénzintézet is azon dolgozik közben, hogy kiköltözzön Londonból és egy másik európai pénzügyi központba telepítse át a székhelyét. (portfolio) 

 

11:09 Visszavesz a Windows 10-terjesztés agresszivitásából a Microsoft. A Microsoft a Windows 10 tavaly július végi piacra dobása óta meglehetősen agresszív kampányt folytatott az operációs rendszer minél gyorsabb terjesztésére. A Microsofttól merőben szokatlan módszert – a rendszeres noszogatást, a felhasználók megszokásból adódó viselkedését, beidegződéseit kihasználó telepítési jóváhagyást – sok kritika érte. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a Windows 10 az előzetes kompatibilitási ellenőrzés ellenére olyan gépekre is települ, melyekben aztán jellemzően a hálózati adapter vagy a Wi-Fi megfelelő meghajtóprogram hiányában működésképtelenné válik. A Microsoft a felzúdulás hatására visszavonulót fújt, és tegnap bejelentette a "telepítési élmény" (nem vicc, ez Terry Myerson, a Windows és Eszközök üzletág vezetőjének szóhasználata) újbóli változtatását. Ezt követően a párbeszédablak piros X-szel való kikapcsolása már nem jelent beleegyezést, és a felületen egyértelműen megjelennek az azonnali frissítésre, időzítésre és elutasításra vonatkozó választási lehetőségek. Így végre, a Windows 10 megjelenése után 11 hónappal olyan felületet kapott az alkalmazás, amilyennek a kezdetektől fogva alapértelmezettnek kellett volna lennie.  Eddig 300 millióan töltötték le a W10-et, a terv 1 milliárd (volt) (hwsw)

 

11:12 HOVA FON? A Vodafone mérlegeli, hogy elhagyja londoni központját, és más székhelyet válasszon. a Vodafone szerint a brit kilépéssel Nagy-Britannia kimaradhat az EU tervéből, amellyel közös digitális piacot hoznának létre Európában. A Vodafone központja Londonban van, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat Nagy-Britanniában, és profitjának 11 százaléka származik Nagy-Britanniából. Nagy-Britannián kívül összesen 108 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Vodafone árfolyama a népszavazást követően már 6 százalékos mínuszban is állt, de a részvényárfolyamot visszahúzták, most pedig már magasabban áll, mint a népszavazás előtt.  (portfolio) 

 

11:17 VALAMINEK A KEZDETE - A visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az Egyesült Királyság unióból történő kiválásáról szóló döntés nyomán az Európai Bizottság (EB) jogkörének korlátozását sürgették kedden Brüsszelben, Varsó pedig egyenesen a bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a menesztését kérte - jelentette a Reuters hírügynökség. A Brexit mély aggodalommal tölti el a V4-eket, ugyanis a kelet-közép-európai országok Londonban vélték felismerni fő szövetségesüket abban, hogy csökkentsék Brüsszel irányítását az EU felett 
-- Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter feltette a kérdést, hogy az Európai Bizottság vezetésének van-e joga tovább működni, van-e joga rendbe hozni Európát. "Véleményünk szerint nincs" új politikusoknak, új biztosoknak kellene ellátnia a feladatot, de mindenekelőtt új jogokat kellene biztosítani az Európai Tanács számára ---- [HÁTTÉR] Varsó és az Európai Bizottság között viszály robbant ki a lengyel kormány azon döntésének nyomán, hogy korlátozták az alkotmánybíróság jogkörét. Ennek okán Brüsszel hivatalosan elindította Lengyelországgal szemben a jogállamisági mechanizmus alkalmazását. Ha a jogállamiság körüli vitát nem sikerül a jogállamisági mechanizmus keretein belül rendezni, akkor Brüsszel kezdeményezheti Lengyelország szavazati jogának felfüggesztését.
-- Bohuslav Sobotka cseh kormányfő annak a nézetnek adott hangot, hogy ideje az unió teljes egészének, valamint az EB működését megváltoztatni. "A tagállamoknak kellene a kedvező változások hajtóművének lennie az EU-ban ... örülnék, ha a bizottság többet segítene az EU-val való kompromisszumok megtalálásában. Azt szeretném, hogy a bizottság az Európai Tanács több döntését tartaná tiszteletben"
-- Az EU-ba 2004-ben belépő, de - a Reuters szerint - azóta "egyre inkább euroszkeptikussá váló visegrádi csoport" kedden közös közleményben a nemzeti parlamentek jelentőségét hangsúlyozta (portfolio) 

 

11:19 Elhunyt 84 évesen Scotty Moore, aki úttörő rockgitárjátékával nagyban hozzájárult Elvis Presley forradalmi zenei stílusának megformálásához és jelentős hatással volt egy egész zenei generációra, köztük Keith Richardsra, Jimmy Page-re és Bruce Springsteenre. Presley volt felesége, Priscilla Presley kedden közleményben emlékezett a zenészre. "Elvis nagyon szerette Scottyt és nagy becsben tartotta közös munkájuk stúdióban és a turnékon eltöltött csodálatos éveit. Scotty maga is fantasztikus zenész és igazi legenda volt. A zene, amit Elvis és Scotty együtt játszott örökre élni fog, és a jövő generációkra is hatással lesz" (INFORADIO),

 

11:23 FR POLICE - Egyre erősebb a francia rendőrök elégedetlensége, akik immár nyíltan kimondják: feletteseik túlhajszolják őket. A rendőrök körében aggasztó méreteket öltött az elégedetlenség. Ezt a helyzetet legalább három rendőr-szakszervezet vezetője jelentette be, hangsúlyozva, hogy kollégáik többsége a kimerülés határán áll. Ennek oka az, hogy a még mindig érvényben lévő rendkívüli állapot miatt állandó készenlétben állnak, a terrorfenyegetettség komoly erőpróbát jelent számukra, emellett pedig az Európa-bajnokság mérkőzéseit és a francia szakszervezetek demonstrációit is biztosítaniuk kell. a feladatok megsokszorozódása miatt a rend őrei rengeteget túlóráznak, amit azonban eddig még nem fizettek ki nekik. Ez tovább fokozza az elégedetlenséget, figyelmeztettek az érdekvédők, hozzátéve: ha a terhelés nem csökken, annak előbb-utóbb a lakosság biztonsága látja kárát. (inforadio) 

 

11:25 Ő IS - Lemondott posztjáról Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2-1-re kikapott Izlandtól. A 68 éves edző szerződése lejárt, miután az angolok kiestek az Európa-bajnokságról. "Szerettem volna még két évig maradni, azonban gyakorlatias ember lévén tudom, hogy eredménykényszerben vagyunk. Most van itt az ideje, hogy átadjam a helyemet valaki másnak, hogy felügyelje ennek a fiatal, sikeréhes és rendkívül tehetséges játékosokból álló társaságnak a fejlődését." (info) 

 

11:35 Véget ért a krétai nagy ortodox zsinat - A résztvevő 10 autokefál egyház közel 230 püspöke és vezetője jóváhagyásával született meg a záró dokumentum, amely az ortodox híveknek és minden jóakaratú embernek szól. Az eseményt valamennyi jelenlevő történelmi jelentőségűnek nevezte. Az ülés zárásakor Bertalan (Bartolomeosz) konstantinápolyi ökumenikus pátriárka az örömöt és a reményt nevezte meg a zsinat első gyümölcseinek, dacára a nehézségeknek, illetve négy autokefál egyház fájdalmas távolmaradásának (Oroszország, Grúzia, Bulgária és Antiochia). A hat dokumentum megvitatása nem volt „sétagalopp”, de abban egyetértett mindenki, hogy a Szentlélek megvilágosító erejével igyekeznek összhangra törekedni és elsimítani a nehézségeket. „Mi együtt, mindannyian új fejezetet írtunk a történelemben és dicsőítjük érte Istent” – tette hozzá Bertalan pátriárka. A záró üzenet a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza elsősorban az ortodox egyházak között Az ortodox egyház ugyanakkor nyitni akar a mai világ felé is, annak minden lehetőségével, kockázatával, illúziójával, kérdéseivel és esetleges válaszaival együtt. Ezt a folyamatot kívánják előrevinni a további szinódusokon is. (radio vaticana)

 

11:40 TEGNAP - Szent Péter és Pál liturgikus ünnepe alkalmából évről évre elküldi képviselőjét a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka Rómába, amit november végén Szent András ünnepén vatikáni látogatás viszonoz. Ennek megfelelően az ünnepet megelőző napon, június 28-án délelőtt Ferenc pápa fogadta az ortodox küldöttséget és beszédet intézett hozzájuk, majd együtt ebédeltek. a katolikus egyház idén az irgalmasság rendkívüli szentévét ünnepli. Isten felénk irányuló irgalmassága olyan kötelék, amely szorosan összefűzi a katolikusokat és az ortodoxokat, és ez kell, hogy meghatározza az ökumenikus kapcsolatokat. Ha együtt akarjuk hirdetni Isten irgalmasságának csodáit a világnak, akkor nem dédelgethetünk magunkban sérelmeket, vetélkedést, bizalmatlanságot, haragot.
- KT: Ez szép lesz. 
A cikk tovább: Örömre ad okot, hogy a katolikus-ortodox párbeszédért felelős nemzetközi vegyes bizottság szeptemberben újra összeül. Imádkozzunk az
Úrhoz, hogy értékes munkájuk gyümölcsöző legyen.
KT: Most pedig markoljuk meg a karosszéket és olvassuk hangosan: 
Ferenc pápa köszönetet mondott Istennek, amiért áprilisban Bertalan pátriárkával és Jeromos athéni érsekkel együtt elmehetett a görögországi Leszbosz szigetére, hogy találkozzon az odaérkező menekültekkel és migránsokkal. Nagyon megindító volt látni az elkeseredést az emberek arcán, imádkozni a tengerbe veszett áldozatokért. Mindez megerősítette, hogy még sokat kell tennünk embertestvéreink érdekében, hogy biztosítsuk számukra a méltóságot és az igazságos bánásmódot. Nagy vigaszt jelentett a szomorúságban Bertalan pátriárka és Jeromos athéni érsek emberi és lelki közelsége. A Szentlélek vezetésével egyre inkább tudatosul a katolikusokban és az ortodoxokban a közös felelősség a rászorulók iránt, híven Jézus Krisztus evangéliumához. Saját keresztény hitelességünket érinti e felelősség közös felvállalása. Ezért a pápa konkrét együttműködésre biztatja a katolikusokat és az ortodoxokat a szenvedő emberiség szolgálatára. (vatikáni rádio) 

- KT: Egy ilyen cikket megszövegezni is komoly diploma kellhet... 

 

11:45 A megtalált kapcsolat 3. kötet első fejezetével elindítottam ma ennek is a hangoskönyvét. Igaz, előrebocsátom, hogy az eddigi felemelő, fénnyel teli üde sorok után kissé belemegyünk a sötétbe is, az árnyékba. Egy beavatottnak enélkül amúgy sem lehetne célba érnie. Nem rózsaszín angyalszakkör. Egy szó mint száz a 3. kötetben már megmutatok egy keveset az érem MÁSIK oldalából is. 

https://www.youtube.com/watch?v=oUN45POFFUs

 

11:48 B.né írja: "Sokat lendítenek a vasaláshoz való hozzáállásomon a hangoskönyveid.." 

 

12:07 KORAI VOLT - Elbukott a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjének Hollandia uniós kilépésről szóló népszavazási kezdeményezése az ország törvényhozásában kedden.

TOVÁBB - Megvonta a bizalmat a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt alsóházi frakciója Jeremy Corbyntól, a párt vezetőjétől.

AUSZTRÁLIA MOST -  Benzines bomba robbant egy ausztráliai iszlám mecsetnél Thornlie-ban, miközben odament több száz muszlim vett részt az esti imán. Az épületben tartózkodó több száz muszlim az esti ima közben lett figyelmes egy hatalmas robbanásra. Amikor kirohantak, azt látták, hogy egy Toyota Prado lángol, mellette a mecset falára egy iszlámot gyalázó szöveg volt rágraffitizve. (atv)

 

12:11 KIRÁLY JAHJ - az Eb-nyolcaddöntő 35. percben, amikor bravúrral hárított egy De Bruyne-szabadrúgást, megsérült az egyik ujja. Konkrétan a gyűrűsujjában tört el egy izület, de még volt lélekjelenléte figyelni a lepattanóra is, aztán saját kézzel visszarakta az izületet. Szerinte ez kapusoknál természetes. (444)

 

20:00 Gloria: Csatlakozom a vasalo-taborhoz. Habar nekem a takaritasban szoktak sokat lenditeni elore. Mar a hangoskonyveid. Es ha mar... A Rozgonyi Cecilia gyonyoru munka. Es Az egy bukott angyal is zsenialis. Ha annak idejen igy is lehetett volna kotelezo olvasmanyt "olvasni", allitom tobb olvasott ember lenne szerte a vilagban. (De legalabbis A koszivu embert es Jokai konyveit is jobban ismernenk mindannyian.) Az irodalmi ertekeken tul az erkolcsi tanitasok, az emberi, pszichologiai leirasok, a dramaturgia, es meginkabb, a tortenelmi megjegyzesek, beszurasok, felmondatok amik meg rengeteget nyomnak a latba.  Mikszath Szelistyei asszonyai a lexikalis tudast is bovitik becsulettel. Elore a hangoskonyvekre hat!

 

20:08 SAKK - Már most látszanak az első jelei annak, hogy milyen súlyos következményei vannak a britek uniós kilépéséről szóló népszavazásnak, amik messze túlmutatnak az EU és Anglia viszonyán. A skót első miniszter  azonnal bejelentette, hogy szeretné benntartani országát az EU-ban, CSAKHOGY Ez veszélyes példa lehet azoknak az európai országoknak, ahol bizonyos országrészek szintén régóta szeretnének függetlenné válni. Ilyen például Spanyolország, ahol Baszkföldön és Katalóniában is van függetlenségi mozgalom, a baszkoknak ETA néven még terrorszervezet is volt egy időben. Na, most ha az unió elkezd tárgyalni Skóciával, akkor az ötletet adhat másoknak is. Valószínűleg ez az oka, hogy Mariano Rajoy ügyvezető spanyol miniszterelnök ma kijelentette, hogy meg fog akadályozni minden skót maradási kísérletet. "Ha az angolok mennek, akkor a skótok is. Skóciának nincs joga tárgyalni az EU-val" (444) ,,

 

20:14 Ma vágatlanul végighallgattam az inforadion Orbán V. brüsszeli helyzetértékelő beszédét, amit sajtótájékoztatón mondott. Ebből egy erős mondat: "Nem szabad fordítva ülni a lóra. Az EU nem Brüsszelben van, hanem huszonhét - most még huszonnyolc - fővárosban" 

 

20:18 TANKEREK A VIZEN - A világon évente 3 milliárd, azaz 3 ezer millió tonna olajat és finomított terméket raknak hajóra, hogy a rendeltetési helyére szállítsák. Most azonban a BBC szerint egyre több horgonyoz le közülük a kikötők közelében, például Rotterdamnál és Szingapúrnál, csurig töltve, és nem történik velük semmi. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint 94 millió tonna nyersolaj állt a hajókban május végén, miközben a mennyiség nem szokott 70 millió tonnánál több lenni. Több szakértő szerint a magyarázat az, hogy szeretnék a hajókat kipakolni, de nincs hová. A tartós túlkínálat miatt a kikötői tárolókapacitások megteltek, nem tudnak továbbküldeni annyi olajat vagy feldolgozott terméket, amennyi beérkezne. Szingapúrban, Rotterdamban is csurig vannak a tárolók. A helyzetet tovább nehezíti az iráni kérdés. Iránra embargó vonatkozott év elejéig, nem exportálhatott olajat. Hogy azért valami mégis történjen, kitermelték az olajat és hajókra tették, mondván, ha vége a szankcióknak, azonnal indulhat a szállítmány. A szankciók megszűntek, a hajók azonban továbbra is ott rostokolnak: nincs hová vinni az olajat, az említett okok miatt. Ráadásul a hajók egy része gyengébb minőségű olajat tárol, amit nem mindegyik finomító tud feldolgozni. a finomítók egy része karbantartás miatt leállt, pont mikor az alacsony olajár miatti legnagyobb spekuláció zajlott. (privatbankar) 

 

20:22 IKOOOONNNNN!!!!! Király Gábor akkora hős lett, hogy Simpson-figura lett belőle. Emilio Sansolini grafikus készítette az Eb legjobb/legemlékzetesebb teljesítményét nyújtó játékosairól a sorozatot, amelyben a futballisták a Simpson család stílusában láthatóak. A dream teamben ott szerepel a magyar kapus. ÉS OTTT A SZIVECSKE RAJTA!! :)) De cuki!!! (a király szíve) 

 

gabor.png

 

 

 

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 668217
30 nap: 5890
24 óra: 228