Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 17.

 

Tegnap 21:26 TÖRÖK TISZTOGATÁS??? HATALMAS SZÁMOK - 2745 bírót távolítottak el tisztségéből. Csaknem 3000 katonát tartóztattak le. 161-en vesztették életüket, és mintegy 1500-an megsérültek. Rajtuk kívül 104 puccsista halt meg. - Lehet hogy Erdogan maga rendezte meg az egészet? Én most erre 30%-ot mondok azaz még nem hiszem, de csak 1 nap telt el. Erősítheti, hogy akire ráhúzták hogy ő volt az Amerikából nyilatkozott, hogy esze ágában sem volt ilyet szervezni. Valami sumák van ebben a tegnapban. Mindenki gyorsan Erdogant éltette Irán, Amerika, a marslakók.   

 

Tegnap 21:33 NŐNEK A MAGYAR KAJAK-KENU ESÉLYEK - A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) eltiltotta a román és a fehérorosz válogatottat, miután megítélése szerint mindkét csapatnál szisztematikus doppingolás folyik. A büntetés azonnali hatályú, azaz a versenyzők már a riói olimpián sem vehetnek részt. (hvg)

 

9:50 Athén kész kiadni Ankarának azt a nyolc embert, aki a törökországi puccskísérlet kudarca után helikopteren menekülve görög területen szállt le és kért politikai menedékjogot. Heten közülük katonák voltak, egyikük pedig civil. A görög állami televízió szerint részt vettek a péntek éjszakai katonai puccskísérletben. A török külügyminisztérium kérte kiadatásukat a görög hatóságoktól.
-- KT: ha befogadják, akkor az a görögöknek nagyon sokba fájna...

 

9:59 Az Angol királyi házról azon belül is Kamilla, Charles, Diana körülről számos tényt és pletykát hoz fel ez a mai cikk, ami egy könyvön alapszik. Akit érdekelnek a brit royal szaftok itt talál némi adalékot. http://www.vous.hu/hir/20160717-karoly-herceg-kamilla-szerelem-brit-kiraly-haz-botrany

 

10:04 NIZZA Két újabb embert, egy férfit és egy nőt vettek őrizetbe vasárnap reggel Nizzában. Rajtuk kívül továbbra is őrizetben tartják azt az öt embert - köztük a támadó feleségét -, akiket még korábban állítottak elő. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára. (hvg) 

 

10:05 RIO Az augusztus 5-én kezdődő ötkarikás játékokat a biztonsági erők 85 ezer tagja (köztük 38 ezer katona) védi. Az olimpiai falut július 24-én nyitják meg, ezt követően pedig már a légtérben is korlátozásokra kell számítani. A hadsereg csak Rióban 80 repülőgépet készül bevetni, amelyeknek különleges joguk lesz az esetleges gyanús objektumok lelövésére. (hvg) 

 

10:09 A török puccskisérletban mintegy 250 ember halt meg (hvg)

 

10:11 PROBLÉMA LEHET - Erdogan török elnök felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy adja ki Törökországnak vagy utasítsa ki a száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot az országból. Ha az Egyesült Államok és Törökország valóban stratégiai partnerek, Barack Obama amerikai elnöknek cselekednie kell. Erdogan egykori szövetségesét, mai esküdt ellenségét, Fethullah Gülent teszi felelőssé a megiúsított pucskísérletért. Gülen visszautasította a vádat, és élesen elítélte a hadsereg egy csoportja által végrehajtott államcsínykísérletet. (24) 

 

10:20 REGGELI KV - A kávé önmagában nem alkalmas arra, hogy a szervezetünk energia- és tápanyag igényét kielégítse, azaz nem nevezhető komplett reggelinek. Tehát nem ajánlott csak egy, éhgyomorra elfogyasztott, kávét "reggelizni", sőt ez a szokás még az éhségérzetet is fokozhatja. Bár a koffeinnek élénkítő hatása van a fizikai és szellemi állapotunkra, de önmagában nem biztosít elegendő táplálékot és energiát. Ha azt szeretnénk, hogy a délelőtti órákban is ugyanolyan jól tudjunk a feladatainkra összpontosítani, a kávé mellé együnk egy szendvicset zöldségekkel, illetve igyunk utána egy pohár vizet vagy például reggeli gyümölcslevet/gyümölcsitalt, hiszen a kávé enyhe vízhajtó hatású. (hazipatika) 

 

10:25 TARTALÉKOSOK KELLENEK - Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden "hazafias" francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra. Mindenki, aki akar, önkéntesként csatlakozhat a rendőrség munkájához. (atv)

 

10:30 ÜGYES - Parlamenti vita tárgya lehet a halálbüntetés újbóli bevezetése a meghiúsult puccskísérlet nyomán. (info)

 

10:31 HELYES - A Hungarikum Bizottság által meghatározott nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé.

 

10:33 KÉT TÖRÖK VÉLEMÉNY Az "önpuccsról" 
SIHAM: - „Ez az egész ország úgy ahogy van egy szar, és ezt sajnos a sok elemit végzett írástudatlan nem látja. Bármit meg lehet velük tenni. Az elnökünkről az emberek azt gondolják, hogy Isten, pedig senkit nem kímél, hogy kiépíthesse a teljes egyeduralmát” – meséli nekünk Siham, aki Isztambul belvárosában volt az események alatt. Az van, hogy változtatásokat akar, át akarja írni az alkotmányt, viszont eddig még nem volt ehhez elég erős. Most már az. Az egész totál ellentmondásos egyébként, mert ugyebár kijárási tilalom volt, mégis SMS-eket küldözgetett az embereknek, hogy menjenek ki az utcára és álljanak mellé. Színház az egész! Most megmutathatja az EU-nak, hogy nem csak arra jó, hogy feltartóztassa pénzért a migránsokat, hanem önmagában is erős vezető, aki egy puccsot is képes simán leverni. Meg persze ott van az isztambuli tragédia (merénylet – a szerk.) is. Ha már a valós ellenséget nem tudja legyőzni, valakinek azért meg kellett mutatni, hogy mit tud. De ez nem elég a változáshoz.

   KATA: -- Sokaknak nem tetszik ez a keményvonalas iszlám, és ahogy próbálják abszolút korlátozni őket a vallás nevében. Ezért szoktak itt ilyenek lenni. De az emberek fel vannak rá készülve. Például az első baljós jeleket látva a legtöbb török szépen elment, bevásárolt, mert tudta, hogy most lehet, hogy pár napig otthon kell maradni. Én persze nem, mi elmentünk sörözni a barátaimmal egy olyan környékre, ahol viszonylag nyugi volt, semmit nem vettünk észre egészen addig, amíg este később elkezdtek menni a repülők. Amúgy ez azért is van, mert ilyenkor itt ezeket nem közvetítik, és az internetet is tudatosan belassítják. Én most először életemben kikértem a konzuli védelmet, vagyis, ha baj van, akkor remélhetőleg evakuálnak minket, és hazavisznek. De azt nem mondhatnám, hogy félek bármitől is. Itt az van, hogy alapból is óvatos vagy. Ha valaki furcsa, és mondjuk nem csak azért kelti fel a figyelmedet, mert menő cipője van, akkor alap, hogy elmész onnan, illetve azt is tudod nagyjából, hogy mikor hol lehet valami eseményre számítani, oda pedig értelemszerűen olyankor nem mész. De hát éppen ezért haldoklik a turizmus, folyamatosan zárnak be az utazási irodák, és konganak a hotelek az ürességtől. -- Kint élő magyar forrásunk is azok táborát gazdagítja, akik úgy érzik, hogy ez egy előre megrendezett dolog volt, mert a kormány érdeke, hogy elszabaduljon a pokol néha, hiszen így tud igazán erőt demonstrálni. A tegnapi megmozdulás egyébként azért is jöhetett nagyon jól a kormánynak, mert letartóztathattak és megölhettek egy csomó embert, aki útban volt és instabil elemnek minősült.
-- Kata:  „Durva amúgy, a mellettünk lévő kerületben egy elég magas pozícióban lévő hivatalnokot lőttek le, és azt hallottam, hogy valakit az egyik lezárt hídon lefejeztek. A letartóztatásokról pedig ne is beszéljünk! Most rengeteg olyan embert sikerül félreállítani, aki esetleg tehetett volna valamit Erdoğan ellen. De mindegy, szerintem az ország így is a polgárháború felé sodródik, szóval nem tudom nem fontolgatni a hazautazást.” Forrás: http://www.vilaglato.info/hosszu-jataganok-ejszakaja-helyszini-beszamolok-isztambulbol/

 

10:43 Fura, hogy Allah ajándékának nevezte máris Erdogan a történteket. Meg az is fura, hogy néma maradt mindenki. Csak annyit mondtak a többi államok, hogy a demokratikus formákat meg kell őrizni. Ez a csend arra vonatkozik akkor, hogy meg van döbbenve minden épeszü állam, hogy egy ember a saját népe ellen is igy áll ki? Csinál egy ekkora cirkuszt vérrel, F16-osokkal, lefejezéssel a nyílt utcán, és 2016-ban zokszó nélkül elvitet ötezer embert akikből a fele talán a reggelt sem éli meg? bírókat, katonákat, véleményformálókat? Ilyen Észak-Koreából ismert.. Talán ennek szól a csend nyugaton? A sötétség kora nem itt tetőzik, hanem ezzel veheti kezdetét. Mily fontos az Én Fénylek állapota...

 

10:51 Duna Bp.-nél: Tegnap 6h-kor 483cm, 22h-kor: 521 cm, azaz csak tegnap közel FÉL MÉTERT emelkedett. 

 

11:36 AIR RACE FRISS - A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a versenyigazgatóság törölte a Challenger Cup futamát, de a szabadedzést megpróbálják megtartani 12:45-kor. A Margaret Island és Wellhello koncertek is törlésre kerültek, megértéseteket köszönjük. Forrás: http://www.redbullairrace.com/hu_HU/article/live-updates-budapest-2016-race-day -- BÁR 12:02-kor LEVETTÉK EZT A HIRT, azaz lehet hogy mégis.... 

 

17:52 ezatuti blog: Csúri Ákos: " Majd Erdogan minderre csak annyit mondott, hogy a törökök menjenek az utcára. Mentek és leszerelték a hadsereget. Mégis hogyan történhetett meg mindez? Török zászlókba burkolózó fiatalok kiszedik a tankokból az állig felfegyverzett katonákat? Nem színjáték-szagú egy kicsit? ... Erdogan nyaral a puccs alatt. De azonnal kamerát kap. Mobilon kapcsolják. Az elfoglalt tévéből… A vezérkari főnököt hipp-hopp letartóztatják, de más katonai felső vezetőnek (tábornoknak) nem esik baja. Erdogan viszont azonnal a hadsereg tiszti állományának megtisztítását jelenti be. A puccs alatt. ... Ő az abszolút nyertes. Népe megvédte, a hadsereget megtisztíthatja, és még áldozati színben is feltűnhet. Diktálhat újfent az EU-nak. 

kT: a mobiltelefonos bejelentkezés emlékeim szerint a török CNN-en ment le, azt nem foglalták el, de a többi stimmt. Hol máshol? Az amerikai tv-t nem tudta lefoglalni. S ott is üzent, hogy él.. 

-- Jelenleg már 6000 letartóztatott.. 

 

17:55 Nizza: A járműforgalom elől elzárt sétányra azután tudott behajtani, hogy a biztonsági erők átengedték őt, miután jégkrémárusnak adta ki magát. (mandiner) 

 

17:58 HADÜZENET AZ USANAK????? Szombat délután a török hatóságok lezárták az incirliki repülőteret. Ezt a bázist az USA légiereje használja, az Iszlám Állam elleni szíriai légicsapások egy részéhez innen szállnak fel az amerikai gépek. A bázis felett légtérzárat rendeltek el, a bázisról nem lehet kilépni, és be se engednek senkit és semmit, és az áramszolgáltatástól is elvágták a repülőteret. Az USA kormánya egyelőre nem kommentálta a zárlatot. Több lapértesülés szerint a bázison atomfegyvereket is tartanak. Erdogan szombaton kijelentette: "az az ország, amely Gülent támogatja, háborúban áll majd Törökországgal". A fenyegetés kimondatlanul is az Egyesült Államoknak szólhatott. (444)

KT: innentől kezdve ez már (had)üzenet. Sőt válasz. S egyben véres péntek estének a folytatása.. Minden egy terv szerint halad??

 

18:11 SOUND AFTER:  Egy papírpohárban talált használt óvszer lehet a fő bűnjel a zenekar öltözőjében történtek ügyében. "A vizsgálatunk során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a hölgyek ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. További fejlemények és egy fotó is itt: http://www.borsonline.hu/celeb/balaton-sound-ugy-ok-mentek-be-a-kabitos-oltozobe/115714

 

18:13 egy 275 centis, 158 kilós harcsát fogtak a Dunából Eszéktől nem messze a Dráva torkolatánál!!!! Bebizonyosodott, hogy élnek még nagy harcsák a Dunában! 

fish.jpg

 

Statisztika

Most: 10
Összes: 667396
30 nap: 5450
24 óra: 344