Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kozsdi Tamás - Neked szóló táblák 2014. jún. 22.

Neked szóló táblák

2014. június 22.

 

I.

 

A régi ember ráért írni, olvasni, tájékozódni, a mai embernek pedig meg kell tanulnia szelektálni. Felismerni, egyfelől a hamis információt, másfelől megkülönböztetni az igaz infók közül azokat, amelyekre neki személy szerint szüksége van. Mert nem minden igazság szolgálja most a fejlődésedet.

Rengeteg tudás van, de csak pár útjelző tábla az, ami közvetlenül neked szól. A többire ha oda is figyelünk nem számít fajsúlyosan, ott kell hagyni.

Azt találd meg, azt ismerd fel az életben, ami tényleg neked szól, mert neked a te utadat kell bejárnod s nem mindenféle utat, amin amúgy helyes és szép dolgokat láthatsz, tapasztalhatsz. Keresd a Neked szóló útjelzőket, mert ezek vezetnek a célig. (A következő életed kapujához)

 

II. Más szavakkal. Erősebben.

 

Csak azt a „filmet” nézd amit neked vetít a Mindenség. Mások filmjét ne nézd. A Tied is elég izgalmas, romantikus és kalandos tud lenni. A mások „filmje” a másoké. Ne legyél lomha mozi néző, ha bele is nézel mások filmjébe, a saját okulásodra tedd és iszkiri vissza a Te filmedbe. Mert azt csak Neked vetítik.

Az eligazodáshoz még sokkal jobban kell fokuszálnod a belső hangodra, az intuíciódra, az ösztönre, mely rád szól, hogy jó helyen vagy e avagy nem. Neked meg kell hallanod magadban a hangot, hogy „most jobbra” vagy „most balra” térj ki. A megállapodásban ne is gondolkodj. Amíg nem vagy Kőszikla, mint Jézus első tanítványa, addig ne gondolj az időtlenségre. Vagyis állandóan figyelned kell a mozgásra, a te mozgásodra, mert semmi sem állandó (max. az élet törvények) de a megélésben minden mozog. Szüntelenül. Neked is azt kell tenned. Mozogni. Viszont azt, hogy merre és mikor azt csakis a belső hangod mondhatja meg. Az egód sosem. A szomszéd mozi sosem.

A többi ember „filmje” vagy írott műve, elért vagy el nem ért eredménye mankó neked, klisé amiket beépíthetsz a te saját filmedbe, de nem élheted mások filmjét és ha élő, boldog ember akarsz lenni, sohase éld mások filmjét, még akkor sem ha az például nagyon szomorú (mert mondjuk te mártírt akarsz abban játszani), vagy ha az nagyon high life (mert mondjuk  te sztáristent akarsz játszani), mert a szerepeid közül csak egy okoz igazi örömet és boldogságot az életben: ha a saját szerepedet játszod.

Az az ember, aki nem a saját filmjében él, nem a saját szerepét játssza, könnyen felismerhető: nem keresi senki a társaságát. Miért? Mert nem tud hozzáadni - hasznos kliséket - mások filmjéhez.

Sziporkázz, lüktess és mozogj sokat, de mindenkor a belső hangod vezérlete alatt.  

 

Statisztika

Most: 5
Összes: 657432
30 nap: 4779
24 óra: 163