Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 18.

 

8:27 Márta: Elég sűrűn Németországban vagyunk mivel munkánk így követeli. Többek között török nemzetiségű üzletfeleink is vannak akik már több mint negyven éve kinn élnek és dolgoznak, tehát kellő képpen integrálódtak. Tegnapi napon beszéltünk valük és persze kérdeztük tőlük, hogy ez most mi ami a hazájukban történik?? A válasz tömör és velős!! -Mindezt az elnök rendezte meg, hogy saját hatalmát erősítse!! Hát így nyilatkoznak ők is. Ledöbbentem... 

 

8:27 Eddig 6000 embert tartóztattak le. 24-36 óra alatt. Gondoljuk végig. Az nem kevés. Tudod ki tud 1 nap alatt 6 ezer embert begyűjteni? Akinek ELŐRE készített listája van erről.

 

8:30 Antal küldte: Incirlikkel kapcsolatban: állítólag innen hiányzik 42 db !!!!!! helikopter. Hová lettek ezek? - At least 42 helicopters have gone missing from Turkey's military inventory in the wake of the failed coup attempt on Friday evening ... NATO also maintains roughly 90 tactical nuclear weapons at the Incirlik Air Base, from where the 42 helicopters have gone missing. 
http://sputniknews.com/news/20160717/1043162524/helicopters-turkey-coup-erdogan-weapons.html

 

8:33 Szaúd-Arábiában őrizetbe vették Törökország kuvaiti katonai attaséját, aki átutazóban volt a sivatagi monarchiában. Ankara kérésére fogták le vasárnap este. Szalmán szaúdi uralkodó gratulált Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a rend helyreállításához Törökországban, és a stabilitás és biztonság visszaállítása mellett üdvözölte a török kormány munkájának a folytatását. A törökországi puccskísérlet után eddig mintegy hatezer embert - katonákat, bírákat és ügyészeket - vettek őrizetbe, de Binali Yildirim török kormányfő szerint ez a szám emelkedni fog. (hvg)

 

8:34 hivatalos adatok szerint legalább 294-en vesztették életüket (hvg)
 

8:38 HIBRID HADVISELÉS - PAKS -  Irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt le kellett állítani a Paksi Atomerőmű első reaktorát csütörtökön. A szakemberek egyelőre a pontos hiba behatárolásán dolgoznak. A XXI. században az atomerőműveknél bizonyíthatatlan és láthatatlan módon, külső beavatkozással előidézett technikai hibák részét képezik az úgynevezett hibrid hadviselés módszereinek. Az ún. hibrid háború egy olyan, a XXI. századi társadalmi és technológiai környezetre optimalizált nem-konvencionális hadviselési forma, ami lehetővé teszi egy ország térdre kényszerítését a konvencionális haderő bevetése nélkül. A NATO július 8-án kezdődő, varsói csúcstalálkozója aktívan foglalkozott ezzel a kérdéskörrel. A csúcstalálkozó végén kiadott közös közlemény 72-es pontja kimondja, hogy a NATO központi tanácsa hibrid háborúra hivatkozva előírhatja a kollektív védelemre vonatkozó ötös cikkely alkalmazását bármely tagországra. Aggodalomra adhat okot, hogy ezen új rendelkezés bevezetésével egy időben ismétlődő jelleggel technikai hibák jelentkeznek egy tagállam atomerőművének működésében – ami így nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a sorozatos meghibásodások az észak-atlanti szövetség részéről egyfajta nyomásgyakorlás Magyarország kormányával szemben. (hidfo) 

 

8:41 Törökország külügyminisztere, Mevlüt Cavusoglu július 4-én, az amerikai Függetlenség Napján jelentette be a TRT török hírügynökségnek nyilatkozva, hogy a terrorellenes harc részeként Oroszország is hozzáférést fog kapni az Incirlik légibázishoz, hogy onnan hajtson végre támadásokat a Szíriában és más környező országokban működő terroristák ellen. (hidfo) ... Alig két héttel azután, hogy a külügyminiszter bejelentette, Oroszország is hozzáférést kap a létesítményhez, a bázis parancsnoka részt vett a választott kormány elleni fegyveres puccskísérlet végrehajtásában. ... A Sky News beszámolója szerint Bekir Ercan Van tábornokot, az Incirlik légibázis parancsnokát is őrizetbe vették a puccskísérlet utáni tisztogatási hullám részeként, mert ő is részt vett a kormány elmozdítására irányuló kísérletben. 

 

10:04 Nógrádi a hiradóban - 9000 embert takarítottak el!!!!

- A fr külügymin. szerint: "van néhány gyanús körülmény" Nógrádi egyetért ezzel az állítással.

- Ezek után a törököknél SZÓBA NEM JÖHET a vízummentesség (bajor álláspont).

- Ha bevezetik a halálbüntetést, akkor elméletileg sem léphet már be az Unioba. 
- "Mindaz ami történt az a józan ésszel szembe van" - mondta Nógrádi. Ha a 6000 ember benne lett volna a puccsban akkor a puccsnak lett volna esélye hogy győz.

- Letartóztatták Erdogan SZEMÉLYES KATONAI tanácsadóját egy ezredest (utólag nyilván azt mondják rá hogy Gülenista volt) Ha neki köze lett volna a puccshoz, akkor a puccs máshogy alakul.

- Az is furcsa hogy elfogják a vezérkari főnököt majd kiszabadítják. Ha én puccsista vagyok - mondja Nógrádi. Ki a legfontosabb? Államfő, min. elnök, vezérkari főnök, honvédelmi min. Mindent megteszek hogy ne szabadítsák ki! 
- Az hogy a TÖMEG NEKIMEGY A HARCKOCSIKNAK ILYET ÉN FILMEN LÁTTAM :D  
-- Minden nyugati tv-ben, rádióban FELMERÜL hogy Erdogan csinálta az egészet. - Nincs bizonyiték. Egy tény: A puccs haszonélvezője Erdogan. De ezzel a külföldi bázisát tovább csökkenti. 
- A munkaügyi min. bejelenti hogy a puccsot az USA CSINÁLTA - ha ez igaz nem mondom, ha nem igaz akkor sem mondom. 

KULCS MONDAT (NÓGRÁDI): "Én azért azt látom, hogy Európa az első másfél óra után amikor azt mondta, hogy uristen katonai puccs egy NATO országban, attól kezdve azt mondja, hogy ÚRISTEN, A MINIMÁLIS SZABADSÁGJOGOKAT - ami eddig volt - AZT IS FELSZÁMOLJÁK TÖRÖKORSZÁGBAN. 3000 bírót kirúgnak, a legfelsőbb bíróság tagjait kirúgják. A parlamentből korábban 50 embert vittek börtönbe, a hadsereg tisztikarába most egy DÖBBENETES CSERÉT csinálnak. Ezek azért Európának és az USA-nak TÚL SOK. - mondta szó szerint Nógrádi. - Biztos vagyok benne hogy lesznek török politikai menekültek Európában.

- Az ellenzék azonnal Erdogan mellé állt!! Ha nem ezt teszik, másnap nincsenek a parlamentben. 

Erdogan jelenleg az országot MEGFÉLEMLÍTETTE. Az első kört megnyerte Erdogan. Katonailag mindenképp nyert. De 24 óra alatt megjöttek külföldről az első fellépések ellene.. 

 

10:08 Egy kósza vélemény is befutott: Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy valaki tőrbe csalta Erdogánt a saját hiúsága révén és ezzel Európát megkímélik a törökök EU-tagságától és inváziójától. Ez egy tripla csel. Erdogán a saját hiúságának áldozata. Rosszul sakkozott, nem mérte fel a valós terepet.

 

10:18 A Nyugat egyelőre tehetetlenül figyeli a szultáni rendszer kiépítését és a jogállam ledarálását, amely már jó ideje kimeríti az államcsíny fogalmát. Paradigmaváltásra lenne szüksége a világnak, ennek hiányában a globális biztonságpolitikai hőmérséklet további ütemes emelkedésére számíthatunk. (privatbankar) 

- Erdogannak külföldi bűnbakra van szüksége ahhoz, hogy hazai despotikus politikai rendszerét konszolidálja. Gülen szombaton másodszor is közleményben ítélte el a lehető leghatározottabban a puccskísérletet, sőt egy vasárnapi interjúban Erdogant és körét vádolta meg azzal, hogy megszervezték ezt a pancser módon lebonyolított hatalomátvételi kísérletet. !!!
- Az szembeszökő, hogy a puccs tekintetében széleskörű tapasztalatokkal rendelkező hadsereg felkelő része egy ilyen dilettáns mutatványt adjon elő. Szakértők szerint első lépésként a puccsistáknak foglyul kellett volna ejteniük, vagy ki kellett volna végezniük az elnököt. De az is kérdés, hogy miközben a parlamentet megtámadták, miért nem történt semmilyen behatolás minisztériumokba illetve kormányzati épületekbe? 
- Az is a gyanút erősíti, hogy Erdogan eddig egyetlen titkosszolgálati vezetőt sem mozdított el a helyéről, holott éppen nekik kellett volna előrejelezni az összeesküvést.
- Erdogan kijelentette, hogy a puccs „Isten adománya” volt.
- A jogállam eltiprása teljes sebességre kapcsolt.
- az EU nem nézheti tétlenül, ahogy Erdogan saját magát mindenki szeme láttára egy kvázi-szultánná nevezi ki. Egy friss felmérés szerint a németek 77 százaléka keményebb fellépést akar a kormányától Erdogannal szemben, még ha ez a menekült-paktumot veszélyezteti is.
- Erdogan pártjának (AKP) egyelőre nincsen elég parlamenti szavazata az alkotmány megváltoztatására és a putyini-típusú elnöki rendszer bevezetésére, ezért az utóbbi időben padlógázzal darálja le a saját kormányát és a jogállamot. Erdogan tevékenysége már jó ideje kimeríti az államcsíny fogalmát. A Pallas Nagylexikon szerint az államcsíny „az alkotmány kijátszása, az államhatalom birtokosának olyan aktusa, mely az uralmi formának jogtalan megváltoztatását célozza, illetőleg eredményezi”.
- Jelenlegi miniszterelnöke, Binali Yildirim csupán egy erőtlen báb és a kormányüléseket is már a saját elnöki palotájába hívja össze. Abba az 1100 szobás kastélyba, amelynek 2014-es építéséhez nem volt jóváhagyott költségvetési keret – végül majdnem 200 milliárd forintba került - és amelyet jogi felhatalmazás nélkül egy természetvédelmi területen építtetett föl. Sajtóértesülések szerint az elnöki palota alatt megépített bunkerban Erdogan kialakított egy elnöki parancsnoki és műveleti központot is, amelynek 143 monitorára a hadsereg, a hírszerzés és a katasztrófavédelem élőben tud bekapcsolódni Törökország mind a 81 tartományából. 
- Egyre világosabbá válik, hogy az adóssághegyekre épült jóléti korszaknak vége a világban, még ha a főáramlatú politika ezzel nem is hajlandó szembesíteni a választókat. Gazdasági és társadalmi paradigmaváltás szükséges, ahol nem a gazdasági növekedés, a GDP hajszolása jelenti a társadalom számára a fő elérendő célt, hanem a helyi közösségek megerősödése és a szolidaritás eszméjének előtérbe helyezése. (Káncz Csaba, Privatbankar) 

 

10:35 BIEBER MEGINT - Egyre inkább úgy tűnik, hogy Justint egyáltalán nem érdekli, hogy milyen véleménnyel vannak róla a fanjai! A sztár ugyanis folyamatosan kiakasztja őket, és elképesztően furcsa dolgokat művel. Volt például, hogy egy Insta-posztjában Istenhez hasonlította magát, aztán pedig kijelentette, hogy soha többet nem fotózkodik a rajongókkal, mert ettől egyenesen úgy érzi magát, mint egy cirkuszi állat. Az egyik fellépésén most ugyanis valaki egy kalapot dobott fel neki ajándékként, Justin viszont egyáltalán nem örült a meglepinek, sőt teljesen kiborult, hogy hogy merték megzavarni az előadását. Ráadásul ezt még egy rövid kis beszéddel is kihangsúlyozta. „Próbáljátok arra használni a pillanatot, hogy hallgattok, és ne arra, hogy kalapokat vagy miket dobáltok nekem a színpadra, mert nem kérem azt a sz*rt! Most már azt sem tudom, mit akartam mondani” – mondta Justin nem éppen kedvesen (cosmopolitan) 

-- Nemrég a nadrágletolós "produkció" során bezuhant a szinpadi lyukba
-- Másnap fehér vizes átlászó alsónemüben szörfözött
-- Instán posztolta saját nemi szervét markolászva stb. stb. 

KT: Megtaláltam egy korábbi TH bejegyzésem, fél éve talán hogy feltünt, vmi változás a viselkedésében. Miért fontos ez? Mert a szegény gyereket sejtszinten programozzák, hogy menjen a produkció, de honnan is lenne elég tudati támasza, vagy lelki vagy éteri mindehhez a brutál idegi terheléshez? JELENSÉG, amely Amerikában elő szokott fordulni nagyjából mindenkivel. Demi Lovato, Miley Cyrus, Britney Spears és most justin is rálépett erre az önfelszámoló útra. Vagy rátették. 

 

10:48 ???? - Nem hozzáférhetők a Klik elmúlt három évben kötött, ötmillió forintot meghaladó szerződései, holott erre törvény kötelezi a közfeladatot ellátó szerveket – ezt vette észre a Magyar Nemzet. Amik fenn vannak a neten, azok között is találni elég furcsa adatokat. A 2013-asok között van olyan szerződés, aminek lejárati dátuma 2999. december 31, valamelyik pedig egészen 8900-ig érvényes.. (eduline) 

 

10:50 8000 rendőr - Nyolcezer rendőrt bocsátottak el Törökországban a múlt pénteken meghiúsított katonai puccskísérlettel kapcsolatban. A Reuters hírügynökség erről egy magas rangú biztonsági tisztségviselőre hivatkozva számolt be hétfő reggel (hirado)

 

10:53  A Wall Street Journal arról ír, Erdogannak most jött el az ideje, hogy teljesen a kezébe összepontosítsa a hatalmát, mint Iránban 1979-ben Khoemini ajatollah, és megkoronázza magát mint iszlám uralkodó. (hvg)

 

10:57 Kínosan hallgat a DVBBS a közösségi oldalakon a Balaton Sound óta -  Korábban a kanadai dj-k rendszeres töltöttek fel képeket a koncertjeikről vagy csak úgy saját magukról, de mióta kiderült, hogy eszméletlen tiniket találtak az öltötzőjükben a soundos koncerjük után, a zenekar úgy folyatatja az európai tunéját, mintha ezen a kontinensen július 9. óta egyáltalán nem lenne internet. De leginkább azzal nem álltak a nagya nyilvánosság elé, hogy szerintük mi történt Zamárdiban, csak a magyar sajtónak küldtek egy elkenős választ. Az internetes felületeiket elárasztották a főleg magyar felhasználóktól érkező, gyalázkodó kommentek, ráadásul már az angol nyelvű sajtó is foglalkozik a botránnyal. Ugyanakkor a honlapjukon a koncertdátumok között már nem szerepel a szigetes fellépés, amit a szervezők pont a Soundon történtek miatt mondtak le. Hármuk esetében (2 zenész+manager) a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként, egy egyiküket pedig tanúként hallgatták ki. (444)

 

11:10 ERŐS MONDATOK
16 évnyi NATO-tagság után olyan helikopterünk van, amit csak az ellenség képes megjavítani. - Kovács Gyula katonai szakértő a magyar hadsereg orosz helikoptereiről (Hír TV, július 13.)

Simicska mintha fordított úttörőt játszana. Orbán Viktornak ott árt, ahol tud. - Krekó Péter politológus (ATV-Egyenes beszéd, július 12.)

Kár, hogy a gazdasághoz nem értett, hagyta kirabolni az országot. - Magyar László András, az orvostörténeti könyvtár igazgatója elődjéről, Antall Józsefről (24.hu, július 12.)

Nem tudok elképzelni olyan országot, amely független a szomszédjaitól. - Térey János író (Heol.hu, július 14.)

Mindenki mondhat, amit akar - minden hatás nélkül. - Bojtár Endre irodalomtörténész (Vasárnapi Hírek, július 16.)

 

15:23 NOS - Now. Surrounding of Turkish parliament blocked by vehicles. Egy fenyegetés miatt kiürítették a török parlament épületét hétfő délután Ankarában – jelentették nagyobb lapok török ellenzéki képviselőkre hivatkozva. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen fenyegetésről van szó. (hvg) 

 

15:33 CLASS CENZ URA FIRED! - Ritkán látott egységbe kovácsolta a hazai hírességeket egy egyébként egyáltalán nem vidám hír: kirúgták a Class FM volt programigazgatóját, Tiszttartó Tituszt. A szakember hét éven át volt a rádió programért felelős vezetője, és ahogy Majoros Péter hivatalos Facebook-oldalát nézzük, ez idő alatt igen sok ellenséget szerzett magának. Majka így kommentálta: „Ma reggel kaptam a hírt, hogy a Class FM kirúgta azt az embert, aki évek óta harcolt ellenünk. Senki bajának nem örülök… De ma bontok egy pezsgőt!" „Egy halom tehetséget és jó produkciót mesterségesen távol tartott ez a… (itt idézhetetlen rész következik – a szerk.). Fogalma sincs, hogy mennyire kártékony és finoman szólva részrehajló volt, amit csinált"– fejtegeti Glatz Gábor, a Back to Black dobosa, akivel Szekeres Adrien énekesnő is egyet­értett. (kisalfold) 

-- A direktor távozása Tóth Gabiban reményt keltett: „én is újraküldöm a dalomat ma” – írta Majka posztjához, s Völgyi Zsuzsi, az egykori romanticos sem bírta ki szó nélkül: „sokunknak reményt adott most ez a hír”. Egy biztos: az igazgató távozásának másnapján felcsendült a Class FM-en a Belehalok című Majka–Curtis–BLR nóta, ami négyéves pályafutása alatt egyszer sem kapott lehetőséget. Annak ellenére sem, hogy a megjelenése utáni első évben minden idők legtöbbet letöltött YouTube-dala volt. Harminckilencmilliós nézettségnél jár. (bors) 

 

15:37 Fr. védelmi min.: Franciaország két légicsapást hajtott végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai ellen a múlt héten legalább 84 áldozatot követelő nizzai terrortámadás óta. (atv)

-- KT: amikor egy állam azt kommunikálja, hogy bárki lehet tartalékos, bárki jöhet a védelembe, akkor az kicsit olyan mint amikor az állam fél térden van. Mindez Európa egyik legerősebb és legnagyobb állama kommunikációja, akinek a hírszerzése is a világ egyik legjobbja (Nógrádi szavai szerint). Amúgy tegnapi hirekben már 12 ezer önkéntes csatlakozott a tartalékosok közé Fro-ban. - Viszont egy ilyen helyzetben mint ami Nizzában történt, azt hiszem más államok, más polgárai is megtennék.. csak mint jelenség hoztam ide, hogy omlanak a határok, a tabuk, a viziok, a falak. És a holnap igen képlékeny. 

 

16:08 BREAKING VAN - A török NTV adta hírül, hogy Isztambul Sisli negyedének alpolgármesterét fejbelőtték, jelenleg válságos állapotban fekszik a kórházban. Egy fegyveres behatolt Cemil Candas alpolgármester irodájába majd többször rálőtt. Sisli negyedében a Köztársasági Néppárt (CHP) van hatalmon, amely az egyik legnagyobb ellenzéki párt. A CHP a többi ellenzéki párttal egyetemben elítélte a pénteki puccskísérletet. (atv) 

 

Statisztika

Most: 1
Összes: 657326
30 nap: 4760
24 óra: 175