Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

115 Zsigmond királyról

Szántai Lajos Zsigmond királyról (14. sz. vége)

 

1) Zsigmond olyan uralkodó volt, hogy élete végére "beért".

2) 50 évig uralkodott. Mesterségesen fenntartott fehér folt a magyar történetben. Német római császár, cseh uralkodó is volt. Európai nagyságrendben mutatkozó uralkodó volt. Büszke volt a magyar királyságára!

3) Sárkány rend-et alapít Zsigmond.

4) Babiloniai király méltóságneve volt. Nevezik őt fáraónak is. Mintha a világtörténelem múltat idéző nagy király lett volna.

5) Konstanci zsinat a legnagyobb tette. Magyar királyként elnökölt ezen. Népes, pompás tanácskozás volt. Hihetetlen fontos esemény ez. 1414-1418-ig tartott. Ha nincs Zsigmond, nincs ez a zsinat ma nincs katolikus egyház sem!

6) A franciák szerették volna ha a pápaság Avinonba kerül és nem Rómába. Ezért vannak ellenpápák megválasztva ekkor. Hatalmi torzsalkodás van. 3 pápa van ekkor, 3 erő! Zsigmond ezt a 3-ikat lecsukatta egyszerüen. (XXIII. János) Magyar íjászok őrizték a hagyomány szerint. A fogságból megszökött.

7) 150 ezer ember vett részt a konstanczi zsinaton. 100 fejedelem, európa minden királya, a keresztény egyház valamenyi érseke, bibornoka, püspöke részt vett.

8) Zsigmondnak 2 tanácsadója volt: mindkettő magyar volt: Garai Miklós nádor, Kanizsai János esztergomi érsek. Ez a zsinat mai napig tabu téma! Mályusz Elemér erről írt könyve olvashatatlan.

9) A nagy világvihar küszöbén állt az emberiség. A török is készült betörni Európába. Krisztus minden tanítását, az evangéliumokat egy korszak le tudja járatni - ez fenyegetett. Zsigmond ezt állította meg, ennek vetett véget. Magyar királyi minőségében tette! Ekként elnökölt! Egyházjogi hatalma is volt zsinatot összehívni!!! Egy angol v francia v római király NEM hivhat össze zsinatot!!! A magyar igen. Ezért ekként elnökölt!

10) Zsigmondnak van misztikus élete is.

11) 1408. dec. 13-án jött létre a Sárkányos társaság. Bárók fényes szövetsége de nem csak politikai vetülete van ennek, hiszen sárkány a szimbóluma!

12) Zs. özvegye Borbála, lányuk Erzsébet királynő lett.

13) Ha Zs. nem hozza létre ezt a rendet, akkor egy hatalmasabb világ katasztrófát nem tud majd elhárítni. Szükséges rossz. Ördögökkel űzi ki az ördögöket. Aki ezt megteszi az talpig férfi legyen! És lelke tiszta! A magyar nemesek nem földért csinálták, hanem sokkal többről és mély okokról szólt ez.

14) 1326 ápr. 24. körül Károly Róbert Szt. György lovagrendet alapít. Fia Nagy I. Lajos születik ekkor aki 1342-ben meg is koronáznak. 1526-ban II. Lajos hal meg. Ez pont 200 éves ciklust nyit meg.

15) Károly Róbertről nem lehet sok jót elmondani. A lovagrendje sem feltétlen jót szolgál a magyar történetben. Mai napig fennáll ez. Szt. György rajta van a szt. koronán is!

16) Mihálynak van szárnya, Györgynek nincs szárnya. Mihály az égi sárkánnyal viaskodik, az ős sárkányt az égből taszítja le! Kozmikus katasztrófát vált ki. A földi keretek között folytatódik a sárkány harca. Ez már György harca a földön a sárkánnyal.

17) A mérleg keleti váltópárja Sárkány.

18) Esztergomban van Szent György mező. Szt. György feladata a sárkányt féken tartani a földön.

19) Dömösi prépostságot Kálmán testvére Álmos hcg alapította, de fia Vak Béla herceg fejezte be. Száz fölötti beszolgáltató falvak voltak. Ez egy hatalmas egyház és prépostság Dömös! Fényben, rangban, pompában van. Királyi udvar fényére emlékeztetnek Galeottó és Bonfininál. Antiokiai szt. margit tiszteletére alapították. Ábrázolása sárkány a lábánál! Ez van Dömösön. Kezében energiacsokor v. virgács, a másikban póráz amin sárkány van! Mindez a PILISBEN! Esztergomban szt. György mező, Dömösnél már Antiokiai szt. Margit.

20) Pilisi ispánság a terület neve. Egyházi szinten Pilisi Apátság. Pap hegyek és apát hegyek nevei vannak tömegével a Pilis hegységben ma is!

21) A pilisben páratlan egyházi intézményrendszer van. A visegrádi várkapitány ugyanaz volt mint a pilisi ispán. Ez egy személy volt mindig.

22) Az esztergomi érsekség NEM ott volt ahol ma Esztergomot találjuk. Az eredeti esztergomi érsek ellehetetlenítése (és elfedése) azért volt fontos mert magyar királyt CSAK az esztergomi érsek koronázhatott.

23) Királynét a veszprémi püspök koronáz. A veszprémi pp. a magyar király egyik legfontosabb tanácsadója is. Zsigmondot NEM tudjuk ki koronázta meg!! Lehet hogy a veszprémi pp. A kapcsolai érsek nem lehetett, mert nem Zsigmond párján. Esztergomi érsek pedig üresedés volt. De ez feltételezés.

24) Az esztergomi érsekség a duna északi oldalán lehetett, a mai Börzsöny területén Szt. Mihály hegyén. Veszprém pedig a mai Esztergom területén.

25) Szt. György fejét NEM londonba őrizték vagy rómában, hanem VESZPRÉMBEN!!! Szt. Imre herceg szt. György templomba vonul vissza a legenda szerint. Vagyis a pilisben SZT. györgy templom van már 1030 előtt!!! Ősi elven valószinü. Trónörökös királyfi. Fel kell ajánlania hogy nem lehet utóda. Imre áldozata innen érthető meg. Szt. György templomban történik. A testiségről kell lemondania!

 

Statisztika

Most: 4
Összes: 668214
30 nap: 5889
24 óra: 231