Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dreamworld - Július 7.

 

14:00 mottónak: ÚJHOLD UTÁN 3 NAPPAL vagyunk. Kb. ennyi kell egy újholdi program betöltéséhez. A szél ami helyenként elég heves mint valami injektor tölti alá, be a kis tér morzsákat mely teljes valóságot vesz fel körülöttünk. 

 

14:14 Szép Jó napot Mindenkinek! Egy nap leállás után ismét jelentkezem egy megújult arculattal. Csak a színek és a forma változik bár a tartalom is talán. 

-- Bár még nem állt fel a rendszer de azért megnyitom a DW 2.0-t. Az 1.0-t befejeztük így mindenképp tovább kell lépni. Az első szériában történt fontosabb események voltak: 

-- Foci EB-n a magyar válogatott elképesztő szereplése és ennek hazai örömujjongása lélekfelszabadító volt.

-- A britek népszavazáson az EU-ból való kilépésre voksoltak, ezt követően pedig kártyavárként omlott össze egy illúzió a kontinensen, amiből nem tudom ki, mikor és hogy fog bírni felállni. Annyi szent hogy nehéz és még zavarosabb egy-másfél év jön. 

-- E ciklusban jelent meg egy írásom mely minden valaha mért napon belüli látogatási rekordot megdöntött. Hold nélkül a címe. Itt újra elolvasható.  (8 nap után 4700 megnyitásnál jár) 

Szóval a DW 1. széria nem volt hosszú, de emlékezetes dolgokat hozott és tartalmas is volt.

 

14:20 A megtalált kapcsolat regényfolyam 3. kötetének felolvasása zajlik. Ma publikáltam a 40. fejezetet, amely 6 perc ugyan de egy szellemi üzenet. A hold mögötti átjátszó állomáson keresztül fogtam pár éve és ez került bele a könyvbe. - Érdekes hogy ÁKOS is énekli a "keresem az utam"-ban Tudom, hogy vár még rám A Holdnak tán A túloldalán, Ő az, aki beszél bennem Érthetetlen Angyal-nyelven - Nos érthetetlen angyal nyelven vagy sem, az általam leírt üzenet igy hangzott a 40. fejezetben. Üzenet az emberiségnek. 

 

 

14:38 Frissítettem (aktualizáltam) az életrajzomat. Nem átírtam, csak frissítettem :) Itt olvasható. 

 

14:53 II. József életrajzából már hallgatható 80 percnyi

 

15:02 VÁLTOZÁS A VEZETÉSTECHNIKÁBAN - arról beszélt Lázár János a mai kormányinfón, hogy Orbán Viktor átalakítja a kormányzati struktúrát. A kormány munkája két a későbbiekben kormánykabinetbe tagozódik, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe, amelyeket miniszter vezet majd. nem tárcák tagozódnak be a kabinetekne, hanem egyes témák. Lázár annyit mondott, hogy ő érintett lesz a két kabinet működésében, több munkája lesz, mint eddig. Ezzel akarják hatékonyabbá tenni a kormányzati tevékenységet. Ennek a végrehajtása folyamatban van, a kabinetrendszer jó megoldás lesz, könnyíteni fogják a miniszterelnök munkáját, a döntéselőkészítést, a társadalmi egyeztetést, a döntésekkel kapcsolatos ellenvélemények ütköztetését, mivel ha kormányülésen zajlik ez, akkor az megbénítja a kormányülést. Tehát kormányzati döntéshozatali fórum lesz a két kabinet. (hvg)

 

15:06 VAN MAGYAR BELFÖLDI REPÜLŐJÁRAT!! - belföldi járatot indított a török Freebird Airlines Debrecen és Sármellék között. Valójában sajnos nem a gazdag debreceni turisták utaznak így a Balcsira nyaralni, hanem a Török Riviérára induló charter járatot töltik mindkét reptéren felvett utasokkal. (airportal) -- Egy komment a hír alatt pontosabb képet fest: "A menetrend szerint nincs ár Debrecen-Sármellék között. Szerintem csak beszállás van Antalya felé. Kiszállás nincs. Nincs belföldi repkedés. Szóval lenyugodhat mindenki."

 

15:18 FELJÖN A MÚLT - Megalapozatlanul döntött Tony Blair volt brit miniszterelnök Irak megtámadásáról 2003-ban – derült ki szerdán egy jelentésből, amely 7 évig zajló vizsgálat eredményeit foglalta össze. Elégtelen információk alapján indították a háborút, előtte nem merítették ki a helyzet békés megoldási lehetőségeit, és nem volt tervük arra, mi lesz a háború után.
-- KT: kicsit olyan ez mint tükörképként odaállítani a briteknek hogy lám nem csak a franciák csinálták ezt Libia ellen... 
-- - Alázattal kérem, hogy a brit nép fogadja el: azért hoztam ezt a döntést, mert a rendelkezésemre álló információk és az általam érzékelt fenyegetés alapján hittem benne, hogy ez a helyes – mondta a volt brit kormányfő.
-- KT: ez a látszólagosan brit ügy ugyanaz a "játszma" mely az egész kontinensen fel-felüti a fejét, idehaza is a napilapok hasábjain, oda s vissza. S ez az interakció csak fokozódni fog. Az egész kontinensen. - Az euronews-on !! van mindez a hír és olyan hangot is megszólaltat ami szerintem fura ebben a kérdésben: Tony Blairnek Hágában kellene felelnie háborús bűnök miatt, a jelentés után már nyilvánvaló – mondta a Reutersnak egy anya, akinek a fia halt meg Irakban.. (euronews)

 

15:22 ELSŐ AKTUS - Gazdasági szankciókat vezetett be az Egyesült Államok szerdán Kim Dzsong Un és a koreai rezsim tíz másik vezetője ellen. Befagyasztották a dollárbetétjeiket, amerikai állampolgárok nem kereskedhetnek velük. Ez inkább egy szimbolikus jellegű aktus. (Euronews)

 

15:28 JELENSÉG! - Sikerült a kínai Mideának ellenőrző többséget szereznie a német Kuka robotgyártó vállalat felett. Két német főrészvényes pakettjének a kivásárlásával megszerezte az ellenőrző többséget a Kuka robotgyártó vállalat felett a Midea kínai háztartásigép-gyártó vállalat. A Midea 57,3 százalékos Kuka-részesedésre tett szert a szerdai bejelentés szerint. A részvényeseknek 115 eurós árfolyamon tett kivásárlási ajánlat a jövő pénteken, július 15-én jár le. Mivel azonban a Midea eredetileg kitűzött célt, a legalább 30 százalékos részesedés megszerzését túlteljesítette, az abszolút többség birtokában a kivásárlási határidőt két héttel meg fogja hosszabbítani augusztus elejéig annak érdekében, hogy a még ingadozó részvényesek is élhessenek a lehetőséggel. Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter korábban publicisztikában fakadt ki, hogy a németek gyakorlatilag elkótyavetyélik az erős pilléreket jelentő gazdasági ágazatokat. "Komolyan fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy akarunk-e harmadik országokból olyan befektetőket, amelyek állami források révén nyomulnak be piacgazdaságunkba (...) nem vagyok hajlandó munkahelyeket és vállalatokat feláldozni a nyílt európai piac oltárán" - utalt a kínai befektetőkre Sigmar Gabriel. (privatbankar) 

 

15:30 PÁNIK JELEK A BREXIT UTÁN -  AZ ELSŐ KOMOLYABB REAKCIÓ  - Három nagy ingatlanalap, amelyik összesen 9 milliárd font értékű vagyont kezel, felfüggesztette a kifizetéseket a megindult pánikszerű pénzkivonás miatt. Volt már ilyen a 2008-as válságban is világszerte, de most a befektetők a süllyedőnek ítélt brit hajót próbálnák elhagyni, akár nagy veszteségek árán is. Az ingatlanalapok értelemszerűen jórészt ingatlanokba fektetik a pénzt, emellett tartanak valamekkora készpénzállományt is, hogy a normál körülmények között kiszállni akaróktól megvegyék befektetésüket. Azonban ha egyszerre sokan akarnak távozni, megbénul az ügymenet, miután az ingatlanokat nem lehet egyik napról a másikra eladni, és az árból a befektetőket kifizetni. Az egyik alap, amelyik beszüntette a fizetést, az M&G Investments, felfüggesztette 4,4 milliárd fontos Property Portfolio alapját, amely a népszavazás előtt vagyonának 7,7 százalékát tartotta készpénzben. A másik az Aviva Investors, amely 1,8 milliárd fontos alapját függesztette fel tegnap, a harmadik a Standard Life, ők egy 2,9 milliárdos alapot függesztettek fel még hétfőn. Az utóbbi két alapban a Bloomberg szerint májusban még 9,3 illetve 13,1 százalék volt a készpénz aránya, ezek mostanra nagyjából elfogytak. A brit kilépés példa nélküli esemény, ezért hatásai nehezen felmérhetők, és a bizonytalanság könnyen elindít olyan pánikszerű folyamatokat, melyeket aztán igen nehéz megállítani. (privatbankar)

 

-- KT: Ezért ment Soros egyből a helyszín közepébe (EU) ötlettel, tanáccsal, kritikával és ezért kezdtek az első sokkos hétvége után a brüsszeli fejesek "megoldjuk" "nem lesz gond" "kitalálunk valamit" pozitív üzeneteket küldeni. Bedobták rögtön a sok pontos megoldási tervet, hogy lám már ilyen is van. Eközben Nógrádi is ott járt aki elmondta hogy pl. a brit nagykövet sirva fakadt. Igaz ő "csak egy nagykövet" de szimbolikus lehet. A kommunikáció és a valóság a 20. század második felében egyre kevésbé találkozik szinte minden téren, de a pénzügyi mutatók néha sokat el tudnak árulni. A néha-ra azért hangsúlyt tennék.

 

15:38 OSZK - felújítják az Országos Széchenyi Könyvtár épületét. A könyvtár egyébként egy nagyszabású raktárépületet kap a könyvek elhelyezésére a felújítás erejéig, ez várhatóan Piliscsabán lesz majd (kormányinfo ma) 

-- KT: Felmerül bennem: ingatlanhasznosítás, könyvtárkitelepítés?. A budavári levéltárnak is egy modern épület jutott a bécsi út végén jó pár éve. Amekkora fejlődés megindult a Várban, olyan érzése van az embernek mint ha a bolygó irányítását is innen akarnák majd irányítani. De egy kontinensét mindenképp. :) Ez persze nem baj, csak feltünt. Ja és már Jamie Oliver is "itt van" pár hete :) (értsd: A Várban nyitotta meg első mo-i éttermét)    

 

17:00 ALAKUL A MOLEKULA - Az Európai Parlament (EP) megszavazta az európai uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) és a nemzeti hatóságok erőiből összeállítandó uniós határőrizeti szerv létrehozására vonatkozó határozatot – jelentette be közleményben az uniós parlament. ősszel meg is kezdheti működését a megerősített szolgálat. Az új ügynökség segítséget nyújt ahhoz, hogy újra rendeltetésszerűen működhessen a schengeni övezet, az átmeneti belső határellenőrzések pedig az év végéig megszűnhessenek. (mandiner) 

 

17:18 MARGARET ISLAND közleménye: Koncert a Dunán - A nyár egyik legizgalmasabb eseménye a Red Bull Air Race Budapesten, idén egy meglepetéssel készülünk. A papírhajókat igazira cseréljük és egy minikoncertet adunk a Dunán, amit a rakpartról követhettek. (fb) - Július 17. 13h Batthyány tér. minikoncert.

 

17:32 ANGKORVAT - Kizárólag megfelelő öltözékben léphetnek be a látogatók augusztustól a világörökséghez tartozó 12. századi templomegyüttes, a kambodzsai Angkorvat területére. Aug 4-től a nem megfelelő ruházatban érkezőknek át kell öltözniük ahhoz, hogy beléphessenek a komplexumba. "a túlságosan sokat mutató ruhák viselése sérti a templom szentségét" A hatóság tavaly decemberben kiadott "magatartási szabályzata" a megfelelő öltözék meghatározásán túl kitér arra, hogy a látogatóknak tilos megérinteniük a faragványokat, leülniük a törékeny szerkezeti elemekre, dohányozni, belépni a lezárt területekre és szelfizni a helyi szerzetesekkel. A kódex továbbá figyelmeztet, hogy a templomegyüttes kifosztása, megrongálása, valamint a nemi szervek nyilvános mutogatása és a közterületen való meztelenkedés bűncselekménynek számít. Tavaly egy csapat nyugati turista meztelenül pózolva fényképezkedett a parkban, néhányat közülük sikerült elkapni, őket megbírságolták és kiutasították a területről. Az ÉNY-Kambodzsában fekvő Sziem Reap tartományban fekvő Angkorvatot 1992-ben nyilvánította a világörökség részévé az ENSZ (multkor) 

 

19:48 NŐŐŐ A BRITEK ÉLÉN!!! - Theresa May belügyminiszter és Andrea Leadsom energiaipari államtitkár kapta a legtöbb szavazatot a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőjelölt-választásának csütörtökön tartott második fordulójában, így a párttagság közülük választhatja meg őszig az új konzervatív vezetőt, aki egyben Nagy-Britannia következő miniszterelnöke is lesz. Theresa Mayre a csütörtök este ismertetett adatok szerint az alsóházi konzervatív frakció 199 tagja szavazott. Andrea Leadsom  84 voksot szerzett. Margaret Thatcher után Nagy-Britannia második női miniszterelnöke lesz egyikük!! Theresa May - Cameronhoz hasonlóan, - Andrea Leadsommal ellentétben - a brit EU-tagság fenntartását pártoló tábor tagja volt a népszavazás előtti kampányban, de kampányrendezvényeken nem vett részt aktívan. (világgazdaság)

 

19:55 LICIT JELENSÉG! - Érdekes koncepcióval rukkolt elő a Singapore Airlines, a légitársaság turista osztályú utasai online licitálhatnak arra, hogy kényelmesebben utazhassanak. a turista osztályú repülőjeggyel rendelkező utasok az utazás előtt egy héttel emailben kapnak meghívást egy online felületre, ahol megtehetik licitjeiket arra, hogy milyen extra összegért utaznának a nagyobb kényelmet és jobb szolgáltatásokat nyújtó premium economy osztályon. A minimális és maximális összegeket a rendszer megjeleníti az utasoknak, így el tudják dönteni, hogy milyen licittel szállnak be a versenybe, illetve a nagyobb kényelem mennyit ér meg számukra. A nyertes licitálók 48 órával a felszállás előtt, emailben értesülhetnek arról ha megnyerték a jobb ülőhelyet, a légitársaság az extra díjtételt pedig automatikusan ráterheli a megadott hitelkártyájukra. A Singapore Airlines 2015. augusztusában indította el legújabb kabintermékét, a Premium Economy classt. itt van egy félperces video amiben ezek az extra székek és szolgáltatások megmutatkoznak. (airportal) https://www.youtube.com/watch?v=XkDSncrzJxE

 

20:02 Geghard Monastery, Örményország. Ez egy barlangkolostor ami a 300-as években épült. A monostort ami köré épült a 9. sz.-ban pusztították el az arabok. Az 1200-as években építettek új monostort. A kereszt pedig emlékeztet a pilisszántói pálos kőre. 

armen3.jpg

 

armen1.jpg

 

armen2.jpg

 

20:20 INTERNETES FORDULAT AZ ENSZBEN - Korszakalkotó döntést hozott az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (UNHRC) azzal, hogy kimondta: az internethez való hozzáférés az alapvető emberi jogok része. A döntés ellen tiltakoztak: Oroszország, Kína, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika és India. Nincs kötelező ereje a döntésnek, de nyomást gyakorolhat az elnyomó hatalmakra, és alapot adhat a jogvédők harcához. Csak az elmúlt hónapban Törökország az isztambuli terrortámadásra hivatkozva, Bahrein és India tüntetések ürügyén, Algériában pedig az iskolai vizsgaidőszakkal indokolva „kapcsolta le” a netet. Ha a magyarázatok egy része érthető és elfogadható is, a hasonló intézkedések emelkedő száma aggodalomra ad okot. Az Acces Now digitális jogokat védő csoport jelentése szerint tavaly 15-ször korlátozták valahol a világban az internetes hozzáférést, idén csak az első félévben már 20-szor. (euronews)

 

20:24 Christine Lagarde, IMF: - Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból már most sötét felhőket húz a nemzetközi gazdasági növekedésre - a globális kereskedelmet korlátozó intézkedések bevezetése pedig csak tovább rontana a helyzeten - az új amerikai elnök okozta bizonytalanság akár instabilitást is hozhat a pénzügyi piacokra (Lagarde kerülte a konkrét személy megnevezését, ám egyértelművé tette, hogy nem ért egyet Donald Trump gazdaságvédő, a kereskedelmet szabályozó elképzeléseivel.) - Remélem, nem ismét 1914-ben vagyunk. - a brit népszavazás már most érzékelhető hatást fejt ki a globális gazdaságra és ezáltal az IMF saját előrejelzésére is. (Lagarde a héten kezdte meg második 5 éves ciklusát.) (portfolio)

 

21:50 Köszönöm, hogy az egy nap leállás ellenére is visszatért az oldalra ezer látogató egy adott napon. 

 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 667136
30 nap: 5293
24 óra: 184