Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fessler 200 éves térképe a magyarok 3 honáról

Ez EGY ISZONYATOSAN RITKA TÉRKÉP
- Ha teheted mentsd el mielőbb!!!
Fessler Ignácz Aurél tött mint 200 éve közel 10 kötetes munkájában a magyarok történetét is igen alaposan végig veszi. Magyarra - tudtommal - SOSEM fordították le, pedig még az Akadémiánk (a jó fajta) külső tagja volt.

Fessler egy német pap volt, de ha jól tudom orosz levéltári anyagokból dolgozott az 1780-as évek körül. Ez a térkép az első kötetének mellékletében található szinesben. Miért izgalmas? AZÉRT MERT ÁBRÁZOLJA MIND A HÁROM MAGYARORSZÁGOT !!! Sárga szinnel.

Talán emlékszünk az Arvisurákban is van "Hármas Magyarország terve" Mátyás korában. De Padányi Dentumagyaria c. vagy Lukácsy Kristóf munkája is (18. sz.) ide vehető ahogy ógyallay Besse kaukázusi utazásai 200 éve szintén. Szóval ez egy ritka térkép. Amúgy Fessler könyveket (a sort egyben) ha szerencséd van árverésen 150-200 ezerért megkapni. De magyarul még senki sem...

ui: Ezt a térképet kb. 6 éve országjáró előadásutamon bemutattam, de azóta nem találtam sehol. Ma szerencsémre egy antikváriumban levettem a polcról és az eladó megengedte hogy kifotózzam. Mentsd el mert nagyon ritka!!! Sőt ha tudod nyomtasd ki szinesben és tedd fel a falra.

 

Statisztika

Most: 2
Összes: 668223
30 nap: 5892
24 óra: 223