Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 30.

 

0000 HOLD NÉLKÜL (Kozsdi Tamás írása) - Hétfőn lesz újhold! Most már belépünk az utolsó 72 órás "sötét" periódusba. Ilyenkor mindenkinek a sötét, rendezetlen fele erősebben és látványosabban ! jöhet és jön szembe. Az emberek többet ordibálnak az utcán. Talán a balesetek is megnőnek, több ember jön ki a sodrából - amit ez a meleg még csak tetézhet -. A nap és a hold ereje bennünk ilyenkor megborul, a legjobb kerülni a világot, s magunk csendjét őrizve megérteni ha valami feszít belül. Mert feszíthet belülről is egy gondolat, egy érzés, egy el nem varrt szál. Egy ki nem mondott szó, vagy épp egy korábban kimondott szó.

 

A hold nélküli napok alkalmasak arra is - ha már kipattan egy feszültség - hogy egyszer s mindenkorra el legyen rendezve valami, s az újholdkor már NE legyen velünk a probléma góca. (Az Eddig és ne tovább! helyzete is lehet az utolsó 72 óra! Ha fel merjük vállalni) Ez a góc lehet az elménkben, a szívünkben, az érzelem és az emléktestünkben is. Bárhol is van, minket terhel, s miránk vár hogy feloldjuk, azaz megértsük, megéljük és elengedjük. Én azt gondolom belefér az ha ilyenkor össztörik pár tányér, vagy ha épp ordítunk a "másikkal"**, mert a feszültségeket ki kell oldani. S a dolgok vége az elrendezett harmónia lesz, a béke, ami végülis maga a szeretet.*** 

 

A holdnélküli napokon kerüljük a tömeget, a zavaros embereket, a rossz légkörű helyeket mert gyorsabban ránt be magával minket is egy átlagosnak hitt valóság mint egy erősebb holdállásnál. Vagyis fokozottabban sebezhető ilyenkor a lélek, mert a védelmét nem kívülről kapja a nap és a hold egyensúlyozó erejéből, hanem neki kell mentálisan rádolgoznia. S így a rádolgozáskor kevesebb erő jut mindenre figyelni s ilyenkor könnyebben vágjuk el az ujjunk a főzésnél, megyünk át a piroson a zebrán, s ilyenkor hirtelen módon förmedhet ránk a "kedves" is. Pedig csak az egyensúlyáért vív. 

 

Azonban az úton járó léleknek ilyenkor tilos azt mondani: "a másik a hülye" hanem "mit is mondott?" "mi volt a baja pontosan?" azaz vond ki az érzelmeket és erőket az eseményből s nézd meg a nettó üzenetet. A nyers kimondott szavakat (alapvetően minden vitánál) mert akkor nyersen megmutatkozik maga a probléma, amivel már lehet mit kezdeni. Az erő mértéke pedig annyi, amennyire az a probléma el volt nyomva a lélekben.

 

Előre a szabadságért, tányért lehet venni, a vitát be lehet zárni egymás megölelésével, de a lélek megroppanását a temetőben lehet csak zárni. EZ A TE ÉLETED! Mélységével és magasságával együtt! Vállald önmagad!

 

------------------------------------------------------

** Nincsenek mások. Mindig magunkkal ordítunk a "másikra", vagy épp magunkat szeretjük a "másikban". 

*** NEM fordítva. Nem előbb van a szeretet, mert azt az elme hiteti el, és végülis csak a gesztusokról van szó. Ha harmóniát birtál valamiben teremteni létrejön magától a béke. S a béke légkörében születik a szeretet. Nagyon fontos a sorrend! Máshogy csak egó és hittérítést végzünk. A Nap és Hold egyensúlya szüli bennünk a harmóniát. Ha a harmónia állandósult akkor születik a rend. A rendből születik a béke. A békéből a szeretet. A szeretetből a királyság. Ezt tanuljuk meg! 

 

Statisztika

Most: 9
Összes: 667399
30 nap: 5450
24 óra: 345