Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 19.

 

10:05 PIPPA ELKELT - Térdre borulva jegyezte el Pippa Middletont, Vilmos herceg brit trónörökös sógórnőjét milliárdos kedvese, a 40 éves James Matthews, írja a Daily Mail. a Mail szerint Middleton szülei "el vannak ragadtatva", és még a trónörökös pár, Katalin és Vilmos is nagyon boldogok.
-- KT: van egy elit körökben ismert mondás: Cash is king. 

 

10:18 LÉGISHOW - (F-16-osok húztak át Budapest felett) Július 15. és augusztus 5. között nemzetközi repülőkiképzésnek ad otthont a honvédség Pápa Bázisrepülőtere, amely NATO-központ is. E szerint a repülések a nappali órákban történnek. A kiképzés időszakában a megszokotthoz képest nagyobb zajhatás lesz tapasztalható Pápán és környékén. Felmerül a kérdés, hogy a 120 kilométerre fekvő pápai repülőtérről miért repültek Budapest felé a légi járművek – ezt a fel is tették a Honvédelmi Minisztériumnak és az amerikai nagykövetségnek, de a válaszról még nem írtak. (hvg)

 

10:27 - 17 éves késes és baltás afgán a német vonaton. 3 súlyos sérült. A fiút lelőtték. A támadás Würzburg elővárosában, Heidingsfeldnél történt, Bajorországban, Alsó-Frankföldön. A kísérő nélküli kiskorú menekültként érkezett Németországba, és a közelmúltba helyezték el nevelőszülőknél Ochsenfurtban. 

 

10:28 Somló Tamás 68 éves korában hajnalban meghalt. Korábban tumort találtak a beleiben. 

 

10:31 DS 10-11. - Theresa May, az új brit kormányfő is a Downing Street 11-be költözik a miniszterelnököknek járó szomszédos 10-es lakás helyett. A szomszédos 11-es számú ház, a pénzügyminiszter főhadiszállása azonban jóval nagyobb, ezért May - akárcsak korábban Tony Blair, Gordon Brown és David Cameron - úgy döntött, hogy ő is inkább a 11-be költözik be. Az új kormányfő hivatalához egy vidéki kastély is jár, ahol a fővároson kívül kipihenheti magát, a Chequers ház Londontól északnyugatra áll. A pénzügyminiszter, Philip Hammond a kisebb Downing Street 10-es lakásba költözik, és pozíciója révén használhatja pihenőhelyként a fővárostól nyugatra található, Dorneywood nevű vidéki házat. (hvg)

 

10:39 FEGYVERKEZÉS - Nagy többséggel jóváhagyta a brit parlament az önálló brit nukleáris csapásmérő erőt hordozó tengeralattjáró-flotta megújítását. Az éjjelig tartó vita után 472:117 arányban támogatták az inditványt. Megszavazták a Trident fegyverrendszert hordozó Vanguard típusú tengeralattjárók kicserélését. A négy tengeralattjáróból álló kötelék kicserélése a jelenlegi előirányzat alapján 31 milliárd fontba, vagyis 12 ezer milliárd forintba kerül. Theresa May (első fellépése volt) az alsóházi vita vezérszónokaként kijelentette, hogy a jelenlegi globális geopolitikai helyzetben súlyos felelőtlenség lenne az önálló brit nukleáris ütőerő felszámolása. Az új flotta várhatóan a 2030-as években áll teljes számban hadrendbe. A tengeralattjárók egyenként 16 rakétát hordozhatnak; ezek mindegyike nyolc robbanófejjel szerelhető fel. A brit atomütőerőt hordozó tengeralattjárók közül legalább egy mindig járőrözik az óceán mélyén. (hvg)

 

10:45 IDŐ ELŐTT KÉNYSZERŰSÉGBŐL ELINDITOTT PUCCS ? valószínűbbnek tűnik, hogy szerveződőben volt egy puccs, csak aztán idő előtt kellett lépni. Rendőrségi források szerint július 16-án, szombaton tervezték letartóztatni Fethullah Gülen, Erdogan egykori szövetségesének és aktuális főellenségének a hadseregben, igazságszolgáltatásban és államigazgatásban szolgáló híveit, akik ezt megelőzendő indították el a még nem teljesen megszervezett akciót. Annyi bizonyos, hogy Johannes Hahn, a Törökország EU-tagságáról folyó tárgyalásokért felelős EU-biztos szerint az, hogy már a puccs másnapján csaknem háromezer bírót bocsátottak el a bíróságokról és ezrével tartóztattak le "puccsistákat", arra utal, hogy a török kormánynak már a puccs előtt összerakták a letartóztatandók listáját. A hétvégén már vagy hatezer embert vettek őrizetbe, és a háromezer bíró mellett még nyolcezer ügyészt is kirúgtak. De független sajtó hiányában nagyon keveset tudni arról, hogy kiket, és pontosan miért. (444)

 

20:05 A török flotta 14 hadihajója a puccs óta a tengereken kóborol - Az elmúlt négy napban nem adott hírt magáról a török hadiflotta 14 hajója – feltételezések szerint a parancsnokok részesei lehettek a puccskísérletnek és jelenleg a görög vizek felé hajózhatnak, menedék reményében, hasonlóan ahhoz a nyolc katonai tiszthez, akik még szombaton indultak el Görögországba egy helikopterrel. A 14 hiányzó hajó aktív szolgálatban volt az Égei-tengeren, illetve a Fekete-tengeren a puccs idején és azóta nem is próbáltak kapcsolatot létesíteni sem a parancsnoksággal, sem a kikötőkkel – ami a puccskísérlet utáni fejlemények tükrében nem igazán meglepő. (kitekinto) 

--- A török állami hírtelevízió szerint már 85 generálist és admirálist börtönöztek be. a letartóztatottak között vannak olyan magasrangú személyek is, mint például Akin Ozturk légierő-főparancsnok és Adem Hudidi a török hadsereg második szárnyának parancsnoka, akinek a feladata az Irak, Irán és Szíria felől érkező fenyegetések kezelése volt. (kitekintő)

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 668217
30 nap: 5890
24 óra: 228