Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Június 9.

 

2016. jún. 9. csütörtök

21:20 Üdv Mindenkinek! Napok óta azon jár a fejem, hogy nyitni kéne egy ilyen közéleti, hír és persze szubjektiv blogot, kicsit olyat mint amilyen 8 éven át a Tér Hiradó volt, majd lett térhullámok, táviratok, meg egy pár másik műhelynév. Most a DREAMWORLD 1.0 jutott eszembe, ami annyit tesz, hogy egy ÁLOMVILÁG-ban élünk. Ott ahol szinte minden hamis. A hírek, a történelem, hogy messzebb ne menjünk. De az emberi értékek is ezek alapján alakulnak. Mégis, itt kell élnünk és most.

  A másik dolog, hogy idén sok minden történik majd. Mindjárt júniusban. Az angolok népszavaznak, a franciák foci eb-t rendeznek, ott vagyunk mi is. Lesz egy olimpia, majd meglehet az első amerikai elnöknő novemberben. Idehaza átszerveződött egy huszárvágással a "radikális" párt, majd migránsok jönnek, vagy nem jönnek, népszavazunk és a többi. Nógrádi tanárúr napi szinten kiegészült Georggal a terrorhelyzet értelmezésében, ami több szem többet lát alap.

  Aztán ott van az a sok kutatás, kis apró részlet, amely szembejön velem, velünk és nincs hely megosztani. Az információ, a gondolat sokakat segíthet, kérdés hogy melyik szól neked. Aztán ott van a helyzetismertetés. Ezt sokan szerették a térhiradós időkben. Itt az én szubjektiv szemüvegemen át mondom el amit a világról vagy egy helyzetről gondolok. Ilyen volt a dalai láma látogatásáról tett irás, vagy az én fénylek állapot elérés szükségessége, de a könyvek lényegének a megláttatása, ahogy a korona hamiskásságára való rávezetés. Stb.

  Egy ilyen napi, azaz rendszeresebb hirfolyam arra is jó lehet, hogy barátaimról egy helyen kapjunk hírt. A potter filmben statisztáló Levente, az Egység Médiát irányító Ádám, vagy épp a zongora zseni Marcell világából tudnék híreket hozni.

  És akkor még ott vannak azok, amiket már látok, de még nem mesélek róluk. Meglepetések :)

  Ádám barátom javasolta, hogy ne egy külön felületet hozzak létre, hanem a már meglévő kozsditamas.hu oldalon nyissak erre egy területet. Végülis ne szakadjunk annyi felé. Igy keresd a honlapomon a Dreamworld 1.0 fület s alatta időrendben visszafelé a bejegyzéseket. Napi bontásban.

KULCSSZÓ: Kötetlenül, közvetlenül.

 

21:30 TÉRHIRADÓ - Idén február első napjaiban az addig futó hirlevélrendszert töröltem, azaz beszüntettem. Azóta csak a történelmi dolgokkal foglalkoztam és a hangoskönyvekkel. Más volt a terep, más volt a feladat. Pontosan 4 hónap szünet után nyitom meg ezt a felületet.

 

21:42 Veszélyesen durva 10 nap volt. Egy rakat pokollakó jött fel. Emberek őrültek meg, haltak meg. Pl ma meséli egy kórházi orvos hogy az osztályán 9-en fekszenek. 1,5 nap alatt 7 meghalt belőle, pedig 5 nem is volt halálos beteg. Másik, körzeti orvos írja: "Olyan szintű tébolyt tapasztalok a környezetemben, amilyenre nem is emlékszem talán. Voltak már időszakok amikor lényegesen feszültebb és kötekedőbb volt mindenki, de most kifejezetten zavart elmeállapotnak kell minősítenem ezt a viselkedést, gondolkodást. És nem egy, nem kettő, sajnos." - Ami engem illet, rég kellett fennhangon harcolni a sátánnal. Erős volt mindenesetre.

 

21:45 Aki úgy érzi hogy irni akar nekem, tegye itt: taviratok@gmail.com vagy e honlap másik mail cimén. De kérem hogy 10 sornál ne irj többet, mert akkor automatikusan Anikónak küldöm tovább tömörítésre. A rövid lényegre törő leveleket szeretem. :)

 

  21:50 Meg is kaptam az első levelet: Andi: kicsit volt bennem is hiányérzet, hogy hiányoznak a kommentjeid a történesekhez, szerettem őket még anno olvasni úgyhogy személy szerint örülök, hogy visszatértél ilyen formában is.

 

21:54 Egy friss levélből: Köszönöm a megtalált kapcsolat két kötetét! Már meg is hallgattam! Nagyon hálás vagyok, hogy felolvastad, mivel sajnos én már nem tudom elolvasni a könyvet. Nagyon meggyengült a szemem… Viszont alig várom, hogy hangos könyvben elérhető legyen a többi kötet! Remélem, hamarosan elérhető lesz, és megvásárolhatom! Nagyszerű, munka!  Sok kérdésemre megadta a választ, sok dolognál viszont tovább gondolásra inspirált. Ennél többet úgy gondolom,  nem adhat más könyv sem. Hogy élvezetes a történet, az külön élmény! Köszönöm még egyszer.

-- KT: itt arra utal a levélíró hogy ma végre sikerült befejeznem spirituális regényem két kötetének a felolvasását. Itt hallgatható mind a 36 fejezet:

 

21:59 Holnap indul a foci EB Franciaországból. Az első mérkőzést a magyar Kassai Viktor vezeti. :)

 

22:06 Franciaország: SZTRÁJK
1) Az állami vasúttársaság, az SNCF dolgozói közül sokan már több mint egy hete nem veszik fel a munkát.
2) Sztrájk fenyeget az Air France-nál is. A pilóták szombattól keddig hirdettek figyelmeztető munkabeszüntetést.
3) hatalmas szemétdombok emelkednek Párizsban és az ország más városaiban, miután a kukások is csatlakoztak a sztrájkhoz. Egy hölgy patkányokat látott szaladgálni egy szanatórium mellett, egy egész sereg patkányt
4) A munkaügyi reformok ellen már hetek óta tüntetnek, 
5) közben súlyos áradások is nehezítették a helyzetet, 
6) az Európa-bajnokság miatt pedig terrortámadásoktól tartanak Franciaországban. (euronews alapján)

KT: A 0. pont lehetne az olajfinomítósok sztrájkja amikor nem volt benzin a fél országban. Összességében innen nézve ugy tűnik nekem hogy valaki épp puccsot hajt végre egy egész ország ellen. Minden "spontán" amúgy. 

 

22:21 AQUINCUMI BAZILIKA: Salamon Ferenc (1881) feltételezte egy aquincumi püspökség létezését. Kutatások napfényre hoztak 1930-ban az óbudai III. kerületi Raktár utcában egy három apszisos temetőkápolnát (cella trichora) a körülötte keletkezett sírokkal egyetemben, azután 1933-ban egy temetőbazilika jellegű építményt tártak fel. Ezt magánlakásból építették át a IV. század közepén. Az egykori polgári városi lakóházat a IV. században építették át utoljára. - Nagy Lajos (1940) - Az aquincumi ókereszténység emlékei.

 

22:24  Gábor: nagyon örülök, hogy visszatérsz errre a területre, várom további meglátásaidat arról, hogy hogyan is vannak a dolgok körülöttünk!

KT: "Büdös nagy káosz van" - ahogy az Angyalok és Démonokban beszél a rendőrkapitány. 

 

22:31 USA. MA Obama kitette egy videót, amelyben a két megmaradt demokrata jelölt közül egyértelműen Hillary mellett teszi le a voksát, de nem akárhogy. Olyan kortesbeszédet tartott mellette, hogy mindenki azonnal feleségül akarja venni. Csak Bill ne tudja meg. A videó Hillary YT oldalán jelent meg. És ami innen nézve érdekes, hogy a 4000 like mellett máris ott van 2500 dislike. Pedig csak 20 ezer megnézésnél tart olyan friss. Vagyis ahogy az amerikai ismerősöm mondta nemrég beszélgetve, nem várják egyik jelöltet sem, de talán Hillary a kevésbé rossz. - Mint politikai technika érdekes a videó és a jelenség. De nem meglepő. 

 23:44 LEVELEKBŐL: Gy: Körülöttem is minden tótágast áll, ha a régi énem nézi, az belezavarodna, kicsit magasabb szintről ránézve csak ámulok és bámulok.. Eldöntöttem nem engedem, hogy lehúzzon a helyzet, inkább lépek feljebb..

23:43 Szolgálati. A blogon általában nagyon sok levélből idézek, a Ti gondolataitokból is osztok meg, mert igy kerek a világ. Ha valamit nagyon szeretnél magánként megtartani azaz csak nekem szól, ird oda hogy magán.

 

 

 

 


 

 

 

Statisztika

Most: 5
Összes: 669041
30 nap: 6183
24 óra: 203