Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

NK2022-5-9

Naprakész 05 - Mohács 1526-2026

Varga Norberttel való tavalyi podcastom közben jött elő a Mohácsi vész és annak tétele, hogy akkor hazánk eltűnt a térképről. Lélekben, szellemben, vagyonban. És Mohács 1526. aug-ában volt. Ennek 500 éves évfordulója itt közeleg, itt van a kanyarban, ahogy mondani szokták.

Eszembe jut úgy 12-15 éve egy rádióinterjúra hívtak. Valami jobbos rádió volt és a riporterhölgy nagyon akarta, hogy mondjam meg a tutit, mert hogy 500 évente itt mindig születik valami nagy. Akkor nem értettem miért erőlteti az 500 évet, én soha erről nem írtam, ez volt az ő fixa ideája, kb. 2x visszatért a riport alatt. Valami Mariann volt azt hiszem. Na mindegy csak eszembe jutott.

És 3. pontnak iderakom, hogy - már korábban egyszer említettem az egyik tavalyi podcastban - hogy az orbán rezsim a Horthy kort és a Mátyás kort copy-za. Azaz újraéli. (Részben tud róla mert éli (pl. a horthy kori épületeket építi vissza a Várban) de az idő rabjai, nem látnak túl rajta)

Fontos látni, hogy mind a két kor CSUPÁN egy időbuborék volt és nem egy valós linearitás. Idősziget. Ergó nem hiszem hogy most hosszabb ideig prolongálható a struktúra mint az előző kettőnél. Mátyásé kb 30 év vehető, a Horthy kor pontosan 24 év volt. Orbán 5. ciklusával eléri a 20 aktiv évet, de ha az ő feltünését és első regnálását veszem 94-et, akkor most vagyunk 28 évnél. Innen már nem sok van ha jó az elgondolásom.

(Mindkettő erős Római kötéssel működött. Eucharisztia itt volt a Horthy korban, ill. A zsoldos fekete sereg irtotta a cseh vallási „lázadókat” Róma kedvéért.) Ha  vízió kidurran, akkor vége lesz mint egy szappanbuboréknak. Horthy Portugáliába menekült az ország összeomlott, szétbombázták. Mátyást kinyirták, a fiait kinyirták, az ország vagyonát ellopták, megszállták és elillant a szellem. Olyan volt mindkettő kor után az ország, mint a Mátrixban amikor a piros fotelben Morfeusz megmutatja 2100-ban Neónak, hogy mi maradt az amerikai nagyvárosokból.

És ezért folyik amúgy az időmágia is, a politikai mágia is, hogy az időt mint a kisgömbőc ki tudják nyomni ameddig lehet. Csakhogy az IDŐ SZERVES és NEM MECHANIKUS. Sőt. Az idő EMLÉKSZIK és tud is. Nem tárgy és gép, amit lehet csak úgy mozgatni mint a bútort. Tehát csúnya vége lehet (lesz) ennek a játéknak, de én nem tudom mikor. Én csak az időt és a történelmet figyelve látom, hogy ezek a buborékok csak addig szépek amig benne vagy.

Na de. Mohács fontos. Az időt most mi visszafelé éljük. És való igaz, hogy időszigeteket hoztunk létre, ahol volt levegővételnyi időnk. A dualizmus is végülis ilyen lélegzetvételnyi sziget volt, meg talán az erdélyi fejedelmek rövid érája.

De. Mi van akkor - és én ezt nem tartom kizártnak - a Mohács időburok megtörésével itt TÉNYLEG visszatér az az idő, ami előtte volt. És ez az idő NAGY VOLT. Gazdag volt. Hogy egy példát mondjak, a Vatikánban ekkor még nincsenek nagyon könyvek, sem levéltárak. Sz*tak rá. Hülyék voltak, mint a sár. (ld. Luther kritikáit, a cseh "lázadókat", az angol vallási mozgalmárokat a 15.-ben) Hol voltak azok a "vatikáni" könyvek? Hol volt a szellem akkor? Nah.. erről majd máskor még beszélünk. Itt eltűnt, ott megjelent.

Andrássy Kurta János is miről beszélt még élt? (magyar szobrász). Hogy a pilisi fővárosból elhurcolt magyar művészekből "építették fel" a híres olasz és németalföldi festészet alakjait. Lopott műkincsek, világszintű művészet jelent meg hirtelen a semmiből OTT. NYUGATON. Nem tudom, hogy így volt e, de simán lehet. Tiziano meg ezek olyan festményeket csináltak, amin fejjel lefelé lógó embereket nyúznak késsel. Ez Andrássy szerint - beszéltem vele 20 éve - a pilisi mészárlás és népirtás képei, amit ezek a "túlélt" "rabláncon elvitt" magyarok megfestettek. Van olyan híres olasz szobor – állította Andrássy -, amit magyar férfi testéből öntöttek. (ő is benne van...) Ezt csak úgy leirtam, gondolatmorzsaként.

Na de azért jött ma ez elő belőlem, mert szereztem egy Mohácsi emlékkönyvet. Igaz már megvolt, de találtam egy szebbet. Pár ezer ft nem nagy ügy. DE! Ez egy kutatóbácsi anyaga lehetett, mert több könyvében post it-ek, meg cetlik vannak. Vettem mást is. ÉS!

A mohácsi kötet végén van pár extra tartalom.
Ezeket bescannelem és csatolom. (rím)

A téma megnyitásához.
Van még 4 évünk odaérni ehhez az időkapuhoz. És véget fog érni a félezer éves romlásunk, pusztulásunk, szívásunk. És - vissza fog térni a Szellem is. Ezáltal a Becsület, a Rend, és az égi kiválasztottak kora is eljöhet. – És ha ez eljön, akkor a TÜKÖR kitisztul. Ha a tükör tiszta, akkor aki belenéz nem lát mást csak az igazságot, az önvaló(já)t. Oltári szívás egy mágikus birodalom :D

Meglátjuk. Még ezt sztm megérjük...

Nézd meg a pdf mellékletben a tömegsír fotót. Egy kép, ami többet mond minden szónál. Amúgy az első füzet leirása elég jó és tömör. Azt elolvastam már. Ja fontos, hogy 1960-ig NEM VOLT ásatás a témában. 76-ban találtak még 3 tömegsírt. Összesen 5 tömegsírt találtak és benne 1000 halottal. Sok fej vagy törzs nélkül, sok koponyán kardvágás nyoma. A kisebb kapcsok, gombokból tudni, hogy zömmel magyar tömegsír ez. Némi aprópénzt találtak az 1503-23 közti időkből de értékesebb lelet azért nem volt, mert a török kirabolta a halottakat és igen gazdag zsákmánnyal tért haza. Török sírok nem kerültek elő a térségben. Utolsó mondat: "A csontvázak vizsgálatának eredményeiből arra következtethetünk, hogy a tömegsírokban zömmel 2o - 5o év közötti, erőteljes, robusztus testalkatú férfiakat temettek el."

A forrásban Regölyi levéltáros cikke a második forrás, mely elmondja hogy Pécs lakosságát felkoncolták a törökök, pedig azok megalázkodva mentek a török elé. Budán pedig a zsidónegyedben (a mai budai vár északi északnyugati része). 4000 zsidót öltek meg akikből 20 menekült meg.

Van még pár forrás benne.

ui2. A haza nem Mohácsnál ment el. Hanem már 1350 óta érett a szívás, mert senki sem foglalkozott az Anjou királyok közül a török veszéllyel. Majd jött egy isteni kiválasztott, zseni, fényharcos, világhérosz: Hunyadi JÁNOS (ezer fényévvel volt a szerencsétlen fia felett, akire a kegyes utókor „történészei” ráhúzott egy csomó dicsfényt, amiér Ő NEM DOLGOZOTT MEG!) De János önmagában és a székelyeivel.. nem volt elég, csak jó! Majd jött a trón és Mátyás elméje megborulása 1485 után, Mátyást végül már ki kellett nyírni, mert sok volt és jött a sodródás. 25 év múlva pedig a „megváltó” halál, mint az Indiánoknál. De akkor is MOHÁCS a kapu. Mert ott van vége. Tehát visszafelé is ott mehetünk át. 2026-ban. Vagy az időben ugrálva, akár előbb kicsivel, talán később de arra felé, akörül.


========================

NK 6. - A Hunyadiak ismeretlen eredete - podcast - Giro Után - Zelenski gróf

HUNYADIAK ISMERETLEN EREDETE (podcast) 2022.0529
------------------------
Előkapartam a 2019-es kutatásaimat. Akkoriban hónapokon át kutattam, hogy egy könyvet írjak a Hunyadi János és H. Mátyás koráról olyan részletesen ahogy azt lehet, de felhasználva az új kutatásokat is. Ebből H. Jánost dolgoztam fel és a könyvet 109 oldalig meg is írtam. Ebből a sosem publikált, sosem említett anyagból, most vágatlanul felolvasom az előszót, amiben elmondom én hogy vélekedem a Hunyadiakról, elmondom azt a néhány idézetet szakkutatóktól akik már utalnak rá hogy Mátyás nem egészen olyan volt mint a mesékben nekünk beadták, DE a legérdekesebb rész az a Hunyadiak eredetelmélete.

Itt nem fogom végigvenni az összes idétlenséget, hanem ismertetek két olyan tanulmányt, amiből helyrekerül az "OLÁH" jelzője a Vajk-nak (H. János apjának), és hajunkat ledobjuk amikor megismerjük azt a nagyon komoly egyetemi szintü kutatói anyagot a 80-as évekből, amit sajnos csak angolul adtak közre, és sosem fordítottak le a magyaroknak. Én megtettem.

Ezt is hallod a köv. 42 perces állományban. Kell figyelni, de olyat hallasz amit sehol máshol. (Az is elég ha csak a 36. percig figyelsz és ott lekapcsolod)

Hogy igazam van e? Jó nyomot találtam? Majd eldöntjük. De a források egy új utvonalat mutattak, és itt leirtam.

A könyv sosem jelenik meg, talán sosem készül el, de bizonyos részeit átmentem, átadom.

Itt tudod hallgatni. https://youtu.be/CLI1Aqdf51c 
A link nem nyilvános. 

(PDF mellékletben is akartam küldeni, de olyan nagy lett, hogy lehalt a rendszer. Legalább a hang kimegy a pdf-re meg majd kitalálunk vmit.) 

A Holló értelmezése is új!! És sokkal jobb mint minden eddigi mese. Sőt, a hunyadvári freskó képét azért JPG-ben csatoltam. látható, hogy köze sincs a hollós kamu meséhez... 

Röviden: A középkorban az "írástudók" kitaláltak egy KAMU Mátyás képet. Restaruálták a Hunyadiak korát és ezt a sok guanot ((=spanyol. trágyaként alkalmazott, nagy foszfor- és nitrogéntartalmú madár- vagy denevérürülék.)) le kell valahogy vakarni. Ebben teszem meg az első kapavágást. 


KERESEM
-------------
Ha bárki bármelyik kötetbe beleakad, vétel vagy másolat céljából kérem értesítsen. Páratlan forrás és min. 13 kötetnyi!!!! Egyetlen oldallal sem rendelkezem!! Egy betüt sem tudok belőle pedig minden sorának örülnék. És 13 kötet legalább.. 

Daróczy Zoltán: Nemesi évkönyv 1920-30-as évek. 1923 volt az első azt hiszem, és évente jött. 


GIRO UTÁN 2022.0529
-------------
Véget ért az olasz biciklis körverseny. 21 szakasz, 3 hét. Sosem érdekelt a kerékpár, mindig elkapcsoltam 10mp után ha megláttam a tv-ben egy kerékpárost. Nem is értettem, de nem is érdekelt.

Most végignéztem mind a 21 szakaszt. Agyzsibbasztó 4-5 órát ülni a tv előtt és hallgatni, hogy felolvas a magyar műsorvez egy komplett olasz szakácskönyvet, városokra bontva, milyen alappal és kiegészítővel készül a tészta. Aztán minden városról egy komplett wikipedia szócikk beolvasása, főleg ez szívta le az agyam, de összességében nagyon érdekelt és berántott.

Az hogy ma véget ért jó, de már várom a tour-t fro-ból, ami 32 nap múlva indul. És ott már lesz NŐI verseny is ahol Vas Blanka indul. Magyar tündér atom.

Amit akartam mondani. Az azért durva, hogy mész 3000 km-t 3 hét alatt, 83 ÓRÁT összidőben, átlag 45-50kmh-val, 4000m szintkülünbségek közt ÉS A VÉGÉN a 190 jelentkezőből, a két első között 80 MÁSODPERC dönt a rózsaszín trikóról, az elsőségről. EZ KÉSZ. Ez embertelen, ez leirhatatlan, ez felfoghatatlan. Amúgy örülök az ausztrálnak, aki megnyerte. Ez nem sport. Ez űrtechnika. Emberekkel.

Lehet azért rántott be, mert a betegségemből először fel bírni állni, kisétáltam a Margit hidhoz, ahol elkanyarodott az időfutam. És az a hangulat.. Aznap Budapest élt és ünnepelt. Csodálatos volt. Pedig egy "ismeretlen" sport jött be hozzánk és mindjárt nagyban. Jó volt. Örülök neki.

A 3 hét alatt nagyjából megértettem ezt a világot, a szakszavak, a zsargonok csúcs. Nem tudnám idézni, de van vagy 30-50 szakszó. A snookernél ismerem az összeset szinte, de azt 10 éve nézem. A kerékpárnál csak figyeltem mennyi van.

Szóval nem semmi. 83 óra, 3000 km, 3 hét, és a végén 80 másodperc van az első kettő között..

+
ZELENSKI GRÓF 2022.0528
-----------------------------

Találtam egy érdekes adatot a magyar arisztokraták között. Az ukrán humorista színész és háborús államfő kapcsán.

zelenkai ZELENSKI gróf. Régi lengyel család. 1801-ben Z. Ferenc bieci várnagy galiciai grófi rangot nyert Bécsben. A családnak volt magyar ága, mégpedig Zelenski László gróf cs. k. kamarás személyétől, aki feleségül vette ötvenesi Lovász Amáliát. 1846-ban házasodtak, amikor Amália 21 éves volt. Három gyermekük született, akikből Zelenski Róbert (*1850) feleségül vette gr. Károlyi Klárát. Ők 1885-ben házasodtak meg Parádon. Ez az ötvenesi puszta Aradmegyében van, innen a feleség előneve. 

Tehát Zelenski grófi család érintőlegesen van magyar szála..

ui. Találtam ehhez a grófhoz kastélyt is és erről fotót. Zelenski Róbert kastélya Temesújfaluban volt. 1798ban épült és Zelenski gróf 1884-ben alakította át. 


=================================
NK7 - Három hihetetlen magyar elit személy és egy PDF adatbázis

DERÜS NAPOKAT!
Nagy erőkkel belevetettem magamat a hazai arisztokráciába és kiterjedt nyomozásomban három magyar alakot hozok ebben a levélben. Három karaktert, akik különös életet éltek. Mindenkiről van anyag még bőven, de ha sosem hallottál róluk, akkor itt a lényegével képben leszel.

Volt itt egy világ, ami több törést szenvedve megsemmisült, amelyet kiraboltak, amelyik világgá menekült. És még nem adtuk meg rá a választ, hogy mit kezdjünk vele. Tudom, ez kb. 5 év múlva lesz újra kérdés, de én már ezen dolgozom. Ahogy a Korona kutatásom is már 7 éves és még nem érett be.., lehet annak 10 év kell vagy 15. Szóval most is előre dolgozom, sok évvel.

Mutatom a három különleges magyar sorsutat. Egy-Egy fotó csatolva róluk.

1) Benyovszky Móric gróf aki megjárta Kamcsatkát fogolyként, szánon megszökött, majd Madagaszkár királya lett
2) Almásy Jacquelin aki úgy hihetetlen ahogy van!
3) Apponyi Geraldine, aki Albánia királynője volt.

BENYOVSZKY Móricz gr. (1746-1786) 40 évet élt, de világhírű személy lett, Madagaszkár királya.
-----------------------------------------------
Francia brigadéros. 14 évesen belépett a császári seregbe, a hétéves háborúban, mint hadnagy többízben kitüntette magát. Nagyratörő tervei miatt Lengyelországba kellett menekülnie , ahol egy lovascsapat élén hősiesen harcolt az oroszok ellen, de elfogták és Szibériába, majd Kamcsatkába deportálták. (1770 nov-ben ért Kamcsatkára, 24 évesen). Itt a kormányzó lányának, Afanáziának segítségével orosz száműzött társait szökésre szervezte meg, s abban a pillanatban, mikor az összeesküvést már fölfedezték, levervén a kormányzót és őreit, a maguk által ácsolt hajón elmenekült, magával vivén Afanáziát is. Eljutott az akkor még ismeretlen Aleuti-szigetekre, majd Japánba, Formósába, Makaó-szigetre, ahol Afanáziát elveszítette. B. Mór a naplójában ezt írta: "1771. szeptember 25-én Afanázia kisasszony lerótta a természet adóját. Korai halála mélyen megszomorított, annyival inkább, mert megfosztott azon elégtételtől, hogy irántam tanúsított ragaszkodását meghálálhassam (…)"

Társaiból is több elveszett, de ő eljutott Ile-de-France szigetére, amelynek kormányzója, Aquillon herceg megbízta, hogy Madagaszkáron gyarmatot szervezzen. 1774-ben meg is alapította itt Louisbourg városát, s a bennszülöttek bizalmát teljesen megnyervén, 1776-ban királyukká választották. Néhány évvel később Mária Teréziától kegyelmet nyert s visszatér. 1778-ban vitézül harcolt a bajor örökösödési háborúban (előbb francia bárói rangot nyert), 1778-ban grófi rangra emelték. 1784-ben új expedíciót szervezett Madagaszkárba, de most már a franciák ellen, akik nem akarták elismerni királyságát. A bennszülöttekből s amerikai kalandorokból szervezett hadával ezúttal vereséget szenvedett s ő is meghalt Agontzy mellett. Önéletrajza 1790-ben Londonban jelent meg.

FRISS: Ma este kezembe akadt Gvadányi Élettörténete és a Rontó Pál c. munkáját 250 éve erről a Benyovszykról írta, plusz a szolgájáról némi irói szinezettel. De Gvadányi találkozott a grófunkkal. A legteljesebb anyagot Jókai írta meg 4 kötetben a gróf életéről, csak árveréseken lehet nagy ritkán látni. 

ALMÁSY Jacquelin (1895-1955)
-----------------------------------
Kétegyházán született. 18 éves kora óta öt éven át minden év-ben megnyerte az országos női díjugrató versenyt. Kedély volt a ló neve, ami Andrássy Géza tulajdona volt. Gr. Bissingen-Nippenburg Károly felesége lett 1917. okt. 10-én. A férje fél év múlva meghalt 1918. júl. 9-én. A fronton egy olasz repülőgépbomba repeszeitől sérült meg és elvérzett a Piave folyó mentén. 23 évesen özvegy lett!

A mélységes fájdalmat úgy dolgozta fel, hogy versenyló- és kutyatenyésztésbe fogott. 1923-ban versenyistálló-tulajdonosként eljutott a normandiai Deauville-be, itt ismerte meg a dúsgazdag jövendőbelijét. A 48 éves elvált milliárdos udvarolni kezdett a 28 éves magyar lánynak. Sőt, még utána is repült Budapestre annyira megigézte. Második férje Lous J. Cartier (híres francia ékszerész) lett, akivel Budapesten házasodott 1924-ben. A lagzi Kétegyházán volt. [Cartier hozta forgalomba az első sorozat-gyártású karórákat 1911-ben.]

1928-ban a férje megveszi 210 millió koronáért a Bp. I. ker. Tárnok utca 5. alatti „palotát”, ami addig Hatvany Lajosé volt. A viszonylag olcsó vételű palotában harminc szoba volt. Ezeket a szobákat francia kastélyokból hozott XVI. Lajos korabeli bútorokkal rendezték be. A bútorok vonaton és repülővel érkeztek a magyar fővárosba. Ezt 1941-ben áron alul el kellett adniuk Imrédy Béla volt miniszterelnök vezette közhivatalnak. A sietség oka az volt, hogy a férj unokhaúgának férjét a francia ellenállás egyik fő alakát a Gestapo börtönbe zárta.

Még 1934-ben történt, hogy Alfonz spanyol király intim témájú levelét – Jacqueline mélyebb kapcsolatba került vele, amiről cikkezett is a sajtó – a férje Cartier megtalálta! Ezért beadta a válópert. A válással járó nagy költségek miatt, meg a több év átfutási idő okán a grófné a svábhegyi szanatóriumba költözött haza. Egy egész emeletet kibérelt ott magának és személyzetének. Francia rendszámú Delage D8-85 luxusautójával járt le a belvárosba. A férje kibékült vele. Ekkor vették meg második villájukat a mai Táncsics M. u. 11-ben. Átépítették neobarokk stílusban.

1940-ben New Yorkba költöztek, ahol hamar (1942) a férje, a „klasszikus ékszerkészítés királya” elhunyt. A Tárnok utcai palota négy szovjet aknatalálatot is kapott, teljesen elpusztult. A francia elit bútorokat a lakosok a nagy hidegben tüzelőnek használták el, a műkincseket a Vörös Hadsereg vitte el. Jacqueline 1952-ben rövid betegség után N.Y.-ban hunyt el és Párizsban temették el.

APPONYI Géraldine gr: (1915-2002) Albán királyné. Férje I. Zogu albán király.
--------------------------------
1938-ban házasodtak össze. Az 1938. áprilisi tiranai nagy lagzira Hitler egy luxus Mercedest küldött ajándékba a párnak, a királynak Mussolini veje, Ciano gróf olasz külügyminiszter volt a tanúja. Az olasz agresszió után Albániában, a királyi párnak menekülnie kellett. Géraldine kitartott férje mellett, aki Párizsban hunyt el 1961-ben. Géraldine Spanyolországban élt 1979-ig. Egyetlen fiuk Leka nem tudta átvenni az albán trónt, Afrikába kellett menekülniük.

-- Rengeteg korabeli fotó van róluk a neten, világhírűek voltak, főleg a magyar lány szépsége, bája okán..

-----
Be fogok még mutatni más sorsokat is.

PDF AZ ELITRŐL
----------
Csatolok egy pdf mellékletet, melyen napok óta dolgoztam. Azt látjátok benne, hogy ki volt 1780 után a magyar arisztokrácia a nagymagyarországon. Egyelőre nem beszélek többet erről a rendszerről, de több korabeli lexikon, almanach és gyűjtés eredménye van benne, tehát meglehetősen kiterjedt, mondhatni közel teljes. De ez nem jelenti azt, hogy párat még nem fogok találni. Biztosan fogok, de átlátni az egészet ez már nagyon megfelelő.

A személyek egyelőre nem fontosak, van olyan család, pl a PÁLFFY ahol kb 100 személyt kell majd felkutassak, de az ALmássy, Andrássy is több tucat személyt számlál.

Nagyon hangsúlyosnak érzem a HÖLGYEK felkutatását az összes család esetében külön hangsúlyt kapnak. Mert a halom indigenátust nyert (betelepített) nyugati család magyar lányokkal kötötték magukat a KORONA alá.

A főrangúak alatt azt értjük hogy br. báró, gr. gróf, őrgróf, vagy hercegi család. A nemesek ezek alatt voltak több ezer család, velük e pdf-ben nem találkozol csak az elittel. Ők voltak a politika, a gazdaság, a befolyás, a hatalom, az ármány a csalás is. Majd minden a helyére kerül. 

A listák jelölik ha egy család FIÁGON kihalt, az lányágon még fut. És az EGYÉB főrangú azt jelenti, hogy főrangú család volt, lehet nagyon régi, de vhogy a magyar rendszerhez nem egészen kompatibilis. Itt volt, tudunk róluk, de vagy áttették lányból fiúvá, a nevet átadták másnak, vagy elvesztek az iratok aztán később újraindították egy papírral, szóval ott nyomozni kell, mitől EGYÉB, de itt voltak, sőt volt hogy itt volt, de nem volt szavazati joga, stb.

Alltogether az elmúlt 250 éve magyar elitje a pdf-ben. Jó böngészést. (Bármely családról sok anyagot találsz a neten ma már). 
A munka elkezdődött...


===================================
NK 8 - Elment Moldova - ÉS A BERKI 

MOLDOVA
---------------
Meghalt Moldova György 89 éves korában.

Nem én leszek a legjobb megemlékező, pláne mivel nem is a korosztályom és csak "öreg" fejjel akadtam rá egy hangoskönyvére a kamionos világról szólóra, amit rettentő sokszor hallgatok, 8 órás hangsáv, és évek óta mindig újra és újra hallgatom. Az egész zseniális. A képek, a storyk, a stilus, maga a valóság ami idehaza volt a 80-as években, mikor én még tiz(en) éves vagyok és mit tudok ezekről.

Én igy ismertem meg Moldovát. Aztán meg szereztem a Kádárról szóló majd 30 órás hangoskönyvét mert ő írt 2 kötetet róla mivel jóba volt vele, sőt védte és szerette is, ahogy egy videóból kivettem a yt-on. Ezért sokan támadták őt. De ahogy láttam lepattant róla mindenki, olyan erővel védte Kádárt. Ennyi a Moldova képem.

Bárki is volt ez az író, valamit nagyon tudott. Valamit rettentően tudott, ennyit szűrtem le. A Kádárt újra fogom hallgatni, bár tele van tényszerü borzalommal és az átkos évtizedek összes szinvonaltalanságával, de a PÉNZ SZAGA az valami eszement alkotás. A héten is kétszer hallgattam este "pihentetőül" majd arra kelek, hogy jön a hírekben: Elment.

Még egy dolog amit idehozok, a család közleményéből: "„Tiszta és rettenthetetlen szellemét megőrizzük, írásai, hite, elvhűsége velünk marad és mindannyiunkkal, akik őt olvassuk„ – írta lánya a közleményben.

RETTENTHETETLEN SZELLEM - tűnt fel. Nos nem tudom nem e költői túlzás egy elhunytról, mert beleférne. De azt hiszem talán nem. Néha találkoztam én is rettenthetetlen szellem erővel. Az nagyon kafa. Az nagyon tud hasítani. S ha ő ilyen volt, vagy hozzáfért ehhez akkor már lehet tudom is miért hallgatom, keresem amit csinált, legyen az bármi.

Aki többet tud vele kapcsolatban, e témát tekintve, nyugodtan írja meg.

Összességében szomorú vagyok hogy elment. Pedig semmit se tudok róla. Volt nála valami..

A Pénz szaga: 8 órányi. Nem tudom mitől tökéletes, vagy "csak" zseniális. De nagyon leköt, szeretem. A felolvasó is baromi jó, pedig kazettára mondhatta még.. 86-ban..
https://www.youtube.com/watch?v=wKs31yLOdGA

 

BERKI
-------
Egyébként hamár így összejöttünk és nekrológ, szóval Berki Krisztiánról sem én leszek a legjobb megemlékező, ezrt Puzsér tette meg valami brutális pontossággal a fb posztjában. Hosszan és részletesen, milyen alja dolgokba ment bele.

Egyébként az a mondás hogy halottról vagy jót vagy semmit egy félremagyarázás és csalás. Mert az eredeti mondás az, hogy a halottról vagy JÓL vagy sehogy. Ugyhogy Puzsér írása a tökéletes látkép azt hiszem B. K-ról.

Nem erről akarok beszélni, hanem a személyes dolgokról.
Először a Mamutban láttam elegáns szabott öltönyében úgy 7 éve. Aztán kb a halála előtt 10 nappal, mert Budán ahol ebédelek ő ott időnként megjelnt, mert a közelben mintha stúdió lenne, vagy valami filmes helyszín, máskor is vannak ott stábtagok. Egy boxosképü comborával pacsizott össze, a sárga taxiból kipattanva. De az étterembe lépve is pár hónapja is, nagyon túl volt tolva. Túlkompenzálva mozgott, mint aki tudja hogy mindenki őt bámulja és erre rá is játszik.

Mikor meghalt "kábszertúladagolásba" az első gondolatom az volt hogy a választások után elvarrják a szálakat. Ő sok trutyiról tudott, s mivel egy napon halt meg a dózsa györgy úti gázoló (milyen cimkéje lett annak az embernek) pedig az egy tényleg alvilági karakter volt (írja és veti össze Puzsér a két embert). És egy napon is temették mindkettejüket.

Fura világ ez.

Még annó a Czeglédi esten is bemutatott egy agyon "gyúrt" Berki fotót és egy valódi csoffadt izmut. Mert egy valami b kategóriás tévében volt adásban és ott fogadást tett, hogy alsógatyában bemegy adásba ha ez vagy az megtörténik. És megtörtént és akkor czeglédi kifotózta az adást.
Ezt a fotót mutatta be az estjén. Tehát aki a fotón van, az is a Berki. 

Sokkoló volt, mennyire hájp ez az ember, ill. milyen amikor valami cuccot tolsz a testedre és milyen amikor valósan te vagy. Kb úgy nézett ki alsóban mintha bármelyikünk a strandról állt volna ott.

Annyit akarok mondani, hogy nem tudom miért jött ennyiszer szembe velem és miért keresztezte az utam máshogy is, ismerösökön át, viszont amikor meghalt, sajnáltam. Ezt akartam leirni.

És azért sajnáltam, mert biztos vagyok benne hogy ő nem így akarta. Mégha így is lett, vagy így is tett, akár magától, akár a fejébe mászva...


UI
.....
Ha elmennek illusztris emberek, fémjelek, akkor a korszak is zár. Moldova hatalmas kor. Berki pedig egy jellem, ami a kort is bemutatja... 

Nyugodjanak Békében.

 

=========================================
NK 9 - Széchenyi reális Magyarországa

REÁLIS MAGYARORSZÁG
-----------------------------
Olvasok egy könyvet 1880 körüli kiadásban, Széchenyiről. Ő akkor már jó ideje halott volt, de a legnagyobb magyar emléke mindenhol ott lengett, mindenben ott volt. Ebben a leirásban van egy érdekes mondat, az utolsó:

"„A legnagyobb magyar”. Az 1848. előtti Magyarország társadalmi és közigazgatási viszonyainak szerencsés reformátora. Az Akadémia, a Lánchíd, egyesületek, gőzhajózás, vasutak, folyamszabá-lyozások mind a nevével függnek össze. 33 publikált munkájában rendkívül sok reformeszmével lépett föl s hazánk felvirágzásáért senki sem tett annyit, mint ő. Megteremtette a reális Magyarországot."

- Mit jelent az hogy REÁLIS MAGYARORSZÁG? Talán azt, hogy addig nem volt reális. Azaz irreális volt. ÁLomszerű, képtelen, lehetetlen, nem önazonos. Mit jelent az hogy reális országot teremt? Azt, hogy logikus, ésszerű, fejlődő, prosperáló, egymásra épülő, szerves elemek, intézmények logikájában működik, kiteljesedő, a lehetősége adott, a jövőbe mutató. Volt egy ember aki a "nemzethalál" közepén, a sok évszázados kifosztás után VIZIÓVAL állt elő.

Ugyane forrás irja, hogy 33 művet adott ki SZéchenyi István gróf és ezek MINDEGYIKE kivétel nélkül valamit FEJLESZTETT. És nem csak írt, hanem épített, alapított, létrehozott és ezekből most 2022-ben is egy halom ÉL, JELEN VAN: mint a folyami szabályozás, a Lánchíd, az Akadémia stb.

Vajon ma REÁLIS Magyarországon élünk?

Volt pénze, volt kapcsolata, volt víziója és volt hozzá ereje. Micsoda konstelláció. És 200 évre egy államot felépítő magokat ültetett. Hm. Csak elkalandoztam a REÁLIS Magyarország fogalmon.

Csatolom a széket, amiben főbe lőtte magát, kis vérfoltokkal.
 

KERESEM
--------------
gr. Mikes Jánosról nincsen Wikipedia szócikk sem. Pedig ő alapította az Erdélyi Múzeumot. 1803-1880 közt élt. Még egy fotót sem találok róla. Kérem aki tud fotót küldeni róla, könyvből, fali képről, a neten talál az értesítsen. Jól nézd meg mert ilyen néven több ember is volt a zabolai családban. Nekem a fenti születési halálozási adattal bíró ember kellene.

 
HÜLYE SORS 2022. 0520
---------------------------------------------
Ezt olvassuk a május 17-i sportlapban: „Kórházba kellett szállítani a Giro d'Italia 10. szakaszát megnye-rő Biniam Girmayt, miután a dobogón szemen lőtte magát a pezsgősdugóval.”

A story ma már úgy ment tovább, hogy a bal szeme bevérzett és ezért az EGÉSZ 3 hetes versenyt fel kellett adnia és hazament. Ez a srác az összes szakaszon jól ment, az élen végzett a 180 fős mezőnyben. Mindig ott volt a befutóknál. Elképesztő mit ment. Egy kezdő, de már legenda, mert akkora tehetség. Afrikában gyerekkora óta filmet forgatnak róla.

Szóval ez a srác megnyer egy szakaszt !!! élete első szakaszát !! ő a sztár, a minden, ráadásul a döntő sprintben nem akárkit nyomot le és akkor jön ez az istenverte, hülye, ostoba baleset. 2 percig szenved a szinpadon a 3 literes pezsgő kupakjával és NÉZ BELE fentről lefelé. Egyszerüen nem értem. Hogy lehet valaki ennyire máshol. Közben meg rettentően sajnálom a fiút.

Mostantól amúgy már kupak nélkül adják át a pezsgőt csak felrázzák kicsit és spriccel. Micsoda ostoba egy helyzet és mégis tragikus. A bal szem a múlt. Tekerni 2000km-t és nyomni 50-60-nal, olyan kicsit mint Schumachernek lenni. Nyomni tökig és a szélen menni, míg egy kő fejbe nem talál (sielés közben) és off. Forever off.

Valami ilyen lehet az afrikainál, amibe nem is kell tovább belemenni. De a pezsgőzés dolog is egy idióta szokás. Mert lényegében egy puskát adnak a győztes kezébe és „lőjjél apám” van. Ha béna vagy, akkor magad fogod.

Az egészben talán a pezsgőre haragszom a legjobban. Meg erre a talmi ünneplés mámorra. Olyan mint az olimpiai érembe harapni, vagy a snooker trófeát átvételkor megcsókolni, vagy a teniszben a djokovic féle (egó)-isteni szeretet kiárasztása karmozdulatokkal. Mennyi baromság, mennyi külcsíny, mennyi istenverte ostobaság. Showelem. Hülyén, hülyéknek.

Amugy mint sportember tisztelem a snooker bajnokokat, Djokovicot, ezt az afrikai zseni bicajost de amit csinálnak, az ilyenekből látszik, hogy felesleges. Köszönd meg a díjat, rázd az öklöd és mosolyogj mert fotóznak. Ez nem elég? Igy is te leszel a cimlapon. 

 

 

Statisztika

Most: 3
Összes: 668486
30 nap: 5967
24 óra: 256