Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Filmek

 

Szent-e a Szentkorona? 78 perc, HD, Egység Média, 2016. 

 

A film Producere Bérczes Ádám (Egység Média), Felvétel: Gradvolt Endre (endizájn). 

Premier2016. augusztus 14. 19.00 - Kozsdi Tamás youtube csatornáján 

FILM 78 PERC

A film linkje: https://www.youtube.com/watch?v=OkVKhaWH3Wk

A FILM AJÁNLÓJA (1 perc) 

 

 

 

Kedves Mindenki! 

1. Nagyon köszönöm, hogy talán már holnap eléri a film a 10 ezer megnyitást (10. napon 9500-nál járunk). Ez igen komoly szám kicsiny hazánkban. Nekem sem volt még ilyen érdeklődést és vitát kiváltó videóm a yt csatornámon.

2. Köszönöm hogy tengernyi sok levél, poszt és komment születik a postafiokjaimban és máshol szerte szét a neten. Akkor is köszönöm, ha ezek egy kisebb része minősíthetetlen baromság és személyem ellen irányuló nevetséges játszma. 

3. A fb oldalunkon jól lokalizálhatóan 3 ember keverte teljes izomból a sz*rt, és hála az adminisztrátoroknak nem került sor teljes elmebajra, de azért egy kis full contactot hagytunk, mert hát ez a téma már csak ilyen: A SZENT KORONA NEVÉBEN szét gyilkoljuk a másikat. "Élmény volt" ebbe beleállni... 

4. Kedves Mindenki, Jó lenne ha a korona témában a tárgyi dolgokat is vizsgálnánk és NEM LENNE PUSZTÁN ÉRZELMI kérdés az egész. Az érzéseken túl, gondolkodni még szabad, sőt kellene. Én is ezt tettem. Csak ennyit. Nem többet. Nem lettem korona szakértő, nem lettem vallási vezető, nem lettem párttag, sem kőműves. Ha minden magyar állampolgár a szent korona teste, akkor miért is ne gondolkodhatnék el saját magamon? Vagy a magamban meglévő korona minőségen? Ez evidens lehet. Másoknak a szentkorona lét esetleg csak egy tárgy imádásában merül ki...?

5. Nem volna baj azt sem felfogni, hogy mi a korona, mint elv és működés. A liliomos korona NEM a szent korona, ezt a filmben sem állítottam, de nem is a sokak által vélt "házi" korona, hiszen a Korvinákban az államcimer tetejére EZT IS angyalok hozzák. Elvekről beszélünk, ezt mutattam be a filmben is. Az elv, mely 1711-ig Rákóczi zászlajáig biztosan JELEN VAN a magyar történelemben. 

6. A korona elv nem érthető meg 3-4 dimenzióból. És bármennyire is sokaknak dogmává égett Pap Gábor, Csomor Lajos, Szántai Lajos és mások ezirányú nézete ők a szakrális részekhez nem tudnak semmit sem hozzátenni. Nincs rá szemük. Ahogy a hőzöngő olvasók többségének sem. 

7. Felmerülhet a kérdés, és ezt jogosnak érzem, hogy akkor mit őriztek, mire tették le az esküt 100 éve meg korább is a magyar katonák, mit őriztek híven a koronaőrök? Egy IGAZ elvet őriztek!! Egy elvet amit a tárgy ugyan megtestesített, de vajon megtestesíti e még ma is? A tárgy, az elv alatta zavaros volt 150 éve is, 200 éve is efelől nem lehet kétség (vö. 1790 körül már rákerült egy bizánci császár is a "magyarok" koronájára stb.) tehát az ő hitük az ELV VÉDELMÉHEZ KÖTŐDIK. Nem a tárgyhoz. Ki nem mondva arra is utalást tettem, hogy az elv talán már nincs a koronához kötve (vö. film végi kérdések egyik pontját a "mennyiben szolgálja", kezdetüt) , talán a világ megváltozott és ezt le kellene nekünk is követni... 

8. Köszönöm ha bárki újra és újra gondolkodik e témán. Van akinek megerősítette a filmem, mennyire is AZ a parlamenti tárgy ami. Hát lelke rajta. (Kapaszkodjunk a bálványba). Van aki mostmár csak liliomos korona irányban lát, de még más utak is vannak. Például: 

--- 

1. Mi van ha nem létezik szent korona, mert a hármashalmon lévő kettőskereszt RÓLAD szól. A Te beavatási utadról. A mászásról. A liliomos korona pedig csak a jelzése mindennek, hogy merre kéne menj és SEMMILYEN emberi dolgot ne vegyél a fejedre, még szenteket se, hiszen miről szól a beavatás? Erre sosem válaszolt sem Pap G, sem Szántai, sem Csomor. Ők iparosok ehhez a témához. Művészettörténet, népművelés, tájékoztatás. De nem szakralitás. Pap Gábor egész életében a beavatását kereste, a medvetorok után amit Halmi György is lefilmezett Vezsakoriban, és ezért vetítette rá azt a beavatást a parlamentire amit ismerhetünk tőle. De ez bolondság, ennek már Varga Tibor is hangot adott. Szántai Lajos itt nem játszik. Csomor pedig egy ötvös, aki szerint EGYSÉGES a korona. (500 éve lehet, na de na és?) 

2. Ha van király, azt az ÉG NEVEZI KI. Az ég pedig ÚGY ÉS OTT avatja be a választottját ahogy akarja. Ahogy nekünk embereknek arra sok fogalmunk nem lehet. Az az elhiresült mondat, hogy "nem ábrázolták a szent koronát" de azért még is itt van most a parlamentben, egy olyan elterelés mint, hogy Jézus sohasem írt (noha a sok elégetett irat között Abgarus levelei fennmaradtak erről) - Tehát kedves Olvasók, döntsük el hogy egy tárgyat keresünk, vagy a beavatásunkat? S ha a királyi beavatásra vagyunk kiváncsiak, akkor legalább egy Vörös Oroszlánban végigizzadt beavatási utat járjunk már végig, kérem! S ha nem leszünk totál őrültek, akkor az út végén a király megjelenik. De hogy mindezt érzelmileg egy bizonyítottan hamisított és különféle körök kénye-kedve szerinti játékszerévé tett ötvöstárgyban akarjuk életben tartani, az szerintem gyermeki logika. Igy nem lesz a magyar ujra beavatott nemzet. Csak altatott, álmodozó kisgyerek. 

3. NEKED KELL végigmászni a létrát, Te vagy a kettős kereszt (eGY), már ha végig birod járni! Jézuska meg az apostolok irányadók, de egy olyan népnek amelyik 2000 évente találkozott egy világra küldött FIÚ-val nem fog egyet csak úgy kiválasztani és a saját királya fejére tenni. (értsd: minden világhónapban jön egy "megváltó" a földre, s mivel a magyar sokszor 2000 éve él a Földön, így egy pár ilyen FIU-t ismer a hagyománya) De ha a logikám ószövetségi, mint a palást"om" mutatja, akkor a fejemre is - mert én egy fiatal logika vagyok - egy olyat teszek ami még nekem több mint én. Igy belefér akár 2 jézuska is. Mondjuk egy nő nem (Boldogasszonytalanítás). De a magyar nem ilyen. Nem igy gondolkodik. Egy magyar korona nem lehet ilyen. Egy beavató magyar korona pedig biztosan nem!

4. A király maga volt a FIÚ. Nem tette a fejére programősét, vagy egy jövőbeli világhónap beavatottját. A szívében élt ő. ÉPP EZÉRT a magyar király volt maga a vallás, az egyház! Ha példát akart mutatni a népének akkor önmagán, a tartásán és a szeme fényén át mutatta be magát. A környezetének, azok meg másoknak. Ez a magyar fényvallás. Érintés, átadás, szó, szeretet. Nincsenek tárgyak, pláne nem aranyból, ami a magyarnak ma is ugye "rendkivül" fontos!? (Karaul szerint egy égi korona csakis égi fémből készülhetett...) 

5. Lehet azon vitatkozni, hogy a Fuggerek akik a török által lefejezett felső vezetésünk után mindent megkaparintottak hazánkban és így simán lehetett az ő "krónikájukban" egy parlamentire hajazó tárgy mégis ezek nem magyar logikán alapszanak. Kincsek, koronák pedig sok volt a magyar kincstárban, amelyet a zálogba esett haza új urai magukhoz is vehettek. 

6. A fő kérdés az, hogy szent e a szentkorona? Frankhauser és Bonnefon alapállítására kerestem válaszokat, érveket. Ennyit tettem. És a válasz, amire jutottam az volt, hogy a parlamenti bizonyosan NEM! A szentség és a beavatás területére pedig most sem és máskor sem jutott fel avatatlan. Ezzel együtt a nemzetlélek sorsa összefügg a koronájával és a koronát hozó angyallal: Gábriellel. 

Itt szeretném nyitva hagyni a témát. Mert a történet, aminek a film csak az előzménye még messze nem a vége, hanem valaminek a kezdete... 

Ez a film, egy falat jól láthatóan áttört, és a hozzám eljutó számolatlanul sok köszönet azt mutatja, másoknak is leesett valami tantusz, de olyan, amely lehet el sem hangzott a filmben... 

Elnézést kérek mindazon ismerősömtől és nem ismerősömtől akiket felhasznál egy kiabáló hogy bolond rágalmait terjessze rólam, és minden barátomat, ismerősömet, olvasómat elválassza tőlem. (Már ha sikerül.) 

A tények viszont: A FB oldalamon csak több követőm lett. A yt csatornámon megnőtt a feliratkozók száma, és a hirlevélre is rég nem látott mennyiségben iratkoznak fel új emberek. 

Lehet kiabálni, engem is meg lehet szóval, váddal, kritikával dobálni, rágalmazni, sőt el lehet hitetni névtelen fórumokon másokkal olyat is, amit valaki hisz, hogy ezt vagy azt tud rólam. Mégis az egyetlen kérdés amire választ akartam adni, hogy szent e a szentkorona, sokakban egy új valóságot nyitott meg. A film elérte célját! A film nem végleges. Csak egy kapu volt. Tessék keresni a válaszokat. Tovább! 


Megköszönöm, ha az én gondolataimat is oda linkelitek vagy elkülditek azon fórumokra, helyekre és személyeknek, ahol úgy találják hogy az érzelmek túlhevitettségében nyilvános gyalázkodás folyhat. 


Legyen mindig minden jó! 

Kozsdi Tamás, 2016. augusztus 24. 15:10

 

BESZÉLGETÉS A KUTATÓVAL - Hatos csatorna, 2016. szept. 27. 

 

BESZÉLGETÉS A MAGYAR SZAKRALITÁSRÓL ÉS
A KIRÁLY AVATÁSRÓL (Hatos csatorna 2016. okt. 11.)

 

 

Jazzy Rádió riport Bokros Lászlóval. Téma: A Szent-e a Szentkorona film. Jazzy Hungaricum 2016. október 23. - 10 perc.

 

 

A FILM ALAPJÁUL SZOLGÁLÓ KÖNYV ORSZÁGOS BEMUTATÓJA TATABÁNYÁN 2014-BEN

koronacikk2.jpg

 

ŐSBUDA NYOMÁBAN (2016)

2016. december 25. - Boldog Karácsonyt!! :) Ma van az Ősbuda filmünk premiere. Ime a 28 perces alkotás itt megtekinthető: Ősbuda nyomában 28 perc, HD, Egység Média 2016. 
https://youtu.be/S06LkxgHCJc 
KÖZREMŰKÖDÖTT: szerkesztő-műsorvezető, rendező: Kozsdi Tamás, producer, B-kamera: Bérczes Ádám, operatőr, vágó: Gradvolt Endre, vágóasszisztens: Buzogány Anna, zene: Hangutazók.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Korona film (2016)

Statisztika

Most: 2
Összes: 657427
30 nap: 4775
24 óra: 161